Game Of Thrones

Rezija u ovoj poslednjoj epizodi je bila prelepa, to je ostavilo najveci utisak na mene.

I konacno Deneris ide na Vesteros, sad nas ceka prava drama :)

Ova sezona meni nije bila jedna od boljih, najbolja epizoda mi je bila ona sa Hodorom, ovo sve ostalo pomalo neubedljivo.

Izgleda da jedini ja simpatisem Sersi. Izgubila svu decu i jos ponizena kao najgora gresnica, pa sta joj ostaje nego da zahladni i poubija sve redom, ne moze se stalno ni plakati jbote...
U tim velikim nesrecama covek postaje psihopata jer jednostavno svest i podsvest tako reaguju. To sto je spalila onu katedralu je po meni jos i najprirodnija stvar samo je pogresila sto nije izvukla Tyrell-ove odatle...

Sersi i Džejmi su narcisoidne psihopate (različitih razmjera). To se ogleda i u tome ko im se na kraju sviđa - toliko su preopsjednuti sobom da im se na kraju sviđa čak neko ko liči fizički na njih same. U fazonu da imaju jednojajčane blizance, vjerovatno bi sa njima bili. Još kao klikna je bila sa Džejmijem, a Tiriona je mučila od malena; Džejmi ju je zaustavio jednom jer zamalo da iščupa malome pišu. Taj događaj je čak ostavio vjerovatno trajne posljedice na Tirionov psihoseksualni razvoj i načinio od njega ženskaroša velikog.

Sersi i Džejmi su narcisoidne psihopate (različitih razmjera). To se ogleda i u tome ko im se na kraju sviđa - toliko su preopsjednuti sobom da im se na kraju sviđa čak neko ko liči fizički na njih same. U fazonu da imaju jednojajčane blizance, vjerovatno bi sa njima bili. Još kao klikna je bila sa Džejmijem, a Tiriona je mučila od malena; Džejmi ju je zaustavio jednom jer zamalo da iščupa malome pišu. Taj događaj je čak ostavio vjerovatno trajne posljedice na Tirionov psihoseksualni razvoj i načinio od njega ženskaroša velikog.

Sersi je Tiriona maltretirala jer joj je ubio majku.
U Srednjem veku nisu bili bas toliko retke situacije da se brat i sestra zavole, jer su cerke high nobles ponekad cuvane u zlatnim kavezima bez pristupa drugih muskaraca...
Ta psihoanaliza je moze da bude, a ne mora.

A i MZ blizanci retko lice.:nono3:

Sersi je Tiriona maltretirala jer joj je ubio majku.
U Srednjem veku nisu bili bas toliko retke situacije da se brat i sestra zavole, jer su cerke high nobles ponekad cuvane u zlatnim kavezima bez pristupa drugih muskaraca...
Ta psihoanaliza je moze da bude, a ne mora.

A i MZ blizanci retko lice.:nono3:

Pa nije sam kriv što je žena umrla na porođaju...ovo ispada kao ne da objašnjavaš, već da je i pravdaš čak?

Odustao sam od poređenja sa istorijom; ima dosta inspiracija, ali ne može se to ubaciti na taj način, sa jedinstvenim periodom, iako neki dijelovi liče na srednji vijek (u Vesterosu, barem).

Oni lične u seriji. U knjigama su mislim još i više ko jaje jajetu. Ne privlači ih to što su suprotnog pola (baš), koliko što fizički podsjećaju na samo sebe,

Gledah i ja.
Koliko je luda ona Sersi! Luda luda. :D Ona žena više nema poentu.
Mnogo mi se dopalo Džonovo "krunisanje", vraćala sam više puta na tu scenu sa malom Mormont, kako ih je isprozivala, i, konačno neke stvari da dođu na svoje. Ima pravde na ovom svetu. :)

Gledah i ja.
Koliko je luda ona Sersi! Luda luda. :D Ona žena više nema poentu.
Mnogo mi se dopalo Džonovo "krunisanje", vraćala sam više puta na tu scenu sa malom Mormont, kako ih je isprozivala, i, konačno neke stvari da dođu na svoje. Ima pravde na ovom svetu. :)

Po mom mišljenju ne baš mislim ima smisla da Mali međed održi takav govor kao što jeste i proglasi ga, ali prekaljeni feudalci koji znaju što je feudalno pravo i koji su preživjeli sve ratove i svjesni su Igre prestola ne samo da ne bi bili tako sigurni, već bi, a posebno oni koji su se i borili zajedno sa Džonom u bici, odbacili Džona kao lidera. Prihvatili bi ga samo kao borca. Iako je sa Davosom sve bilo isplanirano, Džon niti je slušao svoju sestru niti je postupio po planu; za kraj ne zaboravimo Džon je praktično izgubio bitku i svi njegovi postupci bili su oni bezuspješnog komandanta.

Ono u šta vjerujem i što bi bilo smisleno jeste da se predstavi kao da je oduvijek znao da će Maloprstić doći od samog početka; no to bi malo uzdrmalo povjerenje ljudi u njega, jer je stotine života izgubljeno (Robova kampanja je vrlo dobro prikazala značaj života). Jedino mislim da bi to bilo relativno lako zaboravljeno jer su divljani na kraju krajeva sačinjavali veliku većinu njegove vojske.

Po mom mišljenju ne baš mislim ima smisla da Mali međed održi takav govor kao što jeste i proglasi ga, ali prekaljeni feudalci koji znaju što je feudalno pravo i koji su preživjeli sve ratove i svjesni su Igre prestola ne samo da ne bi bili tako sigurni, već bi, a posebno oni koji su se i borili zajedno sa Džonom u bici, odbacili Džona kao lidera. Prihvatili bi ga samo kao borca. Iako je sa Davosom sve bilo isplanirano, Džon niti je slušao svoju sestru niti je postupio po planu; za kraj ne zaboravimo Džon je praktično izgubio bitku i svi njegovi postupci bili su oni bezuspješnog komandanta.

Pa nisu ga izabrali za vojnog komandanta nego za kralja. Bio je dobar na celu Nocne straze, ubili su ga jer je imao viziju i video vecu sliku za razliku od ostalih. Ovde je napravio glupost da bi spasao zivot svog brata, znaci da je pravi Stark u srcu, a to je nekako i najbitnije da bi bio kralj Severa. Nece valjda Sansu da izaberu da ih vodi?

Mnogo mi se dopalo Džonovo "krunisanje", vraćala sam više puta na tu scenu sa malom Mormont, kako ih je isprozivala, i, konačno neke stvari da dođu na svoje. Ima pravde na ovom svetu

naravno ako izuzmemo da je to jedna od totalnih ludost/gluposti u seriji.
Visevekovnog saveznika si IZDAO kada si mu bio najpotrebniji ikad i sada kada vidis da je cudom pobedio sada ides kod njega na bleju i pice? :D :D

to se kosi sa svakim zdravim razumom

Pa nisu ga izabrali za vojnog komandanta nego za kralja. Bio je dobar na celu Nocne straze, ubili su ga jer je imao viziju i video vecu sliku za razliku od ostalih. Ovde je napravio glupost da bi spasao zivot svog brata, znaci da je pravi Stark u srcu, a to je nekako i najbitnije da bi bio kralj Severa. Nece valjda Sansu da izaberu da ih vodi?

Jedno je ko će da vodi a sasvim drugo ko će nositi titulu. Sansa se pokazala sposobnijom za intrige od Džona, odnosno više odgovara Igri prestola od njega.

No sada mi je sinulo nešto - ključni segment u proglašavanju Džona za kralja može biti strah od kazne. Pošto većinu plemića koji su ga priznali za kralja čine izdajnici, a mnoge je nekako i sramota što su uopšte bili u prostoriji tako da su jedva pričali, rekao bih da je odluka o proglasu za kralja došla kao način da operu svoje grehe (nevjeru) ulizivanjem.

aj, nemo da ste na kraj srca
mala je simpaticna, ko recimo ona namgrodjena macka
zapravo, toliko je simpatija fanova pobrala da su joj prosto morali dati jos prostora : )

Ali sve epizode su bile snimljene pre no sto su videli da je pobrala simpatije fanova :)

Meni licno je bilo (donekle) ok kad se pojavila prvi put na Bear Islandu, ali zaista mislim da je bilo glupo ono u poslednjoj epizodi s njom. I mogla bi da nauci da izgovara imena likova. Npr, da ne bude Lady Sandra umesto Sansa.

Ali sve epizode su bile snimljene pre no sto su videli da je pobrala simpatije fanova :)

Meni licno je bilo (donekle) ok kad se pojavila prvi put na Bear Islandu, ali zaista mislim da je bilo glupo ono u poslednjoj epizodi s njom. I mogla bi da nauci da izgovara imena likova. Npr, da ne bude Lady Sandra umesto Sansa.

ma, zaebavam se pobogu : )))

s druge strane - tehnicki nije neizvodljivo dosnimiti nezahtjevne scene tipa dijaloga u interijeru. : P

13439234_1822945824606243_1772643204544517683_n.jpg

ma, zaebavam se pobogu : )))

s druge strane - tehnicki nije neizvodljivo dosnimiti nezahtjevne scene tipa dijaloga u interijeru. : P

upravo zbog ove druge recenice sam i mislio da se mozda i ne zaebavas :) ali nista nije dosnimljeno, to je sve bilo tako planirano (nazalost :D )

- - - - - - - - - -

Да ли баш сви ми што читамо књиге мислимо да је Џоново право име Џехерис?

Ne...

Pa nije sam kriv što je žena umrla na porođaju...ovo ispada kao ne da objašnjavaš, već da je i pravdaš čak?

Odustao sam od poređenja sa istorijom; ima dosta inspiracija, ali ne može se to ubaciti na taj način, sa jedinstvenim periodom, iako neki dijelovi liče na srednji vijek (u Vesterosu, barem).

Oni lične u seriji. U knjigama su mislim još i više ko jaje jajetu. Ne privlači ih to što su suprotnog pola (baš), koliko što fizički podsjećaju na samo sebe,

Ne pravdam ofc, vec gledajmo to sa aspekta percepcije ljudi koji zive u Middle Age...
Nema tamo ove politicke korektnosti danasnjice.

- - - - - - - - - -

naravno ako izuzmemo da je to jedna od totalnih ludost/gluposti u seriji.
Visevekovnog saveznika si IZDAO kada si mu bio najpotrebniji ikad i sada kada vidis da je cudom pobedio sada ides kod njega na bleju i pice? :D :D

to se kosi sa svakim zdravim razumom

Ne bas... Neodlazak bi mogao da znaci dalje neprijatljstvo i fakticki rat izmedju vece i manjih kuca na duze staze. Kad bi se Winterfell oporavio i dobio nove ljude mogao bi da kazni manje kuce...
Naravno da ce otici i pokusati da izglae stvari koliko mogu... A i nisu bas ni izdali... Rob je dosta zasrro, poslao vojsku dole, a Grejdzoji napali nebranjeni Sever...:roll:
Jos su dole izgubili i postali totalni gubitnici...

Back