Kor
Poznat
- Poruka
- 7.634
odakle su došli po tebi svi oni koji danas u Bosni imaju I2 i kojih je među Bošnjaicma 50%
Pa pogledaj onu prethodnu shemu sto sam poslao...... tamo ti je sve nacrtano!
Dosli su sa Slovenima u VII veku
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
odakle su došli po tebi svi oni koji danas u Bosni imaju I2 i kojih je među Bošnjaicma 50%
pa 15% i jeste ono pravo NEMANJIČKO jezgro današnje NACIJE Srba, ono jezgro koje je krenulo nekad davno sa kavkaza i kao malo pleme došlo na područje sadašnje Poljske tu se SLAVENIZIRALO, ojačalo, povećalo i kao takvo sa R1a došlo na Balkan na poziv romejskog cara Heraklija došlo oko 630te na Balkan najprije u okolinu Soluna, a onda nezadovljni krenuli nazad, u međuvremenu im je heraklije dodijelio novu zemlju, PRVOBITNU SERVIU na karti dole, a onda poslije kosovske bitke preselilo u smedervsku despotovinu, svih ostalih 85 % su SRBIZIRIANI ostali genetički NEsrbi i to najviše za vrijem turaka !! pa turci su vam osvojili beograd od Mađara !!!
Srpski historičar Vladimir Ćorović u «Istoriji Jugoslavije» o značaju seoba je napisao:
«U našoj narodnoj istoriji ove seobe, koje su, u većoj meri, počele od sredine XV veka pa trajale sve do početka XIX veka, imaju neobično
veliki značaj, i to u više pravaca. One su PROŠIRILE U OGROMNOJ MERI područje našeg ETNIČKOG RASPROSTIRANJA i našeg narodnog jezika. Srpska naselja šire se jedno vreme do Sent-Andreje i Temišvara. Na zapadu su došla do Krke, Ogulina i Žumberka. Mi smo se u ropstvu pod Osmanlijama ŠIRILI NE MANJE nego kao da smo imali najekspanzivniju svoju državu..»
Да ли Кљосов заиста написао ово на начин како преноси Политика?
Скорије истраживање руско-америчког биолога са Универзитета Харвард, Анатолија Алексејевича Кљосова, утемељено на ДНК генеалогији, осветљава да (Пра)Словени потичу с Балкана од пре тачно 12.200 година, што потврђује тзв. хаплогрупа R1a1.
http://www.politika.rs/rubrike/Drustvo/Nula-iz-Lepenskog-Vira.sr.html
Да ли Кљосов заиста написао ово на начин како преноси Политика?
Скорије истраживање руско-америчког биолога са Универзитета Харвард, Анатолија Алексејевича Кљосова, утемељено на ДНК генеалогији, осветљава да (Пра)Словени потичу с Балкана од пре тачно 12.200 година, што потврђује тзв. хаплогрупа R1a1.
http://www.politika.rs/rubrike/Drustvo/Nula-iz-Lepenskog-Vira.sr.html
Ako sam dobro razumeo oni ovde vezuju R1a za Vincu i Lepenski vir ?
Tumačeći jedan raniji rad Kljosova došao sam sledećeg zaključka:
R1a dolaze preko Dardanelija u Evropu. Tračani ostaju blizu mesta prelaska, kasnije na sever ide grupa koja daje R1a Gotima, i Skandinavcima.
Prva grupa koja napraduje bez zaustavljanja su Skiti. Pale Belovode i Vinču i nastasljaju ka istoku. Kroz celu istoriju ostaju nomadi i ne staju krećući se između Kine i Indije i Karpata. Ostavljam mogućnost da su se odvojili u Anadoliji i stigli oko Crnog Mora.
Sledeća grupa su Vendi koji se zadžavaju u severnoj Ppanoniji - Badenska kultura
inče Za njma Sklaveni, Južna panonija - Vučedolskaaa - Ros kultura. Mešanje stanovništva i kulturni uticaj ostataka Vinče.
Zatim širenje na jug - Glasenička kultura i Atarijati, kasnije još na jug, do Soluna.
Prelazak Karpata - Roskolani, Rusi. Dolaskom Rimljana Potisnuti na sever.
Негде је морало да дође до спајања Ј2а и Р1а. Винча је одличан кандидат због металургије и писма, за Лепенски вир нисам баш сигуран.
iz cega si izveo ove zakljucke?
Ne mogu da otvorim, ali mislim da je reč o "The Origin of Slavs and Other Peoples. Stories on DNA Genealogy"
na http://aklyosov.home.comcast.net/~aklyosov/
u kombinaciji sa linkovima koje sam postavio na
http://forum.krstarica.com/showthre...linska-vs-srpska-autohtonistička-škola/page99
i još mnogo čime.
Ne razumemo se.
Ne mislim je da je jedna haplogrupa superirna, pa zbog toga prati odredjene civiliyacijske tekovine. Haplogrupe prate određene etničke gbrupe. Grupa ljudi dolazi iz Azije, noseći R1a, i u Evropi se sreće Sa I2a1 i J2. Grupe koje se manje zadržavaju na ovom prostoru, manje se mešaju, a koje više zadžavaju, više se mešaju. Sa dodirom ili mešanjem stanovništva mešaju se i kulturna nasleđa i formiraju se nove kulture.
Kao pred Indo-evropska civilizacija. Jedan od elemenata koji ce kasnije da izrodi Arijevce. Jel tako nekako ?
Ne prate odredjene etnicke grupe nego se javljaju gusto ili ne gusto na odredjenom prostoru. Y kromosom je najmanji kromosom kod muskaraca i jedino odredjuje tvoj pol. Izgled ne odredjuje.
Inace to je i glavni razlog mojeg protivljenja Kora (koji i nije toliko los) i Lesander.
Jer su napravili jedan hromosom koji ima oko 30 gena (na primer X ima 100 puta vise) koji su maltene svi vezani za muski rod. Glavnu karakteristiku ljudi i celih naroda.
Opet se ne rzumemo.
npr Potomci čoveka kod koga je nastala R1a hg žive u Aziji, i njih nema u Evropi pre dolaska indoevropljana.
Sloveni su se puno zadržali na prostoru gde ima dosta potomaka čoveka kod koga je nastala mutacija odgovorna za I2a.
Posebno duga su se zadržali Srbi i susedni narodi.
Da a koje mi mozemo zakljucke da imamo posebno ako smo svesni pre koliko hiljada godina su ti ljudi ziveli kad je mutirala haplogrupa.
To je tesko ustanoviti za grupama "modernijeg" doba kao Sloveni ili Germani.
Mislim da mo\e da nam pomogne da rekonstruišemo dogadjaje iz preošlosti. Bitna je ta osobina da može da se proceni pre koliko generacija je nastala neka mutacija.
Kao pred Indo-evropska civilizacija. Jedan od elemenata koji ce kasnije da izrodi Arijevce. Jel tako nekako ?