Što se mene tiče, van svake sumnje najbolja od svih 60 epizoda. Više mi se sviđa od prethodne. Apsolutno sve je dobro odrađeno; nema nelogičnosti koje sprečavaju da pomislim da kažem da je dobro, više mi se sviđa dosta od prethodne epizode. Gluma fenomenalna (izuzev Klark, no dobro to je klasika), scenografija nevjerovatna; odlično izgledaju čak i najočekivanije scene (Toranj radosti)...sve je fenomenalno.
Mislim da mi utisak nije zbog toga što je sve prije 8. epizode bilo...pa, onako. Ovo je na većem nivou od bilo čega što sam vidio od početka serije, ovako prvi mi je utisak. Jedina mana je što epizoda nije trajala duže; 70 minuta proleti nevjerovatno (čak i u najsporijim scenama).
Zaista maestralno odrađeno; zamjeram mu holivudske klišee iz prethodne epizode, ali ako bi Sapočnik režirao od sada pa na dalje svaku epizodu ovo ne samo što će da se popne na nivo standarda iz 1. sezone, već će potencijalno i daleko da je prešiša.
Ako nije možda najbolja epizoda cele serije, barem je najbolja završna epizoda. Nisu nas ostavili praktično ni sa jednim
cliffhanger-om, što sam donekle i očekivao jer su obećali zapravo da će nas "zadovoljiti" ovog puta.
Da ne ispadne da je sve savršeno, sljedeće su manjkavosti:
* Sersina reakcija na Tomenovu smrt je isuviše hladna. Iako razumijem donekle, jer posle Džofrija i Mirsele ovo je bukvalno očekivala i bila spremna na to; ali dolazi do izražaja njen potpuno hladni i psihotični dio ličnosti pomalo previše. Shvatam da je epizoda već dugo potrajala, ali mislim da je ipak trebalo da joj ubace barem koju suzu, da ne izgleda u tom momentu kao da je izašla iz Star Wars glumačke ekipe na momenat

* Dajana Rig nije dobro odradila baš svoj posao. Glumica je odlična čim se pojavi na malim ekranima, ali ovog puta djeluje kao "klasična" svoja. U razgovoru sa pobunjenim Dornjankama ni na jedan momenat se ne čini da je ostala bez sina i oba unuka, tj. praktično čitavog svog potomstva i da je dovedeno u pitanje samo ime kuće u koju je ušla. Baba izgleda pribrano kao i svaki dan i jedva uopšte potreseno; shvatam da je
kraljica trnja, ali volio bih da vidim jedan momenat kako slabosti njene ličnosti dolaze do izražaja, a saznanje da joj je porodica bila masakrirana savršeni je momenat za tako nešto bio
* malo više dijaloga bih volio, u prvom redu Sanse i Maloprstića
Ali kao što rekoh, nemam riječi koliko sam prosto oduševljen.

OK, dijelovi i ove epizode izgledaju
holivudski, ali više vuku na umjetnički efekat nego puki vizuelni spektakl.
P. S. Scena u septi ostavila utisak sličan onom poslije Crvenog vjenčanja. Zapravo, s obzirom da sam samo očekivao ovaj dio, možda i nešto veći. Od tada nije bilo ovako nečeg.