Game Of Thrones

Najbolji deo epizode mi je pocetak borbe, opsti haos, ne zna se ko ce koga, odlicno snimljeno/efekti.

Sledece epizoda klifhenger epskih razmera. Nema sanse ni da pomenu sve sto su razgranali Arju, Pseto, Brianu, Sersei, Dzejmija... Bice epizoda kao i ova malo Jon, Sansa, malo Deni i Jara....

Ne znam koliko sudjenje imao smisao kada su zlocini toliko poznati kao na primer Red Wedding.
Mada se slazem da je trebao biti javno pogubljen.
Sa druge strane ne znam kome od neprijatelja i zarobljenih bi trebalo pokazati da je Remzi ubijen, jer je po ovome cela Boltonova vojska skoro potpuno istrebljena.

Slazem se oko Dzona, mada opet je ono bila izgubljena bitka. Fora sa Rikonom je samo nesto doprinela Boltonovima.

Holivudizacija? Brzaju izgleda... To mozda znaci da ce knjiga izaci ove godine...

Politicka poruka...nazovi to mock trial ako hoces, jer konstituise citanje optuzbi, davanje prava da kaze svoje posljednje rijeci kada pokusava da kaze nesto uvredljivo, za sta mu Dzon lomi vilicu na licu mesta da nista vise u svom kratkom zivotu koji je preostao ne moze da kaze, pa onda izvrsenje kazne - na tradicionalni nacin, od strane same Sanse. Odrubljivanje glave mozda je uobicajeno, ali vjesanje biu ovom slucaju bilo adekvatnije. Ako vec zele malo da budu sadisti i da se osvete Ramziju njegovim sredstvima, mogli su recimo staviti malu razdaljinu izmedju zemlje i vesala tako da mu vrat ne bude polomljen vec umre guseci se, sto je jedan od najuzasavajucih nacina da se ode (mada ne poredim sa rastrzanjem od strane pasa).

Ko je pominjao neprijatelje i zarobljene? Manderliji su ocito ostali kuci, osim ako ih nije Maloprstic pred kraj pokupio...Sjetimo se kako je Persi reagovao kada je Sansu poprilicno grubo (neovisno od toga sto je imao posve opravdane razloge) odbio...brojnim kucama je potrebno ujedinjenje, a sudjenje Ramziju bilo bi odlicna prilika da se izvrsi ujedinjenje Sjevera, do kojeg nije doslo akcijom Davosa, Sanse i Dzona prije bitke. Vazno je i da se pokaze sta nas razdvaja od Boltonovih, odnosno na pravican nacin predoci restauracija Starkovih.

Nego...

Možda će Deni da iznenadi sve i uđe u gej brak, a Vesteros dobije dvije kraljice? Jara je inako na pola puta da bude muško (dok joj je brat, biološki muškarac...znaš). A Deni je bar u knjigama bi, ako već i nije baš nešto na TV ekranima.

Jara Grejdžoj Targerijan, kralj Sedam kraljevstava.

Ja se ovdje salio, ali je li iko obratio paznju na "hemiju" izmedju njih dvoje? Jara je Deni doslovno rekla da bi je, ako se ponudi, rado prihvatila. :lol:

Sledece epizoda klifhenger epskih razmera. Nema sanse ni da pomenu sve sto su razgranali Arju, Pseto, Brianu, Sersei, Dzejmija... Bice epizoda kao i ova malo Jon, Sansa, malo Deni i Jara....

Uuu...tesko...pazi, tri imena odlazi sa Arjinog spiska.

Da se razumijemo, vjerujem ja da ce biti uobicajenih cliffhangera, mozda i neki tipa kada je Negan u Hodajucim mrtvacima ubio
Glena?
, ali krcato...ne vjerujem da ce biti uopste. Traje citavih 70 minuta; najduza epizoda do sada. Ja ocekujem pomor gomile likova.

Npr. ocekujem svakako da gine Volder Frej...a mozda nas ceka i neki teksi picvajz u Kraljevom Grudobranu (tipa, bajbaj Piseli, Kevan, Sersi, Tomen, Ilin Pejn, itd..).

...podsjetimo se jedne scene iz 3. sezone.

Smeđe, plavo, zeleno

Merin Trent ima smeđe boje očiju, i redom je prvi:

ser-meryn-trant-got-1280jpg-b74193_1280w.jpg

Ko sa Arjinog spiska ima plave i zelene boje očiju?

Ne treba sve shvatati toliko bukvalno, zaboga.

Da li?

Sljedeca osoba koju je Arja ubila, poslije Trenta, je Waif:

latest

Njena boja ociju je plava...

Dva otisla, ostalo jedno...ko sa Arjinog spiska ima zelene boje duzice?

62ccdf036b669d99143c7fe93ba94706.jpg

Poslednja izmena:
Koje boje su oci Voldera Freja? Zaista ste bukvalisti jbt :D

Plavkaste.

Jedine osobe sa zelenim ocima (a potencijalne mete) su Sersi Lanister i Ilin Pejn.

Sama je priznala da tri osobe nestaju sa njenog spiska.

* Sersi
* Volder Frej
* Melisandra
* Berik Dondarion
* Toros sa Mira
* Ilin Pejn
* Planina

Troje umire u sljedecoj epizodi, rekao bih. Mozda hajde ne bas svi Arjinom rukom, da se ne drzimo toliko ociju :mrgreen: ali troje umire - cijom god rukom.

A ako pogledamo posljednji put koja imena su pomenuta...

Sersi, Planina i Volder Frej

To troje gine, po mom misljenju, u finalnoj epizodi...serija je, mislim, zaboravila na pristalice Boga svjetlosti - licno ne vjerujem da bi Davos i Dzon pogubili Melisandru za zlocin nad Sirin, svakako ne u ovom momentu...mada ko zna, sjecamo se koliko je matori voleo klinku...

Poslednja izmena:
Troje umire u sljedecoj epizodi, rekao bih. Mozda hajde ne bas svi Arjinom rukom, da se ne drzimo toliko ociju :mrgreen: ali troje umire - cijom god rukom.

Pa kako sad da se ne drzimo ociju? :) Ako umiru cijom god rukom, onda im nije Arja zatvorila oci :)
Ako Arja ubije Voldera, onda je upotpunila kolekciju boja ociju i onda vise nikog ne moze da ubije, ako ce ta teorija o bojama ociju da ostane smislena. Tehnicki, da bi ta teorija imala smisla, ona moze da ubije ukupno troje ljudi i da svi ti ljudi imaju razlicite boje ociju, i to je to. Cim ubije cetvrtog (ili dvoje sa istom bojom ociju), pokazuje se da su neki ljudi previse bukvalno shvatili Melisandrine reci :D

To troje gine, po mom misljenju, u finalnoj epizodi.

Ne znam da li volis spojlere :)

I ne rece mi otkud ti to "Klegani" i "Piseli". Ako je to hrvatski prevod, prilicno je katastrofalan :)

Plavkaste.

Jedine osobe sa zelenim ocima (a potencijalne mete) su Sersi Lanister i Ilin Pejn.

Sama je priznala da tri osobe nestaju sa njenog spiska.

* Sersi
* Volder Frej
* Melisandra
* Berik Dondarion
* Toros sa Mira
* Ilin Pejn
* Planina

To troje gine, po mom misljenju, u finalnoj epizodi...serija je, mislim, zaboravila na pristalice Boga svjetlosti - licno ne vjerujem da bi Davos i Dzon pogubili Melisandru za zlocin nad Sirin, svakako ne u ovom momentu...mada ko zna, sjecamo se koliko je matori voleo klinku...

Kako Arja stize u jednoj epizodi da ubije ovo troje. Mora da bude na 2 mesta u isto vreme.

Je cenim da se Arja uopste nece pojaviti u poslednjoj epizodi.

Pa kako sad da se ne drzimo ociju? :) Ako umiru cijom god rukom, onda im nije Arja zatvorila oci :)
Ako Arja ubije Voldera, onda je upotpunila kolekciju boja ociju i onda vise nikog ne moze da ubije, ako ce ta teorija o bojama ociju da ostane smislena. Tehnicki, da bi ta teorija imala smisla, ona moze da ubije ukupno troje ljudi i da svi ti ljudi imaju razlicite boje ociju, i to je to. Cim ubije cetvrtog (ili dvoje sa istom bojom ociju), pokazuje se da su neki ljudi previse bukvalno shvatili Melisandrine reci :D

Ne znam da li volis spojlere :)

I ne rece mi otkud ti to "Klegani" i "Piseli". Ako je to hrvatski prevod, prilicno je katastrofalan :)

A nemam pojma. Pokupio nedje i ostalo smijesno :D

Kada sam rekao da troje umire, nisam mislio uopste na Melisandrin citat. Bio intervju ovdje neki...sa glumicama Sanse i Arje...ili Lady Stoneheart dolazi u sljedecoj epizodi (sto moze zapravo postati sama Arja, prema nekima) ili troje ljudi sa spiska umire.

Kako Arja stize u jednoj epizodi da ubije ovo troje. Mora da bude na 2 mesta u isto vreme.

Je cenim da se Arja uopste nece pojaviti u poslednjoj epizodi.

Nisam rekao da ubija, vec da samo skida imena sa spiska.

Mozda ne ubije nijedno. Mozda se, istina, uopste ni ne pojavi.

Kada sam rekao da troje umire, nisam mislio uopste na Melisandrin citat. Bio intervju ovdje neki...sa glumicama Sanse i Arje...ili Lady Stoneheart dolazi u sljedecoj epizodi (sto moze zapravo postati sama Arja, prema nekima) ili troje ljudi sa spiska umire.

Znam za to ("2 truths and a lie"), ali ovo sa bojama ociju je pocelo samo zbog onog sto je Melisandra rekla Arji jos tamo u drugoj sezoni. Na to sam mislio kad sam rekao da su se ljudi primili na tu pricu o bojama ociju, a ova samo poeticno rekla da ce Arja da ubije dosta ljudi :)

Nisam rekao da ubija, vec da samo skida imena sa spiska.

Mozda ne ubije nijedno. Mozda se, istina, uopste ni ne pojavi.

Reci cu samo ovo: rekla je Maisie Williams (Arja) u toj istoj igri da se Arja pojavljuje u trejleru vise nego sto mislimo, samo je nismo prepoznali :)

Znam za to ("2 truths and a lie"), ali ovo sa bojama ociju je pocelo samo zbog onog sto je Melisandra rekla Arji jos tamo u drugoj sezoni. Na to sam mislio kad sam rekao da su se ljudi primili na tu pricu o bojama ociju, a ova samo poeticno rekla da ce Arja da ubije dosta ljudi :)

Reci cu samo ovo: rekla je Maisie Williams (Arja) u toj istoj igri da se Arja pojavljuje u trejleru vise nego sto mislimo, samo je nismo prepoznali :)

A ko je onda Lady Stoneheart? Sama Arja (taj nadimak dobije, kao vesteroski tihi osvjetnicki koljac)?

Inace, sve u svemu, spreman sam da se sa Tzarem kladim. :D Mislim da ce se u finalu bas dosta stvari desiti.

Strada vjerovatno kralj Tomen, rekao bih (a najzasluznija je vjerovatno upravo Sersi). Dobicemo par kljucnih scena sa Dzonom i Melisandrom, ali i Branom, jer se konacno vracamo na Toranj radosti gdje se razotkriva sta je bilo sa Lijanom u tornju. Mozda dobijemo na casak i ponovo pogled na Dornu, ili bar neke informacije ako ne scene (mozda); u duhu novog kursa serije nastaje trijumvirat Deni-Jara-Elarija.

A ko je onda Lady Stoneheart? Sama Arja (taj nadimak dobije, kao vesteroski tihi osvjetnicki koljac)?

Inace, sve u svemu, spreman sam da se sa Tzarem kladim. :D Mislim da ce se u finalu bas dosta stvari desiti.

Strada vjerovatno kralj Tomen, rekao bih (a najzasluznija je vjerovatno upravo Sersi). Dobicemo par kljucnih scena sa Dzonom i Melisandrom, ali i Branom, jer se konacno vracamo na Toranj radosti gdje se razotkriva sta je bilo sa Lijanom u tornju. Mozda dobijemo na casak i ponovo pogled na Dornu, ili bar neke informacije ako ne scene (mozda); u duhu novog kursa serije nastaje trijumvirat Deni-Jara-Elarija.

Nismo se mozda razumeli, ja ne mislim da ce se Lady Stoneheart u tom smislu uopste spominjati. Mozda Arja sebe tako bude zvala (ili dobije taj nadimak), cisto da tvorci serije odobrovolje one koji su jako zeleli da se LSH pojavi u seriji :)

U finalu ce se svakako desiti mnogo stvari, nema sumnje :) Bice smrti vaznih likova, ali mislim da si u tom smislu malko off track.

Nismo se mozda razumeli, ja ne mislim da ce se Lady Stoneheart u tom smislu uopste spominjati. Mozda Arja sebe tako bude zvala (ili dobije taj nadimak), cisto da tvorci serije odobrovolje one koji su jako zeleli da se LSH pojavi u seriji :)

U finalu ce se svakako desiti mnogo stvari, nema sumnje :) Bice smrti vaznih likova, ali mislim da si u tom smislu malko off track.

Pa dobro; ako ubodem 50% barem racuna se? :D XD

Људи, једна ствар-колико год ми то желели, Госпа каменог срца се неће појавити, ни сад ни било када у серији. Зар вам није довољно Псетово мокрење у реку као начин троловања од стране аутора да нам каже то. Да су хтели да је ставе у причу знали бисмо, Мишел Ферли би била на списку глумаца. Могли су да искористе оне чланове Братства што вешају сељаке као њене људе, уместо тога се испоставило да су то обични изроди. Лично не видим начин на који би била оживљена осим од стране Тороса или Берика, а они су приказани као живи. Уосталом, зашто би је убацивали када је остало само 14 епизода до краја серије, да су хтели убацили би је крајем четврте сезоне...

Zasto bi je ikada uopste ubacivali? Ona u knjizi sluzi kao pokretac price za Brienne, a zbog promena Brijenine price u seriji, takav scenario nije potreban, a ni moguc. Ozivljavanje jos jednog lika bi ucinilo pricu jos jeftinijom. Vec je smrt u GoT postala prilicno nešokantna, zbog cinjenice da su se vratili i Jon i Pseto (da, da, Pseto nije umro, ali jasno je sta hocu da kazem). Ne treba nam jos ozivljavanja samo da bi se ispunile zelje fanova.

Zasto bi je ikada uopste ubacivali? Ona u knjizi sluzi kao pokretac price za Brienne, a zbog promena Brijenine price u seriji, takav scenario nije potreban, a ni moguc. Ozivljavanje jos jednog lika bi ucinilo pricu jos jeftinijom. Vec je smrt u GoT postala prilicno nešokantna, zbog cinjenice da su se vratili i Jon i Pseto (da, da, Pseto nije umro, ali jasno je sta hocu da kazem). Ne treba nam jos ozivljavanja samo da bi se ispunile zelje fanova.

Управо та поента. Неко је споменуо могућност појављивања, па сам реаговао...

Управо та поента. Неко је споменуо могућност појављивања, па сам реаговао...

Spomenuo sam je ja, u kontekstu da Arja ubije nekoliko likova i bude prozvana kao Lejdi Stounhart.

Troje si naveo, moras 2 od 3 da pogodis :D

Hahahaha...ako si pažljivo pratio, otišao sam all-in; pretpostavio i Tomenovu smrt, te pride dodao možda i Kevana i Piselija. :D

Ali kralj će da odapne, to najviše očekujem.

I prije nego što ponovo upitaš :D

Uzgred, Piseli i Klegani? Je li to prevod na hrvatski?

Tako su nazvani u srpskom prevodu.

Hahahaha...ako si pažljivo pratio, otišao sam all-in; pretpostavio i Tomenovu smrt, te pride dodao možda i Kevana i Piselija. :D

Ali kralj će da odapne, to najviše očekujem.

Zar ne rece ovo:

To troje gine, po mom misljenju, u finalnoj epizodi

Odluci se, covece. Hoces ovo troje, ili dodajes jos Tomena, Kevana i Pajsela? :D

Tako su nazvani u srpskom prevodu.

Ja sam citao na engleskom, pa nisam video kako su nasi to preveli. Uzas jedan, neko je zapravo uzeo pare za taj prevod :)
Kao da su neki Italijani. Piseli iz Milana, Klegani iz Napulja.

Poslednja izmena:
Zar ne rece ovo:

Odluci se, covece. Hoces ovo troje, ili dodajes jos Tomena, Kevana i Pajsela? :D

Hmmm...može kao dva različita ponuđena odgovora? :lol: Uz mogućnosti kombinacije?

Ja sam citao na engleskom, pa nisam video kako su nasi to preveli. Uzas jedan, neko je zapravo uzeo pare za taj prevod :)
Kao da su neki Italijani. Piseli iz Milana, Klegani iz Napulja.

Pa ja sam se i začudio kada sam prvi put čuo, u seriji, "Pajsel". Trebalo mi je neko vreme da se naviknem; zvučalo mi je, nekako, naše (evropski) a nikako u duhu GoT :lol: A Piselija sam svojevremeno i zamišljao u kao nekog matorog italijanskog "mudraca". :D

IZMENA: Otprilike kao kada mi je glupavo kada čujem Lenu Hedi, kako izgovara Tajreli, Tajvin onim akcentom svojim...stari Lanister je imao dobar izgovor...

Poslednja izmena:
Nisam se lepo izrazio, mislim ovo gde ti je svih 6 likova :)
+
Tomen, Kevan i Piseli

Baš nam, nekako, fali ko će sljedeći krepat anketa. :D

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Evo i neke interesantne stvarice koju nisam odmah skontao:

Nst4ngpuuVaMurvJvA2Mw7j44ha_xT2bzM0Rm5tZ7ls.jpg

Da nisu oni postavljeni radi strelaca? Takođe bi to objasnilo kako bi sa izvjesnom lakoćom pogodio Rikona (doduše ne i zašto nije pokušao da ubije Džona na licu mjesta na isti ili sličan način :D ).

Poslednja izmena:
Baš nam, nekako, fali ko će sljedeći krepat anketa. :D

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Evo i neke interesantne stvarice koju nisam odmah skontao:

Da nisu oni postavljeni radi strelaca? Takođe bi to objasnilo kako bi sa izvjesnom lakoćom pogodio Rikona (doduše ne i zašto nije pokušao da ubije Džona na licu mjesta na isti ili sličan način :D ).

e, tu uskace dobra stara...got logika koje nema...

nego, sta vam je s tim feministickim tripom
pa missim, nije vesteros po defaultu patrijarhalan
tj nije zemljina kopija...valjda mozete gledati citavu stvar i van nasih okvira
aj nek bude da negdje ima paralela u razvoju drustva, al negdje
ko kaze da ih mora biti u svemu, zasto bi razvojni put i ishod bili isti

Back