general ratko mladic - sudjenje pred haskim tribunalom.

ZRENJANIN 02. 06. 2011

Beta

Odbijen predlog za referendum da Lazarevo bude Mladićevo

Skupština Zrenjanina odbila je danas predlog odbornika Srpske radikalne stranke da se raspiše referendum u Lazarevu na kojem bi se odlučivalo o promeni naziva tog mesta u Mladićevo

Za taj predlog glasala su 23 od 67 odbornika zrenjaniske skupštine.
Predsednik odborničke grupe SRS-a Saša Santovac rekao je agenciji Beta da je predložio preimenovanje mesta u Mladićevo "poštujući želju meštana Lazareva i na osnovu zakonskih odredbi Statuta Grada Zrenjanina".
U Lazarevu pored Zrenjanina 26. maja, u kući svog rođaka, uhapšen je haški begunac Ratko Mladić, nakon 16 godina skrivanja.
Santovac je rekao da će radikali pozvati Demokratsku stranku Srbije da zajedno podnesu inicijativu za raspisivanje referenduma, jer po zakonu na to ima pravo jedna trećina odbornika.
Kako je naveo, DŠ je obećao da će podržati tu inicijativu i da će na idućoj sednici Skupštine grada ta tačka morati da bude na dnevnom redu.
"Mi smo samo poštovali želju i volju tih građana. U Lazarevu žive časni i pošteni ljudi a inicijativa da njihovo mesto ponese naziv Mladićevo jeste iz razloga što Ratka Mladića smatraju srpskim herojem", kazao je Santovac.
Momčilo Živković, meštanin Lazareva i jedan od inicijatora, rekao je da im je, osim promene naziva mesta, namera i da glavna seoska ulica koja sada nosi naziv Ive Lole Ribara bude preimenovana u ulicu Ratka Mladića.
"Planiramo i da u kući u kojoj je uhapšen, ili nekoj drugoj napravimo nekakvo spomen obeležje. Nadamo se da će inicijativu da se selo zove Mladićevo podržati veliki broj meštana", rekao je Živković.
Prema njegovim rečima, u tom banatskom selu, nadomak Zrenjanina, od momenta hapšenja Mladića, veliki broj ljudi dolazi i u tamjošnjoj crkvi pali sveće za zdravlje uhapšenog generala.

I jos jednom (za one koji nisu videli ili je "preslo" na drugu stranu:

:bye:

Сасвим другачији поглед Русије на Хашки трибунал од онога који је имала '90-их.
Видећемо шта ће из тога произаћи. Ипак је Русија као чланица Савета безбедности Уједињених нација учествовала у његовом формирању и ако Савет безбедности ту надлежност није имао.

Јесте? Па како онда можеш да се слажеш са неким ко подржава политику Томислава Николића?

Ja sam poslednji put glasala za SRS, ciji je lider najavio "kravo prolece" i sklonio se u HAG. S trubacima, slavljem, pesmom...

Nikolic nije dobio moj glas (nije bilo prililke) ali sam ponosna sto nisam glasala ni za one koji su ISPORUCIVALI, a ne govorili sta bi bilo kad bi bilo, i kad su prisiljeni da kazu. Nisam glasala za Kostunicu, Tadica, ali na zalost jesam za Hrvata koji najavi to "kravavo prolece" i skolni svoju debelu hrvatsku pozadinu na sigurnol. Pa, da li cu ili necu glasati za bilo koga, ili hocu za svakog ko ima sanse da potuce zute, odlucicu sama. Jer, reci ( i samo reci) kad si pritesnjen, i URADITI , za mene nikad nece biti isto. Ko ne moze da razume, nije do mene. Ne trebaju meni reputacije da bi ovde bivsi pandur (tako su pisali drugi korisnici) agitovao da to ne cine, ama mi ich ne trebaju! Ja znam KO SAM, sta sam, svi moji postovi za sve ove godine ovde nikad nisu bili izdjanicki...

Udovoljite bivesem panduru (citiram neke korisnike, ili je i sada to- ne znam niti me zanima), ne dajite mi reputacije, ja i dalje ostajm Bilja,Srpkinja i svim srcem za HEROJA-GENRALA MLADICA i svoj SRPSKI NAROD:heart:

Čudno je bilo gledati ga danas. Ni po čemu čovjek koji ne zna ne bi mogao zaključiti da je to isti onaj koji je urlao "pravac Potočari pravac Bratunac" "rokaj u živo meso" "tamo nema srpskog življa mnogo".

Čak kad ga čovjek gleda na sprovodu kćeri na trenutak pomisli da se radi o ljudskom biću.

Ja mu želim puno zdravlja, da rumenog i jedrog lica dočeka osudu za genocid.

Evidentna nestasica 'eroja nadvila se poput zle kobi nad serbskijem pukom. :sad2: Dokle vise, sudbo crna?

Tko ce goloruku nejac branit' kad opet horde povampirene krenu serbstvo da uniste? :eek: Tko ce vozit' bager Caterpil... ehm, drzati mac osvete kad opet zatreba?

:rida:

Lako je narodu koji kroz svoju istoriju ima čitavu paletu heroja , ali je u problemu onaj ko heroja ima samo nacrtanog u stripu ili nekog inferiorca proklamovanog u junaka za jednokratnu uporabu, ovaj upotrebu.

Čudno je bilo gledati ga danas. Ni po čemu čovjek koji ne zna ne bi mogao zaključiti da je to isti onaj koji je urlao "pravac Potočari pravac Bratunac" "rokaj u živo meso" "tamo nema srpskog življa mnogo".

Čak kad ga čovjek gleda na sprovodu kćeri na trenutak pomisli da se radi o ljudskom biću.

A šta si očekivao, Chuck Norris-a ?

Ja sam poslednji put glasala za SRS, ciji je lider najavio "kravo prolece" i sklonio se u HAG. S trubacima, slavljem, pesmom...

Nikolic nije dobio moj glas (nije bilo prililke) ali sam ponosna sto nisam glasala ni za one koji su ISPORUCIVALI, a ne govorili sta bi bilo kad bi bilo, i kad su prisiljeni da kazu. Nisam glasala za Kostunicu, Tadica, ali na zalost jesam za Hrvata koji najavi to "kravavo prolece" i skolni svoju debelu hrvatsku pozadinu na sigurnol. Pa, da li cu ili necu glasati za bilo koga, ili hocu za svakog ko ima sanse da potuce zute, odlucicu sama. Jer, reci ( i samo reci) kad si pritesnjen, i URADITI , za mene nikad nece biti isto. Ko ne moze da razume, nije do mene. Ne trebaju meni reputacije da bi ovde bivsi pandur (tako su pisali drugi korisnici) agitovao da to ne cine, ama mi ich ne trebaju! Ja znam KO SAM, sta sam, svi moji postovi za sve ove godine ovde nikad nisu bili izdjanicki...

Udovoljite bivesem panduru (citiram neke korisnike, ili je i sada to- ne znam niti me zanima), ne dajite mi reputacije, ja i dalje ostajm Bilja,Srpkinja i svim srcem za HEROJA-GENRALA MLADICA i svoj SRPSKI NAROD:heart:

hoćemo na kavu biljo :D

Ti koji ce ga osuditi,i sami su genocidni,a narocito ti koji se raduju!
Cuti bre hrvat,vi ste nasli da pricate o genocidu,vi koji ste u drugom svetskom ratu vadili decu iz utroba srpkinja!
Pokrij se usima i cuti,leba ti!

Ti koji ce ga osuditi,i sami su genocidni,a narocito ti koji se raduju!
Cuti bre hrvat,vi ste nasli da pricate o genocidu,vi koji ste u drugom svetskom ratu vadili decu iz utroba srpkinja!
Pokrij se usima i cuti,leba ti!

Зашто само у другом св. рату? Радили су они то и у овом рату. Клали, мучили, силовали ...

Stanković: Tim Ministarstva uskoro u Hagu
Međunarodni Radio Srbija - Pre 18 minuta

Ministar zdravlja Zoran Stanković izjavio je da će tim Ministarstva u narednih mesec dana otići u Haški tribunal, kako bi pregledao zatvorenike koji su to tražili, a tom prilikom imaće i uvid u zdravstveno stanje Ratka Mladića. Stanković je rekao i da Ministarstvo nije poslalo Haškom tribunalu nikakav izveštaj o zdravstvenom stanju Ratka Mladića. "U ovoj fazi postupka pred Haškim tribunalom to spada u nadležnost istražnog sudije Specijalnog suda za ratne zločine u Beogradu koji je i dao nalog da se izvrši sudsko medicinsko veštačenje njegovog zdravstvenog stanja lekarima bolnice Okrućnog zatvora u Beogradu. Mi nemamo prava da tumačimo nalaze tog izveštaja jer je za to nadležan istražni sudija koji je dao nalog za veštačenje", rekao je Stanković. Stanković je dodao i da zbog obaveza u Ministarstvu nije gledao prvo pojavljivanje ratka Mladića pred Haškim tribunalom.
-----------------
Ne bih ja verovala zutom timu, Generale!
Zatrazi (iako Ti nece udovoljiti kao sto nisu ni Milosevicu pa je umro tamo) RUSKE lekare. Ne veruj zutima ni kad darove nose!

Back