GDE da kupim...

Kad smo kod austijske cokolade,ja sam je kupovala na kalenicu i ok je.Pre nekih dva meseca smo bili u Becu i ja vidim tu cokoladu,ima je u svim marketima i kosta1,20 isto pakovanje kao sto kupujemo ovde samo sto omot nije papirni vec najlon,naravno kupim i posto sam imala kuci cokoladu sto sam ovde kupovala otvorim i jednu i drugu da ih uporedim upravo zbog omota koji je ista boja,stampa sve isto pise samo je jedan papir jedan najlon i slogiram koliko je ova koju sam kupila u Becu tamnija,koliko se teze lomi i drugaciji ukus.Nista mi i dalje nije jasno da li to neko pravi ovde i skida omot i prodaje kao austrijsku nemam pojma.....ali je razlika bas,bas.

To je oubičajena fora da se za evropsko tržište radi po jednim standardima, a za zemlje trećeg sveta (u keoje i nas svrsatavaju) po drugim, naravno kvalitet je lošiji.

Kod mene na kvantašu bila ta austrijska u papiru, ali poslednjih mesec dana je u istom crveno pakovanju ali je folija... neku bitnu razliku nisam videla. Što se kvaliteta tiče i ja sam zadovoljna sa njom .A ako nekome još trebaju korpice, u metrou 2500 kom pakovanje oko 1300 din. To mi je najpovoljnije što sam našla. Ovo važi za NS :) Mada se ja ovde više patim da nađem šampariju koja ima odgovarajući alat za štancanje kutija za sitne kolače, a podloge za torte da ni ne pričam. A najveća ironija je što sam 4 godine radila u štampariji i imam dosta poznanstva iz te branše, ali ipak niko ne može da me uputi na pravo mesto :confused: Znam da ima kod onog lika na fejsu i vidim da ste dosta uzimale kod njega al glupo mi da naručujem odatle kad ima u NS brdo štamparija koje kukaju za poslom.

Ako nekome treba a ne zna, danas mi je muz u Jablanici kupio teglu onih koktel tresanja crvenih sa sa peteljkama neto 1,9 kg.Niam otvorila a lice na one sto su bile u Metrou ali ih vise nema.Ta tegla kosta oko 150 dinara.

drage moje juče mi je mikser riknuo...e sad pitanje je da li da kupujem neki markirani pod navodnicima dobar ili da kupim najjeftiniji pa kad rikne kupim opet i tako...gledala sam na tehomaniji svima je garancija 2 godine nema veze da li je 1000 ili 10 000

Ja, pošto nemam para za neki planetarni, glasam za običan, ručni "gorenje", jer je zaista snažan i muti kao lud. Ovde su hvalili neki "bosh mum" i verujem da je dobar, ali za mene je i dalje sanak pusti. Imam dva "gorenje" i jednog "simens" i za sada rade posao.

Ja, pošto nemam para za neki planetarni, glasam za običan, ručni "gorenje", jer je zaista snažan i muti kao lud. Ovde su hvalili neki "bosh mum" i verujem da je dobar, ali za mene je i dalje sanak pusti. Imam dva "gorenje" i jednog "simens" i za sada rade posao.

ma ja u svakom slucaju cu da kupim rucni jer ja pravim jos uvek samo za kucu i prijatelje, a nesto i nemam poverenja u te sto sami mute sem ako su bas profi a oni su najmanje 1000e, e kad dodjem dotle da imam posla toliko da mi treba taj mikser onda cu da kupim najskuplji:)))

Ja jos uvijek sve svoje torte radim sa rucnim Gorenje, i ne smijem puno da ga hvalim, sve sam nesto sujevjerna jer mom budzetu ne bi nikako godilo da me nesto u vezi njega iznenadi. Uglavnom, komnetarisala sam vec na ovoj temi (ili mozda na nekoj drugoj, ne sjecam se), Una je isto pricala da su ti mixeri super, izdrzljivi, brzi i sve to, ali su mutilice usko grlo, jako brzo se raspadnu. Pisala sam i njoj, a evo opet cu reci u tom slucaju ili kupiti nove koje su oko 1200din, ili neki majstor to tvrdo da zalemi, znaci ne varenje nego lemljenje i evo, moji voze vec dugo tako, opet ne smijem nista vise da kazem, zbog baksuza z;)

Ma, nema sanse da vise kupim bilo sta tako buvljacko, ma jok!!! Mm je bio na buvljaku i kao samo ce pogledati mlince za kafu jer pravim mnogo Zoja pa da ne kupujem prah secer, a on kupio neki od 700din. Prvo, nema sanse mljeti 2-3 ture za redom, nego se mora mlinac odmoriti, a sto smrdi uzasno odmah, od prvog mljevenja i tako do zadnjeg, koje je doslo jako brzo, posto odjednom, nece da se nozic okrece kad ima secera unutra, na prazno da, ali sa secerom JOK!
E neces Boga mi, odem u Rodu i kupim Bosch i evo sad je sve na svom mjestu, da ne hvalim jelte z;)

Moje iskustvo kada su mikseri u pitanju. Imam Gorenje mikser vec 8 godina i radi odlicno. Ali sam mislila da kupim jos jedan za svaki slucaj, ako se ovaj pokvari, a moram da pravim neku tortu. Porucila sam preko interneta i doneli mi ljudi Gorenje slican kao ovi sa slika koje je postavila peki. Meni je licno bio ocajan. Ni prineti ovom starom. Nazovem i pitam da zamenim oni kazu nema problema i uzela sam Gorenje M 605W. Bolji jeste od ovog prvog, ali pravo da Vam kazem ni prineti onom starom. Sada mi glupo da opet zovem, to je sto je. Nisam htela Bosch-ov jer se ovde pisalo da su spori. Ali sam uzela Bosch-ovu seckalicu i dobra je od 400W. Sve u svemu ja mislim da ovaj stari bolje radi od ovog novog, ali se i ne cudim puno, posto sam videla da se sada Gorenje sklapa u PRC tj. u Kini, a Bosch u Sloveniji. Znaci Goreje pravi Bosch, a Kinezi Gorenje i naravno da uredjaji nisu kao nekad sto su bili.

pa zasto se pravi u kini, kad mi imamo fabriku gorenje kod nas...nije mi jasno. Ja sam mislila posto je gorenje, a ovde imaju fabriku, kada kupim njihovu stvar ja pomazam nasim ljudima tj, onima koji rade u fabrici gorenje u srbiji. Pravo da vam kazem ja bih uvek kupovala sve srpsko, znam da puno toga nema, pa ne mogu, ali za mikser sam mislila to

Ja sam skoro kupila Gorenje mikser M 605B i posle nepunih mesec dana mi se pokvario, posto nije mogao da se popravi, ponudili su mi Gorenje M 501 B u sad mi se place.... jedino kada ga ukljucim na turbo ima kao nesto malo snage da mi umuti belance, a o filu necu ni da pricam, sav posao mi odradi stari Gorenje mikser koji sam kupila pre 8 godina. Pre par dana sam isla u servis da kupim nove mutilice za njega posto od ovog novog miksera nema vajde i covek koji drzi servis mi je rekao da je Gorenje uzas i da od NG odkazuje servis jer je strasno sta sada prave da mi je isto da li kupim kod Kineza ili Gorenje.

ja na kraju nista ne kupih....tata mi osposonio stari mikser..samo da vidimo do kad ce da radi:) u svakom slucaju uskoro moram kupiti neki...a koji videcemo...na kraju cu kupiti onak koji mi najbolje stoji u ruci da mi nije tezak i nezgodan, a ime necu ni gledati ionako sada sta god da se pravi nije kao ranije:(

Back