Генетичка генеалогија

• Začetnik teme Začetnik teme Kor
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
U kakvoj je ovo vezi s tobom? Jesi li se testirao i da li je ustanovljeno da je R1a tvoja haplogrupa? Ako jesi i ako su rezultati pozitivni, mogu onda da razumijem opsesiju koja moze vrlo lako za predje u najsiroviji sovinizam zato sto haplogrupe jos uvijek ne pruzaju dovoljno podataka da se ustanovi ono sto ti hoces da interpretiras. Ako nisi odnosno ako su rezultati negativni, sta se onda toliko lozis kao neko autisticno celjade na R1a? Uostalom, tebi je preporucljivo testiranje cisto da se ustanovi u kakvoj su korelaciji haplogrupe i oboljenja na psihickoj bazi.

Hoćeš da kažeš da imaš rezultate istraživanja koje povezuju određene haplogrupe i mentalne bolesti? Ti mora da si E1b.

U kakvoj je ovo vezi s tobom? Jesi li se testirao i da li je ustanovljeno da je R1a tvoja haplogrupa? Ako jesi i ako su rezultati pozitivni, mogu onda da razumijem opsesiju koja moze vrlo lako za predje u najsiroviji sovinizam zato sto haplogrupe jos uvijek ne pruzaju dovoljno podataka da se ustanovi ono sto ti hoces da interpretiras. Ako nisi odnosno ako su rezultati negativni, sta se onda toliko lozis kao neko autisticno celjade na R1a? Uostalom, tebi je preporucljivo testiranje cisto da se ustanovi u kakvoj su korelaciji haplogrupe i oboljenja na psihickoj bazi.

Meni nije stalo da istražujem da li je moj gen R1a1 ili arijski gen kako kaže g. Kljosov, jer ja ne smatram arijskun rasu višom rasom, niti bilo koju drugu kako su to radili nacisti ili Amerikanci, nego hoću da saznam istinu.

Verujem ti da je izučavanje prošlosti Slovena/Srba za tebe težka glupost.

To sto ti cinis nije nikakva nauka. To je jedno stanje svesti koje je pod jakim uticajem ega a ego po svojoj prirodi postavlja stvari ne po njihovom prirodnom rasporedu nego pokusava da stvori poredak gde ce ono biti na vrhu piramide ))) Nije to samo tvoj problem, to je svojstveno svim ljudima. Kao sto rekoh, i ja sam nekada bio isti takav. Mislio sam da Srbi i Sloveni imaju veliku ulogu i da su vrlo znacajan faktor u istoriji IE civilizacije. Na kraju sam pritisnut cinjenicama morao da konstatujem da sam zavaravao sam sebe a i druge oko sebe.

Logicno je ljudima tesko prihvatiti da su im pretci bili nekakva nebitna saka jada kroz istoriju. Svi bi vise voleli da se gorde sa velikim dostignucima i uspesima pa onda svi upadaju u mitomaniju hraneci ego neistinama. Mislim da nam to nije potrebno.

To sto ti cinis nije nikakva nauka. To je jedno stanje svesti koje je pod jakim uticajem ega a ego po svojoj prirodi postavlja stvari ne po njihovom prirodnom rasporedu nego pokusava da stvori poredak gde ce ono biti na vrhu piramide ))) Nije to samo tvoj problem, to je svojstveno svim ljudima. Kao sto rekoh, i ja sam nekada bio isti takav. Mislio sam da Srbi i Sloveni imaju veliku ulogu i da su vrlo znacajan faktor u istoriji IE civilizacije. Na kraju sam pritisnut cinjenicama morao da konstatujem da sam zavaravao sam sebe a i druge oko sebe.

Logicno je ljudima tesko prihvatiti da su im pretci bili nekakva nebitna saka jada kroz istoriju. Svi bi vise voleli da se gorde sa velikim dostignucima i uspesima pa onda svi upadaju u mitomaniju hraneci ego neistinama. Mislim da nam to nije potrebno.

Na ovo mogu samo da se nasmijem :)

Pa ne kažem ja to, to kažu naučnici koji su u svojim profesijama jedni od naboljih.

"...nekakva nebitna saka jada kroz istoriju"? Svi hoće da se kite tuđim perjem - to se slažem; zato svi hoće da Teslu prikažu "nesrbinom" ili Andrića ili koga god hoćeš u srpskoj istoriji.

Pa ne kažem ja to, to kažu naučnici koji su u svojim profesijama jedni od naboljih.

"...nekakva nebitna saka jada kroz istoriju"? Svi hoće da se kite tuđim perjem - to se slažem; zato svi hoće da Teslu prikažu "nesrbinom" ili Andrića ili koga god hoćeš u srpskoj istoriji.

Jovane Dereticu jesil to ti hahaha....Bolje ti je @dvukeljicu da nesto naucis ovde kada te vec interesuje ova tema.

Andric je i napisao "DODJU TAKO VREMENA KADA BUDALE PROGOVORE A PAMETNI ZASUTE":D

Poslednja izmena:
Податке са еупедије увек треба узимати са резервом, али су у принципу прихватљиви, оно што не треба прихватати од њих су њихове интерпретације резултата. Оно што је, по мом мишљењу, код њих најбоље су мапе, нико нема болје мапе од њих. И када смо већ код мапа, објасни ти мени ови мапу

Haplogroup_I2a.gif
Ma podatci su možda u redu, ali se odnose na I2*/I2a, a ne na I2a din.
A i karta se ne odnosi na I2a din.

Smejao se ili ne smejao, to ti ga dodje nekako tako :D Pogledaj samo malo predanja o poreklu porodica iz CG, naprimer. Svi su ubili nekog velikog bega ili cak vezira a bogami, ne bi se zacudio da su pobili po par sutkana :D Tako isto Makedonci dizu spomenik A. Makedonskom koji nikakvu vezu nema sa slovenskim Makedoncima. Istina, zato ima veu sa onim neslovenskim koji cine preko polovine tamosnjih stanovnika ali onda to nije to. Hoce Makedonci i jare i pare ali to ne ide. Bosnjaci su u Bosni vec nekih 20000 godina i logicno je da nemaju nista zajednicko sa nekakvom tamo srpskom ciganijom. Nemci su Arijevci, od Boga dani da uvode kulturu i poredak manje vrednim narodima. Dakle, iza svake prethodne nebuloze se krije podmukla laz koja treba da se iskoristi u politicke svrhe.

nabroj o kojima je rec pa da svi ovde malo prodiskutuju o njihovim radovima. Posebno oni koji su dobro upuceni. Ja licno uvazavam Dj Jankovica ali sam svestan da se neke njegove tvrdnje cesto naopako interpretiraju a sve u svrhu da se dodje do nekakvog kontinuiteta Srba na Balkanu. Kao i u slucaju Makedonije, polovina danasnjih Srba nije slovenskog porekla (po ocevoj liniji). Medjutim, vise od 1000 godina mesanja je stvorila ono sto se danas naziva Srbima. Svi imamo gene kako Slovena tako i onih koji su ovde ziveli pre njih.

Da ovde dalje ne ulazim u diskusijo kako su nosioci I2a koji cine 2/3 "izvornog" srpskog slovenskog stanovnistva postali "Slovenima" samo nekoliko stotina godina pre seobe na jug. Jos ne znamo sta su bili pre toga ali imamo vrlo jake indicije da se to desilo severoistocno od Balkana.

pa o tome sam pisao na pocetku. I bilo bi jadno prema sebi stavljati se u isti kos sa tim nesrecnicima. Srbi ne treba da se boje istine i to je ono sto je najvaznije. Miskim da je Sokrat jos davno primetio da sve sto je skriveno pre ili kasnije postaje javno.

Ma podatci su možda u redu, ali se odnose na I2*/I2a, a ne na I2a din.
A i karta se ne odnosi na I2a din.

Јесте да тако пише ако изабереш приказ "Sort all countries alphabetically", али ако изабереш приказ "Sort countries by region", што ја увек радим, јер је тако доста прегледније, онда пише само "I2a", па ти разлучи, ако можеш, шта је заиста у питању. Што се карте тиче, не мислиш ваљда да су ону тамније плаву мрљу на простору Саксоније и северне Чешке дале хаплогрупе I2a1 M26, Isles и Disles?

Poslednja izmena:
Јесте да тако пише ако изабереш приказ "Sort all countries alphabetically", али ако изабереш приказ "Sort countries by region", што ја увек радим, јер је тако доста прегледније, онда пише само "I2a", па ти разлучи, ако можеш, шта је заиста у питању. Што се карте тиче, не мислиш ваљда да су ону тамније плаву мрљу на простору Саксоније и северне Чешке дале хаплогрупе I2a1 M26, Isles и Disles?
Naravno da je dala, tu imamo svačega.
Naročito je zastupljena Isles.
https://www.familytreedna.com/public/I2aHapGroup/default.aspx?section=ymap
Te mrlje su orjentacione.
Imaš rad koji pokazuje da je najveća kocentracija I2a u Češkoj, kod Vlaha koji žive u Moravskoj.
Imaš Din-a, jugozapadno od Praga, ali su oni, izgleda rodbinski povezani. Barem je Siniša nešto pisao u tom smislu.

Po Đorđu Jankoviću imamo migraciju Srba od Beča ka severu.

Poslednja izmena:

Прочитај почетак стране 252 (а можеш и цео чланак, стране 245-257)!

http://www.etno-institut.co.rs/files/gei/62_1/glasnik etnografskog instituta LXII 01.pdf

Lepo.... nisam znao za ovo,,, Inace, potvrdilo je moju pretpostavku da je u tom delu Srbije procenat R1a nesto veci od ostalih krajeva gde zive Srbi. Jedino je iznenadjenje (za mene) nesto nizi procenat E1b i R1b

gde se nalazi popratna tabela?

Вероватно данас ниси читао Порекло, Невски је то данас тамо поставио. Можеш њега да питаш, видим да је он то боље проучио!

Poslednja izmena:
lepo pitano da se objasni a niko ne objasnjava. svi stalno skrecu paznju na nesto drugo.)

odakle ta rupa DIN-N u bosni-hercegovini-cg-dalmaciji, a bas maksimum koncetracije DIN-S. zasto u albaniji i na jugu grcke DIN-N znacajno prevladava DIN-S?

Зато што су, по свему судећи, DIN-S на те просторе донели Срби, док су DIN-N донела друга Словенска племена, која су населила просторе које помињеш.

Зато што су, по свему судећи, DIN-S на те просторе донели Срби, док су DIN-N донела друга Словенска племена, која су населила просторе које помињеш.
ako bi to bio istinit odgovor onda bi za posledicu imali startne etnicke-plemenske razlike medju tim slovenima. i po vremenu dolaska i po oblastima odakle dolaze.
ali srpska grana bi u toj masi slovena bila minorna s obzirom na starost markera DIN-S. procenat soraba medju slovenima bi bio reda par procenata.

ako bi to bio istinit odgovor onda bi za posledicu imali startne etnicke-plemenske razlike medju tim slovenima. i po vremenu dolaska i po oblastima odakle dolaze.
ali srpska grana bi u toj masi slovena bila minorna s obzirom na starost markera DIN-S. procenat soraba medju slovenima bi bio reda par procenata.

У суштини, то о чему говориш не мора да буде (и није) тачно. Неке минорне племенске разлике су свакако постојале, а разлике према времену доласка и областима одакле долазе су дефинитивно постојале, сам долазак Словена није се десио преко ноћи, то је био процес који је трајао више векова. А ово последње, са процентима, ти дефинитивно није тачно.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back