iskreno meni malo idu na k.
termini poput
izgradnja porodice, pravljenje porodice, ostavriti se u ulozi majke isl.
j.bt - udaja, brak, rađanje i gajenje dece je postao neki specijalan projekat i uloga koja treba da se odigra
čisto da bi potpisao da si to uradio u životu
štaviše, to mu dođe kao neki usputni projekat koji ide uz borbu za pare, titule, karijeru, reputaciju, socijalnozabavni život
glad za emancipacijom (gistro) a na kraju ne dobiješ ni veliku karijeru ni funkcionalnu porodicu
nije zlato sve što sija, jel
Gledala sam davno jedan američki film u kom neki tip, kao glavni junak beži od žene koju je kao voleo, a ona zatrudnela, pa se on utronjao i beži preko cele Amerike, ona ga kao ne traži, ali kako to obično biva u filmovima - posebno američkim, uvek se kao sreću kad se i gledalac najmanje nada. Elem, on bežeći od nje i od obaveza očinstva završava na nekakvoj farmi pilića, ona naravno dospeva na tu istu farmu kao slučajno, da se eto udomi i nađe sebi prebivalište i suguran dom kada se dete rodi. I šta, pa ništa posebno, on izbegava nju, ona izbegava njega, i desi se da se on jedno jutro probudi i krene ko zna gde i odjednom primeti da mu u udubljenju ramena spava jedno malo žuto pile. Prvo je uplašen, pa kad vidi da se pile baš lepo ugnjezdilo u njegovom ramenu, oni kreću u neke pustolovine, sve nekakve budibogsnama situacije, ali pile se ne miče iz njegovog udubljenja u ramenu, a on se sve više trudi da to pile ne oseti ništa uznemiravajuće.
Na kraju filma, on se vraća na tu farmu i prihvata devojku BAŠ U TRENUTKU POROĐAJA - naravno, a kako bi drugačije bilo u filmu, ali moja poenta je: da li si ikad imala u rukama pile, mače, kuče, bilo šta živo da je od tebe zavisilo u potpunosti, onako da moraš da ga hraniš na cuclu ili čak da gumenu rukavicu napuniš mlekom pa izbušiš prste i to mu nekako dođe kao majčino vime ili sika svedno, a ono maleno sisa i napreduje, jes da nije mama, ali mleko je mleko, pa još i toplo, pa ga još ima u izobilju, a sve si to ti uspela da mu obezbediš, bilo da je kuče, mače, pile.
Ne moraš roditi dete, ne moraš ni poželeti da budeš roditelj, ali ako si neku ovakvu situaciju bar jednom u životu doživela, eh, tada ne treba ni da čitaš ovo što napisah, shvatićeš da je imati dete nešto najlepše što živ čovek može doživeti i osetiti, sve druge ljubavi su bleda senka spram tog osećanja