Gde drzite ljubimce?

• Začetnik teme Začetnik teme NICS
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Kuca je za njih i samo to veliko dvoriste.
Stan u zgradi (zatvor): Drze budale koje se izdaju za nekakve poznavaoce n znam ni sam koga pre bi te glupandere drzao u prostoru 2x2 m.

p.s.
Izvijavam se SAMO administratioru morao sam da kazem na malom vredjanju ali volim da kazem sta mislim. Jer sam prietio da ste mnogo postali uvredljivi u posledne vreme.

hmm...moj ljubimac(pas) ima box u dvoristu pustim ga svakog dana po 2 sata da trci i idemo u setnju 1 sat a sada je zima pa samo prespava na drugom spratu podkrovlju
a preko dana je napolje ili u box....

Ja imam dve mace i držim ih u stanu.
Ne bih volela da se nađu pod točkovima automobila.

Ali dok sam živela sa mamom u kući, tu je bilo veliko dvorište, i tu je bio pas Rile i još dve mace domaćice (koje više nisu sa nama) a uvek se našla još poneka mačka pride za udomljavanje + mačke iz komšiluka koje pređu kod mene u dvorište (bakica do mene, divna žena, je uvek imala minimum 6-7 mačaka, bilo joj žao da ih prepusti sudbini)... Bilo je mesta za sve :).

Nadam se da ću se uskoro ponovo preseliti u neku kuću sa dvorištem, da mogu da uzmem Rileta kod mene (koga čuva sada moja mama) i možda osim dve mačke koje imam sada, da usvojim još neku...Nije problem puštati ih, ali ako nema prometa u blizini.

Trebalo bi moju Donu (koja ima čitavo dvorište, pristojne veličine i mogućnost da trči, zazjava, laje... ) pitati šta je za nju prirodnije...
Pošto znam kako reaguje na otvorena vrata od kuće - bojim se da bismo razočarali ove što tvrde da je "zločin" držati životinju u stanu.
Isto važi i za mačka.

Tacno je da je pomalo sebicno ogranicavati slobodu kretanja macki, psu, zivotinjama uopste. Ipak, maca koju sada imam deli postojecih 45m2 sa nas troje i to kao ravnopravan clan domacinstva, i vise od toga. Trenutno ne postoji drugo resenje, jer je pokusaj da je preselimo kod moje bake neslavno propao. Tamo bi mu, bar po mom misljenju bilo daleko lepse, ali se nije slozio sa macorom koji je neprikosnoveni vladar kuce, dvorista, a ponajvise- svoje korpe. Mali huligan nastupio je agresivno, sto je senior smatrao bezobrazlukom- jedva odbranismo malisu. Trenutno mi sedi na ramenu.

Slažem se, pse i mačke NIKAKO ne treba puštati u stan.
Ljudi moji to su ŽIVOTINJE, nikada neznaš kada će da im se promeni ćud
i da skoče na tebe. Naročito su opasne one male što se noću prikradu do tebe i
za grlo.
Pošto imam kuću od 1.500 kvadrata ja sam za moje pse izgradio u dvorištu stan od 150 kvadrata pa im redovno dolazim u posetu i svi smo zadovoljni. Jedino mi je malo tesno pa ne ostajem dugo.

:zcepanje::zcepanje::zcepanje:

Slažem se, pse i mačke NIKAKO ne treba puštati u stan.
Ljudi moji to su ŽIVOTINJE, nikada neznaš kada će da im se promeni ćud
i da skoče na tebe. Naročito su opasne one male što se noću prikradu do tebe i
za grlo.
Pošto imam kuću od 1.500 kvadrata ja sam za moje pse izgradio u dvorištu stan od 150 kvadrata pa im redovno dolazim u posetu i svi smo zadovoljni. Jedino mi je malo tesno pa ne ostajem dugo.

kuku ...

Vredja me kad neko kaže da psi(pogotovo Nemački ovčari i veći psi) nisu za stan.

Velicina nema veze sa tim
Doga je ogromna,pa nije za dvoriste zato sto je osetljiva...to je kucni pas koji mora da bude na toplom

E sad,neke rase nisu za stan stvarno
sarplaninac,bernardinac....malamut,haski....
Ok je drzati ih u kuci sa dvoristem,ako zele da ulaze u kucu....ako im je lepse napolju(zbog temperature) nek budu napolju :)

ali velicina psa nema nikakve veze sa drzanjem u stanu...(normalno,ne treba ogromnu dogu nabiti u 30 m2....onda se uzima neka manja rasa,al ako ima mesta,sta fali?)

A sto se tice pasa koji nemaju dlaku koja moze da ih greje kako treba na zimskim temperaturama,uzasno me nervira kada vidim da je neko takvog psa ostavio u dvoristu preko zime...jos ako je vezan ili u boxu....
:roll:

Velicina nema veze sa tim
Doga je ogromna,pa nije za dvoriste zato sto je osetljiva...to je kucni pas koji mora da bude na toplom

E sad,neke rase nisu za stan stvarno
sarplaninac,bernardinac....malamut,haski....
Ok je drzati ih u kuci sa dvoristem,ako zele da ulaze u kucu....ako im je lepse napolju(zbog temperature) nek budu napolju :)

ali velicina psa nema nikakve veze sa drzanjem u stanu...(normalno,ne treba ogromnu dogu nabiti u 30 m2....onda se uzima neka manja rasa,al ako ima mesta,sta fali?)

A sto se tice pasa koji nemaju dlaku koja moze da ih greje kako treba na zimskim temperaturama,uzasno me nervira kada vidim da je neko takvog psa ostavio u dvoristu preko zime...jos ako je vezan ili u boxu....
:roll:

Jeste uzasno je preko noci ostaviti psa u box-u,,,samo da znas kako sam se ja bila rasplakala kad je moj lessi ostao preko noci u box*u (jer je lajao a ja mislila nije napolje hladno) a ujutru mu ledenice na rep,,,,,ooojjj ne ostavljam ga vise makar probudio i ceo komsiluk;)

Ja mog papagaja drzim u dnevnoj sobi, soba ima oko 16 kvadrata i on je slobodan da leti i da se seta gde god hoce u tom prostoru i pusten je oko 8h sati dnevno, ponekad krace ... E sad, svakakve on igracke ima u tih 16 kvadrata, ali dusa me boli:sad2: pa mu polako uvodim kao opciju za letenje i hodnik i moju spavacu sobu, sto mu daje jos nekih 12 kvadrata letenja i zezanja:D

valjda je to ok, za sad ne mogu bolje:(

Ja mog papagaja drzim u dnevnoj sobi, soba ima oko 16 kvadrata i on je slobodan da leti i da se seta gde god hoce u tom prostoru i pusten je oko 8h sati dnevno, ponekad krace ... E sad, svakakve on igracke ima u tih 16 kvadrata, ali dusa me boli:sad2: pa mu polako uvodim kao opciju za letenje i hodnik i moju spavacu sobu, sto mu daje jos nekih 12 kvadrata letenja i zezanja:D

valjda je to ok, za sad ne mogu bolje:(

mislim da je to sasvim ma i previse ok...:cmok:

Back