Game Of Thrones

Remzijev cilj je bio da natera protivnicku vojsku u juris i da tako on stekne dodatnu prednost. Znate da je Davos pre bitke rekao da je od ogromne vaznosti da Remzi krene ka njima, kako bi imali donekle prednost, izmedju ostalog zahvaljujuci rovovima, da ne bi mogli da ih opkole i urade im ono sto su im ovako uradili.
Dakle, Remzi je morao nekako da natera protivnika da prvi napadne. Kako? Pa tako sto ce isprovocirati Dzona da besan krene sam ka Remziju. Da su ubili Dzona strelama, Davos bi jednostavno naredio vojsci da prekine juris i da se vrati na pozicije.
Nije nelogicno.

cenis da je zaustaviti juris velike grupe konjanika u trku
cas posla?

ko kaze da moraju da se bukvalno zaustave? mogu da promene smer kretanja u dve kolone (a hajde da budemo velikodusni pa da kazemo da je tu bilo oko 1000 konjanika) i da se vrate na poziciju. ne bi morali da se ukopaju u mestu, distanca izmedju njih i Remzija bi i dalje bila dovoljno velika :)
Onog momenta kada su prosli "tacku bez povratka", tada su i Remzijevi konjanici bili toliko blizu da strelci vise ne bi mogli da ciljaju Dzona.
Toliko je nelogicnosti u ovoj sezoni GoT, ali ovo nije jedna od njih.

Poslednja izmena:
pa da...sve u dva klika...aj, dobro u tri
pa onda remzijev potez
ko u herojima bas : )))

nego, ja sam stekla dojam da su oni imali vrlo malo konjice
puno manje od 1000

- - - - - - - - - -

i kapiram da postoji neka dogovorena komunikacija
al da bi pokrili onog blesavog Jona vec su morali debelo stici u domet neprijateljskih strijelaca

pa da...sve u dva klika...aj, dobro u tri
pa onda remzijev potez
ko u herojima bas : )))

nego, ja sam stekla dojam da su oni imali vrlo malo konjice
puno manje od 1000

- - - - - - - - - -

i kapiram da postoji neka dogovorena komunikacija
al da bi pokrili onog blesavog Jona vec su morali debelo stici u domet neprijateljskih strijelaca

pa dobro, ja ti kazem kako stoje stvari, a ti se sprdaj slobodno :)
i ja sam stekao utisak da je konjanika bilo mnogo manje, sto ide jos vise u prilog moje tvrdnje da su mogli lako da promene smer, ali sam hteo da budem velikodusan :D uz to, u pitanju je laka konjica.
i za ovu poslednju recenicu sam ti vec napisao: tad, kad su oni bili u dometu neprijateljskih strelaca, tad su i neprijateljski konjanici vec stigli blizu Dzona i bilo je nemoguce ciljati Dzona. Mogli su da gadjaju otprilike, kao sto su i radili.

pa dobro, ja ti kazem kako stoje stvari, a ti se sprdaj slobodno :)
i ja sam stekao utisak da je konjanika bilo mnogo manje, sto ide jos vise u prilog moje tvrdnje da su mogli lako da promene smer, ali sam hteo da budem velikodusan :D uz to, u pitanju je laka konjica.
i za ovu poslednju recenicu sam ti vec napisao: tad, kad su oni bili u dometu neprijateljskih strelaca, tad su i neprijateljski konjanici vec stigli blizu Dzona i bilo je nemoguce ciljati Dzona. Mogli su da gadjaju otprilike, kao sto su i radili.

sve i da ih je bilo jedno 100 komada
(kao sto je izgledalo) buka je bila prilicna
+ to haoticno ponasanje...
da mu ne bi nesudjenog zeta...lele :lol:

e, tu uskace dobra stara...got logika koje nema...

nego, sta vam je s tim feministickim tripom
pa missim, nije vesteros po defaultu patrijarhalan
tj nije zemljina kopija...valjda mozete gledati citavu stvar i van nasih okvira
aj nek bude da negdje ima paralela u razvoju drustva, al negdje
ko kaze da ih mora biti u svemu, zasto bi razvojni put i ishod bili isti

Pa nije trip...u prošloj sezoni bilo je strašno mnogo paske da je serija bolesno opsjednuta mizoginijom...o Got razgovaralo se na Vatikanu, u Hrvatskom saboru, na BBC-u, CNN-u, Russia Today, kineskoj televiziji i ko zna gdje više...sa dosta kritike što se ne može "zabraniti" gledanje toga.

Mislim da je očito da su odlučili malo da udare kontru u ovoj sezoni, baš zbog toga.

Pa nije trip...u prošloj sezoni bilo je strašno mnogo paske da je serija bolesno opsjednuta mizoginijom...o Got razgovaralo se na Vatikanu, u Hrvatskom saboru, na BBC-u, CNN-u, Russia Today, kineskoj televiziji i ko zna gdje više...sa dosta kritike što se ne može "zabraniti" gledanje toga.

Mislim da je očito da su odlučili malo da udare kontru u ovoj sezoni, baš zbog toga.

knjige jesu imale takav ton, al s druge strane knjige su uvijek odraz svog autora...to je prosto tako
e, sad taj vesteros koji je stvorio ima zivot mimo njega
i bez obzira na politicku korektnost moze otici u bilo kom pravcu
kao univerzum star wars serijala ili dine
ono sto je u tome dobro jeste upravo potencijal da se stvari odvrte drukcije...zato sto zbivanjima vise ne upravlja tvorac, takoreci :lol:

Један мој коментар који сам оставио на Фејсбуку.

Наивни фан почиње да гледа Игру Престола. Нед умире а Роб Старк објављује рат. Реакција наивног фана на спојловање да ће Роб изгубити рат.
vladimir-vermezovic.jpg

Реакција наивног фана на Крваво венчање.
de439d5ba3e66744225d3d6b4ce64430.jpg

Zanimljiva teorija,ali zasto tri jahaca kad je dovoljan jedan da upravlja zmajevima(videli smo u poslednjoj epizodi).

Kako kaže legenda???
Do ove epizode sam tipovao na Deneris, Tiriona i Džona...
Ali posle scene sa Jarom i Deneris u kojem se poprilično puta spominje i Winterfel, te onim smeškom Sanse kad vidi kako mrve Boltone....
Očekujem neki čudan susret gde će Sansa zagrliti Teona te mu sve oprostiti, gde će i Džon biti sretan što vidi njega koji mu je spasao sestru i Tiriona.... bla bla bla
Jedina mi je nedoumica je li Džon miks Stark-Bartheon ili Stark-Targenian, od toga zavisi i njegov moguć susret sa Deneris, ako preživi mada su za to poprilično velike šanse ....
Tu su i priče koje nisu dovršene - pseto, Briana, Aria, pa tek Bran koji mistifikuje celu priču ..... ima tu još mnogo materijala...

Kad mi neko spomene tri jahača zmajeva ne mogu a da se ne setim scene gde Gandalf spašava Froda i Sema sa orlovima. I sve to deluje tako cheesy da bih zaista prekinuo gledanje serije u tom trenu i više nikad ne pogledao ni sekund :lol:
Ja sam verovatno jedna od retkih ljudi koji nisu bili očarani u trenutku kada je Deni izašla iz pepela sa novorođenim zmajevima; i mislim da su oni izuzetno loše korišćeni i u seriji i u knjizi, i da su previše tipski da bi uopšte mogli da šljakaju, pogotovo u Martinovom svetu koji je makar do sada težio ka razbijanju klasičnih epskih postupaka.

Čak i da budu svi od navedenih, samo bih slegnuo ramenima.

Shvatio sam da od smrti Roba i Kejtlin nismo imali smrt nekog od likova koji je tu od samog početka, gotovo da su postali besmrtni. Hajd ne računamo Džona jer je to bio samo trik.

Da se bolje izrazim - "smrt nekog od likova koji su od početka a da su zaista bitni za radnju" :lol: Tomen nije rekao ni uradio nijednu bitnu stvar. Ikad. Tu leži njegova tragičnost :lol:

Takođe, tragičnost leži i u Martinovim hardkor fanovima koji ga prate od prve knjige. Sad sam pogledao, šestog avgusta će biti 20 godina otkad je prva knjiga izašla, zamislite da 20 godina čekate da saznate šta se desilo vašim omiljenim likovima, i da se to ne dešava.
Ko zna koliko ljudi je umrlo a da je ostalo uskraćeno za tu spoznaju :mrgreen:

Takođe, tragičnost leži i u Martinovim hardkor fanovima koji ga prate od prve knjige. Sad sam pogledao, šestog avgusta će biti 20 godina otkad je prva knjiga izašla, zamislite da 20 godina čekate da saznate šta se desilo vašim omiljenim likovima, i da se to ne dešava.
Ko zna koliko ljudi je umrlo a da je ostalo uskraćeno za tu spoznaju :mrgreen:

I to ne samo da cekas 20 godina, nego ti taj isti Martin negde tamo '96. kaze da racuna da ce oko '98. da zavrsi celu sagu :D

Kad mi neko spomene tri jahača zmajeva ne mogu a da se ne setim scene gde Gandalf spašava Froda i Sema sa orlovima. I sve to deluje tako cheesy da bih zaista prekinuo gledanje serije u tom trenu i više nikad ne pogledao ni sekund :lol:
Ja sam verovatno jedna od retkih ljudi koji nisu bili očarani u trenutku kada je Deni izašla iz pepela sa novorođenim zmajevima; i mislim da su oni izuzetno loše korišćeni i u seriji i u knjizi, i da su previše tipski da bi uopšte mogli da šljakaju, pogotovo u Martinovom svetu koji je makar do sada težio ka razbijanju klasičnih epskih postupaka.

Bila bi mamara kada bi zmajevi krenuli na andede. i kojim slucajem jedan da padne i da vaskrsne tipa Frost wyrm i da se najebbe svima keve.
Ali moje poznavanje holivuda mi brani da se nadam takvom raspletu i kraju serije.

Andedi nikada ne pobedjuju. Cak ni sa jebbenim frosmournetom.

Mada zamisli, anded snow kako jase jebbenog frost wyrma sa frostmourn macem :cool:

Back