Pumpaj Dinstanović
Zaslužan član
- Poruka
- 105.209
Da se bolje izrazim - "smrt nekog od likova koji su od početka a da su zaista bitni za radnju"Tomen nije rekao ni uradio nijednu bitnu stvar. Ikad. Tu leži njegova tragičnost
Takođe, tragičnost leži i u Martinovim hardkor fanovima koji ga prate od prve knjige. Sad sam pogledao, šestog avgusta će biti 20 godina otkad je prva knjiga izašla, zamislite da 20 godina čekate da saznate šta se desilo vašim omiljenim likovima, i da se to ne dešava.
Ko zna koliko ljudi je umrlo a da je ostalo uskraćeno za tu spoznaju![]()
Ne bih rekao; Tomen je protekle dvije sezone baš bitan lik. Mada je postao posebno bitan u tek posljednjim epizodama. Ne bih se ja ograničio isključivo na to šta ne uradi, već i na to šta ne ko ne uradi, ako me razumiješ. A po tome je Tomen već neko vrijeme itekako bitan.
Inače, hajde da napravimo i popis svih likova koji su tu od početka:
* Sansa
* Arja
* Bren
* Džon
* Džejmi
* Sersi
* Tirion
* Pseto
* Tomen
* Teon
* Deni
* Džora
* (Ilirion)
Ilirija sam stavio u zagredu jer je bilo problema sa glumcem, pa nisu snimali nove scene sa njim već ga drže "u pozadini" od prve sezone, sa mogućnošću da ga vrate u budućnosti. Ali mislim da će autori računati "kvotu" uklanjanjem Rikona i Tomena - koji, iako nisu bili ni izbliza previše važni likovi, tu su sa nama od samog početka.
A čekaj šta će biti kada se čuje da knjiga najvjerovatnije ne izlazi prije 2017. godine...
Tomen nije rekao ni uradio nijednu bitnu stvar. Ikad. Tu leži njegova tragičnost