do_balcaka
Zainteresovan član
- Poruka
- 188
Лео, мој ирски сетер, је са мном у стану 

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Nije valjda non-stop u boksu?!
![]()
Ja imam mačke, ali pošto je moj stan u prizemlju, one slobodno izlaze i ulaze kroz prozor, tako da njihovo kretanje nije ograničeno. Zato, nažalost, i ne žive dugo, ali niti mogu, niti hoću da im zabranim kontakt sa prirodom i spoljnim svetom.
Joj....i ja imam dosta macaka. Dok su mali ja ih zatvarama da lepo porastu do 4-5 mes. Posle toga ih polako pustam u dvoriste i oni se lagano privikavaju da zive u dvoristu i da budu u prirodi. I to je tacno da ne zive dugo ...2 godine malo duze ili krace. Jako mi je tesko zbog toga ali mislim da su ljudi sebicni i da treba pustiti macke da zive u prirodi. I moje macke tako nestaju....ne znam sta im se dogodi. Inace zivim na periferiji i stvarno je lepo za mace a jedina opasnost su im psi. Desilo mi se tako (posto ih tako stalno pustam pa zatvaram nocu da im se nesto ne dogodi) da ih pustim na 15 minuta i one nestanu ili ih ostavim par dana u dvoristu i nista im se ne dogodi. Znaci ne vredi treba ih pustiti da zive u prirodi pa kako se snadju. Pre par dana mi je nestao macak star 1 god. i 3 meseca i ne znam sta je moglo da mu se dogodi jer nikad nije izlazio iz dvorista. Stalno kazem da vise necu da ih pustam napolje ali im je zivot u kuci i zatvorenom prostoru robija. Ne zna se sta je gore za njih.
Znas kako, moj pas je kulturniji i cistiji od 90% ljudi koje znam, dlaka joj je kratka i vecina je ostane na cetki. Opet, u dvoristu je iskljucivo jer je pre svega pas cuvar. Prethodni pas je bio u kuci i nije mu bilo tesno, naprotiv, mogao je da izadje kad hoce ali je voleo da bude uz nas.
Stvar licnog izbora, sve dok se ne umesa veterinarska inspekcija prema Zakonu o dobrobiti zivotinja.
Recimo u Zakonu o dobrobiti zivotinja pise da zivotinji treba da se obezbedi dovoljno prostora i aktivnosti, kao i odgovarajuca mikroklima, OK, nemacki ovcar podnosi zimu ali niko ne moze da me ubedi da je za njega dovoljno da zivi u boksu 2x2m i da jednom dnevno pola sata protrci i to na lancu.
Pas je drustvena zivotinja i voli da provodi vreme sa svojim ljudskim "coporom" pa ako vec mora da bude zatvoren, bolje da bude makar sa ljudima u stanu nego sam u kavezu. Uostalom, gde ti zivis kad ne vidjas pse koji su uglavnom zatvoreni u boksu?! U nekoj ekoloski osvescenoj zemlji gde stranka zelenih na svakim izborima udje u parlament?
Pardon, kazes da ih ne vidjas na lancu. Ja ih vidjam i na lancu i u boksu. Tuga.![]()