Ne znam koliko sudjenje imao smisao kada su zlocini toliko poznati kao na primer Red Wedding.
Mada se slazem da je trebao biti javno pogubljen.
Sa druge strane ne znam kome od neprijatelja i zarobljenih bi trebalo pokazati da je Remzi ubijen, jer je
po ovome cela Boltonova vojska skoro potpuno istrebljena.
Slazem se oko Dzona, mada opet je ono bila izgubljena bitka. Fora sa Rikonom je samo nesto doprinela Boltonovima.
Holivudizacija? Brzaju izgleda... To mozda znaci da ce knjiga izaci ove godine...
Politicka poruka...nazovi to
mock trial ako hoces, jer konstituise citanje optuzbi, davanje prava da kaze svoje posljednje rijeci kada pokusava da kaze nesto uvredljivo, za sta mu Dzon lomi vilicu na licu mesta da nista vise u svom kratkom zivotu koji je preostao ne moze da kaze, pa onda izvrsenje kazne - na tradicionalni nacin, od strane same Sanse. Odrubljivanje glave mozda je uobicajeno, ali vjesanje biu ovom slucaju bilo adekvatnije. Ako vec zele malo da budu sadisti i da se osvete Ramziju njegovim sredstvima, mogli su recimo staviti malu razdaljinu izmedju zemlje i vesala tako da mu vrat ne bude polomljen vec umre guseci se, sto je jedan od najuzasavajucih nacina da se ode (mada ne poredim sa rastrzanjem od strane pasa).
Ko je pominjao neprijatelje i zarobljene? Manderliji su ocito ostali kuci, osim ako ih nije Maloprstic pred kraj pokupio...Sjetimo se kako je Persi reagovao kada je Sansu poprilicno grubo (neovisno od toga sto je imao posve opravdane razloge) odbio...brojnim kucama je potrebno ujedinjenje, a sudjenje Ramziju bilo bi odlicna prilika da se izvrsi ujedinjenje Sjevera, do kojeg
nije doslo akcijom Davosa, Sanse i Dzona prije bitke. Vazno je i da se pokaze
sta nas razdvaja od Boltonovih, odnosno na pravican nacin predoci restauracija Starkovih.
Nego...
Možda će Deni da iznenadi sve i uđe u gej brak, a Vesteros dobije dvije kraljice? Jara je inako na pola puta da bude muško (dok joj je brat, biološki muškarac...znaš). A Deni je bar u knjigama bi, ako već i nije baš nešto na TV ekranima.
Jara Grejdžoj Targerijan, kralj Sedam kraljevstava.
Ja se ovdje salio, ali je li iko obratio paznju na "hemiju" izmedju njih dvoje? Jara je Deni doslovno rekla da bi je, ako se ponudi, rado prihvatila.
Sledece epizoda klifhenger epskih razmera. Nema sanse ni da pomenu sve sto su razgranali Arju, Pseto, Brianu, Sersei, Dzejmija... Bice epizoda kao i ova malo Jon, Sansa, malo Deni i Jara....
Uuu...tesko...pazi,
tri imena odlazi sa Arjinog spiska.
Da se razumijemo, vjerujem ja da ce biti uobicajenih
cliffhangera, mozda i neki tipa kada je Negan u Hodajucim mrtvacima ubio
, ali krcato...ne vjerujem da ce biti uopste. Traje citavih 70 minuta; najduza epizoda do sada. Ja ocekujem pomor gomile likova.
Npr. ocekujem svakako da gine Volder Frej...a mozda nas ceka i neki teksi picvajz u Kraljevom Grudobranu (tipa,
bajbaj Piseli, Kevan, Sersi, Tomen, Ilin Pejn, itd..).
...podsjetimo se jedne scene iz 3. sezone.
Smeđe, plavo, zeleno
Merin Trent ima smeđe boje očiju, i redom je prvi:
Ko sa Arjinog spiska ima plave i zelene boje očiju?
Ne treba sve shvatati toliko bukvalno, zaboga.
Da li?
Sljedeca osoba koju je Arja ubila, poslije Trenta, je
Waif:
Njena boja ociju je
plava...
Dva otisla, ostalo jedno...ko sa Arjinog spiska ima zelene boje duzice?