Armenci i jesu azijatski narod.
Genetski da. Kulturski, evrpski i azijski.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Armenci i jesu azijatski narod.
ko je nekulturan? samo sam pitao sta je ovo:
seres? ser? da li je to nekako povezano sa glagolom srati? serem? seronja? serendanje?Sta su onda Serbi?
Ne osvrnu se ti meni na sarban i njegovo znacenje vodja karavana? Ajd nadji mi etimologiju te reci pa se javi.
Te rune imaš i kod Madjara, Turaka, Finaca, Slovena generalno i Germana, čak se javljaju u odredjenoj meri i po romanskim prostorima i ulaze u latinicu ... Jeste indikativno da se toliko prostorno to uobičajno koristili, ali nemam baš ideju kako. Moje nagadjanje bi bilo da je neko to raširio u nekoj formi puno ranije i onda se to prenosilo kao neki fundament civilizacije u narode koji nisu išta takvo imali tako da smo kasnije imali te poznate već narode koji imaju svako svoju verziju.
The origin of the Sarbans, might be connected with Hephthalites,[8] who had a large nomadic confederation that included present-day Afghanistan and Pakistan in the 5th-6th centuries AD, as well as with Scythians,[9] who are known to have settled where most of Pashtuns live today.
The Durrani Empire that existed in the 18th-19th centuries and that was centered in the territory of present-day Afghanistan was founded by the Ahmad Shah Durrani, an Afghan military commander under Nader Shah of Persia and chief of the Abdali Sarban tribe. Since that time, the Abdali tribe is known as Durrani.
[edit]Theory of Eastern Iranian origin of South Slavs
It's possible for the name Serbia to have originated from the name Sarban and for the Serbians to have originated from the Afghan Sarban tribes before coming to ancient White Serbia in Poland or the Cacausus region. Alternatively, both the Sarbans and the Serbs could have originated from the same Eastern Iranian Sarmatian tribe of Serboi, who could have split into two groups taking opposite paths, where one group went east and the other west.
Similarly, a theory also traces the origin of the Croats, another South Slavic ethnic group, to ancient Arachosia, a region in present-day Afghanistan where various Sarban tribes are settled.[10][11] Since Croatia became an independent state in 1991, the Iranian theory gained more popularity, and many scientific papers and books have been published.[12][13][14][15][16][17][18][19] Some researches state there are linguistic, cultural, agrobiological and genetic ties between the Eastern Iranian inhabitants of Arachosia and the South Slavic Serbians and Croats.[20][21]
Theory of Eastern Iranian origin of South Slavs
It's possible for the name Serbia to have originated from the name Sarban and for the Serbians to have originated from the Afghan Sarban tribes before coming to ancient White Serbia in Poland or the Cacausus region. Alternatively, both the Sarbans and the Serbs could have originated from the same Eastern Iranian Sarmatian tribe of Serboi, who could have split into two groups taking opposite paths, where one group went east and the other west.
Similarly, a theory also traces the origin of the Croats, another South Slavic ethnic group, to ancient Arachosia, a region in present-day Afghanistan where various Sarban tribes are settled.[10][11] Since Croatia became an independent state in 1991, the Iranian theory gained more popularity, and many scientific papers and books have been published.[12][13][14][15][16][17][18][19] Some researches state there are linguistic, cultural, agrobiological and genetic ties between the Eastern Iranian inhabitants of Arachosia and the South Slavic Serbians and Croats.[20][21]
link: wikipedia
Pashtunci su povezani za i2a haplogrupon! to znaci da su potomci neoliticne kulture za balkana i to dugo pre nego sto je stigao r1a na balkan! ove teorije gornje teorije nisu korektne, ali pokazaju da ima jedna veza izmedju balkana i azije!
dalje, sarmantian tribe serboi iz eastern iran.
na mapi tacno vidis oko kaspiskog mora tamo deje teran jedan i2a hotspot! ove gorne teorije imaju neku istinu u sebi, ali chronologija nije korektna.
Srpska narodna nošnja
Pogledajte prilog 278839
Iranska narodna nošnja
Pogledajte prilog 278840
Pogledajte prilog 278843 Qashqai man, in traditional felt hat [Qashqai قشق are traditional nomadic sheepherders, living around Shiraz, in central Iran.]
Ma sve je to super, nego kakva je veza izmedju Srbin, sarban i serendanje, lingvisticki?ja sam postua genetski i kulturski dokaz. ili je to slucaj da je kinesko pismo nastalo od vincanskok? i da bas na tom prostoru se moze nadji balkansku haplogrupu i2a2.
Lol, narodne nosnje iranskih Turaka, svaka cast dvukeljicu na ovoj vezi sto si pronasao bi ti pozavideli na svakom .hr forumu...
Uostalom nema tu sta da se skriva, jeleče i anterija originalno i jesu turski bolje receno orijentalni odevni predmeti, a bogme i čakšire. kad to skines na Srbinu ostadose samo gace, kosulja i opanci...
Ma sve je to super, nego kakva je veza izmedju Srbin, sarban i serendanje, lingvisticki?
Ne razumem šta hoćeš da dokažeš ovim slikama. Da su Srbi neki rod sa onim gangulama iz Irana? Čak i da ima neke sličnosti u narodnoj nošnji to ništa ne dokazuje jer se srpska narodna nošnja kakvu poznajemo definisala relativno skoro, pre 200-300 godina. Kapa ovog starca i nema neke sličnosti sa šajkačom, a dobro se zna kako je šajkača nastala - od vojničke kape.
Neću da kačim slike, i oftopikujem ovde, ruske narodne nošnje ili narodne nošnje lužičkih Srba pa da vidiš kolika je sličnost i šta je prava sličnost. To možeš i sam da uradiš pa da lepo sedneš i isplačeš se.
Kolo nema veze sa Azijom, ni naziv ni igra po sebi. predstave kola se nalaze na srpskim nadgrobnim spomenicima iz srednjeg veka.Kolo takodje.
Tradicionalna kapa Kaškai Turaka?Interesantno je, da se malo južnije od ovoga čoveka sa šajkačom (tradicionalna kapa ovog okruga
Selo u kom se pravi šerbet?nalazi jedno selo, koje se zove Sharbati (Sarbati) (http://en.wikipedia.org/wiki/Sharbati)
Kolo nije samo obično hvatanje za ruke i vrtenje u krug. Evo jednog sasvim neobičnog ( za mnoge) hvatanja za ruke:Ne znam kako su mogli da ga uzmu u srednjem veku, na Balkanu kad sa Turcima nisu imali veze a sa Kurdima jos manje? Ako se neka stvar javlja u slicnom vidu na razlicitim mestima to uopste ne mora da znaci da je tu bilo nekog preuzimanja, pogotovo u nekoj toliko prostoj stvarti ako sto je hvatanje za ruke i vrtenje u krug. A evo i slika:
A slicne predstave postoje i na nalzima jos iz predrimskog perioda.![]()
http://htmlimg2.scribdassets.com/2ml639mdkwlz66f/images/289-cd22957af9.jpg
http://htmlimg3.scribdassets.com/2ml639mdkwlz66f/images/291-aed4f9970c.jpg
http://htmlimg2.scribdassets.com/2ml639mdkwlz66f/images/293-6ee0526ab9.jpg
ima ih jos:
http://www.scribd.com/doc/34362364/Marian-Wencel-UKRASNI-MOTIVI-NA-STEĆCIMA
Pa srednjevekovna Srbija je je bila jedno 50 puta više multietnička nego danas. Pogotovu sa azijantima koji se mešaju i rade tu kao plaćenici, zanatlije etc. Ko zna šta je i kojim povodom to nacrtano po tim spomenicima.
Ako si pogledao knjigu iz koje su preuzete slike video bi i tacne lokacije gde se nalaze ovi spomenici, uglavnom se radi o hercegovini, a zna se i kada i ko je sahranjen pod njima. dakle ne radi se ni o kakvim stranim placenicima a jos manje o zanatlijama po hercegovackim zabitima. A ono sto je lesandar postavio meni izgleda kao nesto iz antike grcke ili etrurije.Pa srednjevekovna Srbija je je bila jedno 50 puta više multietnička nego danas. Pogotovu sa azijantima koji se mešaju i rade tu kao plaćenici, zanatlije etc. Ko zna šta je i kojim povodom to nacrtano po tim spomenicima.
naravno da nije, zato i lako mozemo da razlikujemo nase kolo od bilo koje druge igre koja podseca na kolo usled hvatanja za ruke i vrtenja u krug.Kolo nije samo obično hvatanje za ruke i vrtenje u krug. Evo jednog sasvim neobičnog ( za mnoge) hvatanja za ruke:
Тако је, ово је Козарачко коло у Етрурији.naravno da nije, zato i lako mozemo da razlikujemo nase kolo od bilo koje druge igre koja podseca na kolo usled hvatanja za ruke i vrtenja u krug.
Znaš li ti kakva je razdaljina između Srbije i Irana, i Lužičkih Srba i Rusa. I ne znam zašto bi plakao?
Interesantno je, da se malo južnije od ovoga čoveka sa šajkačom (tradicionalna kapa ovog okruga), nalazi jedno selo, koje se zove Sharbati (Sarbati) (http://en.wikipedia.org/wiki/Sharbati)
Ima nešto čudno i tendenciozno u tvojim postovima zato neću da gubim vreme oko tebe.
Они споменици нису из тог доба већ из доба паганства. У доба о којем причаш на споменицима су најчешће верски симболи.
Jer mi nekako to kolo ne ide sa centralno evropskom kulturom koju su oni kad su sišli iz Bohemije doneli ili kakvu god imali u to vreme... Valjda bi trebalo tako ako ne grešim. Jer ja sam to uglavnom vidjao u narodima sa istoka turska plemena etc...