ja nisam gledao intervju sa ljusovom ali ako je ovo rekao kljusov u koga se svi ovde kunu... izgleda da ima jos neko ko milsi kao i ja !? i to ne bilo ko vec kljusov. ej kljusov i dublin misle isto. kljusove majstore
e da i kako on zove te I starosedeoce centralne evrope? jel ih zove srbi? kako se usudjuje. pa on je bezobrazniji od mene. ja ovo nikad ne bi rekao bez da kazem "postoji mogucnost". a kljusov PLJAS pravo u lice.
ps: naucio sam da koristim smajlije. sad ste nadrljali![]()
Klyosov preteruje, naravno da ne moze da zove kromanjonce Srbe zato sto veliki deo Srba je poreklom od kromanjonca po muskoj liniji, ali danasnji Srbi su samo jedan mali deo danasnjeg covenacanstva koji vuku musku lozu evropskog paleolita. Ali najbitnije, zato sto je zajednicki predak I2a-din, 2800 godina, ne mozemo vise govoriti da su Srbi jedan isti narod kao onog iz paleolitika koji ziveo sa neandertalcima.
Da imamo zajednickog predaka starijeg od 15000 godina u okviru I grupe, onda bi vec moglo da ta prica stoji.
Ostale I populacije su udaljene genetski od Srba za 22000 godina sto se I1 tice, za skoro 20000 od ostalih I2a (taj zapadni), sa 15000 od I2a-Isles, i sa 5000 od I2a disles. Osim I2a disles koji nam neki blizi rodjak, barem rodjak iz neolitika, ostali nemaju veze sa nama kulturno, jer su se kulture stvorili u neolitiku u Evropi, sa pocetkom od pre 10000 godina. To zajedno nesto mozda delimo od paleolita, preko 20000 godina staro sa ostalima I je zanemarljivo, u neolitu se sve desava, mi (I2a -din preci) u neolitu nisu u nikakovom kontaktu, niti zive zajedno sa ostalim delovima I populacije. Zato nemogu da tako jednostavno prihvatim da postiji neki I narod i kultura.
Zato ti gvorim uvek da si izgubljen u vremenu, ne uvazavas koliku su te populacije udaljene vremenski.
A sto se Klyosova tice, postoji granica vulgarizacije nauke, odnos prevod na jezik ostalim smrtnicima, tu je malo preterao sa Srbima u vreme neandertalaca.