Slušaj, vladika .... znam da ovde na ovoj temi pokušavaš dokazati starost "srpskog naroda" najmanje 12 000
O kakvim ba "genetskim Srbima" bulazniš!?
Nešto se ko malo razumiješ u "genetiku" a valjaš ovakve gluposti!!!
Prvo i prvo ne postoje "srpski geni" to si valjda do sad od Kljosova trebao naučiti.?

Čak šta više za ozbiljne ljude ne postoje ni "slavenski geni" jer su Slaveni kulturna i jezička kategorija....al hajd ti to objasni liku koji je umislio da su Srbi kao narod stari malte ne 12 000 godina od Lepensko vira i koji se satra dokazujući da su Srbi starosjedioci Balkana i da je seoba Slavena išla sa sa zapada na istok!!!!
Kad si skonto crno na bijelo da tvoji Srbi večinske slavenske halpogrupe R1a (koja je uostalom i dominantna kod velikih slavenskih naroda: Rusa, Poljaka, Bjelorusa, Ukrajinaca...) nemaju ni za lijeka i da možda i tamnoputi Cigani imaju veči udio R1a od Srba, onda si se okrenuo I2a2 za koje svi normalni naučnici znaju da je ovdje starosjedilačka najmanje nekoliko hiljada godina i da nema šanse da je došla na Balkan tek u 7 vijeku....
Uostalom te I2a2 Rusi, Bjelorusi i Poljaci imaju minimalno, a znamo da su to glavni slavenski narodi, a i ono malo I2a2 što imaju pokupili su od rumunskih/vlaških stočara koji su se selili čak do Češke i Poljske, a da o Susjednoj zapadnjoj Ukrajini ne govorimo...
Na stranu činjenica da se malo malo pa šovinistički odnosiš prema "albanskoj" E1 koju opisuješ kao "afričku" halopgropu iako si svjestan da barem pola Crnogoraca (uključujući i "najsrpskija" plemena: Vasojeviće, Kuće, Pipere....) kao i dobar dio Srba ima zastupljenu upravo tu "albansku" halpogrupu....
Uostalom baš to "afričko porijeklo" E1 - na Balkanu stare 4-5 hiljada godina pobija vaše stogodišnje rasističke teorije da Albanci nisu starosjedioci Balkana več da su došli iz Azije tj. sa Kavkaza....
Za razliku od tebe ja nisam šovinista i fašista koji se satra dokazujuči svoje " čisto
rasno" porijeklo najmanje 12 000 godina unazad, ne meni to ne treba za mene su svi ljudi - ljudi, a činjenica da je neki moj predak (od njih nekolio desetina hiljada) bio i Vlah, Srbin, Ciganin Viking ili Bantu crnac, je za mene irelevanta, jer ljude cijenim po čestitosti, a ne po porijeklu i boji kože....