Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
.To ne znaci da su se kao etnitet kasno i oformili.Pogotovo ne tako kasno,kao sto je pocetak nove ere.Evo zasto tako mislim:zaboravlja se njihova brojnost, bitna stvar, ovde ne bas pravilno vrednovana.U ta vremena, taj omjer brojnosti, u odnosu na druge grupacije, mogao je biti samo veci nego danas. Ako znamo da turbulencije pocinju vec u 4.vijeku, hunskom najezdom, onda jednostavno nije bilo vremena da tako velika grupacija apsorbira i ravnomjerno rasiri taj neki novi element.Prosto, razlike bi bile vece, i sto se jezika tice, i sto se tice materijalne kulture.Smatram da oblikovanje Slavena, kao etniteta, treba pomjeriti dublje u proslost.
Da li je tacno sto nadjoh na internetu, da je utvrdjeno da je I2a2(po starom) dosla na Balkan sa prostora iza Karpata, i da se moze smatrati "slavenskom"..
Da li je tacno sto nadjoh na internetu, da je utvrdjeno da je I2a2(po starom) dosla na Balkan sa prostora iza Karpata, i da se moze smatrati "slavenskom"..
Pročitaj Fanulu Papazoglu, "Srednjebalkanska plemena u predrimsko doba".Borim se kao lav da pohvatam bar neke konce.Zamolio bih Ahila da mi kaze izvor za Autarijate, jer to je ono za cim zedjam.Smatram da se odgovor na mnoga pitanja, pa i ovu tematiku, krije u drevnim narodima o kojima tako malo znamo.
Po tebi koja je kultura unela I2a,Zarubinska ili Psevorska?
Srbi su stariji od Praške kulture ( 6. i početak 7. veka). Pojava Praške kulture nam govori o doseljavanju Slovena na taj prostor.Kada spominjemo arheoloske kulture , Praska kultura je najveci nosilac haplogrupe I2. Generalno teritorija danasnje Ceske je odigrala kljucnu ulogu u istoriji i nastanku Srba.
Ne igra, Sloveni su se tu pojavili tek u 6. veku.Nisam indirektno povezao Srbe sa Praskom kulturom . Rekao sam samo da teritorija Ceske igra vaznu ulogu u istoriji Srba.

Izvor? Arheološki materijal?Prvo Srbi nastanuju region Karpata , potom se se sele na teritoriju zapadne Ceske i okoline i onda na kraju negde u 7 veku stizu na Balkan.