Daklem vidi nje, kako to naucnicnicki objasnjava: kada su se dva kopna sudarila nastala je Ogromna i Visoka planincuga
Eno kod San Franciska se stalno ploce sudaraju i zemljotresi se javljaju, ali nikako da naprave planincugu
Ona barem zna da je Gilgameš stariji od Postanja, jer je pohađala gimnaziju, za razliku od nekih kojima je najviši domet bila zadnja klupa i osnovna škola. Inače je tačno da su tako nastali Himalaji, sudaranjem ploča, nekadašnja obala je postala planinski vrh. Otuda na vrhu Himalaja školjke. Na vrhu Avale, Fruške Gore i ostalih planina u Srbiji i Evropi ih nema, jer nikada nisu bile pod vodom.
Kod San Franciska su drugačije tektonske ploče i drugačije sile u odnosu na Indiju. A i proces podizanja terena traje milionima godina, i u Indiji i kod San Franciska, i ne može se pratiti u okviru ljudskog života. Strašno kako se neko ponosi neznanjem i još se ruga znanju. O tempora. O mores. Evo o čemu govorim... da ponovimo ovaj post od juče... teška smejurija...
Obrukao si se ti odavno.
Samo jos da dokazas da su se jevreji organizovali i bili u Indiji, da bi specijalno bas "ukrali" Gilgamesh
Zašto si se obrukao? Što ne znaš ono što znaju svi gimnazijalci i srednjoškolci? Strašno. Po N-ti put, šta te briga šta sam i kakav sam, nisam te zvao da živiš sa mnom. Oženjen sam, a nisam ni vernik ni gej. Okani se lične prozivke bez ikakve potrebe i progona neistomišljenika po forumu, te vađenja crnog ispod nokata istima, jer neće da budu hrišćani i veruju u obrezane ljude koji su jeli meso, mleko i jaja, kao i u njihovu krv i njihove strahove, pošto su vegani koji jedu samo voće i povrće i nisu obrezani, jer ne umeš da im odgovoriš.
Nemam ja šta da dokažem. Kakvi Jevreji (reč "Jevreji" piše se velikim slovom "J", prvo da savladaš bukvar i pravopis) i kakva Indija? Gilgameš nema nikakve veze sa Indijom. Napisan je u Sumeru, odnosno Vavilonu, oko 173 godine pre Postanja. A Jevreji su bili vavilonski robovi. Nisu išli do Indije, niti kako već rekoh Gilgameš ima veze sa Indijom. Ispalio si se za milion eura. Za tebe je neznanje moć. I ponos. Tuga jedna golema. Svaki učenik prve godine srednje škole i gimnazije u Srbiji, a ovo je srpski forum, kada uči svetsku književnost starog veka, prva lekcija je Gilgameš, a druga Stari zavet. Opštepoznata stvar je to da je Gilgameš stariji od Postanja, odnosno najstarije knjige Starog zaveta, najmanje oko 187 godina, jer je Gilgameš napisan oko 1700. godine pre naše ere, a Postanje između 1513. i 1473. godine pre naše ere. Kome ovo nije jasno? Samo dvema grupama ljudi: prvi su oni koji su sedeli u zadnjoj klupi i nisu pratili nastavu; a drugi su oni koji nikada nisu pohađali srednju školu i/ili gimnaziju, već su završili samo osnovnu školu. Trećeg nema. Ovo nisu stvari za koje su potrebni matematički dokazi. Sadržaj obe knjige je sličan. Zaključak: sadržaj mlađe knjiga je prepisan iz starije. Hoćeš neki matematički dokaz? Pametnom dovoljno. Pametan se stidi da se ovako bruka. Ende.
E ovakvi likovi se ovde rugaju znanju i propagiraju neznanje.
- - - - - - - - - -
A ovom Glasniku ne vredi crtati, kad ništa ne razume. Ne ume čak ni d apiše na svom maternjem jeziku. Ne piše se "neznaju", nego "ne znaju", i na srpskom, i na hrvatskom, i na bošnjačkom, i na crnogorskom jeziku. Prvo nauči da pišeš na svom maternjem jeziku, savladaj bukvar, pa onda dođi da razgovaraš o ozbiljnim stvarima. YouTube nije nikakav dokaz ni za šta. Nisi oborio moja pisanja iz posta iznad tvog. Sve sam lepo objasnio.
Veruješ u gluposti iz Biblije. Evo kako izgledaju te providne i diletantske manipulacije...
Nadalje, Biblija nije božja reč iz prostog razloga što su ljudi iz nje izbacili između 35 i 60 jevanđelja koja govore o Isusovom 17-godišnjem boravku u Indiji, njegovom braku sa Marijom Magdalenom i njegovom potomstvu. Najnoviji primer prekrajanja Biblije je ovo što sledi...
Prevod Daničić-Karadžić:
Novi zavet, Prva poslanica Jovanova, 5:7-8.
7. Jer je troje što svjedoči na nebu: Otac, Riječ i sveti Duh; i ovo troje je jedno.
8. I troje je što svjedoči na zemlji: duh, i voda, i krv; i troje je zajedno.
Prevod Lujo Bakotić, Emilijan Čarnić i Novi Svet:
7. I troje je što svjedoči na zemlji:
8. duh, i voda, i krv; i troje je zajedno.
Ovo je lako proveriti.
Prevod Daničić-Karadžić:
Jevanđelje po Luci, 23:43
43. I reče mu Isus: zaista ti kažem: danas ćeš biti sa mnom u raju.
Prevod Lujo Bakotić, Čarnić i Novi Svet:
43. I reče mu Isus: zaista ti kažem danas: bićeš sa mnom u raju.
Ovo su mali, ali i veliki, primeri ljudskog prekrajanja Biblije samo u XX i XXI veku. A koliko se vekova Biblija prekraja?
Ovo nijedan hrišćanin ne može da pobije. Razmislite malo više o tome.
Hindusi i Kinezi, zajedno sa Tibetancima, Japancima, i ostalim susedima iz Indokine, i ostrva između Japana i Australije, predstavljaju nešto više od polovine čovečanstva. I nemaju pojma o verskom principu koji se zasniva na “hleb, krv i večni život u raju”, kao ni o povampirenju, pardon, uskrsnuću. Nemaju pojma ni o Hristu, a ni o Antihristu. Pa ipak su daleko superiornije civilizacije, u svakom pogledu, od judeo-hrišćanske civilizacije. Ne znaju ni za molitvu “Oče naš”, ni za jihad, jer imaju preuzvišene mantre. Pamet u glavu. Ne dozvolite da razmišljate tuđom glavom. Ne dozvolite da verujete u kojekakve konstrukcije, podmetačine i ispravke. Za vaše dobro...
Svi ovi linkovi su ti smejurija. A tvoje ponašanje na forumu nema veze sa ponašanjem nekog božjeg sluge. Više ličiš na inkvizitora. Spalio bi nas sve na lomači, alio pošto ne možeš onda progoniš ljude po forumu i vadiš im crno ispod nokata zarto što neće da veruju u gluposti u koje ti veruješ. O kojim se glupostima radi objasnio sam ti u ovom postu.
- - - - - - - - - -
Bogu svaka čast, ali o ljudskim nebulozama koje su pisali u kojekakve "svete knjige" sve najgore... jer je u pitanju teška bolest... recimo ovo...
Brojevi 22:21-35
22:21 Ustane Bileam ujutro, osamari svoju magaricu i ode s
moapskim knezovima.
22:22 No Božja srdžba usplamtje što je on pošao. Zato anđeo Jahvin
stade na put da ga spriječi. On je jahao na svojoj magarici, a pratila ga
njegova dva momka.
22:23 Kad magarica opazi anđela Jahvina kako stoji na putu s
isukanim mačem u ruci, skrene sa staze i pođe preko polja. Bileam
poče tući magaricu da je vrati na put.
22:24 Anđeo Jahvin tada stade na uskom prolazu, među
vinogradima, a bijaše ograda i s ove i s one strane.
22:25 Magarica, spazivši Jahvina anđela, stisne se uza zid i o zid
pritisne Bileamovu nogu. On je opet poče tući.
22:26 Anđeo Jahvin pođe naprijed te stade na usko mjesto gdje nije
bilo prostora da se provuče ni desno ni lijevo.
22:27 Kad je magarica ugledala Jahvina anđela, legne pod
Bileamom. Bileam pobjesni i poče tući magaricu štapom.
22:28 Tada Jahve otvori usta magarici te ona progovori Bileamu:
Što sam ti učinila da si me tukao tri puta?
22:29 Bileam odgovori magarici: Što sa mnom zbijaš šalu! Da mi je
mač u ruci, sad bih te ubio!
22:30 A magarica uzvrati Bileamu: Zar ja nisam tvoja magarica na
kojoj si jahao svega svoga vijeka do danas? Jesam li ti običavala ovako?
- Nisi! - odgovori on.
22:31 Tada Jahve otvori oči Bileamu i on opazi anđela Jahvina kako
stoji na putu s golim mačem u ruci. Pognu on glavu i pade ničice.
22:32 Onda će mu anđeo Jahvin: Zašto si tukao svoju magaricu
već tri puta? Ta ja sam istupio da te spriječim, jer te put meni naočigled
vodi u propast.
22:33 Magarica me opazila i preda mnom se uklonila sva tri puta.
Da mi se nije uklanjala, već bih te ubio, a nju ostavio na životu.
22:34 Onda će Bileam anđelu Jahvinu: Sagriješio sam! Nisam znao
da ti preda mnom stojiš na putu. Ali sad, ako je zlo u tvojim očima, ja ću
se vratiti.
22:35 Ali anđeo Jahvin odvrati Bileamu: Idi s tim ljudima, ali samo
ono govori što ti ja kažem. Tako Bileam ode s Balakovim knezovima.
Sve počinje “božjom srdžbom”. I bog progovara iz magarice. Strašno. Eto dokaza da su i onda radile halucinogene droge baš kao i danas. I nije problem što su ti ljudi tada bili na drogama, već što im današnji ljudi koji nisu na drogama neizmerno veruju. Dno dna.
Kakav je to bog koji se spušta tako nisko da govori kroz magarce? Možda i danas neko kad se naduva i isprebija psa doživi to da mu se obrati pas i da taj neko umisli da mu se kroz psa obraća bog. Znam jednog tipa koji razgovara sa životinjama; znam i da nije baš normalan. Od čega se pravi religija. Dno dna.