Генетичка генеалогија

• Začetnik teme Začetnik teme Kor
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nisam stekao takav utisak. Ima nekih pokazatelja za dijasporu, ali nisu generalizovana, recimo zna se da su se u Italiju i Španiju "iseljavali" lopovi, džeparoši, da su u Danskoj napravili jaku srpsko-crnogorsku mafiju, da u Austriji organizovano ne rade ništa nego su na socijalnoj pomoći ( ali su to, u stvari naši Ganci), ali isto tako se zna da su u Francusku išli šnajderi, da u Nemačkoj rade po dva posla, itd....

Ja sto sam god video gde su nasi ljudi tu su neke prevare, zlocini i kradja... Evo i iskustva licna pomognes Nemcu on gleda da ti vrati i da napravite nesto zajedno odatle i profitirate zajedno, pomognes Siptaru on Bog zna kako sve sta treba uvek tu kad ti da rec ubio bi nekog za tebe da treba samo da kazes da imas problem. Pomognes Srbinu, on iskoristi tvoj potpis i ovlascenje da podigne 12 000 evra na tvoje ime i pobegne bez traga samo kad dobio sansu. Ili drugi kao dobar sa tobom ovamo pravi igre iza ledja laze i zavadjuje te sa najblizima opet da se okoristi za pare...

Ima jos milion primera, ali najlosija iskustva sa nasim ljudima. Ja ne znam nekog podlijeg... E sad me zanimalo da li ima osnova u tome preko nekog genetskog elementa i slicno ... Jer kad razmislim, maltene da je pravilo za dobar deo populacije...

Kavkaske ili Evropid podgrupe

A. Mediteranid rasa

1. Zapadno Mediteranska ili Iberid podrupa ( Spanija , Portugal, Korsika, Sardinija, i priobalne zone Maroka i Tunisa ; Atlanto-Mediteranski narodi koji su se prosirili kroz dobar dio Atlantskih priobalnih regiona Evrope za vrijeme Mezolitika prestavljaju dio ove podgrupe )

2. Istocno Mediteranci ili Pontid podgrupa ( Crnomorska priobalna zona Ukrajine , Rumanije i Bugarske ; Egeska obala Grcke i Turske )

3. Dinarizovani Mediteranci ( Proizvod mijesanja Mediteranca sa Dinarcima, Alpincima ili Armenoidima ; nije unificirani tip , ima regionalih varijacija ; predominantni elementi [ preko 60%] u Sicilija i J.Italija , principalni elemenat u Turska [35%], glavni elemenat Z Sirija, Libanon i Juzna Italija , cest u Sjevernoj Italiji . Drevna Kapadokijanska Mediteranska podgrupa Anatolija je Dinarizovana tokom Bronzane Ere [ drugi milenium P.N.E.] i prestavlja glavni izvor ovoga tipa kada je u pitanju zona moderne Turske )

4. Juzno Mediteranska ili Saharidska podgrupa ( predominantna u Alziru i Libiji , vazna u Maroko, Tunis i Egipat )

5. Orientalid ili Arabid podgrupa ( predominantna u Arabija, glavni elemenat od Egipat do Sirije, glavni u Sjevernom Sudanu , vazan u Iraku, predominantan elemenat kod Orientalnih Jevreja )

На основу овога испада да су динаризовани Медитеранци уствари западни Медитеранци, а Понтид се изједначава са источним Медитеранцем. Према овом истраживању, највише динаризованих Медитеранаца има у јужној Италији и Сицилији (преко 60 %), а знамо да су управо тамо западни Медитеранци најзаступљенији. Ово се коси са оном тврдњом да су Понтиди динаризовани Медитеранци? Мада не знам колико је ово поуздан извор.

Pa ima. svaki tip nosi odredjene mentalne karakteristike, generalno ... To ti je valjda jasno ... Kombinacija razlicitih grupa u jednoj masi daje mu smek :D Kao jelo :D

Etioloski problem zlocina i kriminalnog ponasanja na osnovu bioloskih i antropoloskih osobina je bio davno popularan i zastupali su ga pripadnici talijanske pozitivisticke skole u kriminologiji (Lombroso, Garofalo i Ferri), sem naknadnog pokusaja Amerikanca E. A. Hootona. Ova struja je dozivjela neuspjeh zato sto je Englez Charles Goring empirijskim istrazivanjem pobio (specificno Lombrosovu teoriju unutar socijalne patologije o opstojnosti izrazito antropolosko-fizickog tipa kriminalne licnosti ili grupe) u svom radu "The English Convict" (There is no such thing as an anthropological criminal type).

Poslednja izmena:
Etioloski problem zlocina i kriminalnog ponasanja na osnovu bioloskih i antropoloskih osobina je bio davno popularan i zastupali su ga pripadnici talijanske pozitivisticke skole u kriminologiji (Lombroso, Garofalo i Ferri), sem naknadnog pokusaja Amerikanca E. A. Hootona. Ova struja je dozivljena neuspjeh zato sto je Englez Charles Goring empirijskim istrazivanjem pobio (specificno Lombrosovu teoriju unutar socijalne patologije o opstojnosti izrazito antropolosko-fizickog tipa kriminalne licnosti ili grupe) u svom radu "The English Convict" (There is no such thing as an anthropological criminal type). .
Oho, čitala se kriminologija ;)

Poslednja izmena:
Ima jos milion primera, ali najlosija iskustva sa nasim ljudima. Ja ne znam nekog podlijeg... E sad me zanimalo da li ima osnova u tome preko nekog genetskog elementa i slicno ... Jer kad razmislim, maltene da je pravilo za dobar deo populacije...

U pitanju je (ne)kultura i primitivizam i to nema veze sa genetikom. Nisu u pitanju samo Srbi, ima toga svugde po malo vise divljim zemljama sa slabom ekonomskom situacijom. Glavni razlog je propast morala i moralnih vrednosti.

Medju nasim ljudima ima dovoljno vrlo moralnih ljudi ako sto ima i mnogo sljama.

Тешко да ја говорим исто што и приморац.
Р1а је код Срба око 15 посто

pa 15% i jeste ono pravo NEMANJIČKO jezgro današnje NACIJE Srba, ono jezgro koje je krenulo nekad davno sa kavkaza i kao malo pleme došlo na područje sadašnje Poljske tu se SLAVENIZIRALO, ojačalo, povećalo i kao takvo sa R1a došlo na Balkan na poziv romejskog cara Heraklija došlo oko 630te na Balkan najprije u okolinu Soluna, a onda nezadovljni krenuli nazad, u međuvremenu im je heraklije dodijelio novu zemlju, PRVOBITNU SERVIU na karti dole, a onda poslije kosovske bitke preselilo u smedervsku despotovinu, svih ostalih 85 % su SRBIZIRIANI ostali genetički NEsrbi i to najviše za vrijem turaka !! pa turci su vam osvojili beograd od Mađara !!!
Srpski historičar Vladimir Ćorović u «Istoriji Jugoslavije» o značaju seoba je napisao:
«U našoj narodnoj istoriji ove seobe, koje su, u većoj meri, počele od sredine XV veka pa trajale sve do početka XIX veka, imaju neobično
veliki značaj, i to u više pravaca. One su PROŠIRILE U OGROMNOJ MERI područje našeg ETNIČKOG RASPROSTIRANJA i našeg narodnog jezika. Srpska naselja šire se jedno vreme do Sent-Andreje i Temišvara. Na zapadu su došla do Krke, Ogulina i Žumberka. Mi smo se u ropstvu pod Osmanlijama ŠIRILI NE MANJE nego kao da smo imali najekspanzivniju svoju državu..»

Poslednja izmena od moderatora:
прво кажеш да су Дезитијати ''etničko-gensko jezgro'' данашњих Бошњака, који су од њих наследили I2, а онда кажеш како Илири немају везе никакве везе са I2, него са E1b. а Дезитијати су Илири. дакле, тролујеш. овим те упозоравам да си за такве ''накане'' изабрао погрешно место.

desitijati NISU iliri pa upravo to i dokazuje gentika
albanci kao potomci ilira imaju E1b
Bosanci kao potomci Desitijata imaju I2, kao što imaju i Rumuni ili Moldavci a ovi NEMAJU BLAGE VEZE sa ilirima
sve jasno kao dan

Bosanci kao potomci Desitijata imaju I2, kao što imaju i Rumuni ili Moldavci a ovi NEMAJU BLAGE VEZE sa ilirima
sve jasno kao dan

Da bi Bosanci bili potomci Desitijata koji su I2 , nikako ne bi smeli da imaju SNP mutaciju L147.5. Tim vise, velika vecina naroda u Bosni ima STR vrednost na lokaciji DYS448=19, a nosioci ovog markera imaju zajednickog pretka rodjenog tek re nekih 2000 godina.

Posto nemamo ni jednog jedinog M423+ L147.5-, ne mozemo ni govoriti o jednoj te istoj populaciji.

I2a1b je definisan a M423+ a ta mutacija je nastala pre oko 14000 godina. Ona jeste sadrzana u genima svih onih koji nose haplogrupu I2 ali posto se kod ljudi na Balkanu srece gotovo iskljucivo kasnija mutacija L147.5 cija je starost procenjena na oko 2500 godina, onda otpada mogucnost kontinuiteta.

Ukoliko su Desitijati postojali pre tog perioda (kao sto i jesu), oi su morali pripadati nekoj drugoj haplogrupi.

Poslednja izmena:
Ukoliko su Desitijati postojali pre tog perioda (kao sto i jesu), oi su morali pripadati nekoj drugoj haplogrupi.
kojoj ??
marsovskoj ??

Desitijati su uglavnom duže od ilira koji su DOŠLJE !!!!! ponavljam po milioniti put tek oko 1200 pne !!!
233karta.gif

kojoj ??
marsovskoj ??

Desitijati su uglavnom duže od ilira koji su DOŠLJE !!!!! ponavljam po milioniti put tek oko 1200 pne !!!

Ne upustam se u analizu pitanja kojoj ali sam izveo vrlo preciznu elaboraciju da bi pokazao kojoj nisu.

Ne moze se nauka tumaciti onako kako se to nama svidja vec se mora voditi racuna o nepristrastnosti. .

Ako meni ne veujes, morao bi imati malo vise razumevanja za rad Nordtvedta koji vise puta lepo govori da je I2a1b1a mlada haplogrupa i da je njena rasprostranjenost plod nagle i snazne ekspanzije.

KenNordtvedt_I_map.jpeg

Lepo ti na karti stoji da su oni sa M423 otisli na sever i da su se njihovi potomci vratili na jug ali sada noseci mutaciju L147.

Ne upustam se u analizu pitanja kojoj ali sam izveo vrlo preciznu elaboraciju da bi pokazao kojoj nisu.

Ne moze se nauka tumaciti onako kako se to nama svidja vec se mora voditi racuna o nepristrastnosti. .

Ako meni ne veujes, morao bi imati malo vise razumevanja za rad Nordtvedta koji vise puta lepo govori da je I2a1b1a mlada haplogrupa i da je njena rasprostranjenost plod nagle i snazne ekspanzije.

KenNordtvedt_I_map.jpeg

Lepo ti na karti stoji da su oni sa M423 otisli na sever i da su se njihovi potomci vratili na jug ali sada noseci mutaciju L147.

ti čovječe ne kontaš u svemu jednu stvar, to su opet potomci tih istih
sad bukavlizujem, ali moram da bi skonto, to isto kao da je tvoj pradjed otišao u australiju, izrodio jedno 5 generacija pa se opet neki od potomaka vratio u srbiju, jel on neko drugi ili je tvoj rođak OPET, (jer imate zajedničke PREDAKE )ali sad samo sa drugom mutacijom, možda "zakačio" tamo neku domorotkinju
tako ti je i sa ovim Balkancima/Bosancima, malo prošetali na sjever, pa opet došli kući, prepozanti i zapisani u historijksim izvorima kao pleme Desitijata koje zatiču iliri a kasnije rimljani, pa onda i slaveni
sačuvali svoje gene iako su bili ilirizirani, pa onda romaniziriani i na kraju slaveniziriani sve do dan danas,
pa čitaj ODLIČNI tekst Dežulovića koji sam postavio, čovjek na jednostavan i šaljiv način objasnio suštinu i onima koji se ne razumiju u tematiku

Poslednja izmena:
У суштини хоћеш да кажеш да су они били пелеме без идентитета које је само прихватало културу сваког ко је наишао? Е то већ звучи као Бошњаци, само додај да су на крају и турцизирани ;)

tako nešto ispada, tako je kako je, ja nisam opterećene mitologijom, za razliku od mnogih ovdje, nego ono što kaže ISTINA, LOGIKA I vejrodostojni IZVORI je tako kako je
jedino su Rumuni uspjeli da ostanu koliko toliko "originalni" Vlasi, vjerovatno i sa jezikom najsličnijim onom koji je bio kod tih starosjedilaca balkana

tako nešto ispada, tako je kako je, ja nisam opterećene mitologijom, za razliku od mnogih ovdje, nego ono što kaže ISTINA, LOGIKA I vejrodostojni IZVORI je tako kako je
jedino su Rumuni uspjeli da ostanu koliko toliko "originalni" Vlasi, vjerovatno i sa jezikom najsličnijim onom koji je bio kod tih starosjedilaca balkana

Tvoja istina i tvoja logika. Iz izvora je jasno da su ti vlasi o kojima je rec Sloveni. Iako su Sloveni onda ne mogu da budu Vlasi po etnickoj pripadnost.

sve jasno kao dan

чија генетика? колико сте скелета за које је са сигурношћу утврђено да припадају Дезитијатима подвргли научној анализи?

чија генетика? колико сте скелета за које је са сигурношћу утврђено да припадају Дезитијатима подвргли научној анализи?
nevjerovatno, kakvi skeleti ?? o čemu ti
odakle su došli po tebi svi oni koji danas u Bosni imaju I2 i kojih je među Bošnjaicma 50%

zato što su oni živjeli tu prije dolaska slavena
ponavljam ti pitanje, od koga onda postiče 50 % Bošnjaka u Bh koji imaju I2...opet ne odgovaraš, od koga ???

пре доласка Словена су ту живели разни народи. да би могао тако сигурно тврдити да сте потомци Дезитијата, морате урадити анализе ДНК костура за који се са сигурношћу може рећи да припада Дезитијатима. и опет ти остаје енигма коме припада оних осталих 50% твог народа.

пре доласка Словена су ту живели разни народи. да би могао тако сигурно тврдити да сте потомци Дезитијата, морате урадити анализе ДНК костура за који се са сигурношћу може рећи да припада Дезитијатима. и опет ти остаје енигма коме припада оних осталих 50% твог народа.
centralnu Bosnu NIKO drugi ne naseljava, vidi se na donjoj karti JASNO
ponovo te pitam ako ne pripada Desitijatima, KOME pripada, ako nešto tvrdiš da nije"ovako" onda moraš da kažeš da je "tako"

Poslednja izmena od moderatora:
nevjerovatno, kakvi skeleti ?? o čemu ti
odakle su došli po tebi svi oni koji danas u Bosni imaju I2 i kojih je među Bošnjaicma 50%

Od Tribala naravno:D
Šalim se. Evo šta ja mislim.
Etnogeneza Slovena odigrala je se u Podunavlju mešanjem starosedeladkih I2a i novopridošlih R1a naroda.
Dezijati, Autarijati i Beruci su srodna plemena, koje pripisuju Ilirima, znači pretežno indoevropska. I Tračkja plemena su R1a,
Po meni pretežno staroevropska plemena su Tribali, Travunjani, ali i Vlasi i Triveci (I2a). Dardanci takođe, ali J2a kontaminirani sa E hg.
Mislim da se negde pominju i nekakvi Besi.
Bosanska Gradiška je imala nekako zanimljiv naziv u vreme Rima.

Poslednja izmena:
centralnu Bosnu NIKO drugi ne naseljava, vidi se na donjoj karti JASNO
ponovo te pitam ako ne pripada Desitijatima, KOME pripada, ako nešto tvrdiš da nije"ovako" onda moraš da kažeš da je "tako"

какви Дезитијати човече! сад сте се ухватили неког илирског племена, с којим немате никакве везе, као што ни данашњи Македонци немају са античким. то су деретићевске теорије, којим није место на Историји, него на Алтернативним наукама. иначе, неки бошњачки ''академици'' (попут Филиповића) још увек тврде како се потомци Гота, што је наводно оставило трага на учењу босанских ''богумила''.

ti čovječe ne kontaš u svemu jednu stvar, to su opet potomci tih istih
sad bukavlizujem, ali moram da bi skonto, to isto kao da je tvoj pradjed otišao u australiju, izrodio jedno 5 generacija pa se opet neki od potomaka vratio u srbiju, jel on neko drugi ili je tvoj rođak OPET, (jer imate zajedničke PREDAKE )ali sad samo sa drugom mutacijom, možda "zakačio" tamo neku domorotkinju
tako ti je i sa ovim Balkancima/Bosancima, malo prošetali na sjever, pa opet došli kući, prepozanti i zapisani u historijksim izvorima kao pleme Desitijata koje zatiču iliri a kasnije rimljani, pa onda i slaveni
sačuvali svoje gene iako su bili ilirizirani, pa onda romaniziriani i na kraju slaveniziriani sve do dan danas,
pa čitaj ODLIČNI tekst Dežulovića koji sam postavio, čovjek na jednostavan i šaljiv način objasnio suštinu i onima koji se ne razumiju u tematiku

Zasto onda uopste postoje haplogrupe ako je sve to isto?!? ))))))))

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back