Ништа, али моагао би мало да се потрудиш да разумеш ствари, а не да константно да наступаш са позиције ја то предајем на факултету и то је тако.
Шта ако децу погрешно учиш?
Једном си имејао Божидара Митровића зато што је тврдио да нула није ништа.
И као обично исмеваш друге, а да при томе ти ниси у праву.
Теби би требоалобити јасано, да ако користимо радијални координатни систем 0 степени ,је и 360 степени. Па и у Декартовом координатном систрму тачка 0,0 је исто тачка, као рецимо 5,4, није ништа.
Нула је ништа једино за културе које броје на прсте, Римљани рецимо. Нема нула прстију, за њих је нула ништа.
Вероватно си приметио да народи који се могао приметити да народи, који се могу повезати са Аријевцима, не броје на прсте, већ имају математиту која је проистекла из разумевања астрономских појава. Тако се јављају бројеви 6, 8, 12, 60, 360...
Поставио сам линк за "Неолитску квадратуру круга", где се види како је прва неолитска култура, Старчевачка култура, приступа решавању математичких проблема.
Вероватно си рекао ја учим од мајстора, даоказано је да се квадратура круга не може решити... Међутим аутор Ненад Тасић је професор археологије на Филозофском факултету, иначе син прослављеног Николе Тасића.
Е, сад предајеш деци историју Математике и Филозофије, а прећуткујеш оно што научна заједница каже о нашем простору.
Зашто?
_______________________________________________________________________________________________________
Заиста није лако решити питање, ко су носиоци Аријевске културе, али ево још једнод елемента који говори у прилог Ј2 хг.
Наиме, Херодот порекло Атињана доводи у везу са Пелазгима.
Тако да би имали доста развијених Ј2 култура. Значи, минојска, Атињани, Палестинци, кавкаски металурзи... Битно је питање каквог су порекла Карци и Лиђани. Због Талеса из Милета, пре свега.
"Brnjička kulturna grupa u basenu Južna Morava - geneza, razvoj i hronologija
Stojić Milorad
nema
Sažetak
Brnjička kultura u basenu Južne Morave (i u ostalim područjima) nastala je
na vatinskim osnovama, odnosno na osnovama najmlađeg razvojnog horizonta vatinske kulturne grupe - Mojsinje - Dobrača. Veliki značaj u nastanku ove kulturne grupe (i ostalih kulturnih grupa na vatinskim osnovama: paraćinske, žutobrdske i belegiške) imali
su uticaji istovremenih zajednica iz nekih delova
Grčke, uključujući i mikenski svet. Prve dve razvojne faze brnjičke kulturne grupe (period Brnjica I, Br S - Ha A1, približno XIV - XII vek pre n. e) karakteriše nastavak uticaja iz mikenskog sveta i iz još nekih oblasti Grčke, dok je razvoj tokom poslednje dve faze (period Brnjica II, početak Ha A2 - početak Ha B1, približno XI - početak X veka pre n. e.) ove kulturne grupe u basenu Južne Morave (i najverovatnije u ostalim delovima basena Morave) odlikuju sve jači uticaji kulture
Belegiš II - Gava iz srpskog Podunavlja. Ovi uticaji iz Podunavlja tokom poslednje dve razvojne faze usloviće da basen Južne Morave postane deo etnokulturne celine zajedno sa ostalim delovima Pomoravlja i nekih drugih oblasti (srpsko Podunavlje, istočna Srbija, severozapadna Bugarska)."
Личи ми да је Ватинска култура И2а, док би Брњичка култура могла бити и Ј2 (барем прве две фазе).