general ratko mladic - sudjenje pred haskim tribunalom.

Ja sam branio moj narod.
Zanimljivo je kako svi, ali bas svi zlocinci daju isto opravdanje svojih zlocina.

jes, bas zanimljivo. ali ima nekih koji su branili citav svet, ne samo svoj narod :)

Uz opaske da se tužilac u predmetu hrvatskih generala ponašao kao "đavolji advokat" koji iznosi tezu o "nevidljivom etničkom čišćenju", branioci zatražili slobodu za Antu Gotovinu, navodeći da se radi o "hrabrom i čestitom vojniku kome svet duguje zahvalnost jer je svoj život izložio opasnosti da bi porazio one koji su etnički očistili prostor bivše Jugoslavije". Oslobađajući presudu za svoje klijente zahtevaju i odbrane Ivana Čermaka i Mladena Markača
http://www.sense-agency.com/tribuna...t-gotoviniquot.25.html?cat_id=1&news_id=11898

Гледајући прво појављивање Младића у Хагу подсетило ме колико, уствари, међународна заједница има потребе да се опере од деведесетих и својих поступака у бившој СФРЈ тада, почевши од признавања (и тиме директног подстрекавања на ратне сукобе) бивших република СФРЈ за независне државе не рачунајући уопште права српске стране, преко помагања у оружју, пропаганди и свему осталом свима осим Србима, све до НАТО бомбардовања Србије и признавања Косова.

Дебело су засрали а Србе одредили за кривце. И ово што су као осудили пар Хрвата и пар Муслимана, и то је у склопу њиховог (МЗ) прања, а не у интересу правде. Уосталом, и цео тај суд основао је УН - међународна заједница, за коју се зна под чијом је контролом (као и сам УН).

Дакле, да је права и правде, међународна заједница (водеће западњачке земље) је та која би требало да буде кажњена за своја недела.

Доћи ће и тај дан, ваљда...

mladic-hag2.jpg
:heart:
Boris-Tadic_1504109c.jpg
:whistling:

"Ja sam branio moj narod. Ja nisam ubijao kao ovi u Libiji!"
P.S. Na B92 (gledam i po sajtovima, Hrvati, Muslimani, Siptari i domaci kvislnzi) ne mogu da prebole sto covek izgleda dobro, bolje od Tadica iako Tadic ima i imao je sve sto mu dusa pozeli na grbaci osiromasenog, izdanog i ponizenog naroda! Pocrkase od muke
mladic-hag2.jpg
:heart:

Говори се о 3 мождана удара и 2 срчана од завршетка рата. С обзиром на то и шта је све прошао, изгледа одлично. Чим х, м, ш и домаћи мишеви кукају, значи да је добро. После оне његове пажљиво биране фотографије коју су нам сервирали домаћи понижавачи свега што је српско, његово коначно појављивање у правом светлу било је као излазак сунца. Поглед исти. Човек је направљен од посебног материјала и хвала драгом Богу што нам га је дао. Чак је борцима у Републици Српској пред одлазак у Хаг поручио да ништа не брину да је спреман на одбрану. Он у оваквом стању после свега теши и храбри нас који бисмо умрли за њега. Поздрав и поштовање генералу.

pa kada je sama optuznica farsa, kakvo sudjenje moze da bude? u svakom slucaju, videcemo kako ce sve to izgledati.
:ok:

Apsolutno je farsa, cak je i njega izbacilo iz takta!
Sama optuznica je prilicno nebulna, kao da se sudi nekom ulicaru koji je drpio nekome novcanik na ulici, i bezeci gurajuci se kroz masu sveta, koja je padala okolo i pravila stetu, te se tom lopovu natovarila steta i za saoberacajke u susednom gradu!
:lol:

Гледајући прво појављивање Младића у Хагу подсетило ме колико, уствари, међународна заједница има потребе да се опере од деведесетих и својих поступака у бившој СФРЈ тада, почевши од признавања (и тиме директног подстрекавања на ратне сукобе) бивших република СФРЈ за независне државе не рачунајући уопште права српске стране, преко помагања у оружју, пропаганди и свему осталом свима осим Србима, све до НАТО бомбардовања Србије и признавања Косова.

Дебело су засрали а Србе одредили за кривце. И ово што су као осудили пар Хрвата и пар Муслимана, и то је у склопу њиховог (МЗ) прања, а не у интересу правде. Уосталом, и цео тај суд основао је УН - међународна заједница, за коју се зна под чијом је контролом (као и сам УН).

Дакле, да је права и правде, међународна заједница (водеће западњачке земље) је та која би требало да буде кажњена за своја недела.

Доћи ће и тај дан, ваљда...

Srbe su odredili kao neprijatelje odmah na pocetku

Не хрватски врховник Фрањо Туђман је ово говорио када је извршио агресију на заштићене зоне Уједињених нација (УНПА) у САО Крајини.
Ти си млад па се не сећаш тога.

MLADIĆ u opsadi Sarajeva:
TUCITE POLAKO, DOK IM PAMET NE RAZVUČEMO
"Velešiće tuci i Pofaliće tuci. Tamo nema mnogo srpskoga življa."
MLADIĆ u Srebrenici:
"Evo nas 11. jula 1995. godine u srpskoj Srebrenici. Uoči još jednog velikog praznika srpskoga poklanjamo srpskome narodu ovaj grad. Napokon, došao je trenutak da se, poslije bune protiv dahija, Turcima osvetimo na ovom prostoru."

"Nisam znao za želju Srba da precizno gađaju vojne meta suprotne strane i očito je da je bilo područja gdje nema vojnih objekata i tamo je granatirano stanovništvo. Globalna strategija srpskih snaga bila je pogoditi stanovništvo, da se izazove strah i teror", rekao je zaštićeni svjedok.

"Tužitelj je pročitao i dio izjave ovog svjedoka u kojoj je on kazao da je sve incidente u Sarajevu "osmislio i orkestrirao" Ratko Mladić, zapovjednik Glavnog stožera Vojske Republike Srpske (VRS) koji je trenutno u bjekstvu."

Sećam se odlično , isto je i Ratko "jamčio" obrezanima da im neće dlaka sa glave faliti kad je ušao u Srebrenicu , to je bilo u isto vreme , samo mesec dana pre Oluje .
Па када се сећаш што реплицираш на мој пост?
Значи Туђман је кренуо у рат ради истребљења Срба, како Срби не би били никакав фактор од политичког значаја на простору садашње Хрватске, а то је ишло у прилог и другим земљама Запада пре свега Немачке, Аустрије и Ватикана.
А да ли је генерал Ратко Младић отпочео рат на простору Југославије?
Није, јел тако?
Ко је почео рат у Босни и Херцеговини?
Јел партијска војска Алије Изетбеговића тзв. Зелене беретке (Зебе)?
Јел тако?

U svakom slucaju, izjavio je da zeli da zivi i odbrani se od optuzbi
Zeleo bih da mu u dovoljnoj meri poprave zdravlje kako bi to mogao da uradi

Čisto sumnjam da je to realno. On u najboljem slučaju može da dokaže da nije nikakav ljudožder i da nije lično naredio ovo ili ono. Ali prikačiće mu komandnu odgovornost i mislim da je to neizbežno.

Ono što ne bih voleo je da umre usred suđenja. To bi bio verovatno najgori mogući scenario.

Takođe, koliko sam video, on zapravo može da pomeri obe ruke, što donekle objašnjava zašto je u jednim novinama pisalo da ne može da pomeri levu a u drugim novinama da ne može da pomeri desnu.

:ok:

Apsolutno je farsa, cak je i njega izbacilo iz takta!
Sama optuznica je prilicno nebulna, kao da se sudi nekom ulicaru koji je drpio nekome novcanik na ulici, i bezeci gurajuci se kroz masu sveta, koja je padala okolo i pravila stetu, te se tom lopovu natovarila steta i za saoberacajke u susednom gradu!
:lol:
5 ZZP-a i to za genocid,etnicko ciscenje,stavaranje velike srbije i sve to orkestrirano uz Milosevica,Karadica,Mrksica i Mladica,uz pomoc Seselja(navodim sta je Orie reka) je tebi ka optuzba da je nekom drpio novcanik?Jao al ste ga naj.ebali...Do prije mjesec dana Orie je bio "jedini pravedni sudac u Haagu",odjednom je sudionik farse...

Pa i Tudjman je za sebe govorio da je branio svoj narod i državu , isto ko i Ratko , Gotovina , Šešelj , Sloba , Haradinaj ... isti qurac .

dragi kolega Bundi .

Nije isti qurac . he bi ga .

Samo mi i oni ., a stranu niko ne bira osim nas Srba . ostali znaju na cijoj strani .
samo medju nama Srbima ima ljudi koji misle da mogu da izaberu stranu .
Ostali su to sto jesu rodjenjem .

Dake , ja ozbiljno verujem da smo mi u pravu a da oni nisu . I to ni po jednom pitanju i ni u jednom slucaju ...
Bas svi koje si naveo .

Poubijale su te zene po selima oko Srebrenice ko zna koliko nevinih ljudi,lupale u serpe pa onda ulazile u srpska sela posle naserovih koljaca da pljackaju ,samo bog zna koliko su nevinh dokrajcile

Navede me na razmisljnje - vidim da si upoznat sa njihovim ... metodama ratovanja ... I ja sam im se smejao - ali sad menjam misljenje . Ne dao Bog da mi po Srbiji krenemo ratovati - pola bi nas proslo ko Banovic Strahinja ... :eek: .. Vama iz RS svaka cast ... :ok:

Back