Где се налази Бог?

Hajmo mi lepo u onu Svetu Štiklu,a ep o Gilgamešu nek prepisuju Glasnici i SDG-Komšija će im rado ustupiti koje mesto na ovoj temi...
Bolje i to nego da citiraju one njihove imitacije falsifikata one napaljene na dolare američanke...:manikir:

To ona što se po sopstvenom priznanju molila sotoni i smestila ga na božiji presto i što je imala više vizija nego svi proroci zajedno.:hahaha:

Poslednja izmena od moderatora:
Najstarija civilizacija je sumersko-vavilonska odakle vodi poreklo i Avram,praotac jevrejskog naroda.
Ep o gilgamešu je najstarije književno delo u istoriji ljudske civilizacije.
To što se bibliskim fanataicima iz amerike ne sviđa ta činjenica je njihov problem.
***.:per:

Poslednja izmena od moderatora:
Dokazi o potopu postoje po celom svetu gde se okrenes.
Ali se nisi bavio njima.

Postoje dokazi na vrhu Himalaja, u vidu skoljki, ali ne postoje na vrhu Avale i Fruske Gore. Indija je nekada bila odvojena od ostatka Azije, pa kad su se dva kopna i ploce sudarile nastali su Himalaji. Obala mora postala je vrh planine. Vrh Avale Fruske Gore nikada nisu bile pod vodom i na njihovim vrhovima nema skoljki.

Poslednja izmena:
Kakva gomila gluposti. Moguće da se odigrao neki regionalčni potop, uz obalu, ali planetarnog nije bilo. Razlog? Nema dovoljno vode. Evo dokaza:

http://flood.firetree.net

Kad bi se sav led na Zemlji istopio - nivo svetskih mora bi se povećao za maksimalno 60 metara. To je nauka, a ne nebuloze sa YouTube.

Interesantna je stvar primetiti u Starom zavetu, negde u Postanju, gde se opisuje potop, da je Mojsije nabrojao razne životinjske vrste po imenu, ali da se nigde ne spominju kenguri, koale, kiviji, australijski nojevi, dingoi, tasmanijski đavoli, kljunari i ostali australijski torbari. Pošto je glupo reći da nekakav bog nije znao da postoji taj kontinent pre Kukovog otkrića Australije iz 1780-ih godina - jedini zaključak ovog mog teksta je da su golemi delovi Biblije odraz ljudskog neznanja, odnosno tadašnjeg jevrejskog znanja. Poređenja radi, za razliku od Jevreja, stari Rimljani su pretpostavljali da se na dalekom jugoistoku nalazi kontinent kome su dali ime “Terra Australis” ili “Nepoznata Zemlja”. I iz ovoga se, dakle, može zaključiti da Biblija nije nikakva božja reč, već skup ljudskih verovanja, sklona promenama.

Osvrnuo bih se malo na to kako praktično izgledaju propovedi ljudi koji veruju u takozvanu legendu o potopu. Meni su, naime, uvek bili simpatični ljudi koji nešto propovedaju i nikad nisam mogao da odbijem ljude koji govore o bogu. Tako sam upoznao neke propovednike iz mog kraja i sa njima stupio u kontakt. Ali naša verska diskusija za kratko vreme pretvorila se u njihove agresivne nasrtaje - i na kraju se dogodilo da sam ja njima propovedao svoja verovanja i praktično im dokazao da su oni obični lažovi i prevrtljivci. I ne samo to, već sam ih ubedio u to da se oni svesno i namerno služe lažima da bi zavodili ljude koji se nalaze na nižem nivou svesti.

Kao prvo, kada sam jednoj grupi propovednika rekao kako smatram (ne verujem, nego smatram) da je život kosmički fenomen a ne privilegija jedne planete, i da prosto buja u svemiru, govoreći im pri tom da NASA ima astronomske mape sa spiskom od preko milion galaksija, a da svaka galaksija ima preko sto milijardi (u USA biliona) zvezda; oni su se odmah skoncentrisali na Sunce. I tada mi je jedan lepo obučen i na prvi pogled obrazovan čovek sasvim smireno i samouvereno rekao sledeće: „Bog je postavio Sunce u odnosu na Zemlju tako da ako se približi Zemlji za jedan inč sve na našoj planeti bi izgorelo, a ako se udalji za jedan milimetar sve bi se zaledilo.” Da bi upotpunio svoj verski doživljaj, naglasio je ono „Samo jedan milimetar!” Ja sam istog trenutka pukao od smeha, budući da sam na fakultetu između ostalog studirao fiziku, astronomiju i nebesku mehaniku, i upustio sam se u to da mu objasnim neke stvari o odnosu između Sunca i Zemlje. Prvo sam mu rekao (da se izrazim u evropskim, preciznije francuskim merama) da srednja udaljenost između Zemlje i Sunca iznosi 149.670.000 kilometara; da Zemljina putanja oko Sunca ima oblik elipse i da se u afelu (apogelu), negde između 3. i 5. jula, Zemlja nalazi najdalje od Sunca, preko 152.000.000 kilometara; a da se u perihelu, negde između 3. i 5. januara nalazi najbliže Suncu, oko 147.500.000 kilometara; i da je to kretanje od oko 4.500.000 kilometara samo za pola godine. Ali da to nema nikakve veze sa klimom na Zemlji, jer je na severnoj Zemljinoj polulopti najtoplije kad je Sunce najdalje a najhladnije kad je Sunce najbliže Zemlji, zato što temperatura ne zavisi od udaljenosti dva nebeska tela, već od ugla pod kojim Sunčevi zraci padaju na Zemlju; da ugao pada Sunčevih zraka 22. juna iznosi 45º a 22. decembra 15º i da nam ništa ne bi falilo čak i kad bismo bili bliži Suncu za 10.000.000 kilometara. Uverio sam ih u ovo što sam im ispričao i strahovito ih ponizio, jer, primetio sam da im je bilo neprijatno što sam ih uhvatio u laži.

Kao drugo, pročitao sam u jednom njihovom časopisu „njihovu proverenu istinu”, citiram, da je „Zemlja jedina planeta u svemiru koja ima boju” i da je to rekao jedan američki astronaut. Opet sam pukao od smeha, jer mason astronaut koji ide u svemir zato što obožava Velikog Arhitektu, Neimara svih svetova, ne može da izgovori ovakvu glupost. Istina je, kada se Zemlja posmatra iz orbite, da jedino ona ima dominantno plavu boju (vidi se i Sunce koje je crvene boje, tačnije crveni patuljak); ali ako bi se Mars posmatrao iz njegove orbite, onda bi jedino on imao boju, i to crvenkasto-narandžastu; Jupiter bi bio plavo-sivo-narandžast; Saturn narandžasto-crven; Uran crvenkasto-ljubičast; Neptun plavo-žut itd; i to zato što je svemir ogroman, razdaljine su još veće - i ostala nebeska tela se vide samo kao tačke. I u to sam ih ubedio i dokazao im da namerno lažu.

Kao treće, oni javno propovedaju kako je Biblija najstarija knjiga na svetu. Kada sam im dokazao da je najstarija knjiga na svetu Ep o Gilgamešu, napisan oko 1700. godine pre naše ere, a da je Mojsije napisao prve knjige Starog zaveta između 1513. i 1473. godine pre naše ere (i da je Postanje u velikoj meri prepisano iz Gilgameša), sa čime su se oni složili, mislim na ovaj prvi deo o Bibliji, onda su se na brzinu povukli i rekli mi da se misli na to da je Biblija prva knjiga koja je štampana u formi knjige 1492. godine naše ere. Kada sam im ja rekao da je Johanes Gutenberg prvu Bibliju štampao 1455. a ne 1492. godine kad je Kolumbo „otkrio” Ameriku, ponovo su se povukli. I u to sam ih ubedio i dokazao im da namerno lažu.

Kao četvrto, kada smo diskutovali o potopu, oni su tvrdili da je Zemlja pre potopa imala drugačiji reljef nego danas, da nije imala planine, brda i doline, niti velika mora, te da je Ararat bio brdo ne veće od 50 metara, a da je nekakav bog posle potopa načinio udoline u koje je smestio okeane i tako stvorio današnji reljef. Ja sam im tada rekao da to nije tačno, da sve planete imaju neravan teren - visoke planine i velike udoline - i da nema razloga da Zemlja bude uslovno rečeno ravna; i kada bi se sva voda iz atmosfere spustila na tlo da bi se nivo svetskih mora podigao za oko 60 metara; da tu nema govora o opštem, globalnom potopu, i da ga nikada nije ni bilo. Ako bi se teoretski, samo teoretski, mogao dogoditi takav potop da iz vode viri vrh Ararata (visok 5165 m) - onda bi iz vode virile i Ande u Južnoj Americi (vrhovi – u Kolumbiji, Tolima 5215 m i Kajambe 5790 m; u Ekvadoru, Kotopaksi 5897 m i Čimborazo 6310 m; u Peruu, Huaskaran 6768 m i Koropuna 6615 m; u Boliviji, Iljampu 6388 m, Sajama 6542 m i San Pablo 6118 m; i u Čileu, Ljuljaljako 6723 m, Ohos del Salado 6863 m i Akonagva 6960 m), što bi ličilo na pravi pravcati banana-kontinent; zatim vulkanski vrhovi Popokatepetl (5452 m) i Orizaba (5747 m) u Meksiku; zatim Kenijske planine (vrhovi – Kilimandžaro, 5895 m; i Kenija 5199 m) u Africi; a o Himalajima koji imaju na desetine planinskih vrhova viših od 5500 metara ne bih ni govorio, oni bi bili ogroman kontinent. Oni nalaze dokaz o tome da su Najviši vrhovi Himalaja nekada bili pod vodom zato što su tamo neki alpinisti pronašli školjke. Ali to razumnom čoveku ne govori ama baš ništa, iz prostog razloga što je cela Indija posebna ploča i što je nekada davno bila ostrvo koje se sudarilo sa ostatkom azijskog kopna, taj sudar je izazvao tektonske poremećaje i podzemne sile koje i dan-danas uzdižu Himalaje - i tako se nekadašnje morsko dno sa sve školjkama našlo na visini od 8848 metara. Na Andama i u Meksiku na visokim planinskim vrhovima nema školjki, zato što oni nikada nisu bili pod vodom. Rekao sam im i to da je teoretski moguće da se potop odigrao na Marsu, jer na toj planeti najveći vrh Mons Olimpus, zapravo vulkan viši od 27000 metara, u slučaju opšteg potopa do koga je u prošlosti moglo doći, bio bi znatno viši od ostalih planinskih vrhova i da bi on mogao biti Ararat iz Biblije, jer je najveći vulkan u Sunčevom sistemu, a voda koja je tekla na Marsu pre oko milion godina napravila je najveći kanjon u Sunčevom sistemu, Vales Marineris; da je Noje sa Marsa pobegao na Zemlju i osnovao stare sumerske gradove i dao im imena, kao i imena rekama Tigris i Eufrat po rekama iz zavičaja. Oni su se na to nasmejali i cinički mi rekli kako ja hoću da im kažem da je reka sišla sa Marsa na Zemlju. Onda sam im ja rekao da je Pert veliki grad na zapadu Australije, ali da su ga osnovali doseljenici iz gradića Pert iz Škotske, dajući mu ime po svom zavičaju a ne noseći ga sa sobom na jedrenjaku. Kada sam im rekao da su ljudi do dvadesetog veka viđali anđele a od dvadesetog veka UFO-e i vanzemaljce, oni su mi rekli da ja verujem u svemirski brod, na šta smo se svi cinički nasmejali. I u to sam ih ubedio i dokazao im da namerno lažu.

Kao peto, oni tvrde da je svet (ne samo naša planeta, već ceo svemir) star doslovno šest hiljada godina, što je neviđena budalaština. Poznata istorija Indije ima neprekinut kontinuitet dvanaest hiljada godina unazad od našeg vremena, ljudski rod je još stariji, a svemir je daleko stariji. I ovo ne bih uopšte komentarisao, jer bi svaki komentar na ove gluposti bio budalaština. Da kažem samo to da, ako bi svemir bio star 6000 godina, onda bi dve najudaljenije tačke u svemiru, od tačke A do tačke B, morale biti daleko 6000 svetlosnih godina, što je besmisleno, jer samo glavni prečnik naše galaksije iznosi između 80.000 i 100.000 svetlosnih godina, ili 250.000 do 300.000 svetlosnih godina u njegovom obimu. A naša galaksija je samo jedna od milijardi galaksija za koje znamo.

Nadalje, kada ih čovek uhvati u laži, oni se ponašaju kao mala deca, trepere očima i ne smeju da pogledaju sagovornika, a onda optužuju ljude koji ih razotkriju da su protiv boga zato što ne veruju nego istražuju. I meni su rekli ovako: „Ti si mason i tebe ne vredi ubeđivati u bilo šta.” I nakon toga me izbegavaju kao da sam lagao ja njih a ne oni mene.

Primera je mnogo a prostora i vremena premalo. Zaključak ove priče bio bi pitanje da li je moguće da u XXI veku postoji takva judeo-hrišćanska jeres koja namerno propoveda užasne laži i gluposti? I da li su oni izašli iz vremena XVI-XVII veka, kada se tek rušila predstava o tome da je Zemlja ravna ploča, jer, zaboga, kako bi mogla ličiti na loptu, šta bi bilo sa ljudima na drugoj strani, odnosno dole, kako ne bi spali sa Zemlje?...

Prema ovakvim hrišćanskim zabludama i namerno propovedanim lažima i glupostima ne mogu da osećam sažaljenje samo zato što „onaj koji sažaljeva bespotrebno gubi enormne količine enregije” (Richard Wagner). Mogu da osećam samo gađenje...

Nadalje, Biblija nije božja reč iz prostog razloga što su ljudi iz nje izbacili između 35 i 60 jevanđelja koja govore o Isusovom 17-godišnjem boravku u Indiji, njegovom braku sa Marijom Magdalenom i njegovom potomstvu. Najnoviji primer prekrajanja Biblije je ovo što sledi...

Prevod Daničić-Karadžić:

Novi zavet, Prva poslanica Jovanova, 5:7-8.

7. Jer je troje što svjedoči na nebu: Otac, Riječ i sveti Duh; i ovo troje je jedno.
8. I troje je što svjedoči na zemlji: duh, i voda, i krv; i troje je zajedno.

Prevod Lujo Bakotić, Emilijan Čarnić i Novi Svet:

7. I troje je što svjedoči na zemlji:
8. duh, i voda, i krv; i troje je zajedno.

Ovo je lako proveriti.

Prevod Daničić-Karadžić:

Jevanđelje po Luci, 23:43

43. I reče mu Isus: zaista ti kažem: danas ćeš biti sa mnom u raju.

Prevod Lujo Bakotić, Čarnić i Novi Svet:

43. I reče mu Isus: zaista ti kažem danas: bićeš sa mnom u raju.

Ovo su mali, ali i veliki, primeri ljudskog prekrajanja Biblije samo u XX i XXI veku. A koliko se vekova Biblija prekraja?

Ovo nijedan hrišćanin ne može da pobije. Razmislite malo više o tome.

Hindusi i Kinezi, zajedno sa Tibetancima, Japancima, i ostalim susedima iz Indokine, i ostrva između Japana i Australije, predstavljaju nešto više od polovine čovečanstva. I nemaju pojma o verskom principu koji se zasniva na “hleb, krv i večni život u raju”, kao ni o povampirenju, pardon, uskrsnuću. Nemaju pojma ni o Hristu, a ni o Antihristu. Pa ipak su daleko superiornije civilizacije, u svakom pogledu, od judeo-hrišćanske civilizacije. Ne znaju ni za molitvu “Oče naš”, ni za jihad, jer imaju preuzvišene mantre. Pamet u glavu. Ne dozvolite da razmišljate tuđom glavom. Ne dozvolite da verujete u kojekakve konstrukcije, podmetačine i ispravke. Za vaše dobro...

Postoje dokazi na vrhu Himalaja, u vidu skoljki, ali ne postoje na vrhu Avale i Fruske Gore. Indija je nekada bila odvojena od ostatka Azije, pa kad su se dva kopna i ploce sudarile nastali su Himalaji. Obala mora postala je vrh planine. Vrh Avale Fruske Gore nikada nisu bile pod vodom i na njihovim vrhovima nema skoljki.

Daklem vidi nje, kako to naucnicnicki objasnjava: kada su se dva kopna sudarila nastala je Ogromna i Visoka planincuga :hahaha:

Eno kod San Franciska se stalno ploce sudaraju i zemljotresi se javljaju, ali nikako da naprave planincugu :)

Postoje mnogi drugi biblijski dokazi koji upućuju na svetsku katastrofu kao što je globalni potop. Većina fosilnih ostataka koji se nalaze na svakom kontinentu, velika količina naslaga uglja koja bi zahtevala izuzetno brzo pokrivanje ogromnih površina vegetacije, činjenica da se okeanski fosili nalaze ispod planinskih vrhova po celom svetu, preko 270 priča o potopu iz celog sveta, kao i velika količina geoloških naslaga koje pokazuju mnoge slojeve sedimentnih naslaga( uključujući i one nađene u Velikom Kanjonu) sve to ukazuje na to da se globalni potop dogodio.

Kada neko tvrdi da na zemlji nije bilo dovoljno vode za biblijski potop?

Ta osoba onda nezna niti je bilo kada cula kako nastaju planine.

- - - - - - - - - -

Planine nastaju i oblikuju se tektonskim procesima koje dijelimo na endogene ili unutrašnje (sizmička i vulkanska aktivnost) i egzogene ili vanjske (erozija, denudacija, korazija).

Sedam glavnih dijelova, ili ploča, koji tvore Zemljinu koru, guraju se preko Zemljine kugle brzinom rasta nokta, ali silom koju ljudski um ne može pojmiti. Svaka od njih predstavlja kontinent ili ocean. Budući da Zemljine ploče neprekidno plove planetom stalno udaraju jedna o drugu. Upravo u tim sudarima nastaju veliki planinski lanci.

Pogled na Mount Everest
Kad se oceanska ploča podvuče pod kontinentalnu,njezine stijene se počinju taliti jer bivaju gurnute u dublje, toplije dijelove zemlje, a dio tih rastaljenih stijena pretvara se u niz vulkana na površini. Tako nastali vulkani tvore lanac mlađih planina, poput Anda na zapadnoj obali Južne Amerike i gorja Cascades na zapadnoj obali Sjeverne Amerike.Istodobno,kontinentalna ploča koja je nasjela na oceansku počinje se gužvati na rubu i tako nastaju nove planine. Sudarom dviju kontinentalnih ploča nastaje nabrano gorje. Svi veliki svjetski planinski lanci stvoreni su velikim nabiranjem i gužvanjem stijena. Intenzitet nabiranja je manji što je planina udaljenija od zone sudara, pa tu nastaju manje nabrane planine.

Pre potopa nismo imali tako velike planine.
One od tada stalno nastaju i rastu.

- - - - - - - - - -

https://hr.m.wikipedia.org/wiki/Planine

- - - - - - - - - -

Prilikom potopa voda je krenula iz atmosfere koju je tada okruzuvala kao sedmi atmosferski omotac u odrrdjenom agregatnom stanju.

Voda je kuljala i iz zemlje o kojoj svedoci ogromna pukotina na povrsini zemlje.
Unutrasnje vode u zemlji su jos uvek neistrazene i zasnivaju se na predpostavkama.

- - - - - - - - - -

Poslednja izmena:
Najveća,a ujedno i jedna od mlađih planina Himalaja, nastala je sudarom dviju kontinentalnih ploča. S obzirom da se indijski potkontinent podvlači pod ostatak Azije, Himalaja i dalje raste i to 1 cm na godinu. Iz tog razloga Azija se diči najvišim vrhovima na svijetu. Čak 14 njih viših je od 8.000 metarah

Daklem vidi nje, kako to naucnicnicki objasnjava: kada su se dva kopna sudarila nastala je Ogromna i Visoka planincuga :hahaha:

Eno kod San Franciska se stalno ploce sudaraju i zemljotresi se javljaju, ali nikako da naprave planincugu :)

Ona barem zna da je Gilgameš stariji od Postanja, jer je pohađala gimnaziju, za razliku od nekih kojima je najviši domet bila zadnja klupa i osnovna škola. Inače je tačno da su tako nastali Himalaji, sudaranjem ploča, nekadašnja obala je postala planinski vrh. Otuda na vrhu Himalaja školjke. Na vrhu Avale, Fruške Gore i ostalih planina u Srbiji i Evropi ih nema, jer nikada nisu bile pod vodom.

Kod San Franciska su drugačije tektonske ploče i drugačije sile u odnosu na Indiju. A i proces podizanja terena traje milionima godina, i u Indiji i kod San Franciska, i ne može se pratiti u okviru ljudskog života. Strašno kako se neko ponosi neznanjem i još se ruga znanju. O tempora. O mores. Evo o čemu govorim... da ponovimo ovaj post od juče... teška smejurija...

Obrukao si se ti odavno.
Samo jos da dokazas da su se jevreji organizovali i bili u Indiji, da bi specijalno bas "ukrali" Gilgamesh :hahaha:

Zašto si se obrukao? Što ne znaš ono što znaju svi gimnazijalci i srednjoškolci? Strašno. Po N-ti put, šta te briga šta sam i kakav sam, nisam te zvao da živiš sa mnom. Oženjen sam, a nisam ni vernik ni gej. Okani se lične prozivke bez ikakve potrebe i progona neistomišljenika po forumu, te vađenja crnog ispod nokata istima, jer neće da budu hrišćani i veruju u obrezane ljude koji su jeli meso, mleko i jaja, kao i u njihovu krv i njihove strahove, pošto su vegani koji jedu samo voće i povrće i nisu obrezani, jer ne umeš da im odgovoriš.

Nemam ja šta da dokažem. Kakvi Jevreji (reč "Jevreji" piše se velikim slovom "J", prvo da savladaš bukvar i pravopis) i kakva Indija? Gilgameš nema nikakve veze sa Indijom. Napisan je u Sumeru, odnosno Vavilonu, oko 173 godine pre Postanja. A Jevreji su bili vavilonski robovi. Nisu išli do Indije, niti kako već rekoh Gilgameš ima veze sa Indijom. Ispalio si se za milion eura. Za tebe je neznanje moć. I ponos. Tuga jedna golema. Svaki učenik prve godine srednje škole i gimnazije u Srbiji, a ovo je srpski forum, kada uči svetsku književnost starog veka, prva lekcija je Gilgameš, a druga Stari zavet. Opštepoznata stvar je to da je Gilgameš stariji od Postanja, odnosno najstarije knjige Starog zaveta, najmanje oko 187 godina, jer je Gilgameš napisan oko 1700. godine pre naše ere, a Postanje između 1513. i 1473. godine pre naše ere. Kome ovo nije jasno? Samo dvema grupama ljudi: prvi su oni koji su sedeli u zadnjoj klupi i nisu pratili nastavu; a drugi su oni koji nikada nisu pohađali srednju školu i/ili gimnaziju, već su završili samo osnovnu školu. Trećeg nema. Ovo nisu stvari za koje su potrebni matematički dokazi. Sadržaj obe knjige je sličan. Zaključak: sadržaj mlađe knjiga je prepisan iz starije. Hoćeš neki matematički dokaz? Pametnom dovoljno. Pametan se stidi da se ovako bruka. Ende.

E ovakvi likovi se ovde rugaju znanju i propagiraju neznanje. :rida:

- - - - - - - - - -

A ovom Glasniku ne vredi crtati, kad ništa ne razume. Ne ume čak ni d apiše na svom maternjem jeziku. Ne piše se "neznaju", nego "ne znaju", i na srpskom, i na hrvatskom, i na bošnjačkom, i na crnogorskom jeziku. Prvo nauči da pišeš na svom maternjem jeziku, savladaj bukvar, pa onda dođi da razgovaraš o ozbiljnim stvarima. YouTube nije nikakav dokaz ni za šta. Nisi oborio moja pisanja iz posta iznad tvog. Sve sam lepo objasnio.

Veruješ u gluposti iz Biblije. Evo kako izgledaju te providne i diletantske manipulacije...

Nadalje, Biblija nije božja reč iz prostog razloga što su ljudi iz nje izbacili između 35 i 60 jevanđelja koja govore o Isusovom 17-godišnjem boravku u Indiji, njegovom braku sa Marijom Magdalenom i njegovom potomstvu. Najnoviji primer prekrajanja Biblije je ovo što sledi...

Prevod Daničić-Karadžić:

7. Jer je troje što svjedoči na nebu: Otac, Riječ i sveti Duh; i ovo troje je jedno.

Ovo je lako proveriti.

Prevod Daničić-Karadžić:

Ovo su mali, ali i veliki, primeri ljudskog prekrajanja Biblije samo u XX i XXI veku. A koliko se vekova Biblija prekraja?

Hindusi i Kinezi, zajedno sa Tibetancima, Japancima, i ostalim susedima iz Indokine, i ostrva između Japana i Australije, predstavljaju nešto više od polovine čovečanstva. I nemaju pojma o verskom principu koji se zasniva na “hleb, krv i večni život u raju”, kao ni o povampirenju, pardon, uskrsnuću. Nemaju pojma ni o Hristu, a ni o Antihristu. Pa ipak su daleko superiornije civilizacije, u svakom pogledu, od judeo-hrišćanske civilizacije. Ne znaju ni za molitvu “Oče naš”, ni za jihad, jer imaju preuzvišene mantre. Pamet u glavu. Ne dozvolite da razmišljate tuđom glavom. Ne dozvolite da verujete u kojekakve konstrukcije, podmetačine i ispravke. Za vaše dobro...

Svi ovi linkovi su ti smejurija. A tvoje ponašanje na forumu nema veze sa ponašanjem nekog božjeg sluge. Više ličiš na inkvizitora. Spalio bi nas sve na lomači, alio pošto ne možeš onda progoniš ljude po forumu i vadiš im crno ispod nokata zarto što neće da veruju u gluposti u koje ti veruješ. O kojim se glupostima radi objasnio sam ti u ovom postu.

- - - - - - - - - -

Bogu svaka čast, ali o ljudskim nebulozama koje su pisali u kojekakve "svete knjige" sve najgore... jer je u pitanju teška bolest... recimo ovo...

Brojevi 22:21-35

22:21 Ustane Bileam ujutro, osamari svoju magaricu i ode s
moapskim knezovima.
22:22 No Božja srdžba usplamtje što je on pošao. Zato anđeo Jahvin
stade na put da ga spriječi. On je jahao na svojoj magarici, a pratila ga
njegova dva momka.
22:23 Kad magarica opazi anđela Jahvina kako stoji na putu s
isukanim mačem u ruci, skrene sa staze i pođe preko polja. Bileam
poče tući magaricu da je vrati na put.
22:24 Anđeo Jahvin tada stade na uskom prolazu, među
vinogradima, a bijaše ograda i s ove i s one strane.
22:25 Magarica, spazivši Jahvina anđela, stisne se uza zid i o zid
pritisne Bileamovu nogu. On je opet poče tući.
22:26 Anđeo Jahvin pođe naprijed te stade na usko mjesto gdje nije
bilo prostora da se provuče ni desno ni lijevo.
22:27 Kad je magarica ugledala Jahvina anđela, legne pod
Bileamom. Bileam pobjesni i poče tući magaricu štapom.
22:28 Tada Jahve otvori usta magarici te ona progovori Bileamu:
Što sam ti učinila da si me tukao tri puta?
22:29 Bileam odgovori magarici: Što sa mnom zbijaš šalu! Da mi je
mač u ruci, sad bih te ubio!
22:30 A magarica uzvrati Bileamu: Zar ja nisam tvoja magarica na
kojoj si jahao svega svoga vijeka do danas? Jesam li ti običavala ovako?
- Nisi! - odgovori on.
22:31 Tada Jahve otvori oči Bileamu i on opazi anđela Jahvina kako
stoji na putu s golim mačem u ruci. Pognu on glavu i pade ničice.
22:32 Onda će mu anđeo Jahvin: Zašto si tukao svoju magaricu
već tri puta? Ta ja sam istupio da te spriječim, jer te put meni naočigled
vodi u propast.
22:33 Magarica me opazila i preda mnom se uklonila sva tri puta.
Da mi se nije uklanjala, već bih te ubio, a nju ostavio na životu.
22:34 Onda će Bileam anđelu Jahvinu: Sagriješio sam! Nisam znao
da ti preda mnom stojiš na putu. Ali sad, ako je zlo u tvojim očima, ja ću
se vratiti.
22:35 Ali anđeo Jahvin odvrati Bileamu: Idi s tim ljudima, ali samo
ono govori što ti ja kažem. Tako Bileam ode s Balakovim knezovima.

Sve počinje “božjom srdžbom”. I bog progovara iz magarice. Strašno. Eto dokaza da su i onda radile halucinogene droge baš kao i danas. I nije problem što su ti ljudi tada bili na drogama, već što im današnji ljudi koji nisu na drogama neizmerno veruju. Dno dna.

Kakav je to bog koji se spušta tako nisko da govori kroz magarce? Možda i danas neko kad se naduva i isprebija psa doživi to da mu se obrati pas i da taj neko umisli da mu se kroz psa obraća bog. Znam jednog tipa koji razgovara sa životinjama; znam i da nije baš normalan. Od čega se pravi religija. Dno dna.

Poslednja izmena:
Ti se ovde brukas nevidjeno sa svojim nebulozama :hahaha:

Hajde sad da naucis nesto o Himalajima :

http://www.nationalgeographic.rs/vesti/1912-kako-su-nastali-himalaji.html
Rađanje Himalaja: Kako je nastao čuveni planinski masiv?

Pročitajte: Arheolozi istražuju praistoriju Himalaja

Pre milion godina, ove planine nisu postojale. Azija je bisla skoro netaknuta, ali je Indija bila ostrvo koje je plutalo nedaleko od obale Australije. Pre oko 220 miliona godina, u vreme kada se Pangea razdvojila, Indija je počela da se kreće ka severu. Putovala je nekih 6.000 kilometara pre nego što se konačno sudarila sa Azijom pre oko 40-50 miliona godina. Zatim je deo indijskog kopna počeo da se podvlači ispod azijskog, pomerajući ga na gore, što je doprinelo izdizanju Himalaja. Smatra se da je indijska obala bila gušća i čvršće vezana za morsko dno, zbog čega je azijsko mekše tlo gurnuto nagore, umesto da bude obrnuto.

Evo "pametnjakovicu" da izdvojim specijalno za tebe jod jednom sledecu recenicu :

Zatim je deo indijskog kopna počeo da se podvlači ispod azijskog, pomerajući ga na gore, što je doprinelo izdizanju Himalaja.

Pa prema tome, nije bilo nikakvog sudaranja ploca vec se deo indijskog kopna podvlacio ispod azijskog i tako je doprinelo izdizanju Himalaja .

Ovo se nauci u skoli, a sta si ti ucio nemam pojma.

Sto se tice Gilgamesa , prebacio sam se, i ljudski je pogresiti,a sta si ti jado objasnio :?:
Kada je spis nastao i da su jevrejski spisi mladji od od tog spisa i da su jevreji prepisivali , prosto cudo kako izmisljas gluposti,a nikakvih dokaza nemas.

Gilgames je istorijska licnost, kralj koji je vladao gradom- drzavom Urukom.Za Ep o Gilgamesu se tvrdi da je nastao u periodu između 2300. i 2100. godine pre nove ere.
I totalno je druga prica u pitanju, cak i u vezi potopa je drugacija.
Drugo, pisan je klinastim pismom.

Sto se tice jevrejske istorije i njihove vere, pisano je iz tri dela.
Najstariji je pisan u 9-tom veku pre nove ere.
Srednji deo u 8-mom, a najmladju u 7-mom veku pre nove ere.

Toliko za tvoju informaciju.

- - - - - - - - - -

A tek nebuloza u vezi Isusovog zivota u Indiji, pa da je bio ozenjen, a tek o potomstvu !

Tako pisu oni koji ne postuju Tvorca .

Ti se ovde brukas nevidjeno sa svojim nebulozama :hahaha:

Hajde sad da naucis nesto o Himalajima :

http://www.nationalgeographic.rs/vesti/1912-kako-su-nastali-himalaji.html
Rađanje Himalaja: Kako je nastao čuveni planinski masiv?

Pročitajte: Arheolozi istražuju praistoriju Himalaja

Pre milion godina, ove planine nisu postojale. Azija je bisla skoro netaknuta, ali je Indija bila ostrvo koje je plutalo nedaleko od obale Australije. Pre oko 220 miliona godina, u vreme kada se Pangea razdvojila, Indija je počela da se kreće ka severu. Putovala je nekih 6.000 kilometara pre nego što se konačno sudarila sa Azijom pre oko 40-50 miliona godina. Zatim je deo indijskog kopna počeo da se podvlači ispod azijskog, pomerajući ga na gore, što je doprinelo izdizanju Himalaja. Smatra se da je indijska obala bila gušća i čvršće vezana za morsko dno, zbog čega je azijsko mekše tlo gurnuto nagore, umesto da bude obrnuto.

Evo "pametnjakovicu" da izdvojim specijalno za tebe jod jednom sledecu recenicu :

Zatim je deo indijskog kopna počeo da se podvlači ispod azijskog, pomerajući ga na gore, što je doprinelo izdizanju Himalaja.

Pa prema tome, nije bilo nikakvog sudaranja ploca vec se deo indijskog kopna podvlacio ispod azijskog i tako je doprinelo izdizanju Himalaja .

Ovo se nauci u skoli, a sta si ti ucio nemam pojma.

Sto se tice Gilgamesa , prebacio sam se, i ljudski je pogresiti,a sta si ti jado objasnio :?:
Kada je spis nastao i da su jevrejski spisi mladji od od tog spisa i da su jevreji prepisivali , prosto cudo kako izmisljas gluposti,a nikakvih dokaza nemas.

Gilgames je istorijska licnost, kralj koji je vladao gradom- drzavom Urukom.Za Ep o Gilgamesu se tvrdi da je nastao u periodu između 2300. i 2100. godine pre nove ere.
I totalno je druga prica u pitanju, cak i u vezi potopa je drugacija.
Drugo, pisan je klinastim pismom.

Sto se tice jevrejske istorije i njihove vere, pisano je iz tri dela.
Najstariji je pisan u 9-tom veku pre nove ere.
Srednji deo u 8-mom, a najmladju u 7-mom veku pre nove ere.

Toliko za tvoju informaciju.

- - - - - - - - - -

A tek nebuloza u vezi Isusovog zivota u Indiji, pa da je bio ozenjen, a tek o potomstvu !

Tako pisu oni koji ne postuju Tvorca .

Ne no se ti brukaš, i to najvećim mogućim nebulozama. :hahaha:

To nisam ja napisao, nego ona Bombarderka. Nju citiraj.

U svakom slučaju dno mora je postalo planinski vrh. Zato nemamo školjke na vrhu Avale ili Fruške Gore.

Kakvih miliona godina? Biblija ne govori o milionima godina, već o 7500 godina, koliko tvrdi Biblija. Koje nebuloze.

Evo „pametnjakoviću“, a ne "pametnjakovicu", šta si ti izvalio...

Obrukao si se ti odavno.
Samo jos da dokazas da su se jevreji organizovali i bili u Indiji, da bi specijalno bas "ukrali" Gilgamesh :hahaha:

Zašto si se obrukao? Što ne znaš ono što znaju svi gimnazijalci i srednjoškolci? Strašno. Čega se pametan stidi time se blesav ponosi. Po N-ti put, šta te briga šta sam i kakav sam, nisam te zvao da živiš sa mnom. Oženjen sam, a nisam ni vernik ni gej. Okani se lične prozivke bez ikakve potrebe i progona neistomišljenika po forumu, te vađenja crnog ispod nokata istima, jer neće da budu hrišćani i veruju u obrezane ljude koji su jeli meso, mleko i jaja, kao i u njihovu krv i njihove strahove, pošto su vegani koji jedu samo voće i povrće i nisu obrezani, jer ne umeš da im odgovoriš.

Nemam ja šta da dokažem. Kakvi Jevreji (reč "Jevreji" piše se velikim slovom "J", prvo da savladaš bukvar i pravopis) i kakva Indija? Gilgameš nema nikakve veze sa Indijom. Napisan je u Sumeru, odnosno Vavilonu, oko 173 godine pre Postanja. A Jevreji su bili vavilonski robovi. Nisu išli do Indije, niti kako već rekoh Gilgameš ima veze sa Indijom. Ispalio si se za milion eura. Za tebe je neznanje moć. I ponos. Tuga jedna golema. Svaki učenik prve godine srednje škole i gimnazije u Srbiji, a ovo je srpski forum, kada uči svetsku književnost starog veka, prva lekcija je Gilgameš, a druga Stari zavet. Opštepoznata stvar je to da je Gilgameš stariji od Postanja, odnosno najstarije knjige Starog zaveta, najmanje oko 187 godina, jer je Gilgameš napisan oko 1700. godine pre naše ere, a Postanje između 1513. i 1473. godine pre naše ere. Kome ovo nije jasno? Samo dvema grupama ljudi: prvi su oni koji su sedeli u zadnjoj klupi i nisu pratili nastavu; a drugi su oni koji nikada nisu pohađali srednju školu i/ili gimnaziju, već su završili samo osnovnu školu. Trećeg nema. Ovo nisu stvari za koje su potrebni matematički dokazi. Sadržaj obe knjige je sličan. Zaključak: sadržaj mlađe knjiga je prepisan iz starije. Hoćeš neki matematički dokaz? Pametnom dovoljno. Pametan se stidi da se ovako bruka. Ende.

Gilgameš je apsolutno stariji od Postanja. Znaju svi oni koji su pohađali I godinu srednje škole ili gimnazije. Kome je osnovna škola bila najveći domet - ni ne čudi me što ovo ne zna.

Ja sam završio Arhitektonski fakultet, a ezoterija, teozofija i religija mi je hobi. Poznajem sve religije i nikakav verski fanatik me ne može farbati.

Znam ko je Gilgameš i nema potrebe da dovlačiš podatke sa WIKIpedia.

Kakva god da je priča, napisana je oko 1700. godine pre naše ere, a Postanje tek između 1513. i 1473. pre naše ere. Tačka.

Ne zanima me jevrejska istorija, jer nisam Jevrej.

A tek nebuloza o tome kako bi Jevreji toga doba, kao i danas, sledili čobveka koji je imao dugu kosu (uzet Zevsov lik iz grčkih paganskih hramova), koji je bio neoženjen i nije imao decu. Takvogta bi svi odbacili.

I to bez uzvičnika - recidiva histerije (ženske bolesti). Ko se dere? Pa onaj ko nije u pravu.

Čitanjem takozvanih nekanonskih jevanđelja dolazi se do pravih informacija o plagijatoru Isusu Hristu.

Ja pišem šta god hoću. Ako ti smeta imaš dve opcije:

1. tuži me nekom sudu privatnom tužbom.

2. stavi me na ignore.

3. trećeg nema.

A to da ćeš da me progoniš po forumu, i da mi vadiš crno ispod nokata, zato što nisam hrišćanin i ne verujem u obrezane ljude, njihovu krv i njihove strahove - nećeš vala da si se sa neboim sastavio. Uostalom to i takvo ponašanje nije od boga.

Ja poštujem tvorca, ali ne poštujem Isusa, Muhameda ili bilo kog drugog čoveka koji je bio obrezan i jeo meso, mleko i jaja. Šta će meni, veganu koji nije obrezan, i koji ne jede meso, mleko i jaja, i im a zdravu krv, zagađena krv nekog tamo obrezanog čoveka? Ne treba mi. Nikada. I ne treba mi ničija krv, do moja. Ojha. Ende.

Što se tiče nebuloza, niko od vas vernika, sledbenika strahova iz Biblije, još nije uspeo da odgovori na ovo...

Prevod Daničić-Karadžić:

Ovo je lako proveriti.

Prevod Daničić-Karadžić:

Koliko se vidi ovo si ti napisao, a ne ona, "gledaoce"

Citat Zoran Jov :

Ona barem zna da je Gilgameš stariji od Postanja, jer je pohađala gimnaziju, za razliku od nekih kojima je najviši domet bila zadnja klupa i osnovna škola.

Inače je tačno da su tako nastali Himalaji, sudaranjem ploča, nekadašnja obala je postala planinski vrh. Otuda na vrhu Himalaja školjke.

Na vrhu Avale, Fruške Gore i ostalih planina u Srbiji i Evropi ih nema, jer nikada nisu bile pod vodom.

Kod San Franciska su drugačije tektonske ploče i drugačije sile u odnosu na Indiju. A i proces podizanja terena traje milionima godina, i u Indiji i kod San Franciska, i ne može se pratiti u okviru ljudskog života. Strašno kako se neko ponosi neznanjem i još se ruga znanju. O tempora. O mores. Evo o čemu govorim... da ponovimo ovaj post od juče... teška smejurija...

Teska je ovo smejurija da su bila sudaranja :hahaha:

Koliko se vidi ovo si ti napisao, a ne ona, "gledaoce"

Citat Zoran Jov :

Ona barem zna da je Gilgameš stariji od Postanja, jer je pohađala gimnaziju, za razliku od nekih kojima je najviši domet bila zadnja klupa i osnovna škola.

Inače je tačno da su tako nastali Himalaji, sudaranjem ploča, nekadašnja obala je postala planinski vrh. Otuda na vrhu Himalaja školjke.

Na vrhu Avale, Fruške Gore i ostalih planina u Srbiji i Evropi ih nema, jer nikada nisu bile pod vodom.

Teska je ovo smejurija da su bila sudaranja :hahaha:

Pa šta ako sam napisao. Školjke se nalaze na vrhu Himalaja zato što je morsko dno došlo na vrh. No veća je smejurija izvaliti to da je Gilgameš napisan u Indiji. :hahaha:

A ovo je najveće smeće...

Prevod Daničić-Karadžić:

Ovo je lako proveriti.

Prevod Daničić-Karadžić:

Ovo nijedan hrišćanin ne može da pobije.

Nema većeg smeća u istoriji religije.

Teška je ovo smejurija da je ove gluposti pisao bog. :hahaha:

- - - - - - - - - -

Ovo je najveća izvala na podforumu Religija otkako on postoji...

Obrukao si se ti odavno.

Zašto si se obrukao? Što ne znaš ono što znaju svi gimnazijalci i srednjoškolci? Strašno. Čega se pametan stidi time se blesav ponosi. Po N-ti put, šta te briga šta sam i kakav sam, nisam te zvao da živiš sa mnom. Oženjen sam, a nisam ni vernik ni gej. Okani se lične prozivke bez ikakve potrebe i progona neistomišljenika po forumu, te vađenja crnog ispod nokata istima, jer neće da budu hrišćani i veruju u obrezane ljude koji su jeli meso, mleko i jaja, kao i u njihovu krv i njihove strahove, pošto su vegani koji jedu samo voće i povrće i nisu obrezani, jer ne umeš da im odgovoriš.

Treba da objasniš ovim vernicima da ne mogu da govore o milionima godina na našoj planeti kad se u Bibliji govori da je Zemlja centar svemira i najstarija tačka u svemiru, a da je svemir star 7500 godina. :hahaha: Znači Biblija je nebuloza. :dash:

Tvoj citat : Pa šta ako sam napisao. Školjke se nalaze na vrhu Himalaja zato što je morsko dno došlo na vrh.
Dakle skoljke su na vrhu Himalaja , zato sto je morsko dno doslo na vrh :hahaha:

Pa sta ako sam i ja napisao za Gilgames :whistling:

Tvoj citat : Pa šta ako sam napisao. Školjke se nalaze na vrhu Himalaja zato što je morsko dno došlo na vrh.
Dakle skoljke su na vrhu Himalaja , zato sto je morsko dno doslo na vrh :hahaha:

Pa sta ako sam i ja napisao za Gilgames :whistling:

I šta s tim? Morsko dno je došlo na vrh Himalaja podizanjem. To može. Gilgameš ne može da bude napisan u Indiji. Na Avali i na Fruškoj Gori nema školjki na vrhu, jer te planine nikada nisu bile pod vodom.

Gilgameš nije pisan u Indiji. I stariji je 173 godine od Postanja. I nije "Gilgames" nego "Gilgameš".

Gilgameš napisan u Indiji. :hahaha:

A ovo je najveće smeće... i na to vi polupismeni vernici nemate komentara...

Prevod Daničić-Karadžić:

Ovo je lako proveriti.

Prevod Daničić-Karadžić:

Ovo nijedan hrišćanin ne može da pobije.

Nema većeg smeća u istoriji religije.

Teška je ovo smejurija da je ove gluposti pisao bog. :hahaha:

Izbegavanje odgovora je kapitulacija. :hahaha1:

Pa šta ako sam ja napisao to za Himalaje, što je tačno u dobroj meri? Ti si širio neznanje i rugao se znanju. Jadno malo polupismeno dete u ozbiljnim godinama. :rida:

Back