Генетичка генеалогија

• Začetnik teme Začetnik teme Kor
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
"Haplogroup I2a2a Dinaric (or new I2a1b1a Dinaric) associated with the Germanic Goths

Hi everyone,

in his recent spread map Dr. Ken Nordtvedt himself locates the start of the I2a2a Dinarics,
from now on, namley around the middle course of the Vistula. Wich is modern day Pomerania.
Estimated age: about 2500 years ago.

Dr. Ken Nordtvedt mentioned, a while ago:
I2a2a Dinaric is just too young to not have been the result of a sudden expansion not much more than
2000 years ago.

It is well testified, that 2000 years ago, the Vistula area were still part of Germania. And the Wielbark culture, associated with the Goths, appeared also in the Vistula area about the same time period like the haplogroup I2a2a Dinaric...

Ne znam ko je ovo pisao, ali argumentacija mu je potpuno pogrešna (a verujem i tendencizna). Dakle, on tvrdi da je je Nordtvedt locirao mesto nastanka u oblast srednjeg toka Visle i vreme od pre 2500 godina, i polazi od toga da su u to vreme na tom prostoru živela Gotska/Germanska plemena. Gde greši? Pa odgovor je jednostavan. Evo šta zapravo Nordtvedt piše

Kenneth Nordtvedt

I2a2a-Dinaric is just too young to not have been the result of a sudden expansion not much more than 2000 years ago.

Now to figure out from where the expansion began? The traditional Slavic "homeland" of the Pripet marshes is as good a guess as anything for me at the moment.

Dakle, Nordtvedt je ubeđen da je I2a2a-Dinaric Slovenska haplogrupa, i polazeći od toga on mesto nastanka locira tamo gde se smatra da su Sloveni i nastali. Što se mesta tiče, on nije potpuno siguran, pa je predložio nešto što mu je najlogičnije. Kao što i sam kaže, to je najbolje što je u tom trenutku moglo da mu padne na pamet.

Ja se nešto ne sećam da sam negde pročitao da Nordtvedt locira nastanak I2a2a-Dinaric na oblast srednjeg toka Visle. Ako neko zna za takav izvor neka me uputi.

Ja se nešto ne sećam da sam negde pročitao da Nordtvedt locira nastanak I2a2a-Dinaric na oblast srednjeg toka Visle. Ako neko zna za takav izvor neka me uputi.

Problem je što mnogi bukvalno čitaju Nordtvedtove šematske karte iako sam Nordvedt naglašava da su karte šematske, tj. ne ubiciraju tačne već približne lokacije. Nordvedtova strelica je nekako završila na srednjoj Visli i evo već gotske teorije, da ju je kojim slučajem povukao malo sjevernije vjerovatno bismo već imali i finsku verziju porekla I2a1b1 Dinaric.

Koliko znam on ih smešta u Pripjat što je nešto istočnije, ali se ponaša kao da su oni nikli iz kupusa. Dakle nema ni reči teoretisanja gde bi mogao da živi njihov predak hiljadama godina pošto se odvojio od Disles-a.

Što se antropologije tiče, dinarska lobanja je čvrsto na Balkanu: (Rassengeschichte der Menschheit, Vol. 6, Europa IV, 1979). The earliest skulls in SE-Europe that are clearly classified as Dinaroid are from the early/middle Neolithic Hamangia culture in Romania (c. 5500-5000 BC) and from the about contemporaneous Ruse culture in Bulgaria.

I2a je viši kod muslimana nego kod Srba za nekih 15% . Žarište I2a je Hercegovina, u ranom srednjem vijeku nesumnjivo srpska oblast i što je još važnije oblast koja ja odavala, a ne primala novo stanovništvo. Iz ovog podatka slijedi da su današnji bosanski muslimani većinski srpskog porijekla.

.
jadan ti ne bio, mani se mitomnije
jadan ne bio, jel vidiš gdje je CENTAR prvobitne servie, u POLIMLJU, jadan ne bio
kakva hercegovina i kakvo more, jadan ne bio, tek KASNIJE nemanjići proširuju djelomičnop vlast u primorje i zahumlje, jadan ne bio
jadan ne bio, jadranska ostrva imaju skoro 100% I2a1b što govori o ČISTIM Vlasima, ili su ostrva centar srednjovjekovne srpske države, ha, ha, ho, ho

Din-s ti je podgrupa I2a1b1 karakterise ga marker DYS 448=19. V.

POKAŽI mi ovdje, ja je ne vidim

i2-grane-1.gif

Onda su i Hrvati Din-N Hrvati srpskog porekla. Pa onda su to i Bugari, pa i Rusi su srpskog porekla, Poljaci, Cesi... Skiti, Sarmati, drevni Egipcani, Mjje i Azcteci..... Da ne zaboravim Japance kao cvet srpstva.
eto nas kod Deretica u goste.

Bila je to surova zima na severnim oboncima Karpata. Sa sa Baltika duž Visle brisaao je ledeni vetar. Jedan mladi Din N muškarac, u zadimljenoj kolibi, pored ognjišta, pribio se uz svoju mt DNK H ženku. I desilo se čudo. Da li zbog dima, ili zime, spermatozid je na svom 448 markeru poneo jednu grešku, da bi se sledeće jeseni, kada je odlžnji drenjak počeo da poprima crvenu boju, rodio PRVI SRBIN.
Kasnije je ovaj mladi par više puta pokušao da ponovi ovaj podvig. Izrodili su mnoštvo poroda, ali ni jedno od te ostale dece nisu pokazivali zanke srbinstva.
Na svu sreću čudo se ipak ponovilo, ne kod njega, već kod poroda njegovog sina. A da čudo bude još veče otada muški potomci ovog roda, skim godsu se orođavali dobijali sinove Srbine.
I još bi se desilo da se i kod drugih Din N muškaraca desi greška 448 markeru, i tada bi se i kod njih rodili sinovi Srbini.

Poslednja izmena:
pošto kažu da slika bolje kaže od hiljadu riječi, evo za sve neznalice da što bolje shvate

PRIJE DOLASKA Slavena stanje na području dnašnje BH
anticka-plemena2-1.gif

stanje na Balkanu i BH po dolasku avara i slevena pa do raspada avarskog kaganata 796. godine, onih avara protiv kojih romejski car Heraklije neuspješno ratuje te poziva srpsko i hrvatsko pleme iz Bijele hrvatske da mu pomognu u ratu s njima, koji dolaze oko 630te na područja prikazana na karti

slaveni-viii-1.gif

pošto kažu da slika bolje kaže od hiljadu riječi, evo za sve neznalice da što bolje shvate...

Ljudi, pa ovaj Dr BoSSnjo je prava profesorčina, mnogo toga od njega možeš da naučiš. Eto, da nije njega ja ne bih znao da je Photoshop tako dobra stvar za prekrajanje istorije, možeš da isfalsifikuješ šta god hoćeš... Beskrajno ti hvala Dr BoSSnjo! :worth:

Da, to je i Coona začudilo. Da su Halštatovci prodrli toliko duboko u Balkan, obično ih je nalazio u manjem broju iznad Dunava. Ali to je period kojim se diči Bošnjo, pa rekoh da mu napomenem da Iliri Glasinčani ne odgovaraju njegovim navodima.

Nemojte ljudi, ko Boga vas molim! Pa BoSSnjo još ni istoriju nije naučio, muči se da nekako shvati genetičku genealogiju, a vi ga zbunjujete tom nekom antropologijom. Imajte malo milosti, olabite malo... :hvala:

Poslednja izmena:
Da, to je i Coona začudilo. Da su Halštatovci prodrli toliko duboko u Balkan, obično ih je nalazio u manjem broju iznad Dunava. Ali to je period kojim se diči Bošnjo, pa rekoh da mu napomenem da Iliri Glasinčani ne odgovaraju njegovim navodima.
Мислиш да су доликефални типови искључиво Халштатовци? Са којим хаплогрупама би се могли разни кефални индекси повезати?

Мислиш да су доликефални типови искључиво Халштатовци? Са којим хаплогрупама би се могли разни кефални индекси повезати?

Neko moje razmišljane je da se i tu stvari trebaju malo pretresti. Imamo dve osnovne grupe jedna je I i J, a druga R1, R2 i N. Međutim izgleda da je već u Vinči došlo da određenog mešanja.
Takođe postoji velika nesrazmera u odnosu glavnih DNK i mt DNK haplogrupa.

lHG E,
http://www.poreklo.rs/2012/09/27/y-dnk-haplogrupa-e-druga-najčešća-među-srbima/
Pogledajte kakvo zanimljivo društvo. Hitler, Napoleon, Milošević... Ali i Anštajn, Braća Rajt...
A, berberska M 81, na kostima starim 1500g na karibima?

Poslednja izmena:
Ta razlika postoji na tom markeru i tako se dele. Na Din-s i na Din-N. Nema veze sto je nema na toj konkretnoj listi.

Pa i nije baš da nema veze.
"Стабло Y-ДНК хаплогрупа преузимамо са званичне странице Међународног удружења за генетску генеаологију ISOGG и у наредним текстовима користићемо њихову десигнацију хаплогрупа и подгрупа."
Znači da Međunarodno udruženje za genetsku genaologiju, nije Din S priznalo kao haplotip.
http://www.poreklo.rs/2012/07/18/imate-rezultate-genetskog-testiranja-i-šta-dalje/
http://www.poreklo.rs/2012/07/16/kratak-uvod-u-genetičku-genealogiju-osnovi-genetike/
http://www.poreklo.rs/2012/08/12/y-dnk-stablo-ljudske-vrste/

Poslednja izmena:

Ovi iz Glasinca konkretno jesu jer su pored njih ostaci materijalne kulture. Oni mogu da se povežu sa R1b i R1a. Dolihokefalni u Vinči mogu da se povežu sa E1b. A dolihokefalni u ranom srednjem veku se obično povezuju sa R1a odnosno za njih se kaže da su Sloveni. Brahikefalni se povezuju sa lovcima skupljačima i pionirima Evrope, dakle u prvom redu I2, dalje I1 ali u ranom periodu jer je kod njih došlo do obrnutog procesa odnosno do dolihokefalizacije usled mešanja.
Haplogrupa E1b V13 je usled mešanja na Balkanu doživela brahikefalizaciju.

Poslednja izmena:
Ovi iz Glasinca konkretno jesu jer su pored njih ostaci materijalne kulture. Oni mogu da se povežu sa R1b i R1a. Dolihokefalni u Vinči mogu da se povežu sa E1b. A dolihokefalni u ranom srednjem veku se obično povezuju sa R1a odnosno za njih se kaže da su Sloveni. Brahikefalni se povezuju sa lovcima skupljačima i pionirima Evrope, dakle u prvom redu I2, dalje I1 ali u ranom periodu jer je kod njih došlo do obrnutog procesa odnosno do dolihokefalizacije usled mešanja.
Haplogrupa E1b V13 je usled mešanja na Balkanu doživela brahikefalizaciju.

Nisam siguran da ovde žive dolikefalni.
http://upload.wikimedia.org/wikiped...rupo_E-ADN-Y.GIF/250px-Haplogrupo_E-ADN-Y.GIF

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back