general ratko mladic - sudjenje pred haskim tribunalom.

Ma stoji to da je on bolestan i da mu kako je rekao treba puno vremena i da sve razume i procita sve sto je dobio i da mora uzeti advokata. Ali je cinjenica da ne izgleda vise onako lose kao prvi dan, pa covece izgledao je kao zombi onaj dan, one oci, pogled, ma bilo je strasno gledati ga. I jos nesto, da je psihicki pukao, mislim da nije, mada su to srpske vlasti prizeljkivale a mediji pokusavali da nas ubede. Sta hocu da kazem je, drzi se mnogo bolje nego sto je to njegovim dusmanima milo.

Jevropice, ne moraš valjda baš stalno da lažeš? Mislim znam da si wadikalka, a ovo je stvarno previše. Nije vlast pokušavala da nas ubedi da je general psihički pukao, već onaj njegov retardirani advokat.

Jveropice, ne moraš valjda baš stalno da lažeš? Mislim znam da si wadikalka, a ovo je stvarno previše. Nije vlast pokušavala danas ubedi da je general psihički pukao, već onaj njegov retardirani advokat.

Ma onaj retard advokat pokušava da nam još sra*a navali na glavu, mašući lažnim dokazima da je Srbija znala gde je RM. Stoka...

IZVOR: B92, FONET
Hag -- Sudije Haškog tribunala će u 10 sati, prvi put od izručenja, predočiti optužnicu Ratku Mladiću i pitati ga da se izjasni o krivici. Direktan prenos na TV B92.
Prema pravilima suda u Hagu, Mladić može da se odmah izjasni o krivici ili da iskoristi pravo da za mesec dana odloži izjašnjavanje.
....

evo jutros čitam u dnevnom tisku kako ne skida izlizanu vojničku odoru. ebte, rale je prolupa skroz na skroz :rumenko:

Jevropice, ne moraš valjda baš stalno da lažeš? Mislim znam da si wadikalka, a ovo je stvarno previše. Nije vlast pokušavala da nas ubedi da je general psihički pukao, već onaj njegov retardirani advokat.

Ja sam rekla- vlast je prizeljikivala, a mediji javljali.........................citaj kako je napisano:)

Poslednja izmena:
Ovog moze postaviti samo neko ko ne zeli odbranu Mladica!Ko li je to,pitamo se!?

Mladic ima pravo na izbor advokata, ukoliko nema novac za istog pretpostavljam da bi ga mnogi branili pro bono, sto zbog uverenja sto zbog profesionalnog izazova. U krajnjem slucaju RS bi mogla obezbediti vrhunske pravne strucnjake. Advokat ga kostati slobode nece, to je sigurno.

To neka nizozemska izreka? :lol:

Kako ne umijes kad si sudjenje proglasila farsom prije nego sto je prakticno i pocelo?

Dobar ti potpis ! Bez obzira ko je izrekao misao mi se dopada. Univerzalno je primenjiv pa i u drugom smeru.(dvosmerno):lol:
Suđenje? :eek: Pa ono će "možda" početi za godinu dana. To je procena tužilaštva.;)
Ovo maltretiranje bolesnog čoveka će biti više predmet rasprave javnosti stručne i građanske nego sama optužnica ili proces ako uopšte i dođe do samog procesa.

Poslednja izmena od moderatora:
IZVOR: B92, FONET
Hag -- Sudije Haškog tribunala će u 10 sati, prvi put od izručenja, predočiti optužnicu Ratku Mladiću i pitati ga da se izjasni o krivici. Direktan prenos na TV B92.
Prema pravilima suda u Hagu, Mladić može da se odmah izjasni o krivici ili da iskoristi pravo da za mesec dana odloži izjašnjavanje.

U prvom pojavljivanju pred sudom Ratka Mladića zastupaće Aleksandar Aleksić, koga je odredio sud, s obzirom da Mladić još nije imenovao svoje branioce, a Tužilaštvo glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc, piše "Danas".

Bramerc je prisustvovao i na prvom pojavljivanju haškog optuženika i bivšeg predsednika Republike Srpske Radovana Karadžića.

Istu praksu imala je svojevremeno i tadašnja glavna tužiteljka Karla del Ponte, koja je u početku zastupala optužnicu protiv bivšeg predsednika Srbije i SRJ Slobodana Miloševića. Kasnije je vođenje postupka preuzeo britanski tužilac Džefri Najs.

Inače, Mladić će u sudnicu Tribunala biti doveden iz bolnice pritvorske jedinice u Sheveningenu gde se trenutno nalazi.Advokat Aleksić je rekao u četvrtak za B92 da je zdravstveno stanje Mladića zapušteno, dok je portparolka suda Nerma Jelačić rekla da se doskorašnji haški begunac nalazi u zatvorkoj bolnici u okviru regularne procedure.

Kada izađe pred sudije, Mladiću će biti predočena nedavno izmenjena optužnica, koja ga u 11 tačaka tereti za genocid, zločine protiv čovečvnosti i druge ratne zločine u BiH od 1992 do 1995.

Adcvokat Aleksić je za B92 rekao da je ovo najobimniji predmet u Haškom tribunalu.

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2011&mm=06&dd=03&nav_category=64&nav_id=516324

dakle, danas pocinje najinteresantnije sudjenje od kako je osnovan haski sud. mislim da cemo tokom ovog sudjenja imati mnogo jasniju sliku o desavanjima iz gradjanskog rata u bih.

Otkud ne uze izvor BN televizije, nego B92 (sto li se ne cudim) inace tek sam usla u kucu, samo sam videla da izgleda bolje od Borisa Tadica iako je 15. godina stariji, ni nalik onome sto su prikazali "usrecitelji" Srbije, na celu sa pomenutim. Vidi se da je bolestan, da tesko shvata, ali i ne prihvata gnusne optuzbe, mada se o krivici jos nije izjasnio. Toliko su mi preneli moji, ne daj se generale, branio si srpski narod umesto da ga izdajes kao sto je tebe Boris Tadic!
mladic-hag2.jpg
8178743864de89cf11c115909481252_330x230x002323.jpg

Lijepo je za vidjet da su se neke velike TV kuce vec pocele igrati sa brojkama...CNN...
Mladic is accused of leading a campaign of "ethnic cleansing" against Bosnia's Muslim and Croat populations that included the shelling of Sarajevo and the torture, abuse and rape of civilians.

More than 200,000 Muslims and Croats died in the 1992-95 conflict, including nearly 8,000 Muslim men and boys slaughtered at Srebrenica in 1995 -- Europe's worst massacre since World War II
:lol:

:lol: ode se jedino možemo kladit hoćeli doživit presudu, ili će dobit 35, 50 ili doživotnu... samo je jedno je sigurno, da će iz sheringena izić u vodoravnom položaju (nogama naprijed) :hvala:

Он се проживео ,најбоље године је провео на слободи а ваши одоше на робију у најбољим годинама

Back