Ko je bolji u autoindustriji?
Ko je kvalitetniji,cene, itd.......
Ko je kvalitetniji,cene, itd.......
Poslednja izmena:
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
A zbog cega?
evo odgovorio ti ovaj ispod,da ne ponavljam.
Evo recimo kupis mercedes iz 93 i pola komsiluka ti kaze da si seljacina a druga polovina da se kurcis.....
U pravu su i jedni i drugi. To je vozilo staro preko 20 godina i ako nije siguran da nije presao ko zna koliko i da ga je predhodni vozac dobro odrzavao nema drugog razloga da ga kupi.
Japanci. Ne znam zbog cega ali svi automehanicari sa kojima sam pricao kazu da su Japanci neprikosnoveni. Delovi jesu skupi ali se japanska vozila malo kvare.
A sta je sa dizajnom?Ko je lepsi svaba ili japanac.....pa i za nemce su originalni delovi jos skuplji.
Razlika je sto za nemacka vozila imas jeftine kineske i turske kopije delova pa ljudi te krs delove porede sa originalnim japanskim.
Za japance ne znam tj barem nisam cuo da rade kopije delova. Mozda za trapove jedino jer je to jeftina mehanika.
A sta je sa dizajnom?Ko je lepsi svaba ili japanac.....
Kada kupujes polovno vozilo dizajn nije prioritet.
Kada kupujes novo onda mozes da razmisljas o dizajnu. Kupio si novo vozilo koje ce u svakom slucaju preci barem 150.000 bez problema a imas i garanciju. Onda nije bitno ni da li je Japanac ili Nemac, Francuz...
Vozao japance, vozim svabu i sve sto cu reci po pitanju udobnosti i uzitka u voznju japanci jos imaju sta da uce. Zimus sam 10 dana imao novu Tojotu korolu (uzeo sam je sa oko 10000 milja na satu) i jedino sto je na tom autu bilo kako treba je sediste, sve ostalo je bilo uzasno. Vidljivost ~ nikakva. Toliko puno delova koju zaklanjaju vidljivost pozadi da verujem da je lakse voziti kombi nego taj auto. Ono sto me je najvise nerviralo i na sta se nisam navikao ni posle 5000 km u tom autu je bilo da pedale i ono podnozje za levu nogu da se odmara nisu poravnati. Pedale su za 2-3 cm dalje od tog andraga gde se odmara noga, tako da se nikad necete moci opruziti i leva noga uvek mora da vam bude savijena ili u neudobnom polozaju. Ubrzanje nikakvo, na 3000 obrtaja motor se dere vise nego prase kad ga kolju, a i zvuk je bio takav da je prijatnije slusati to prase nego motor. Obilazenje je bilo skoro pa ne moguce. Ukoliko oboje idete 100 na sat, obilazenje je moguce jedino pod uslovom da nikog nema u suprotnom smeru koliko god da vam pogled doseze. Ova koju sam ja vozao je imala i neki sportski paket, pa je postojalo neko sport dugme, koje kad se pritisne dozvoljava motoru da ode u obrtaje (nekih 500 vise nego obicno) i u sustini nista se nedesi. Volan je imao i pedalice, sve u svemu po meni bespotrebno na takvom autu. Menjac je bio automatski sa 7 brizna i opcijom za manuelni. Kad se prebaci u manuelni mod, brzinu ti idalje uslovljava menjac kao i kad ces moci da prebacis u visi stepen prenosa. Sto me dovodi do pitanja koji ce mi onda ta opcija ako mi menjac ne da da vozim kako hocu?! Da, kad si u manulenom ili sportskom modu, sedma brzina je nedostupna, do nje se stize samo ako si u obicnom modu, i iz nekog razloga cim prebacis iz automatskog u manuelni mod (cak i ako je ista brzina) obrtaji odmah skoce za 500. To nikad nisam razumeo zasto, ali i ovako sam ga stalno drzao u automatskom obicnom modu. Inace sa tim sportskim paketom islo je i sportsko bucket sediste i to je za svaku pohvalu. Sediste je bilo odlicno, udobno i lepo je drzalo telo. Naslona za ruku na desnoj strani se bas nesto i nesecam, ali zato znam da za levi nije bilo nista. Naslon je bio prenisko, a prozor previsoko pa sam na kraju iz muke ruku drzao ili na volanu ili na obesenu za drzac. Sto se tice komandi one su manje-vise bile OK. . . Sto se tice oslanjanja, to je bilo smesno. Neravnine na putu nikako nije abzorvovao i auto je poskakivao kao kakva devojcica kad poskakuje kad igra skolice ili neku drugu igru. Sto se tice potrosnje, e to je vec bilo lepo. Uspevao sam da izvucem i do 6.42 l/100 km. Pod uslovom da vozim oko 90, ako se ide 110-120 tu je oko 8 litri, a po kisi na 110 potrosnja je isla i do 10 litara.
Sve u svemu kad uporedim tu novu korolu i mog starog svabu (ovih danan auto mi slavi punoletstvo), svaba dere japanera u svakom pogledu, sem u potrosnji (a i da budem iskren sa motorom od 3200 kubika, potrosnja i ne moze da bude nesto mala). I to ga tako dere da jednostavno ne mogu da verujem da je tojota toliko losa. Aj sto ga dere u voznji, al sto ga dere i u ergonomoji. Originalni model mog auta je izasao u prodaju davne 1990-e, a ova korola 2013-e i naprosto ne mogu da verujem da tojota posle 23 godine ne moze da nadmasi svabu u ergonomji. Izmedju 1990-e i 2013-e izasle su 4 generacije korole (ova je peta) i idalje bolji je svaba od pre 25 godina. . .
Inace pored "nove" korole imam i iskustva sa Hondom Accord za USA trziste i prica je otprilike ista (honda ima bolje oslanjanje i ne poskakuje ko devojcica, ali zato sedista su zivi ocaj). . .
Sto se mene tice ako auto kupujes da bi uzivao u voznji, kupi svabu. Japaner ce mozda manje trositi, ali zato ce ti svaba dati ono pravo zadovoljstvo u voznji. . .
nisi napisao sa kojim nemackim vozilom si poredio Toyotu Corollu
Kad se porede auta treba da se porede auta iz iste klase , ne mozes da poredis na primer Toyotu Aygo sa na primer BMW serije 5![]()
Što se tiče dizajna, malopre na semaforu stanem i komentarišem sa ženom u mene VW salon, imaju dosta automobila ispred. Polo, Golfovi kabrioleti, obični, passati... sve bezlično do bezličnog. Stani pored mazde i videćeš savremeniji dizajn.
Slično je sa većim klasama, passat i mazda6 na primer.
Ali sa druge strane, Nemci imaju prelep dizajn, najlepši od svih po meni. Audi A4/A6 karavan, Mercedes W212 FL, BMW 5 karavan itd. Ali zato VW brate, kao da su pokupili seljake sa planina i dali im olovke i rekli: na, nacrtajte nešto, usvojićemo, jer ovo je narodni auto, vi ste narod. I skupili se seljak, šumar i rabadžija i eto passata/golf-a.
Vidi ga ovaj amerikanac, uporedjuje M3 BMW koji je odradjen u vrhu kvaliteta sa kolima za narod, jeftino, samo od A do B. Takav nam jedan treba sada, pa da se uklopimo. Imamo europljanina, imamo japanca, samo još USA nam falio za III sv. rat na forumu.
Ništa novo nisi rekao. W124/Audi 100 dere po kvalitetu 90% sadašnjih automobila, ali to nije sada priča. Kao da si uporedio W124 facelift 300TD i Hjundaj i30 1.4 motor.