Kor
Poznat
- Poruka
- 7.634
Kad i gde prvi talas ? Kad i gde drugi talas ? i treci talas ako ima ?
Jedno 10-ak stranica unazad je prikazana karta Marije Gimbutas sa 3 talasa tzv IE (tacnije, R1b) prema Evropi.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Kad i gde prvi talas ? Kad i gde drugi talas ? i treci talas ako ima ?
kor
ja dobro citam i zato sam i poslao ovaj komentar jer je to prvi komentar gde si rekao da i GG moze da gresi. i to je ja mislim super. sve sto sam ja ovde pisao nije bilo namenjeno omalovazavanju GG, ni bilo koga od ljudi koji se bave GG radom. jedino sto sam hteo da pokazem je da je tema jako komplikovana i da bilo cije rezultate i zakljucke ne treba uzimati kao nepogresive. pogotovu ne moje. takodje ja upravo podrzavam to da se svako bavi svacim. nikad ne znas sta ce neko da pronadje, sta ce neko da vidi i sta ce neko da poveze sto niko nije pre nasao video i povezao. kad ja kazem da je kljusov amater to nema negativnu konotaciju uopste.
gaelic jezici (irski je jedan of njih) se definisu kao keltski jezici. odnosno kelti se definisu preko keltskih jezika.
iz knjige atlantean irish:
na zapadu irske postoje mnogobrojni toponimi koji imaju koren "doire" sto znaci hrast. zapad irske je ogromno tresetiste sa nekim od najstarijih tresetista u evropi, poslednji hrast koji je rastao na severu irske je rastao 3000 godina pre nove ere. to je utrvdjeno izotopskim merenjem korenova hrastova koji su sacuvani u tresetistima ispod metara treseta.
dakle u irskoj na zapadu irske su ljudi pricali "keltski" gaelic u vreme kad "kelta" u irskoj nije trebalo da bude.
ako se kelti definisu preko keltsog jezika, onda kelti nisu R1b.
to ne znaci da nije bilo kelta i da nema R1b populacije. samo da nema znaka jednako izmedju ovih populacija.
Jedno 10-ak stranica unazad je prikazana karta Marije Gimbutas sa 3 talasa tzv IE (tacnije, R1b) prema Evropi.
Nisi me razumeo. Mislim da se u ovim radovima ne datiraju ti talasi, već se okvirno postavljaju, ne mogu sad da tražim imam obaveze.
Najvažni je, svakako, rušenje Vinče.
Poslednji je ono što se zove Egejska seoba. Srejović navodi jedan pravac sa Karpata, koi nije poremetio starosedelačko stanovništvo.
Drugi rad, govori o nalazima kog niša, na nalazima koji se kasnije javljaju u Grčkoj, pa ovoj populaciji pripisuju ičešće u jednom prevcu seobe (u drugom iz Trakoje je porušena Troja), a da pri tom nije stradala sama kultura u Nišu.
Bolje je da sam pročitaš, nego da ti ja tumačim. Ipak nisam kvalifikovan.
Tesko cemo doci do nekih rezultata bez vrlo strucnih i upucenih ljudi. Uglavnom cemo moci samo da nagadjamo.
Rusi recimo imaju interesantan model ciklicnih klimatskih promena na Zemlji
![]()
Za ovo je ipak potrebno dublje znanje da bi se moglo diskutovati.
BTW, primetih da u ovim znacima zodijaka (a u pitanju su zapravo epohe) postoji 13 znakova i da je 13-ti "zmijonosac" ili potencijalno "zmajonosac".
Истина Победити Мора![]()
Izvini prijatelju ali ti se sa svojim amaterizmom nikako ne mozes staviti u istu ravan sa "amaterizmom" Kljosova koji ipak neke stvari ima u malom dzepu. Nedostaje mu strucno znanje iz istorije ali sto se tice stvari na nivou nukleotida, teska srca cu njemu dati prednost nad tobom
Meni je smesan pomalo fatalisticki nacin rezonovanja koje je u danom postu pokazao Kyrios (koga inace cenim).
Zato sam se i nasmejao. Ima li nesto lose u simbolu koji bi trebao da ima znacenje "ala me dobro nasmea"? Smesno mi bilo kako covek preko Kljosova poveza celu rusku drzavu i njenu politiku
Ti da pazljivo citas, vidoe bi da ja kritikujem svakoga pa i samoga sebe. Sa Kljosovom imam dobre odnose vec nekoliko godina i ne ustrucavam se kada ima povoda za to da mu i licno prenesem neslaganje sa njegovim stavovima.
On ima tu manu sto veze sve za R1a kao sto nas jaran BoSSnjo veze ceo I2a1 za bosanske muslimane. To je vise stvar za dublje psiholosko razmatranje.
najinteresantnije je da je covek u knjizi "laz i bogumili" (po meni) dokazao kulturni kontinuited na balkanu od megalicana preko "kelta" slovena do danasnjih srba hrvata i bosanaca.
1-ajd ponovo sve pročitaj1Dakle, tvoj odgovor je da su bogumili bili etnos?
2 a sta onda da radimo sa ovim?![]()
ne skoro,, nego upravo onoliko koliki je današnji udio M423 u NACIJI srba DANAS,a to je oko 40%Šumadija jeste bila prazna, ali sve istočno od šumadije tj. istočno od Velike Morave tj. polovina Srbije je bila neseljena Vlasima.
Pa kada se saberu prazna leva polovina i puna desna polovina, u Srbiji smo imali skoro samo Vlahe.
ko zna. ako bar jedan covek ovde nadje bar jedan trag u svim mojim pisanijama koji ga dovede do nekog vaznog zakljucka onda je sve ovo super. ako ne hebiga bar sam pokusao.

vidiš, te bradonje ste doveli VI, bradonje sa kokardama (zamiljivo je to kako imate isti sajling) jer ste krenuli u ubijanje, silovanje, istrebljivanje jednog naroda,samo zato što se drugačije zovu@Bossnjo nemoj da ti te stecke vide one bradonje sto ste ih doveli, ima da ih poruse sve kao idolopoklonstvo. porusise sve po svetu sto je stajalo hiljadama godina.
a i citam da vam je objasnjeno kako treba-morate da se izjasnjavate na sledecem popisu u Bosni i Hercogovini.
U se i u svoje kljuse, svi smo i ovde u ovim teritorijama srodni i nema potrebe da se zavadjamo. a narocito kad dodje neko sa bilo koje strane ,hiljadama kilometre daleko da nam soli pamet ovde.
meni sve to nista neigra,dal sam poreklom kelt ili sloven. samo mi je interesantno i nista vise.
Od tebe sam i očekivao ovakvu reakciju, jer sam primetio tvoje simpatije prema Rusima. I ja volim Ruse, ali ne toliko. Imam jako dobre prijatelje tamo, ali ne volim kada se govori o "bratskom narodu". Narodi ne mogu da budu bratski, ne mogu ni da budu prijatelji, braća i prijatelji mogu da budu samo pojedinci. Koliko puta su nam samo ta "braća Rusi" okrenuli leđa kada nam je bilo najteže, kada smo najviše očekivali pomoć od njih. Ono što me kod Kljosova iznerviralo je neverovatna arogancija sa kojom piše, kao da je najveće istorijsko dostignuće mahati mačem i osvajati zemlje. Ne vidim nikakvu razliku u odnosu na one "zapadnjake" koje i on kritikuje.
ne skoro,, nego upravo onoliko koliki je današnji udio M423 u NACIJI srba DANAS,a to je oko 40%
sve je to meni poznato, pogledaj IDENTIČNU simboliku kelta i bosanskih stećaka
vidiš, te bradonje ste doveli VI, bradonje sa kokardama (zamiljivo je to kako imate isti sajling) jer ste krenuli u ubijanje, silovanje, istrebljivanje jednog naroda,samo zato što se drugačije zovu
pa su morali da potraže pomoć "drugih"bradonja,
dakle naravoučenije: traži prave uzroke neke pojave, a ne površna analiza
obične gluposti i srpska propaganda, da li si uopšte pročitao tu knjiguJeste, jaro.... mi smo napisali i Ilsamsku deklaraciju i rekli da muslimani u Bosni nisu ni Srbi ni Hrvati ni Jugosloveni vec deo jedinstvenog fronta od Atlantika do Pacifika.
Zašto "fatalisticki nacin rezonovanja"? Ja sam upravo hteo da se nasmejete glupom načinu rezonovanja Kljosova. Ja ne sporim da je dobar u GG, ali ne poznaje dovoljno dobro istoriju, a i to malo što zna pokušava da iskrivi. Ja sam još ranije govorio o tome da mi se čini da i to što radi u okviru GG radi tako da rezultate ukloipi u date istorijske okvire, na primer, da se uklopi u obe glavne teorije o Indo-Evropljanima.
Od tebe sam i očekivao ovakvu reakciju, jer sam primetio tvoje simpatije prema Rusima. I ja volim Ruse, ali ne toliko. Imam jako dobre prijatelje tamo, ali ne volim kada se govori o "bratskom narodu". Narodi ne mogu da budu bratski, ne mogu ni da budu prijatelji, braća i prijatelji mogu da budu samo pojedinci. Koliko puta su nam samo ta "braća Rusi" okrenuli leđa kada nam je bilo najteže, kada smo najviše očekivali pomoć od njih. Ono što me kod Kljosova iznerviralo je neverovatna arogancija sa kojom piše, kao da je najveće istorijsko dostignuće mahati mačem i osvajati zemlje. Ne vidim nikakvu razliku u odnosu na one "zapadnjake" koje i on kritikuje.
@Bossnjo nemoj da ti te stecke vide one bradonje sto ste ih doveli, ima da ih poruse sve kao idolopoklonstvo. porusise sve po svetu sto je stajalo hiljadama godina.
a i citam da vam je objasnjeno kako treba-morate da se izjasnjavate na sledecem popisu u Bosni i Hercogovini.
U se i u svoje kljuse, svi smo i ovde u ovim teritorijama srodni i nema potrebe da se zavadjamo. a narocito kad dodje neko sa bilo koje strane ,hiljadama kilometre daleko da nam soli pamet ovde.
meni sve to nista neigra,dal sam poreklom kelt ili sloven. samo mi je interesantno i nista vise.
geografska odrednica al u *****, otvori tu temu da te sjebem do jajakuline
megalicani => kelti = stecci = sloveni => srbi hrvati bosanci...(geografska odrednica)