Gem collection club i Mega book

danez:
E onda nista, zaboravi na pare ili prevari par prijatelja.

Iskreno receno - briga me za pare!

To jeste uzasno mnogo novca (bar za mene), ali ako je to samo to..... ono, puknes pare, naucis skolu da znas za drugi put i odes kuci miran i niko te vise ne zove. :roll: :confused:

Moram da kazem da se u taj MLM ili kako to sve vec zove uopste ne razumem i nikada pre nisam cula za takvu vrstu poslovanja. Sada sam bila prinudjena da prostudiram taj Gem i moram da kazem da mi se nimalo ne svidja. Ako i postoje ozbiljne firme koji se time bave, svaka cast, ali meni u ovoj zemlji sve smrdi na prevaru Ne zelim da blatim bilo koga ali ja ovo ne bi preporucila ni najgorem neprijatelju a kamo li prijatelju.

Pozdrav svima,
ves dva dana sam na mukama odkako sam saznala da dvoje meni bliskih ljudi "rade" vec izvesno vreme u tom Gem-u, bojim se da su bas i zaglibili. Istrazivala sam o toj temi ,prica ide iz Ceske ( poznati su po piramidalnim prevarama), ova " firma " za maglu je stara oko 7-8 godina, propracena je hapsenjima ( Novi Sad ,Split . . . ). Ono sto mene interesuje koliko je javnost upoznata sa tim u Srbiji ( znam da se radi o tajanstvenom poslovanju )? Takodje volela bi da pomognem mojima da se izcupaju iz toga , po novcanim iznosima rekla bih da stvar nije naivna( u danasnje vreme kada je uspeh doci do plate od 500eura), oko njih se velikie cifre vrte, dobronamernu pricu ce verovatno pogresno da protumace jer su " uspesni i odabrani ", oni naravno neznaju da se retko sta moze sakriti, te molim sve koji su imali licnog iskustva da ostave svoj komentar .
Hvala,pozdrav

Kalaz, po mom mišljenju, piramidalne prevare rade dve vrste ljudi - tzv. "čobani", tj. iskusni prevaranti koji svesno i namerno ulaze u ovakve "biznise", znajući da uvek postoji ona druga grupa, prilično brojna, "stado" iliti "ovce" koje treba ošišati, i instruirati ih da dovedu još i još svojih prijatelja, budućih ovčica. Lakomost za brzom i lakom zaradom je jedna od najvećih čovekovih mana, a oni to izuzetno uspešno koriste. U pravom, izvornom MLM poslovanju nema brze i lake zarade. A što se tiče toga koliko smo mi svi upoznati sa ovim stvarima, mislim da uopšteno rečeno premalo znamo. Pre nekoliko meseci na RTS-u u emisiji "Ključ" je bila tema o GEM-u, to su bile stravične ispovesti. Treba nam malo više takvih edukacija, ali uz učešće kompetentnih ljudi koji se bave mrežnim marketingom, pravnika, itd. (mada nema šanse da bi gemovci došli). Svakome kao ti, Solo yo, i ostalima koji se nisu susretali sa principom poslovanja mrežnog marketinga, preporučujem da pročitaju tekst "Mrežni marketing - istine i zablude" (imate link ovde :idea: ), koji smatram za reprezentativan i objektivan.

ŠTA JE TO PA NOVO ??????

PETORKA OSUMNJIČENA ZA MILIONSKU PREVARU
“Gem collection” -uspešan put u zatvor

NOVI SAD: Dežurni istražni sudija Opštinskog suda u Novom Sadu Koviljka Đačić, posle jučerašnjeg saslušanja, odredila je pritvor osumnjičenima za nedozvoljenu trgovinu: Denisu Stojakoviću (32) iz Prnjavora, Aleksandru Milivojeviću (51) iz Doboja, te Miroslavu Laketiću (37) i Nemanji Jovčiću (53) iz Novog Sada. Jovčićeva nevenčana supruga Željka Nikolić (42) iz Novog Sada osumnjičena je za isto delo i biće saslušana, najverovatnije, danas.
Prema krivičnoj prijavi, osumnjičeni oni su od početka minule godine pa do hapšenja organizovali mrežu neovlašćenih posrednika u prodaji knjiga inostrane firme “Fit for succes academy” sa Gibraltara, pod nazivom “Kurs - uspešan put”. Prodaju su, kako se navodi u prijavi, organizovali tako što su priređivali promocije za više od 20.000 ljudi u preduzeću “Ekola” u Novom Sadu, hotelu “Termal” u Vrdniku, u Tesliću, Bijeljini i drugim mestima. Promovisali su piramidalni sistem prodaje preko distributera, uz obećanje visoke provizije prvom u lancu za svaku prodaju. Trgovina se odvijala tako što bi kupcu izdavali račun firme FFSA, na osnovu kojeg je zainteresovani uplaćivao 2.290 evra, s nalogom da se taj novac prenese na firmu u severnom Kipru.
Knjige “Uspešan put” nabavljene su u organizaciji državljanke Republike Češke Hane Krsmanović. Na masovnim promocijama u hotelu “Termal” one su dostavljane kupcima, koji su time sticali pravo da se uključe u društvo “Gem collection”. Prema navodima krivične prijave, petoro osumnjičenih su počinili 481 nezakonitu prodaju i prikupili 1.101.490 evra. Formirali su i posredničku mrežu, pri čemu su sebi i drugima ostvarili znatnu imovinsku korist. Iako nisu imali ovlašćenje, u ime “Gem collection” su sa potencijalnim kupcima potpisivali sporazum o obavezi da čuvaju poslovnu tajnu. Na kraju promocije, navodi se u krivičnoj prijavi, prisutni su učestvovali u licitaciji cene koštanja proizvoda FFSA. Početni iznos od 50.000 snižavao se licitiranjem na 2.290 evra.

Dr Slavice hvala na informaiciji da je " KLJUC" obradjivao ovu temu, da naravno da se umnogome slazem sa Vama sto se tice psiholoskog profila ljudi koji ulaze u ovakve price kao i to da neinformisanost ovim i slicnim prevarantima ide na ruku, definitivno da je potrebno sto vise programa ovakvog sadrzaja, potrebno je poraditi na ovom.
Postovani Galini (izvinjavam se ako je pgresno napisano), da znam za ovaj clanak on je rekla bih iz 2003god. sto znaci da se oni posele "racija" primire da bi kada stvar padne u blagi zaborav ponovo poceli da ordiniraju.
Puno sam razmisljala o svemu i kao jedino resenje vidim javnu edukaciju, to je inace primenila Slovenija kada je tamo to bilo aktualno, a u Hrvatskoj je cak i crkva odmah reagovala. Naravno do ovih podataka sam dosla detaljnim istrazivanjem, kod suseda u oba slucaja se drzava osecala prevarenom (porez...) tako da je verovatno to bio i motiv da brzo reaguju. Sa skorasnjim datumima kod njih nisam uspela nista da nadjem. Pozdrav

Kalaz, vidim da smo ti ja u istim mukama!

Ali ajde, kako sada ja da budem pametna i da te svoje drage ljude iscupamo iz te prevare!
Stvarno bi trebalo da se siroka javnost upozna sa ovim problemom i da probamo da sprecimo tu prevaru!

Uzasno je nehumano stvarati ovakav biznis bas u ovoj zemlji gde sam pojam "zarade od 500 ili vise evra za jedan vikend" privlaci siroke javne mase!

Pricajte ljudi svima i upoznajte sve koje znate sa ovim, da ne biste bili u mojoj kozi. Jer, kako smo i do sada vec svi shvatili, nema nam mnogo pomoci od naseg pravnog sistema!

Na sastanku na kome sam bio jedini sam imao platu od 300evra mesecno za 36 sati rada nedeljno, sto i nije puno za posao koji radim...ostali su uglavnom bili propali privatnici i nezaposleni STO JE U STVARI CILJNA GRUPA...od 3-4 para koja su bila sa nama jedino mi nismo prihvatili, jer smo na neki nacin provalili pricu...

Ja sam pokusala, bez uspeha. Ne zato sto se moje misljenje nepostuje ili sto nisam dovoljno autoritativna ili zato sto su tamo neki "menadzeri" veci manipulatori i imaju bolje argumente, miris lako(prelako) zaradjenog novca kao i cinjenica sta isti moze da pruzi nekom ko je dugi niz godina na postu, ko misli da mu nekom " Bozijom pravdom" sleduje materijalna "SRECA" . . . demantuje sve !
Pritom drzava, nema vremena, sluha, interesa ??? A mozda je stvar u onoj ( predji brigo na drugoga ), jer u profilu GEM-ovaca je sve vise ljudi od uniforme. Moraju i oni povlasceni da dodju do stanova i ostalog da nezaostaju za kolegama iz neke ne tako davne proslosti ( izvinjavam se svima koji se osecaju povredjenim, nije mi namera). Rekla bih tuzno, da nije . . .
Sto se medija tice njima je svakako interesantnije da se bave estradnim licnostima, a leto pa koliko je tu smo materijala, zvezdice na plazama, sa celulitom i bez, sta kome "visi" ili "nevisi", pa tu ima tema za celu godinu.
Svima nama koji volimo te" zalutala "nepreostaje nista drugo do da sacekamo da pukne bruka, jer puci ce pre ili kasnije verovatno kada glavni budu rekli : E, a sada je dosta ! Dragi moji sto da se lazemo sve ovo je vec vidjeno.

Prosto i nemam vise komentara na ovu temu. Hvala bar vama, forumasima, sto postojite i sto se bar negde prica o tome! Sve bi ovo bilo jako smesno da nije toliko tuzno.
Ko zna koliko ce jos slicnih prevara da se javi u ovoj zemlji dok, nekada, 2314 godine na primer, u ovoj zemlji ne bude malo bolje!
Veliki pozzzz

Solo yo:
Prosto i nemam vise komentara na ovu temu. Hvala bar vama, forumasima, sto postojite i sto se bar negde prica o tome! Sve bi ovo bilo jako smesno da nije toliko tuzno.
Ko zna koliko ce jos slicnih prevara da se javi u ovoj zemlji dok, nekada, 2314 godine na primer, u ovoj zemlji ne bude malo bolje!
Veliki pozzzz

Nisu potrebne nove prevare, dovoljno da se i dalje desavaju ove stare...Ne mogu da shvatim da niko,ma bas nijedan bilo kakav medii u ovoj jebenoj zemlji nece da posveti dovoljno vremena ovom problemu koji dobija ogromne dimenzije...Pa o ovome treba da se vrti emisije koje su do sad bile posvecene kriminalcima druge prirode i to bar jednom nedeljno u udarnom terminu...Da se pozovu ljudi iz policije, pravosudja, ekonomisti i naravno oni koji su nazalost progutali pricu tj. oni koji su prevareni i osteceni...to je jedini nacin da ovaj narod vidi sta je to ustvari (posto se televiziji nazalost najvise veruje) i verujem da bi sve manje ljudi pomislilo da tako nesto uradi...

Zdravo svi vi tamo....prvo ne da ne volim da caskam na forumima nego mi je mrsko...
Poznajem ljude koji su u GEM-u (doduse nisam znala da se tako zovu ali po svemu sudeci to je to)... tamo su vec nekoliko meseci - stalno negde jure, zure, ne govore o tome sta rade...SUMNJIVO...ali sumnjivo i to da idu na letovanje u Egipat, da su bili u Grckoj, a do proslog leta nisu ni znali sta je more!!! Zbog finansija, naravno. Nisu needukovani, imaju oboje VS, ali po svemu sudeci imaju i nos za posao...
Citam o tom GEM coll, vec dva dana i naravno, da mi mirise da su moji poznanici tamo...ili u nekoj drugoj sekti (sorry, ali nisam sigurna da GEM nije sekta jer se stalno pominje da jeste)
Kad bi mi ponudili, svakako bih otisla da vidim o cemu se radi...

Da dodam...celi zivot zivim legalno, legalno zaradjujem...placam svaki racun na vreme...pa sto da ne probam i ono sto je nelegalno (ako jeste ili mozda nije irelevantno u ovom slucaju-mislim na GEM i njima slicnim), mozda mi se i prosreci pa i ja budem bogatas...

OK sugestija i/ili predlog prihvaceni...kazi neki legalni MLM, ali ajde objasni mi "rizikujes da izgubis i prijatelje i lovu"? OK za lovu, svaki posao snosi odredjen rizik i to je nepobitna cinjenica, kao i to da nema prelako zaradjenog novca; zasto prijatelje? Koliko sam ukapirala iz svega sto ste govorili (mozda i nisam), ako nekome ponudis posao tipa MLM (ili bilo gde drugde), on moze prihvatiti ili ne...nema prisile..ne moze me niko naterati da uradim nesto sto ne zelim, prema tome, svako odlucuje o sebi...(ako je to to sto si mislio)

jms:
kazi neki legalni MLM,
Nije mesto za reklamu bilo koje firme, zaista

jms:
ali ajde objasni mi "rizikujes da izgubis i prijatelje i lovu"? OK za lovu, svaki posao snosi odredjen rizik i to je nepobitna cinjenica, kao i to da nema prelako zaradjenog novca; zasto prijatelje? Koliko sam ukapirala iz svega sto ste govorili (mozda i nisam), ako nekome ponudis posao tipa MLM (ili bilo gde drugde), on moze prihvatiti ili ne...nema prisile..ne moze me niko naterati da uradim nesto sto ne zelim, prema tome, svako odlucuje o sebi...(ako je to to sto si mislio)
Predložio bih ti da pažljivo pročitaš ovu temu od početka, kao i temu koja se uporedo odvija na ovom forumu, ovde imaš link (takodje o gemu, mega book, ffss, i koje još maske i nazive neće da izmisle). Nema prisile, ali prividno, jer iz priča meni poznatih ljudi koji su "imali tu sreću i čast" da ih pozovu dušebrižni prijatelji u V. Planu ili Mat. Banju, (a nekoliko njih je i uletelo, i svi su prsli), nakon nekih 6-7 sati perfidnog ispiranja mozga u zatvorenom prostoru većina izadju kao zombiji kojima je samo jedan cilj u glavi - pronaći 2290 evra za 24 sata, sad ili nikad!
Da bi povratila svoj ulog (ne računajući obavezu kupovine novog odela i plaćanja ručkova potencijalnim saradnicima i svom savetniku, jer moraš sebe prikazati kao uspešnu), trebaš naći pet svojih prijatelja, koji će takodje dati po 2290 evrića. Dotle možda i može biti o.k., ali tvojih 5 prijatelja moraju pronaći po još pet naivaca. Matematički, sve je u redu, ali u životu ti ćeš stvarno uspeti da navučeš 2-3 prijatelja, a neko od njih jednog ili nijednog - i tada sistem puca, mreža se ruši, a puca i prijateljstvo, jer oni su pre svega tebi verovali u priču o obećanom blagu.

Ne želim više da se raspisujem na forumu, jedan odličan blog posvećen sistemu delovanja gema u Bosni i Srbiji imaš na ovom linku

Solo yo:
Dragi DrSlavce,
polomismo se objasnjavajuci im ali ocigledno je da neki ljudi jednostavno nisu svesni svoje nesvesti!

Draga Solo yo, kao neki Don Kihoti :mrgreen: :rolleyes:

jms:
Ej, Oggy, ne verujem da si i ti u nesto boljoj finansijskoj situaciji od mene...samo kazem da se nekima ponudi sansa...nekima ne, uostalom poznajes li kojeg bogatasa koji je na legalan nacin stekao svoje bogatstvo?
Sto bi rekli u "Ko to tamo peva" -"Nemoj ti mene u isti kos sa tobom..."
A drugo -nekima se ponudi sansa nekima ne, ali kakva i da li znaju da je iskoriste...
Za trece NO COMMENT:roll:

Postoji izreka: Ko ima Mercedes skoro svi koje poznaje ga takodje imaju. To ne znaci da svi imaju Merdzu;)

Dobro jutro gubitnici.Zaista ne mogu da shvatim da smo tako nisko pali i da se zadovoljavamo sa 200 eura mesecno.Najzalosnije je sto ovo uglavnom pisu ili oni koji nisu imali famoznih 2290 ili oni koji su imali ali su mislili da ce se bez ozbiljnog rada obogatiti,PA PROPALI.Ja imam puno prijatelja koji su mi zahvalni sto su u ovoj firmi a neki i mnogo vise zaradeli od mene.I samo jos nesto.pre svega hvala mom prijatelju sto mi je pruzio sansu da radim u ovako jakoj i veoma ozbiljnoj firmi i zaista voleo bih da i moja deca sutra budu tu.Svi ostali neka lepo za 2290 kupe aparat za kokice i neka rade ceo zivot zelim im dobru zaradu(od100e pa navise) i svu srecu ovog sveta

gorcab:
Dobro jutro gubitnici
Josh jedan gem-mentol na našem nebu
money.gif

Back