Gde se u Beogradu može pojesti najbolja pica

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Orao nije aktuelan...pa ne pamtim. Koliko se sećam to je negde rang Ponča ili Bucka ono sa nogu bila, ne ozbiljna picerija.

Inače grešiš, za razliku od pre par decenija kada ih je bilo možda dvadesetak sa sve onim za naručiti sada zaista ima dobrih picerija i italijanskih restorana uopšte. Mnogi rade sa 00 brašnom, a često su i italijanske majstore dovodili.
Ово ме радује. Волим пицу, кад сам дошао у БГ наравно да ме занимало гдје има добра... и ето, баш сам се разочарао. Поготово кад ми је неколико њих нахвалило пицу која заиста није ни осредња, помислио сам па добро, овдје нема добрих пица. Није то никаква замјерка Београду, нпр. у мојој Далмацији нико не зна шта је добар колач, нема те традиције, по посластичарницама ћеш се нагледати свега и свачега, али добар колач наћи нећеш. Нпр. кремпите ко од пудинга, шампите ко пјенасти заслађени стиропор... Катастрофа, али „домаћима” не смета, тако су навикли. Помислио сам да је овдје нешто слично с пицом, да се навикло на некакво тијесто па одозго шта ко воли и ето, то је то.

Да будем искрен, одавно сам престао истраживати гдје то има добра пица, прихватио сам да су такве какве су и понекад је поједем не очекујући ништа посебно тако да се нисам ни разочаравао (углавном). Ако су се ствари промијениле на боље, тим боље. Свратићу у ове поменуте, баш ме занима и биће ми драго да се „поспем пепелом” ако су им пице стварно добре.

Pazi imaš još dve Napoli na glovu...nije to ta, tj nisu iste ima i tu kod Arene jedna .
Capture.JPG

Заиста нисам имао никакву лошу намјеру, пробаћу поменуте пице, али то не могу чим прочитам уводни пост, а откуцати своје искуство могу одмах. Ако то што сам написао ико сматра увредљивим, слободно нек се брише, немам ништа против.

👍🤝 Pišemo o aktuelnim picerijama...bila i neka pizzeria Vladimir preko puta Tašmajdanskog parka, extra pizza i na parče i ovako...nema više.

не једем то уопште...можда једном у 2-3 године да ме неко натера да поједем парче речима ''ааааааајдеееее што си таквааааааа''
и увек буде као да сам појела камен.
од 'талијанске клопе једино лазање волим и то оне које сама направим.

Ботако али у Невесињској. Најбоље пице у БГ или бар у пар најбољих.
Лазање су им проверено најбоље у граду.
Збуњује што спомињете Буцка и сличне, па то није ни у истом рангу.
Bucko je goveđa salata na testu u obliku pice....:lol:
Razumem legendarni status koji ima kao fast food ali kada mi neko kaže "pica kod bucka" u gradaciji pica tu je kraj verodostojnosti te osobe za diskusiju na temu o pici a i gurmanluku generalno ;)

Italijanska pica je inače testo milimetar a odozgo mikron koječega. Ovo što se kod nas pravi nema veze sa pravom italijanskom. Reko bi šumadijska pica.

Ја сам у Фиренци јела пицу на квадрате сечену, мало надева, туњевине и то је то. Права храна с ногу.

Back