- Poruka
- 18.455
...sude im saveznici...koji blam![]()
Kud ces lepse, kad svoj svoga...
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
...sude im saveznici...koji blam![]()
Što blam?...sude im saveznici...koji blam![]()

Ja vjerujem da ti nisi bas najbolje slusa optuznicu,a?Kakvo zavrzlame?Oko toga ko je zapravo kriv za rat?Pa samo procitaj optuznicu...Em su osudili prakticki cjeli ratu u RH dajuci RSK vodstvu UZP-ove,sad ce karadic doc na svoje,Sloba se zna sta je bio i zadnja 2 kotacica u svemu tome su Mladic i Hadzic,a to sad sljedi.Zato mi jesmo radosni a vi pokisli...Kako bilo...Nije u pitanju samo sudjenje G.Mladicu, vec korektnost citave zavrzlame oko bivse YU. Znas i sam, samo se pravis malo,a?![]()
* Mladic has been charged with 11 counts of genocide and crimes against humanity and violations of the laws and customs of war.
* COUNT 1: -- Mladic committed, together with others, planned, instigated, ordered and aided genocide against Bosnian Muslims and Bosnian Croats.
* COUNT 2: -- Mladic committed, together with others, planned, instigated, ordered and aided genocide against Bosnian Muslim national ethnic groups. Additionally Mladic knew that genocide was about to be or had been committed by his subordinates. He participated in a joint criminal enterprise to eliminate the Bosnian Muslims in Srebrenica by killing over 7,000 men and boys of Srebrenica and forcibly removing the women, young children and some elderly.
-- Counts 1-2 constitute genocide.
* COUNT 3: -- Committed, with others and planned, instigated, ordered, and aided persecutions on political or religious grounds against Bosnian Muslims and Bosnian Croats.
-- Count 3 constitutes a crime against humanity.
* COUNTS 4-6: -- Mladic committed or planned or helped the extermination and murder of Bosnian Muslims and Bosnian Croats in Municipalities - the extermination and murder of Bosnian Muslims in Srebrenica and the civilian population of Sarajevo.
-- Counts 4 and 5 constitute crimes against humanity, count 6, violation of laws or customs of war.
* COUNTS 7-8: -- Mladic planned, instigated, ordered, committed and helped the forcible transfer and deportation of Bosnian Muslims, Bosnian Croats or other non-Serbs from the Municipalities and from Srebrenica. These were carried out between may 12, 1992 and November 30, 1995.
-- Counts 7 and 8 constitute crimes against humanity.
COUNTS 9-10: -- Mladic instigated, ordered, committed and helped the crimes of terror and unlawful attacks on civilians. He also took part in a joint criminal enterprise to carry out a campaign of sniping and shelling against the civilian population of Sarajevo between April 1992 and November 1995, to spread terror among the civilian population.
-- Counts 9 and 10 constitute violations of the laws or customs of war.
COUNT 11: -- He planned, instigated, ordered, committed and abetted the taking of U.N. military observers and peacekeepers as hostages.
-- Forces under Mladic's control detained more than 200 U.N. peacekeepers and military observers and used them as human shields in various strategic locations to prevent NATO from conducting air strikes against Bosnian Serb military targets.
-- Threats were issued to the U.N., NATO and others that further NATO attacks would result in the injury, death, or continued detention of the detainees. Some detainees were assaulted before being released in June 1995.
-- Count 11 constitutes violations of the laws or customs of war.

Šta smo mi napravili?Gotovina bija na kanarskim otocima,uziva,a kad je prvostupanjska presuda izrecena niti jedan politicar nije smija guknut protiv Ante,znali su da bi im to bilo zadnje sta su rekli.Cak su i jedan SDP i josipovic(nesto kao kod vas liberali) morali sutit i branit generala koji vise nije bio OPTUZEN,nego OSUDEN.Mi smo našeg izručili,a šta ste vi sa vašim uradili?![]()

Ma koga zabole za optužnicu??Ja vjerujem da ti nisi bas najbolje slusa optuznicu,a?Kakvo zavrzlame?Oko toga ko je zapravo kriv za rat?Pa samo procitaj optuznicu...Em su osudili prakticki cjeli ratu u RH dajuci RSK vodstvu UZP-ove,sad ce karadic doc na svoje,Sloba se zna sta je bio i zadnja 2 kotacica u svemu tome su Mladic i Hadzic,a to sad sljedi.Zato mi jesmo radosni a vi pokisli...Kako bilo...
Na kraju krajeva Orie je nabrojao jos nekoliko "poznatih" lica sa Srpske scene 90ih koji su u svemu tome sudjelovali.Osim Mladic nasao se i predsjednik RS,R.Karadic,predsjednik jos tada Jugoslavije,Sloba Miloševic i vec osudeni ratni zlocinca kao sto je Mile Mrksic.Plus desetci ostalih nize rangiranih koji su u tome svemu sudjelovali.Kao sta rekoh,gadno vam se pise.Cini se da ce Haaski sud zavrsiti u "stilu" Mladic&Karadic touchdown![]()

Aj pročitaj šta si " napisaa"!!Šta smo mi napravili?Gotovina bija na kanarskim otocima,uziva a kad je prvostupanjska presuda izrecena niti jedan politicar nije smija guknut protiv Ante,znali bi da im je to zadnje sta su rekli.Cak su i jedan SDP i josipovic(nesto kao kod vas liberali) morali sutit i branit generala koji vise nije bio OPTUZEN,nego OSUDEN.![]()
Ja vjerujem da ti nisi bas najbolje slusa optuznicu,a?Kakvo zavrzlame?Oko toga ko je zapravo kriv za rat?Pa samo procitaj optuznicu...Em su osudili prakticki cjeli ratu u RH dajuci RSK vodstvu UZP-ove,sad ce karadic doc na svoje,Sloba se zna sta je bio i zadnja 2 kotacica u svemu tome su Mladic i Hadzic,a to sad sljedi.Zato mi jesmo radosni a vi pokisli...Kako bilo...
Na kraju krajeva Orie je nabrojao jos nekoliko "poznatih" lica sa Srpske scene 90ih koji su u svemu tome sudjelovali.Osim Mladic nasao se i predsjednik RS,R.Karadic,predsjednik jos tada Jugoslavije,Sloba Miloševic i vec osudeni ratni zlocinca kao sto je Mile Mrksic.Plus desetci ostalih nize rangiranih koji su u tome svemu sudjelovali.Kao sta rekoh,gadno vam se pise.Cini se da ce Haaski sud zavrsiti u "stilu" Mladic&Karadic touchdown![]()
...citala sam da su se nemci zgrazavali nad njihovim zlocinima u ww2 ali im nisu sudili...mozda se ovi iz nato-a dozovu pameti pre nego bude kasno![]()
...a kad je prvostupanjska presuda izrecena niti jedan politicar nije smija guknut protiv Ante, znali su da bi im to bilo zadnje sta su rekli...
ovo sudjenje ce biti bas lako za tuzioce...mladic nema koncentraciju da sastavi dve recenice u nizu a da one imaju smisla..
ovo sudjenje ce biti bas lako za tuzioce...mladic nema koncentraciju da sastavi dve recenice u nizu a da one imaju smisla..
Nemci i Narod ostalih Evropskih drzava ni dan danas nisu prestali da se zgrazavaju na pomen "Hrvati". Zalosno sto to vecina njihovih gradjana to nezna![]()
Bojim se da se svi ti nemci danas zgražavaju na pomen bilo kojeg balkanskog naroda.
Nemci i Narod ostalih Evropskih drzava ni dan danas nisu prestali da se zgrazavaju na pomen "Hrvati". Zalosno sto to vecina njihovih gradjana to nezna![]()

Delimicno,ne na sve. Neko i nas bas nevoli,zahvaljujuci padom bivse YUBojim se da se svi ti nemci danas zgražavaju na pomen bilo kojeg balkanskog naroda.

Svakako, svakako![]()
Pricam ti ja tako u rujnu prosle godine sa nekim Nijemcima, rijec je o jednom gradicu u bivsoj istocnoj Njemackoj. Razgovarali smo na engleskom, njima slabije ide ali ga znaju, a moj je savrsen (ne hvalim se, samo konstatiram) i bez akcenta, pa su mislili da sam Amer. Pricamo onako o svemu, sto nam padne na pamet. Skrenem temu na Balkan, pitam za Hrvate, kazu jaoooo, bas lijepa zemlja, prekrasno more i ljubazni ljudi, prijateljska zemlja, tamo se ide svake godine i tralala. Ajde dobro, rekoh, a nisu li oni pravili zlocine u ratu svjetskom, oni ono kao, pa jesu ali tko tad nije radio zlocine, pravili ste i vi Ameri, etc. Dobro. A Srbi upitah, a oni vele sto s njima, pa rekoh nije li tamo bilo zestokih odmazdi Nijemaca? A cuj, oni ce, dobili su sto su trazili. Kako rekoh to, bilo je odmazdi nad civilima i sl., a oni ce kao, jeste ali ne nakon sto je doslo do pobune protiv njemackih snaga, tako ih se moralo urazumiti i ne moze drugacije, ono rat je i tako to, a ti znas da komunisti ionako ne razumiju nista sem sile, divljaci, sami su trazili, ovo-ono.
I jos mnogo toga, da ne tipkam sad, mrsko mi... Pa se ti opet pozovi na Nijemce, nejaci.![]()
...dobro uvek pobedjuje na kraju i uvek je korak ispred zla, kolika god cena da se za to plati

Svakako, svakako![]()
Pricam ti ja tako u rujnu prosle godine sa nekim Nijemcima, rijec je o jednom gradicu u bivsoj istocnoj Njemackoj. Razgovarali smo na engleskom, njima slabije ide ali ga znaju, a moj je savrsen (ne hvalim se, samo konstatiram) i bez akcenta, pa su mislili da sam Amer. Pricamo onako o svemu, sto nam padne na pamet. Skrenem temu na Balkan, pitam za Hrvate, kazu jaoooo, bas lijepa zemlja, prekrasno more i ljubazni ljudi, prijateljska zemlja, tamo se ide svake godine i tralala. Ajde dobro, rekoh, a nisu li oni pravili zlocine u ratu svjetskom, oni ono kao, pa jesu ali tko tad nije radio zlocine, pravili ste i vi Ameri, etc. Dobro. A Srbi upitah, a oni vele sto s njima, pa rekoh nije li tamo bilo zestokih odmazdi Nijemaca? A cuj, oni ce, dobili su sto su trazili. Kako rekoh to, bilo je odmazdi nad civilima i sl., a oni ce kao, jeste ali ne nakon sto je doslo do pobune protiv njemackih snaga, tako ih se moralo urazumiti i ne moze drugacije, ono rat je i tako to, a ti znas da komunisti ionako ne razumiju nista sem sile, divljaci, sami su trazili, ovo-ono.
I jos mnogo toga, da ne tipkam sad, mrsko mi... Pa se ti opet pozovi na Nijemce, nejaci.![]()

Bogme sam ja bio na njihovoj teritoriji tokom razgovora, a ne oni na mojoj.![]()

Tako je, i pored pocetnih uspjeha izgubili ste rat a placena je velika cijena.![]()
Svakako, svakako![]()
Ja vjerujem da ti nisi bas najbolje slusa optuznicu,a?Kakvo zavrzlame?Oko toga ko je zapravo kriv za rat?Pa samo procitaj optuznicu...Em su osudili prakticki cjeli ratu u RH dajuci RSK vodstvu UZP-ove,sad ce karadic doc na svoje,Sloba se zna sta je bio i zadnja 2 kotacica u svemu tome su Mladic i Hadzic,a to sad sljedi.Zato mi jesmo radosni a vi pokisli...Kako bilo...