Генетичка генеалогија

• Začetnik teme Začetnik teme Kor
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ako cemo tom logikom, veruj mi da ima medju Srbima gorih dusmana srpakog naroda nego medju bilo kojim strancima. U tome smo mi na neki nacin prokleti.
Zar nisu dojucerasnji Srbi uvek opkazivali najveci animozitet prema Srbima? Sto veci srbomrzac, to u venama srpskija krv. Cak i medju onima koji se smatraju velikim Srbima ima onih pored kojih nam ni jedan dusmanin nije potreban.

Kada se istorija ne vadi iz konteksta i kada se sagledava celokupno stanje stvari kroz celu svoju istoriju, Rusija nam nije pomagala onda kada je bila "donja". Sam dobro znas da je tako bilo gotovo celo vreme. Istorija te drzave je teska i krvava.

Uostalom, kada smo ni nesto dobro ucinili za te Ruse? Samo kukamo kako oni nama ne pomazu a mi hladimo testise i ljubimo u straznjicu njihogve dusmane.

Covek ne radi nista drugo nego sto radi recimo Primorac ili jaran BoSSnjo ili ja ili ti.... svako na svoj nacin,

Eh, pa mozda je I2a1 sam sebe unistio ako je bio podeljen kao danasnji njegovi potomci na Balkanu ? Istorija se ponavlja kad se zaboravi, da ne zaboravimo.

Poslednja izmena:
Slazem se, previse narod navija da bude ovog ili onog porekla, sloven, kelt, megaliticar ili sta drugo, barem mi taako izgleda. I mislim da to navijanje ne pomaze.

ali pomaze ako se pokaze da postoji kulturni kontinuitet na balkanu od megalicana pa na ovamo i ako se pokaze da postoji kulturno jedinstvo ili kontinuited izmedju "kelta" i slovena na balkanu do danasnjih dana. to ja mislim jako puno znaci jer dovodi u pitanje ideju o smenjivanje kultura na balkanu. ja mislim da je bilo stapanja i kontinuiteta a ne smenjivanja. znaci moguce je ba je neko i megaliticar i kelt i sloven i pravoslavac ili katolik ili musliman na balkanu sve u isto vreme.

ali pomaze ako se pokaze da postoji kulturni kontinuitet na balkanu od megalicana pa na ovamo i ako se pokaze da postoji kulturno jedinstvo ili kontinuited izmedju "kelta" i slovena na balkanu do danasnjih dana. to ja mislim jako puno znaci jer dovodi u pitanje ideju o smenjivanje kultura na balkanu. ja mislim da je bilo stapanja i kontinuiteta a ne smenjivanja. znaci moguce je ba je neko i megaliticar i kelt i sloven i pravoslavac ili katolik ili musliman na balkanu sve u isto vreme.

Ako su u kelti veza izmedju megaliticara i danasnjih balkanaca (u sta ne verujem), onda su svi evropljani naslednici megaliticara., nista tu posebno nema za Balkance.
Ja sam bio ubedjen da je udeo kelta na Balkanu velik, medjutm nema keltskog R1bU152 na Balkanu, ima ga kod Grka, i tacnoo se vidi da su gaa Dorci doneli.

E sad, tesko moze neko da me ubedi da R1b U152 nije vezan za kelte.

E sad, sta su kelti ? jesu kulturna mesavina, i sigurno su primilli "majcenog" kulturinog uticaja. A takodje i vendi, i sloveni su kulturna mesavina. Pa cak misim da jezik keltski je jezik pred R1b populacije (I2, R1a). Prvi R1b imali verovatno svoj poseban jezik, ja otvaram moogucnost da je jezik baska je jezik R1b populacije, i da se pre sirenje kelta tako govorilo u zapadnoj Evropi.
Gde se ja manje slazem, je uticaj kelta kod danasnje slovenske populacije, mislim da je minimalan, i da nisu kelti barem kod slovenskih naroda veza izmedju megaliticara i nas, kulturno ili bilo kako.

Poslednja izmena:
Ako cemo tom logikom, veruj mi da ima medju Srbima gorih dusmana srpakog naroda nego medju bilo kojim strancima. U tome smo mi na neki nacin prokleti.
Zar nisu dojucerasnji Srbi uvek opkazivali najveci animozitet prema Srbima? Sto veci srbomrzac, to u venama srpskija krv. Cak i medju onima koji se smatraju velikim Srbima ima onih pored kojih nam ni jedan dusmanin nije potreban.

Kada se istorija ne vadi iz konteksta i kada se sagledava celokupno stanje stvari kroz celu svoju istoriju, Rusija nam nije pomagala onda kada je bila "donja". Sam dobro znas da je tako bilo gotovo celo vreme. Istorija te drzave je teska i krvava.

Uostalom, kada smo ni nesto dobro ucinili za te Ruse? Samo kukamo kako oni nama ne pomazu a mi hladimo testise i ljubimo u straznjicu njihogve dusmane.

Covek ne radi nista drugo nego sto radi recimo Primorac ili jaran BoSSnjo ili ja ili ti.... svako na svoj nacin,

Nije tema, ali bi ipak dodao nesto kad govorimo o Rusima. Rusi su usli u prvi svetski rat zbog Srbije, i ako nisu bili spremni, platili to debelo, unutrasnji rat, revolucija, 70 godina komunizma. Tako, ne mozemo govoriti da su nam okrenuli ledja kas je bilo najteze. Jos je drugi poblem sto mesamo Rusiji i CCCP, nema veze jedno s drugim osim geografije.
Jasno da bratstvo i bliskost ne idu sa interesima, pogotova danas. Pa 2 rodjena brata mogu da budu u velikoj svadji.
Ali, jasno je da ruski narod ima vise razumevanja prema srpskom narodu. Pa i Cesi napadose onomad Allbright-ovu, kao slovenska "braca". Sto se zapadnjaka tice, naroda zapadnog, oni neznaju sta je Srbija, tako da ne mogu da imajuu afiniteta prema nesto sto ne poznaju, ali kao sto ne vole, tako i nemaju nista protiv,govorim o narodu, sopljna politika i propagande su nesto sasvim drugo.

Drugo, smešno je reći da su Rusi zbog nas ušli u prvi svetski rat. Svi oni, i Rusi, i Nemci i Austrijanci, i Britanci i Francuzi, su samo iskoristili pogodnu priliku da se međusobno razračunaju, i da se teritorijalno i ekonomski što više prošire na račun drugih. Kao i uvek, mi smo im bili samo moneta za raskusurivanje. Izgleda da nekima samo u takvim situacijama možemo biti dobri. Potraži po internetu plakate kojima su u vreme Prvog svetskog rata bile oblepljene Britanija i Francuska, pa ćeš da vidiš kako možemo da budemo i njima poznati i popularni kada njihova vrhuška proceni da njima to treba.

A prvo, niste me ni dobro razumeli. Ono o čemu sam govorio nije bilo upućeno Rusima. A zašto bi? Šta im mogu zameriti? Zar da im zamerim što su, spašavajući se od Napoleona potpisali mir sa Turcima, posle čega su nam ovi ugušili ustanak? I zar da im zamerim što su bombardovanje 1999. godine lepo iskoristili kao svoju vojnu vežbu - poslali brodove u Mediteran i Jadran da snimaju NATO kako radi? Ono o čemu sam govorio je kritika ovog naroda, koji ima neku iskonsku potrebu da se u nekog kune, ponajpre u veliku braću Ruse, neka nerealna očekivanja, i bez obzira što su se milion puta razočarali u tu "braću", i dalje ne menjaju način razmišljanja. To je ono o čemu sam mnogo puta govorio ovde - od malih nogu nas uče nekim pogrešnim stvarima.

I treće, ono što Kljosovu zameram nije vezano za njegov rad u okviru GG, nego za ono sa čime on izlazi iz granica GG - za istorijske interpretacije rezultata GG koje možda mogu biti i tačne, ali on ne nudi nijedan argument koji to može da potvrdi. Neko ko pretenduje da bude pravi naučnik ne sme tako da radi. Ako razmišljaš kao naučnik u jednoj oblasti, u onoj tvojoj osnovnoj oblasti, moraš se tako ponašati i u oblastima koje ti nisu uža specijalnost. A ne da u svojoj oblasti poštuješ naučnu metodologiju i svoju argumentaciju potkrepljuješ naučnim činjenicama, a da u drugoj oblasti zaključuješ paušalno.

odlično, navedi TAČAN citat gdje su te gluposit koje ti navodiš
dakle JASAN original citat koji će potvrdit to o čemu laprdaš

smesan si, kao i obicno ))))
sada bi ja trebao da trazim knjigu koju sam citao pre 15 godina da bi tebi nesto citirao??

ma daaajjjjjjjjj )))))

Ali posto vidim da si zauzeo gard da branis jednog islamskog fanatika, sa tobom je ionako sve jasno )))

da sklopi neke slike koje mozda nije ranije mogao da sklopi jer su mu nedostajali bas ovi delovi... ko zna. ako bar jedan covek ovde nadje bar jedan trag u svim mojim pisanijama koji ga dovede do nekog vaznog zakljucka onda je sve ovo super.

Lepo, jedino što postoji i nešto što se nekada zvalo off-topic :) ne znam da li se još sada tako zove :)

Hajde da bez gledanja kažemo koji je puni naziv naše I2 grupe? Da probam I2a... šta zapelo negde?

smesan si, kao i obicno ))))
sada bi ja trebao da trazim knjigu koju sam citao pre 15 godina da bi tebi nesto citirao??

ma daaajjjjjjjjj )))))

Ali posto vidim da si zauzeo gard da branis jednog islamskog fanatika, sa tobom je ionako sve jasno )))
šta onda laprdaš o nečemu što pojma nemaš
kao prvo ja sam TOTALNI ateista koji se sere na religiju, toliko
drugo, ako iko kritikuje alijicu to sam ja, da čitaš imalo forum na koji upućujem linkove znao bi, posebno oko nesposobnosti matorog debila vezano za početak rata i organizovnaje odbrane, degen koji je do podne mislio da neće biti rata,a od podne da za rat treba dvoje, te milion drugih gluposti koje možeš pročitat na ZASEBNOJ temi o alijici tupanu link
glede same deklaracije, evo i moj komentar na tu knjigu link

šta onda laprdaš o nečemu što pojma nemaš
kao prvo ja sam TOTALNI ateista koji se sere na religiju, toliko
drugo, ako iko kritikuje alijicu to sam ja, da čitaš imalo forum na koji upućujem linkove znao bi, posebno oko nesposobnosti matorog debila vezano za početak rata i organizovnaje odbrane, degen koji je do podne mislio da neće biti rata,a od podne da za rat treba dvoje, te milion drugih gluposti koje možeš pročitat na ZASEBNOJ temi o alijici tupanu link
glede same deklaracije, evo i moj komentar na tu knjigu link

Nisam mogao da u netu nadjem ono o cemu sam govorio ali ima ovo:

20121114182649.gif

Aljo se vidimo prepao da zakasni pa je bilo sta je bilo.

Znam kao francuki djak da je francuska samo cekala osvetu za izgubljen alzas i Loren, i samo se jedna iskra cekala za veliki obracun. Medjutim, Rusija nije bila jos spremna, i nije joj bilo vreme za rat, barem ne jos. malo spamujem, sorry.

Nisi spreman za rat, ali rat je već počeo. Šta da radiš? Da li da čekaš pa da tvoji saveznici sami pobede neprijatelja i uzmu celokupan plen, ili da rizikuješ i uđeš u rat i kasnije učestvuješ u podeli plena sa saveznicima? Neko se očigledno odlučio za ovo drugo, ne računajući da je moguća i revolucija.

klasična srpska propagnada, izdvajanje iz konteksta
čitaj cijelu knjigu, matori debil ne spominje ni B od Bosne, ni B od Bošnjaka, brine o nekim tamo arapima i stanju islama u svijetu
veze nema s Bosnom jadan ne bio

Nije rahmetli Aljo bio glup, ba! Znao je on kako i sta da pise. Kasnije smo i videli sta znace njegove misli.
Da je bar jednim slovom spomenuo BiH ili SFRJ, zna on dobro kako bi se zavrsilo. To bi bio napad na ustavni poredak a ovako ispade kao neko filozofiranje o nekim tamo arapima )))))

Dakle, nije mi jasno.
Koliko sam pohvatao,a nisam preterano upućen, raspored je sledeći:
-najviše je onih I2a... ali objašnjenja su: "tipično za Južne Slovene Balkana", "starosedelački gen", "ima ga puno u Skandinaviji, Istočnoj Evropi (Ukrajina isl)" - o čemu se radi!?
-pa sledi onaj E1b1b1..... to je navodno "mediteranski, severnoafrički gen"
-pa R1a: predstavlja "slovenski gen"
-R1.... je keltski...
I ono što ispada da je za naše krajeve distribucija gena ista....Da li to ipak ukazuje da smo isti narod tj istog porekla...
:kafa:

geografska odrednica al u *****, otvori tu temu da te sjebem do jaja
jedini koji su klesali stećke su Bošnjaci i Vlasi !!!!!!!!!!! kao starosjedilačko stanovništvo koje je imalo to u sovjoj starobalkanskoj tradiciji, hrvati i srbi kao slaveni - NIKAD
ovim pitanjem sjebem uvjek takve neznalice, postoji li ijedan jedini jebeni stećak na prostoru smedervske despotovine, jer gle, kada su poslije kosovske bitke tamo srbi pobjegli, oni su trebali AKO SU, A NISU, klesali stećke, sa sobom ponijeti i tu tradiciju, i tamo NASTAVITI klesati stećke, niko i m nije branio, ali karina, nijednog jedinog jebenog stećka TAMO NEMA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
s druge strane, Bošnjaci čak i po prelasku na islam još dugo zadržavaju tu tradiciju, TOLIKO da su im muslimanski nišani sa simbolikom stećaka link

''prof.dr Dubravko Lovrenović, član komisije za očuvanje nacionalnih spomenika BiH, ugledni istoričar i autor knjige „Stećci“.

Lovrenović podsjeća da je istorija prisvajanja stećaka duga. Postojala je, kaže, teorija o bogumilskom karakteru stećaka, kao i teza koju su zastupali neki prominentni istoričari ili istoričari umjetnosti, o srpsko pravoslavnom, odnosno katoličkom karakteru stećaka. Sagledani u cijelini stećci se ne mogu tumačiti na ovaj način, odnosno ne mogu se tumačiti iz perspektive današnjih nacionalnih ekskluzitiviteta, jer su stećci bili interkonfesionalni. Ispod stećaka su sahranjivani pripadnici pravoslavne, katoličke i šizmatičke crkve bosanske, kaže bosansko hercegovački istoričar. ''
a na konto raznih bradonja koje pominjes , da nisu mucki napadnuta ona DECA u kamionima JNA i da niste zamislili da je BiH samo vama Babo ostavio,moglo je sve mirno da prodje,mozda.
a one hiljade Srba što su poginule i zaklane tokom rata,oni su to sami od sebe stradali. je li?
prvo napravite frku a onda daj NATO,daj USA,daj EU..pomagajte, ajd da ratujemo pa kad ne mozemo onda da se zavucemo Holandjanima pod suknju.
oću piškim,neću piškim.
i nemoj ovde o ratu, to vam je kao neka karta. koju možete samo Andželinki Džoli da pokažete. ne patetiši.

Dakle, nije mi jasno.
Koliko sam pohvatao,a nisam preterano upućen, raspored je sledeći:
-najviše je onih I2a... ali objašnjenja su: "tipično za Južne Slovene Balkana", "starosedelački gen", "ima ga puno u Skandinaviji, Istočnoj Evropi (Ukrajina isl)" - o čemu se radi!?
-pa sledi onaj E1b1b1..... to je navodno "mediteranski, severnoafrički gen"
-pa R1a: predstavlja "slovenski gen"
-R1.... je keltski...
I ono što ispada da je za naše krajeve distribucija gena ista....Da li to ipak ukazuje da smo isti narod tj istog porekla...
:kafa:

Dobro si sve to pohvatao. Ono što možeš da čitaš na netu i na wikipediji je sve ok. Jedina novost u toj priči je da je I2 tumarao po istočnoj Evropi pre nego što je stigao kod nas (ili vratio se). To je razlika u odnosu na priču od pre koju godinu da je I2 oduvek bio tu.

Dobro si sve to pohvatao. Ono što možeš da čitaš na netu i na wikipediji je sve ok. Jedina novost u toj priči je da je I2 tumarao po istočnoj Evropi pre nego što je stigao kod nas (ili vratio se). To je razlika u odnosu na priču od pre koju godinu da je I2 oduvek bio tu.

Za Dr BoSSnju i slicne njemu on je oduvek bio tu. Nije se ni mrdnuo s mesta sto naljbolje moze da posvedoci namanja varijansa kao i najmladji oblici mutacije gena. Da su se kojim slucajem mrdali i selili sada bi imali najvecu varijansu kao i najstarije oblike mutacije. Tako nekako izgleda ta uvrnuta logika u koju sam i ja nekada davno verovao. Jedini je problem sto ranije nije bilo informacija koje danas postoje.

Mnogo si mi ti sumnjiv! Kao strikan šmeker! A ti? Mnogo mi nešto migriraš. Da ne praviš i ti decu pa begaš? Ili te možda I2aProject angažovao da širiš haplogrupu po belome svetu ;)

Ne ja se ne eksponiram :D Samo cutim i za moj interes samo :D. Te "smekere" generalno gotivim i ne. Ne gotivim jer su slabi u srce, a gotivim jer mozes da ih iskoristis jer od svog "statusa" uglavnom ne vide da su naivni i infantilni i da ispadaju budale. :D

Inace mislim da I2a1... populacija nikada nije ovoliko migrirala u istoriji, kao poslednjih decenija, sad se razmileli po svim kontinentima...

Jel zna neko zasto se ovi I2a1b1 iz Bohemie nisu zvali Boemi ili Bojki, kako vec ... ?

Za Dr BoSSnju i slicne njemu on je oduvek bio tu. Nije se ni mrdnuo s mesta sto naljbolje moze da posvedoci namanja varijansa kao i najmladji oblici mutacije gena. Da su se kojim slucajem mrdali i selili sada bi imali najvecu varijansu kao i najstarije oblike mutacije. Tako nekako izgleda ta uvrnuta logika u koju sam i ja nekada davno verovao. Jedini je problem sto ranije nije bilo informacija koje danas postoje.

Gledao sam pre koji dan već ko zna koji put karte sa raspodelom grupa. Plava mrlja, crvena, žuta, zelena i tako redom. Što je uočljivo jeste da mrlje sa najvećom gustinom po pravilu ni nisu mesta gde su te grupe nastale. To se već očitava kao pravilo. A onda samo, paz molim, balkanski Din nije mrdao tisućljećima :D

Gledao sam pre koji dan već ko zna koji put karte sa raspodelom grupa. Plava mrlja, crvena, žuta, zelena i tako redom. Što je uočljivo jeste da mrlje sa najvećom gustinom po pravilu ni nisu mesta gde su te grupe nastale. To se već očitava kao pravilo. A onda samo, paz molim, balkanski Din nije mrdao tisućljećima :D

Ja sam o tome govorio mnogo puta. Ko ne veruje, neka pogleda za primer siptare i njihov E1b i J2, Oba imaju najvecu koncentraciju u regionu sa ubedljivo najmanjom varijansom. Ista stvar je i sa onim kartama sa Dalmacijom.

Samo slep covek kod ociju nece i ne zeli to da vidi.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back