Game Of Thrones

ahahahhahaha
ma, nije samo je emotivac...nesto ko muska Sansa, al prije naprasnog izlaska iz puberteta
a Sansa...u gadnu babu raste :sad2:
Maloprstic trenutno djeluje ko pravi covjek za nju, al nesto mi se cini da je previse pametan
da zeni tako mladu i poduzetnu udovicu...serijsku? :lol:

Meni je bilo koma kada je Dzejmi u pretprosloj epizodi pricao o Sansi i rekao nesto kao Girls like her usually don't live long. Da prevedemo prakticno, devojke kao ona su potrosna roba :hahaha:
Eh Dzejmi, Dzejmi, c c c :per:

Meni je bilo koma kada je Dzejmi u pretprosloj epizodi pricao o Sansi i rekao nesto kao Girls like her usually don't live long. Da prevedemo prakticno, devojke kao ona su potrosna roba :hahaha:
Eh Dzejmi, Dzejmi, c c c :per:

nije rekao nista sto u romanima nije vec bilo jasno postavljeno
Sansa je pisana kao tipicna praznoglava ljepotica
transformaciju je dozivjela tek u seriji
zapravo, ona je jedan od malobrojnih karaktera koji je uopce dozivio neki pomena vrijedan razvoj
mada, i ovo je instant i dosta nategnuto kao i sve ostalo, al kapiram da nije bilo moguce
drukcije premostiti

meni je zanimljiv i njegov odnos s Brijenom - u knjigama izmedju njih postoji jasna tenzija
koja moze biti okidac za transformaciju karaktera, al sve mi se cini da ce u seriji to uredno izignorirati
i skratiti mu bitno rok trajanja

Jon je imao eye to eye odmeravanje sa Night King-om.
Dobro su obradili te teorije na wiki of fire and ice. http://awoiaf.westeros.org/index.php/Azor_Ahai/Theories
Po njemu i Jon i Deneris mogu biti Azor Ahai, mada po Master Aemon-u logicno je da je to Deneris, zbog zmajeva.

Deni iz epizode u epizodu sve više liči na nekog lika iz Marvelovih stripova, i to kao neki od neprijatelja. Karikatura od lika. Ako je ona Azor Ahai, onda ebeš mi sve :lol:Pritom mislim da ona više brine za svoj neudobni presto u Sedam kraljevstva nego da samo kraljevstvo održi u dobrom redu. Čim je rekla da želi da dozvoli dotraki vojsci da ruši i pali zidove širom Vesterosa, zna se šta je njoj najbitnije.Nije bolja ni od kog vladaoca u Kings Landingu

Deni iz epizode u epizodu sve više liči na nekog lika iz Marvelovih stripova, i to kao neki od neprijatelja. Karikatura od lika. Ako je ona Azor Ahai, onda ebeš mi sve :lol:Pritom mislim da ona više brine za svoj neudobni presto u Sedam kraljevstva nego da samo kraljevstvo održi u dobrom redu. Čim je rekla da želi da dozvoli dotraki vojsci da ruši i pali zidove širom Vesterosa, zna se šta je njoj najbitnije.Nije bolja ni od kog vladaoca u Kings Landingu

Ceo taj Westeros je totalno nehomogen i gomila njih ima mixed loyalties i zmajevi ispadaju kao jedini moguci regulacioni faktor, a Deneris je tek smesna sto uopste ide u tu ludnicu gde se ne zna ko koga roka...
Umesto lepo da pokrsi mastere do kraja, da poubija sve svoje neprijatelje i da zavlada tim gradovima i eventualno osvoji jos poneki grad, ona ide u Westeros :confused: koji je na drugom kraju sveta i nema nikakvo veliko bogatstvo, a da ne govorimo da dolazi zima koja traje 5 godina te da ce zasigurno imati probleme sa zalihama.
Pocetkom leta je najlogicnije lansirati veliku ofanzivu na drugi kraj sveta.

Ali bajka ko bajka.

Sa druge strane ne delim tvoje misljenje da je negativac. Moralna je veoma. "Nema vise raiding-a Grejdzoji" .:nono3:

- - - - - - - - - -

Дени и Ремзи су двоје најгорих ликова у серији, колико бих само волео да Дени цркне, али нема од тога ништа...

Sta je to toliko lose? Ona je Cak Noris serije.:lol:

Deneris nije samo kratko vreme bila u Mirinu i zbog njenog odsustva su neprijatelji došli joj na vrata i pokušali da zauzmu grad. A kako ona misli da vlada nad čitavim Vesterosom, i gradovima preko mora? Ne mogu zmajevi baš tako brzo da putuju.
Pritom, više se u Sema uzdam da donese propast White Walkerima nego u Deneris, i to kažem bez trunke sarkazma; nismo džabe imali pola epizode posvećeno samo krađi njegovog valirijskog mača :lol:

Sa druge strane ne delim tvoje misljenje da je negativac. Moralna je veoma.

Ima neku vrstu morala, i rekao bih, poprilično izopačenu. Nije je bez razloga Tirion upozoravao da mora da pazi da ne postane nalik svom ocu.

Ја лично бих волео оно немогуће-да ходачи побију све до задњег, да не поштеде никога. Зашто? Зато што ниједан ходач није направио ни приближно толику несрећу какве су људи направили, нити је иједан ходач такав монструм какви су неки међу људима, попут Џофрија, Ремзија, Планине и неких других. Они су само оруђе направљено за борбу, било да је верзија књиге у којима их прави зли бог леда, или серије где су их направила Деца шуме. Практично су програмирани да убијају људе, и кад их већ убијају и претварају у зомбије, барем их не муче, силују и свашта друго што људи раде.

Чак и они ликови које бисмо назвали херојима су донели огромну несрећу. Нед Старк је више бринуо о питању части и легалности, него о питању мира у земљи, његов син Роб је започео рат ради освете и његова војска је у Речним земљама изазвала исти ужас као и војска Ланистера-кољи, пали, пљачкај, силуј, и обичан народ Речних земаља мрзи и презире и једне и друге. Дени је захваљујући свом једнодимензионалном размишљању изазвала такву несрећу код градова које је ,,ослободила'' да су ,,слободни људи'' почели да се окрећу против ње, а не смем ни да замислим колико ће много невиних људи страдати од змајева и Дотрака онда када закорачи у Вестерос. Тајрелима обичан свет није битан, осим за рекламу, и били су више него срећни да запрече путеве ка Краљевој луци и осуде град на умирање од глади, да би се затим представљали као ослободиоци. А о злочинима Планине и његових људи не желим ни да разговарам.

Итд.
Бедак је што их Ходачи неће побити све редом, према ономе шта су људи све урадили, такав крај би био милосрђе...

Ne sviđa mi se što je došlo do potpune holivudizacije serije...ova epizoda - koliko god dobro urađena (priznajem!) sama po sebi - tipična je epizoda za prosječni američki blokbaster. Gdje početi?

* Rikonova glupava srmt
* Činjenica da je Džon skoro izgubio bitku, praktično sopstvenom krivicom, i da bi poslije svega što je bilo trebalo da mu se više nikada ne da taktička komanda na bojnom polju
* smrt Vun-Vuna (zašto ne ubi Džona???)
* glupavi finiš između Džona i Ramzija (gdje je nestala ona serija iz koje je proizišla scena mačevanja između Džejmija i Neda?) koji je preuzet iz video igrice (mini-Boss fight)

Koji je fazon onog osuđujućeg pogleda? Na momenat sam pomislio da se Sansa ljuti zbog primitivizma i što ga ne baci pošteno okove...kasnije se vidi da je spala na boltonovske nizine. I to je stvarno glupo bilo (mada sa Sansine strane savršeno razumljivo, kao i razlog zbog kojeg niko neće baš pretjerano pokretati "istragu" povodom sumnjive prirode Ramzijeve smrti) što je tek tako, na jedan sadistički način, odvela Ramzija u smrt. Mislim, razumijem poetičnost iza toga (stradao od sopstvenih pasa), ali to je opet kao da dolazi kao poruka od režisera, umjesto da dolazi od same Sanse. Ono što bi pravedno bilo učiniti jeste odveesi Ramzija na suđenje i taksativno nabrojati sve njegoe "delikte", počevši od najmanjeg do najvišeg; javno ga poniziti na dvoru, ispred većine plemića kao svjedoke, uključiv i one koji su odabrali da ga prizaju (recimo, onog Glovera). Takav sudski proces bi ojačao restauraciju i njen integritet, te jasnu poruku poslao izdajnicima (kako bivšim, tako i potencijalnim). Ishod bi bio jasno isti - smrtna kazna - a odrubljivanje glave bi trebalo da izvrši sama Sansa, u skladu sa starim principima svoje porodice.

Ta vrsta dramatike - da se Remziju sudi itd. mislim da ne bi imala smisla za samu seriju, jer Remzi, onakav kakav jeste, ismejao bi celi proces, trajalo bi predugo i još neko vreme bi iritirao. A i u ovoj epizodi se pokazao baš takvim kakav je - tipičan sadista. Bolestan lik.
Ser Davos sumnja, čini mi se, i šta će biti kada sazna šta se desilo sa devojčicom?

Meni se dopada ono što je Džon uradio za Rikona. Očigledna taktička greška, ali i jedino očekivano od njega. Zbog toga sam inicijalno i zavolela Starkove.

Žao mi je što im je pomogao onaj namazani Maloprstić, a ne neko plemenitiji, makar ga i izmislili.

Dobra epizoda, dobra sezona.

Ceo taj Westeros je totalno nehomogen i gomila njih ima mixed loyalties i zmajevi ispadaju kao jedini moguci regulacioni faktor, a Deneris je tek smesna sto uopste ide u tu ludnicu gde se ne zna ko koga roka...
Umesto lepo da pokrsi mastere do kraja, da poubija sve svoje neprijatelje i da zavlada tim gradovima i eventualno osvoji jos poneki grad, ona ide u Westeros :confused: koji je na drugom kraju sveta i nema nikakvo veliko bogatstvo, a da ne govorimo da dolazi zima koja traje 5 godina te da ce zasigurno imati probleme sa zalihama.
Pocetkom leta je najlogicnije lansirati veliku ofanzivu na drugi kraj sveta.

Ali bajka ko bajka.

Sa druge strane ne delim tvoje misljenje da je negativac. Moralna je veoma. "Nema vise raiding-a Grejdzoji" .:nono3:
Deneris i nece biti neki izazov da zauzme Vesteros s obzirom da je sad u potpunom rasulu i iscrpljen ratovima. Voleo bih da je vidim kako pokusava invaziju dok su Robert, Ned i Tivin jos uvek disali.

Poslednja izmena:
Ta vrsta dramatike - da se Remziju sudi itd. mislim da ne bi imala smisla za samu seriju, jer Remzi, onakav kakav jeste, ismejao bi celi proces, trajalo bi predugo i još neko vreme bi iritirao. A i u ovoj epizodi se pokazao baš takvim kakav je - tipičan sadista. Bolestan lik.
Ser Davos sumnja, čini mi se, i šta će biti kada sazna šta se desilo sa devojčicom?

Meni se dopada ono što je Džon uradio za Rikona. Očigledna taktička greška, ali i jedino očekivano od njega. Zbog toga sam inicijalno i zavolela Starkove.

Žao mi je što im je pomogao onaj namazani Maloprstić, a ne neko plemenitiji, makar ga i izmislili.

Dobra epizoda, dobra sezona.

Ismejao bi proces, a ko kaže da bi mu to bilo dopušteno? Poenta je da je da mu optužbe budu pročitane (odnosno, da ih čuju plemići Sjevera), kao i da bude javno pogubljen pred svima (a ne u nekoj tamnici, da se sladi samo neosadistička Sansa).

Zar stvarno Riki nije mogao...ono...malo cik-cak... :lol:

Prođe cijela sezona skoro...ostaje nam samo još jedna epizoda za poklon Maloprstića Oleni.

A šta je bilo sa onim malim pederom, Lorasovim?

Jesu li možda na ovu scenu slučajno zaboravili?

???

Samo nekako mislim da će ovo pasti u zaborav. Maloprstić je u Zimovrelu, a Olena se vratila kući...ako uopšte išta ostane od tog zapleta, ostavljaju za 7. sezonu (not cool, not cool in any way).

Deneris i nece biti neki izazov da zauzme Vesteros s obzirom da je sad u potpunom rasulu i iscrpljen ratovima. Voleo bih da je vidim kako pokusava invaziju dok su Robert, Ned i Tivin jos uvek disali.

Pa bice joj izazov da se izbori sa Whitewalkers-ima, koji takodje krecu na Vesteros.

Ja jedva cekam te epizode: Deneris, Dzona, Brena, zmajeve i hodace, sve u istoj sceni :manikir:

- - - - - - - - - -

Ne sviđa mi se što je došlo do potpune holivudizacije serije...ova epizoda - koliko god dobro urađena (priznajem!) sama po sebi - tipična je epizoda za prosječni američki blokbaster.

A ovo je tacno nazalost :(

Zmajevi sve resavaju. Mada kad ona dodje verovatno ce joj svi ljubiti stopala gde god se okrene...
Nece ni morati da ratuje... Nema vise ni protiv koga. Svi njeni istinski neprijatelji su mrtvi.

- - - - - - - - - -

Pa bice joj izazov da se izbori sa Whitewalkers-ima, koji takodje krecu na Vesteros.

Ja jedva cekam te epizode: Deneris, Dzona, Brena, zmajeve i hodace, sve u istoj sceni :manikir:

Bren bi joj bio savrsen savetnik. I verovatno si u pravu da ce otici prvo na sever. Samwell Tully joj je poslao Maester-a koji treba da je informise da je ona Azor Ahai.

Ne sviđa mi se što je došlo do potpune holivudizacije serije...ova epizoda - koliko god dobro urađena (priznajem!) sama po sebi - tipična je epizoda za prosječni američki blokbaster. Gdje početi?

* Rikonova glupava srmt
* Činjenica da je Džon skoro izgubio bitku, praktično sopstvenom krivicom, i da bi poslije svega što je bilo trebalo da mu se više nikada ne da taktička komanda na bojnom polju
* smrt Vun-Vuna (zašto ne ubi Džona???)
* glupavi finiš između Džona i Ramzija (gdje je nestala ona serija iz koje je proizišla scena mačevanja između Džejmija i Neda?) koji je preuzet iz video igrice (mini-Boss fight)

Koji je fazon onog osuđujućeg pogleda? Na momenat sam pomislio da se Sansa ljuti zbog primitivizma i što ga ne baci pošteno okove...kasnije se vidi da je spala na boltonovske nizine. I to je stvarno glupo bilo (mada sa Sansine strane savršeno razumljivo, kao i razlog zbog kojeg niko neće baš pretjerano pokretati "istragu" povodom sumnjive prirode Ramzijeve smrti) što je tek tako, na jedan sadistički način, odvela Ramzija u smrt. Mislim, razumijem poetičnost iza toga (stradao od sopstvenih pasa), ali to je opet kao da dolazi kao poruka od režisera, umjesto da dolazi od same Sanse. Ono što bi pravedno bilo učiniti jeste odveesi Ramzija na suđenje i taksativno nabrojati sve njegoe "delikte", počevši od najmanjeg do najvišeg; javno ga poniziti na dvoru, ispred većine plemića kao svjedoke, uključiv i one koji su odabrali da ga prizaju (recimo, onog Glovera). Takav sudski proces bi ojačao restauraciju i njen integritet, te jasnu poruku poslao izdajnicima (kako bivšim, tako i potencijalnim). Ishod bi bio jasno isti - smrtna kazna - a odrubljivanje glave bi trebalo da izvrši sama Sansa, u skladu sa starim principima svoje porodice.

Ne znam koliko sudjenje imao smisao kada su zlocini toliko poznati kao na primer Red Wedding.
Mada se slazem da je trebao biti javno pogubljen.
Sa druge strane ne znam kome od neprijatelja i zarobljenih bi trebalo pokazati da je Remzi ubijen, jer je po ovome cela Boltonova vojska skoro potpuno istrebljena.

Slazem se oko Dzona, mada opet je ono bila izgubljena bitka. Fora sa Rikonom je samo nesto doprinela Boltonovima.

Holivudizacija? Brzaju izgleda... To mozda znaci da ce knjiga izaci ove godine...

Ako zanemarimo cinjenicu da nijedna strela verovatno ne bi mogla onoliko da dobaci, Rikonova smrt uopste nije bila glupa i posluzila je svrsi na vise nacina.

Meni se jako svidela paralela izmedju scene kad Dzon uspeva da se podigne sa zemlje, izdigne iz one gomile i udahne vazduh, i scene kada Deni osvoji Junkai (Mhysa). Prakticno postoji rima u slikama.

Poslednja izmena:
Pa dobro, za preciznost moze da se kaze da ga je, eto, slucajno pogodio :D
Koliko procenjujes da se Rikon udaljio od Remzija pre smrti?

4-5 strela je ispalio. 100-150 metara mislim.

- - - - - - - - - -

Evo sa Wiki. https://en.wikipedia.org/wiki/English_longbow
The range of the medieval weapon is not accurately known, with much depending on both the power of the bow and the type of arrow. It has been suggested that a flight arrow of a professional archer of Edward III's time would reach 400 yd (370 m)[25] but the longest mark shot at on the London practice ground of Finsbury Fields in the 16th century was 345 yd (315 m).[26] In 1542, Henry VIII set a minimum practice range for adults using flight arrows of 220 yd (200 m); ranges below this had to be shot with heavy arrows.[27] Modern experiments broadly concur with these historical ranges. A 667 N (150 lbf) Mary Rose replica longbow was able to shoot a 53.6 g (1.89 oz) arrow 328 m (359 yd) and a 95.9 g (3.38 oz) a distance of 249.9 m (273.3 yd).[28] In 2012, Joe Gibbs shot a 2.25 oz (64 g) livery arrow 292 yd (267 m) with a 170 lbf yew bow.[29] The effective combat range of longbowmen was generally lower than what could be achieved on the practice range as sustained shooting was tiring and the rigors of campaigning would sap soldiers' strength. Writing 30 years after the Mary Rose sank, Barnabe Rich estimated that if 1000 English archers were mustered then after one week only 100 of them would be able to shoot farther than 200 paces, while 200 would not be able to shoot farther than 180 paces.[30]

U tom slucaju nije prevelika distanca, meni je delovalo vise.
Jeste ispalio 4-5 strela, ali je prvih par ispalio bez ciljanja, gledajuci u stranu :)

Rikon je ipak decak i on ce 100 metara pretrcati za nesto tipa 20 sekundi i ne samo zbog toga sto je decak, vec je bio i u tamnici, vezan, mozda slabo hranjen, moguce i tucen od strane onog tipa koji ga je doveo do Remzija ili od strane straze...

Back