general ratko mladic - sudjenje pred haskim tribunalom.

valjda je Kradzicev proces previse odmakao da bi bilo spajanja :confused:

ni ja nista videla nisam ....

Nešto su spominjali pre neki dan...da zbog skorog prestanka rada tribunala, postoji i takva mogućnost te da postoji i osnova za to u statutu tribunala.

Biće zanimljivo objediniti suđenje dvojici ljudi koji se nisu često uopšte mogli složiti oko nekih važnih odluka tokom rata.
Ili je to zapravo s namerom da se svaki detalj koji im može ići u korist pojedinačno, rasplini u moru rekla-kazala svedočenja:roll:

Прво што треба је да се хитно промени овај адвокат Алексић, који је руком ућуткивао генерала да не говори.
Ко је увалио овог пајаца да буде адвокат одбране ?

Ратко Младић:
"Ja sam branio svoj narod i svoju zemlju, nisam branio Ratka Mladića. Sada pred vama ne branim Ratka Mladića. Prrema meni su postupali ljudski i dostojanstveno. Nervira me procedura, radi moga zdravlja. Ja ne ubijam muslimane kao muslimane, ni Hrvate kao Hrvate. Ne ubijam ni sada u Libiji.", rekao je Mladić pre nego što ga je prekinuo sudija Ori. "Želim da živim i da doživim slobodu. I ovakakv kakav sam, branim svoju zemlju i svoj narod, a ne Ratka Mladića. Ja neću mene da vodaju ispod ruke kao slepca. Mogu da hodam koliko mogu, a kad ne budem mogao, onda neka me nose. Ja sam general Ratko Mladić i čitav svet me tako poznaje."

18837294.jpg

То је српски генерал, а не ови у Београду што 'ладе јајца у генералштабу по луксузним канцеларијама !

Pa sto nije otisao u Hag 1996. da i tamo brani svoju zemlju, a ne da brani sebe? :)

Branio je svoj narod u toku rata, genius.

Posle je od progona, logično-branio sebe:roll:

Mladic je danas izjavio da on u Hagu nece braniti sebe, kao Ratka Mladica, nego kao generala Ratka Mladica.
Zasto nije otisao 1996. da brani cast tog "generala" i cast svog naroda, ako je vec ubijedjen da nista nije zgrijesio i da je branio samo svoj narod i svoju zemlju?
Dakle, nema razloga za "skrivanje" ako je nevin. :roll:
Trebao je fino otici i dokazati svoju nevinost. :cool:

Mladic je danas izjavio da on u Hagu nece braniti sebe, kao Ratka Mladica, nego kao generala Ratka Mladica.
Zasto nije otisao 1996. da brani cast tog "generala" i cast svog naroda, ako je vec ubijedjen da nista nije zgrijesio i da je branio samo svoj narod i svoju zemlju?

on ne moze biti nikako kriv u sudu koji oslobodi Orica, a njega u napred osudi ...

U.,
dakle u Hagu se brani sve osim časti.

Tamo je ona neodbranjiva. Pogotovo za onoga ko je osuđen unapred.

Back