vajat_erp
Zainteresovan član
- Poruka
- 163
Možete li da pričate o onome šta niste probali. Kako možete reći da je nešto dobro ili loše ako to ne probate.
Svaki civilizovani i obrazovani čovek bi trebao da se drži onoga što zna i sazna lično, a ne onim šta je čuo. Čujemo u životu mnogo toga. Da li će mo u sve to poverovati.
" Kada bi svako pričao ono što zna, a svetu bi zavladala tišina. Pozdrav svima
đole, đole, pa ne mora se sve probati da bi se znalo da to ne valja, postoje načini i metode da čovek to uvidi pre nego što nešto uradi.
1. npr ne gradi se most ili neka građevina napamet bez projekta i proračuna, pa kad se sruši da tek tada uvidimo da nam posao ne valja
2. ne treba uraditi neki zločin (npr ubiti čoveka) pa da bi tek tada shvatili da je to pogrešno
itd, itd, primera ima mnogo, negde služi nauka, negde iskustvo, a negde zdrav razum, a ne samo ti zapeo probajte, probajte, kako možete pričati o nečemu šta niste probali, bla bla
za tvoju informaciju ja sam bio na tzv poslovnom sastanku, ali sam uključio mozak i nisu me zanele silne pare o kojima oni tamo govore i bilo mi je sve jasno o čemu se tu radi, a također sam to proverio malo i matematikom (da vidi kojom se progresijom ta piramida širi, koliko u kojem trenuku članova puca, a koliko je u dobitku itd) rezultat je beži od toga što dalje ....
pozdrav svima