Game Of Thrones

Sažetak sljedeće epizode:

ClFdiPQUsAAvgUj.jpg

Ta feministička propaganda svugde uzima maha.

Možda će Deni da iznenadi sve i uđe u gej brak, a Vesteros dobije dvije kraljice? Jara je inako na pola puta da bude muško (dok joj je brat, biološki muškarac...znaš). A Deni je bar u knjigama bi, ako već i nije baš nešto na TV ekranima.

Jara Grejdžoj Targerijan, kralj Sedam kraljevstava.

Možda će Deni da iznenadi sve i uđe u gej brak, a Vesteros dobije dvije kraljice? Jara je inako na pola puta da bude muško (dok joj je brat, biološki muškarac...znaš). A Deni je bar u knjigama bi, ako već i nije baš nešto na TV ekranima.

Jara Grejdžoj Targerijan, kralj Sedam kraljevstava.

Da je Jara lepotica kao Asha u knjigama to bi bilo odlicno. Ovako... :nono3:

Moram da priznam, i mene su smarali sa mrcvoljanjem i postepenim idenjem bukvalno iz sezone u sezonu, iako mi se sviđalo donekle kako to odrađuju, ali posljednja sezona je upravo prikazala zašto tako treba da bude.

Krenuli su sa teleportovanjem likova. Jednostavno ne funkcioniše. Čak i ako usvojimo pojašnjenje autora serije...haotično je, neuređeno, i jednostavno djeluje neuvjerljivo.
Radije bih gledao celu sezonu poštapalica i gluposti na koju Podrik i Brijena nailaze dok putuju sa Zida u Brzorečje, kada su inače valjda morali proći i pored Kejlinovog šanca valjda pobogu, tj. teško da bi prošli a da Maloprstić barem ne načuje na neki način. Pa i da oduže seriju do 10 sezona zbog toga, sa dosta naizgled praznog hoda. Svakako je bolje od ovoga.

Strasna epizoda, gledao sam je vec dva puta :D

Vidi se da su stukli dobar deo budzeta u ovu epizodu, ali je dobro rezirana, zmajevi su vrhunski odradjeni kao i bitka za Vinterfel. Nije savrsena epizoda, ali ove dobre stvari su bas jako dobre.

Isprva sam mislio da mi je neko spoilovao na fejsu epizodu (time što je namerno okačio post koji aludira na to da je Džon umro) i sve vreme sam strepeo za Džona misleći da je gotov svaki put kad bi mu neka opasnost zapretila. Što inače ne bi bio slučaj :lol:

Iako je bilo uglavnom očekivano sve što se desilo, ne znači da nije bilo napeto.
Remzijeva smrt potpuno zadovoljavajuća, njegova iluzija da poznaje zakone sveta bolje od drugih ga je i dovela u ironičnu poziciju da umre od svojih gladnih zveri... mada sam bio pomalo skeptičan misleći da će naskočiti na Sansu xD.

Nisam znao da samo spuštanje zastave Starka niz zidine Winterfella može da bude toliko orgazmično :mrgreen:

Bajdvej, imali smo dobra predviđanaj za Deneris i Jaru - lezbo tim u akciji pohoda na Westeros. Nešto mi i nije klimaktično.

Sve u svemu, odlična epizoda. Sekvenca bitke je maestralno odrađena i ne znam da li sam video bolju u nekoj seriji. Dve najupečatljivije scene odatle su mi kada Džon izbegava konjicu i kada se guši pod masom ljudi, obe sa odličnom kontrolom kadra, prva u putom napetom naboju dok mi je druga sa fleševima podarila PTSD

Sve je tiho, izgleda da nije bilo nocnih ptica za devetu epizodu.:)

Ja juce bila na ispitu, pa u kafani, htela da ostanem budna, ali zaspala preumorna. Sad skidam.

Javljajte utiske

Jutros sam gledao.
Zarenje i paljenje svega okolo. Deneris razbila mastere i pokupila im brodove. Jara i Teon stigli u Meereen i poklonili se pred Deneris i dali joj 100 brodova i tuzili ujaka kod Deneris doticni namerava da joj pokloni 1000 brodova, ali pod uslovom da se ona uda za njega, a sve na kraju kako bi i nju ubio i dokopao se 7 kraljevstva.

Jon Snow je izmanipulisan od strane Remzija i krenuo je na konju da spase Rikona, ali nije i onda su i ostali pohitali da ga spasu i velika bitka se desila.

Klasika uleteo Maloprsti i spasao Jona, oslobodili Winterfell, samo mi zao sto je dzin poginuo. Nadam se da ipak nije.

Poslednja izmena:
Ceo taj spojler u Urossiusovom postu je bio jos pre 10 strana. Sve se vec znalo.

Ja sam pomalo razocarana epizodom, ni priblizno nije kao Hardhome. I Door u ovoj sezoni, mi je bila mnogo bolja.

Inace, gotovo da sam navijala za Remzija u onoj bitki da pobedi, jer je apsolutno zasluzio, taktika mu je bila odlicna, to je nacin na koji su se borile rimske legije. Littlefinger sad moze da bude gospodar Winterfell-a slobodno jer je on jedini zasluzan za pobedu. Plus Remzi je bio odlican lik, i glumac je fantastican, steta sto ga necemo vise gledati.

Iwana Rheona sam gledao još u "Misfits" gde je imao potpuno drugačiju ulogu, i neverovatno je kako ih skida.

Inače, Hardhome je svima bila dobra jer je imala elemenat iznenađenja, ali to ne znači da i ova epizoda nije na istom nivou.

Koliko ja vidim, ovo je poenta:

1. Džon Snježni je glupak, u duhu svog oca/staratelja. Zavešće ih za Goleš planinu, sem ukoliko Sansa ne napravi od njega ono što je Jara napravila od Teona; jednim dijelom i u duhu feminističkog smjera kojim serija zaokreće.
2. Džon Snježni nije Azor Ahai, a Melisandra opet griješi. Samo smrt može da plati smrt; spaljivanje princeze Širin dalo joj je moć da oživi Džona. U sljedećoj epizodi Džon saznaje da je možda živ samo zato što je jedna nedužna djevojčica bila spaljena na lomači.

Iwana Rheona sam gledao još u "Misfits" gde je imao potpuno drugačiju ulogu, i neverovatno je kako ih skida.

Inače, Hardhome je svima bila dobra jer je imala elemenat iznenađenja, ali to ne znači da i ova epizoda nije na istom nivou.

tamo je bio odlican
kao i vecina casta
cak su uspjeli bit zabavni vecinu sezona : )

- - - - - - - - - -

1. Džon Snježni je glupak, u duhu svog oca/staratelja. Zavešće ih za Goleš planinu, sem ukoliko Sansa ne napravi od njega ono što je Jara napravila od Teona; jednim dijelom i u duhu feminističkog smjera kojim serija zaokreće.
2. Džon Snježni nije Azor Ahai, a Melisandra opet griješi. Samo smrt može da plati smrt; spaljivanje princeze Širin dalo joj je moć da oživi Džona. U sljedećoj epizodi Džon saznaje da je možda živ samo zato što je jedna nedužna djevojčica bila spaljena na lomači.

ahahahhahaha
ma, nije samo je emotivac...nesto ko muska Sansa, al prije naprasnog izlaska iz puberteta
a Sansa...u gadnu babu raste :sad2:
Maloprstic trenutno djeluje ko pravi covjek za nju, al nesto mi se cini da je previse pametan
da zeni tako mladu i poduzetnu udovicu...serijsku? :lol:

ovo sa spaljivanjem...bojim se da je to vise u domenu dekoracije nego bogatog unutrasnjeg zivota karaktera
od toga, izuzev parola koje preferira Deaneris i Tyrionovih povremenih verbalnih ispada, nikad nisu previse patili

Jon je imao eye to eye odmeravanje sa Night King-om.
Dobro su obradili te teorije na wiki of fire and ice. http://awoiaf.westeros.org/index.php/Azor_Ahai/Theories
Po njemu i Jon i Deneris mogu biti Azor Ahai, mada po Master Aemon-u logicno je da je to Deneris, zbog zmajeva.

Back