On je napravio Crkvu za molitvu.
Sta ste vi uradili u Vasem civotu za Pravoslavlje?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Фрескописање само посеби је врста сликарства, и оно није резервисано само за цркве, па тако и ово не мора да буде проблем. Црква наша има правила која би се требала испоштовати да нешто буде храм, кад то нешто већ буде прелазило у њен посед, али то у овом случају још није случај, ако икада и буде, по садашњим критеријумима ни овде неће бити замерке.
Kako to misliš, postoje privatne Crkve i svako može bez dozvole da zida crkve, nema veze zo ni sa zadužbinarstvom i tu postoji zakon o ZF i F?
Svako mesto ima svoju parohiju.
[/U]
Ne razumijem...nece bit zamjerke po sadasnjim kriterijumima..?
Црква у смислу грађевине, а не она у којој се служе литургије и која има свог пароха, тј. која је под јуриздикцијом СПЦ. Свако може да подигне цркву, ако за то добије грађевинску дозволу, јер друга ти дозвола не треба. Уколико ти решиш да је поклониш цркви, тада се покреће посебан поступак, како у световноправно, тако и у црквеноправном смислу. Наравно, постоји могућност да у договору са црквом градиш храм, али тада си ти отприлике само финансијер, и у свему се мораш договорити са надлежним парохом.
Ne, on je napravio crkvu samo da bi sa njom pozirao. Doduše, na dobroj je lokaciji, još samo kada idiličnu sliku ne bi kvarila njegova njuška...
Ako sam dobro razumeo - nije osveštan objekat, pa ga Crkva ne računa u svoje.
Ne može verski objekat da bude izgrađen bez dozvole pomesne epahrije, dozvole na lokalu i tome sl.
Ali postovani, nasa SPC nije imala nista protiv njegove Borbe za Pravoslavlje.
Zasto mi smrtnici moramo da ruzimo taj velokodusan cin?
Da li je to bilo za Pravoslavlje ili za ljubav prema bliznjem svome...ne znam, ali gresila nisam prema drugome, pomogla i preko svojih mogucnosti..pa ako to nije dovoljno da se bude hriscanin...ne znam vise i bolje...a ti, sta si ti ucinio za bliznjega svoga, ne za Pravoslavlje?
Naravno, kada je gradio crkvu. E sad, zdrav razum ima puno protiv toga da se on naslika u njoj, ili da na sva usta viče kako je on ktitor, kao recimo na bilbordu u blizini crkve.

To sta ce biti naslikano je stvar Crkve. Ja sam duboko ubedjen da cine Pravu Stvar.
I meni se cini da govorimo o razlicitim stvarima...da li je nesto hram ili nije..
Ako sam dobro razumeo - nije osveštan objekat, pa ga Crkva ne računa u svoje.
Ne može verski objekat da bude izgrađen bez dozvole pomesne epahrije, građevinske dozvole na lokalu i sve ono što zahteva gradnju civilnog objekta + za verske posebno.
Tako Rumuni i Bugari osveštaju garaže koje su napravili za verske službe, pa se na to ćuti.
Погледах сад на интернету, СПЦ је планирала изградњу цркве, коју су на крају финансирали Гашићи, а извођаче радова нашла је сама СПЦ. Тако да, може се сматрати да су ово ти важећи критеријуми које малопре поменух.
А ево и како црква изгледа.
![]()
Ti si duboko ubeđen i da je Vučić prava stvar, tako da ipak to nećemo uzimati za ozbiljno.
Ja sam nebitan u odnosu na ovaj veliki cin ovog velikog Ktitora.
Svi mi smo nebitni.
Neka bezgresan baci prvi kamen.
- - - - - - - - - -
To sta ce biti naslikano je stvar Crkve. Ja sam duboko ubedjen da cine Pravu Stvar.
Da ali ti sad protivrecis stavovima Crkve, tako da je tesko da hriscani uzmu u razmatranje neku tvoju besedu u buducnosti.
Nista sta je ljudsko, nije mi strano!![]()
Vidiš, da imaš ikakve veze sa hrišćanstvom i religijom uopšte, shvatio bi da Crkva nije najbitnija stvar u religiji.
Nije ni napadanje svetih ikona, ali besmisleno je besediti previse o tome.