Flexoman
Zainteresovan član
- Poruka
- 328
Ево једне лепе песме о Гаврилу, поставио сам је овде зато што има и лепе ситоријске слике из тога доба!!!
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ja mislim da je mali bio Talijan.
По чему то закључујеш, по лошем осветљењу у затворској собици или по црно-белој фотографији? Или, можда што су га надували од батина? Момак је имао изражен динарски комплекс.. неко би га прогласио и Теслиним рођаком......Ja mislim da je mali bio Talijan.
Ja mislim da je mali bio Talijan.
Јел то нешто мења антрополошку слику?Gavrilo Princip je po porijeklu Crnogorac.
ŽENSKA LINIJA
MNOGO puta je ukazano da su glavni akteri Sarajevskog atentata, prestolonaslednik Franc Ferdinand i Gavrilo Princip, potomci Nemanjića po ženskoj liniji. Austrijski prestolonaslednik Franc Ferdinand, ubijen u Sarajevu 1914. godine, bio je potomak u 17. kolenu kneza Lazara i kneginje Milice Hrebeljanović, a izvesno je da je kneginja Milica od roda Nemanjića, čukununuka kralja Vukana Nemanjića. Prema rodoslovnoj tablici Vukanovića, koju je sačinio Ilarion Ruvarac, kralj Vukan Nemanjić imao je četiri sina, Đurađa, Stefana, Dmitra i Zavida, i ćerku Jevrosimu (Evrosinu). Jevrosima je bila udata za bana Vladimira (Ilijana). Imali su sina Nikšu. Vojvoda Nikša je imao brojno potomstvo, od koga je nastalo pleme Nikšići. Potomci vojvode Nikše su Bilbije, a od tog roda je majka Gavrila Principa, atentatora u Sarajevu.
http://www.novosti.rs/code/navigate.php?Id=16&status=jedna&datum=2009-09-25&feljton=7270&title_add=
То је, у најмању руку неодмерена изјава, јер је рат спреман дуго пре него што је Принцип запуцао.... Аустроугарска се не би распала већ само прикључила Немачкој, што је, фактички и урађено 1915. уласком Немачке у рат....Ваља имати на уму ово: због онога што је Гаврило Принцип учинио у Сарајеву 28. јуна 1914. године, Србија је много пропатила. Да сарајевског атентата није било, Србија би и данас била Краљевина, са 15 милиона становника и два милионска града, у границама које је изборила у два балканска рата.
И била би једна о најпросперотетнијих држава Европе, једна од водећих землаља-чланица ЕУ.
Наиме, Аустроугарска би се и онако распала, без помоћи Србије, западни делови касније југословенске државе би били засебна држава и живели би у миру, а са Краљевином Србијом имали би само међусуседске односе, који би били исто тако добри као између Србије и Црне Горе у то време. Касније ни други светски рат не би био неки проблем, обе би земље биле статусно неутралне, а Хитлер би ионако био побеђен. Без тамо неких партизана и четника.
Све у свему развој догађаја би за све био много повољнији да није било Гаврила Принципа и његових фаталних хитаца у ауатроугарског принца и принцезу.
Ваља имати на уму ово: због онога што је Гаврило Принцип учинио у Сарајеву 28. јуна 1914. године, Србија је много пропатила. Да сарајевског атентата није било, Србија би и данас била Краљевина, са 15 милиона становника и два милионска града, у границама које је изборила у два балканска рата.
И била би једна о најпросперотетнијих држава Европе, једна од водећих землаља-чланица ЕУ.
Наиме, Аустроугарска би се и онако распала, без помоћи Србије, западни делови касније југословенске државе би били засебна држава и живели би у миру, а са Краљевином Србијом имали би само међусуседске односе, који би били исто тако добри као између Србије и Црне Горе у то време. Касније ни други светски рат не би био неки проблем, обе би земље биле статусно неутралне, а Хитлер би ионако био побеђен. Без тамо неких партизана и четника.
Све у свему развој догађаја би за све био много повољнији да није било Гаврила Принципа и његових фаталних хитаца у ауатроугарског принца и принцезу.
То је, у најмању руку неодмерена изјава, јер је рат спреман дуго пре него што је Принцип запуцао.... Аустроугарска се не би распала већ само прикључила Немачкој, што је, фактички и урађено 1915. уласком Немачке у рат....
Koju ulogo je imala crna ruka u atentatu? Mnogi izvori kazu da je mlada bosna bila pod komandom crne ruke,ali meni licno je to sumljivo jer je crna ruka streljala pripadnika mlade bosne.То је, у најмању руку неодмерена изјава, јер је рат спреман дуго пре него што је Принцип запуцао.... Аустроугарска се не би распала већ само прикључила Немачкој, што је, фактички и урађено 1915. уласком Немачке у рат....
Ubistvo Ferdinanda nije bio povod sa rat. Rat je bio izplaniran vec prije!
Koju ulogo je imala crna ruka u atentatu? Mnogi izvori kazu da je mlada bosna bila pod komandom crne ruke,ali meni licno je to sumljivo jer je crna ruka streljala pripadnika mlade bosne.
E pa , izvini, ali oni su upravo planirali rat protiv onih koje su već držali pod sankcijama ... čak su i planirani potezi pokatoličavanja i pohrvaćivanja Srba u Srbiji....Међутим, да није било срајевског атентата, повод за тај већ раније припремани рат нашао би се негде другде, а Краљевина Србија би могла да буде мирна, заједно са окружењем око себе. Свеједно што је рат већ био припреман, јер су се односи између европских сила доста заоштрили, могао је почети на други начин, а не преко нејаких српских плећа, већ исцрпљених балканским ратовима. Што са наших простора тиче, и та се несрећа могла избећи, као што су се могли избећи и ратови 1991-99.
Морали смо дакле, већ тада почети да сабирамо уместо што и тада и данас - само одузимамо.
E pa , izvini, ali oni su upravo planirali rat protiv onih koje su već držali pod sankcijama ... čak su i planirani potezi pokatoličavanja i pohrvaćivanja Srba u Srbiji....
Srbija je bila meta, da su dubili na glavi ne bi izbegli rat......
A sta bi onda sa ultimatum Austrije prema Srbiji? Dal nisu Srbi pristali na sve osim jedne tacke ultimatuma?Jeste, bio je povod. Samo nije bio uzrok.
Zar nisu oni i streljali pripadnike Mlade Bosne?Mislim na crnu RukuMlada Bosna nije bila pod komandom Crne ruke. Crna ruka je sprovela logističku podršku i naoružanje Mlade Bosne.
dobro, sad te razumem, to je, u stvari metafizika......I zato su ga 1918. godine izgubili... I oni kao i mi, mogli smo sve to izbeći. Ovako...