zvoncica_vila
Primećen član
- Poruka
- 601
Moram nesto da prokomentarisem. Znam ja da svi (pa cak i ja) imamo predrasude o kineskoj proizvodnji, ali...ono sto sam ja naucila, citala, a pravo da Vam kazem dok sam isla u skolu radila sam kod nekih kineza u mom mestu, sprijateljim se snjima (i na svadbi su mi bili hihiii) i onda su me oni "vodali" sa njima, pa sam pohvatala to sto mi je bilo potrebno da potvrdilm to neko moje znanje i raspitivanje o svemu tome! Kinezi imaju radnu snagu i naravno da se malte ne sve sad tamo pakuje i sklapa, ali ni 10% toga nije njihova proizvodnja. npr, Nemcima je skup rad njihovih ljudi, a kinescica mnogo pa prihvataju poslove samo da rade! Svoje alate, masine, materijal sve posalju tamo i tamo se to proizvede! Samo da vam kazem a vecina Vas sigurno i zna, da Kinezi imaju mnogooooo kvalitetnih stvari. U svakom smislu i pogledu! Kineskinja sa kojom sam se druzila je imala preleu gardarobu, obucu, sto sam samo vidjala na holivudskim filmovima. Takodje isto i za zlato imaju lepo i kvalitetno, pa ne znam, npr mobilni telefoni, ma svasta nesto kod njih sam vidjala jako kvalitetno! Cesto sam isla i u blok i tamo ima jedan butik gde se prodaje njihova ekskluzivna roba. Lupicu sad, npr jedna tasna kosta 200, 300e. Znaci, imaju i oni kvalitetno samo sto nama salju skart, zato su kao i jeftini (nekad bili osilili se i oni!!!)
Da dodam jos i ovo, frapirala sam se prosle godine kada sam narucila lap top na kucnu adresu preko interneta! Donela mi kurirska sluzba City, mm izasao platio 44 0000din, preuzeo paket, i dovidjenja. Mi poceli da ga raspakujemo, na kutiji kineska slova, ja u soku! Baterija zamota, mi odmotamo nalepnica na kineskom! Zvala sam firmu, i lepo mi objasnili, da je to ta serija e-mashines, inace ACER-ova marka, tj proizvodnja koji je sklopljen u Kini i po pristupacnijoj je ceni iz tog razloga! I ja sam mojim lap top-om prezadovoljna!
Nego,,, sad se izgubim sto se tice ovih miksera!! Pa sta sad, taman sam videla da lepo hvalite gorenje i pomislih da bih mogla jednog da udomim, kad sad ovi prethodni postovi me totalno pomutili?!!!

Da dodam jos i ovo, frapirala sam se prosle godine kada sam narucila lap top na kucnu adresu preko interneta! Donela mi kurirska sluzba City, mm izasao platio 44 0000din, preuzeo paket, i dovidjenja. Mi poceli da ga raspakujemo, na kutiji kineska slova, ja u soku! Baterija zamota, mi odmotamo nalepnica na kineskom! Zvala sam firmu, i lepo mi objasnili, da je to ta serija e-mashines, inace ACER-ova marka, tj proizvodnja koji je sklopljen u Kini i po pristupacnijoj je ceni iz tog razloga! I ja sam mojim lap top-om prezadovoljna!

Nego,,, sad se izgubim sto se tice ovih miksera!! Pa sta sad, taman sam videla da lepo hvalite gorenje i pomislih da bih mogla jednog da udomim, kad sad ovi prethodni postovi me totalno pomutili?!!!