Game Of Thrones

Jon <3
Nego,ja se taman zacudila kad je Remzi kao bio tuzan zbog one,kad on kao dobro meso,dajte psima
opusteno
najjaci lik defitivno
psihopata <3

- - - - - - - - - -

Odgledao, nisam prezadovoljan, valjda ce da se poboljsaju u sledecim epizodama.

Narocito me nervira potpuno promenjena radnja u odnosu na knjigu, necu otkriti sta je.

pa reci sta ima veze?
E zato ja cekam da zavrse seriju pa da citam knjige

- - - - - - - - - -

Nista se bitno nije desilo u prvoj epizodi. Briana i Sansa, sto je bilo ocekivano. I Dorna sto smo vec videli. I sta je ono sa Melisandrom. O cemu se tu radi. Smorila se.

Ocekivao sam neki nastavak fajta oko Jon-a. Ali nista za sada.

meni deluje da je skinula ogrlicu da bi umrla
treba da se pojavi ona druga crvena neka...mozda zato sto menja ovu kad rikne
bila bi steta,ona je ok lik,svidja mi se

- - - - - - - - - -

Ako rikne Snezni ceo Zid gubi smisao

ja mislim da od njegovog povratka nema nista

J

- - - - - - - - - -

pa reci sta ima veze?
E zato ja cekam da zavrse seriju pa da citam knjige
-[/COLOR]

PA Doran u knjigama nije stvarno slab i glup, i ne gine uopste. Ustvari on i njegov brat godinama igraju igru, Doran se pravio slabim, Oberin je bio agresivan, sve je to bio deo igre da se vrati Deneris koju Doran godinama planira, takodje Mircela ne gine u knjigama vec biva unakaazena tj. lice joj biva iseceno a Oberinove cerke je ne ubijaju vec su prijateljske s njom, takodje je i dosta mladja a i Doran ima starijeg sina kojeg je poslao ka Deneris da je isprosi.

Па када су аутори идиоти, уместо да Еларију споје са Аријаном, кретенчине од ње праве женску варијанту Црне звезде, надобудног, неспособног позера, ко да није довољно што га ми читаоци књига мрзимо из дубине душе, као бедну имитацију Оберина, него да би нас зајебавали у мозак, оживљавају га кроз Еларију...Бениоф и Вајс су два комплетна идиота...

Seti se da u seriju staje mnogo manje nego u knjige, a i, ako ćemo iskreno, dobar deo priče iz knjige sa Martelima (naročito sa prokletim Kventinom), je često besmislen. Verujem da su iz tog razloga skratili celu tu priču izbacili Arijanu, Kventina, jer očigledno ti likovi i nemaju neki veliki uticaj na dalja dešavanja u Vesterosu. Seti se da im je Martin rekao kako planira da završi knjigu.

Seti se da u seriju staje mnogo manje nego u knjige, a i, ako ćemo iskreno, dobar deo priče iz knjige sa Martelima (naročito sa prokletim Kventinom), je često besmislen. Verujem da su iz tog razloga skratili celu tu priču izbacili Arijanu, Kventina, jer očigledno ti likovi i nemaju neki veliki uticaj na dalja dešavanja u Vesterosu. Seti se da im je Martin rekao kako planira da završi knjigu.

Па и нису морали да убацују нове ликове, могли су да реше ствар тако што би једном лику доделили причу неког другог из књиге.
Тако су Боуена Марша и његов преврат у Ноћној стражи доделили Торну, тако су Болтонов боравак у Харендвору у другој сезони доделили Тајвину Ланистеру итд. По истом систему, могли су да Еларији доделе Аријанину причу...

trebali su opet da ukradu 4-5 epizode i okace na net :(

Ko? :D

- - - - - - - - - -

PA Doran u knjigama nije stvarno slab i glup, i ne gine uopste. Ustvari on i njegov brat godinama igraju igru, Doran se pravio slabim, Oberin je bio agresivan, sve je to bio deo igre da se vrati Deneris koju Doran godinama planira, takodje Mircela ne gine u knjigama vec biva unakaazena tj. lice joj biva iseceno a Oberinove cerke je ne ubijaju vec su prijateljske s njom, takodje je i dosta mladja a i Doran ima starijeg sina kojeg je poslao ka Deneris da je isprosi.

Već su postali jasni da je serija jedno, a knjige drugo.

U TV adaptaciji Doran je slabi i meki vladar koji je omražen od strane većine svojih podanika i porodice. Ako je i imao neke planove, pokvarili su mu ga ekstremist.

Ajoj sta uradise od Dorne majko mila...

Pogledao sam epizodu ponovo i Tristan je sigurno bio na brodu sa Dzejmijem i Mirselom, a kako su one dve zmije bile na njemu sam bog zna.

Nista, zanimljiv mi je Zid i ceo Sever u principu, pomalo Arya koja trenira da bude Daredevil. Tirion i Varis su mi dobar duo, mada taj Mirin malo smara, makar ce valjda biti zmajova...

13124765_1286362028048082_8295642308008530993_n.jpg

:hahaha:

Ajoj sta uradise od Dorne majko mila...

Pogledao sam epizodu ponovo i Tristan je sigurno bio na brodu sa Dzejmijem i Mirselom, a kako su one dve zmije bile na njemu sam bog zna.

Myrcella-Death-Scroll-630x420.jpg

Od Džejmija s ljubavlju.
Ovo je poruka koju Doran čita pre nego što ga one guje ubiju. Doduše, ovo su izbacili tek naknadno kao sliku rekvizita, nisam siguran da je bio baš kadar na sadržaj ovog pisma (što ispade bau-bau, ili kako se već zvaše ona emisija).

Poslednja izmena:
Sad nešto kontam, pa i ima smisla, liči na Džejmija (bar ovog novog, jednorukog) da to uradi, jer da ga je doveo pred Sersei, eto Kajburnu još malo mozgića i jetrice da se igra čika doktora.

pa sto su menjali toliko????
bez veze
e zato ja cekam da prodje serija
imam sad lepo lica likova u glavi i kad budem citala bice super :lol:

Zato je meni Carlito's Way jedan od omiljenih filmova, jer je citava unutrasnja borba glavnog lika predstavljena kroz te unutrasnje monologe... mislim Brajan de Palma je genije, a i Pacino je savrseno odglumio, ma remek delo... ali da ne idem u off topic...

Zato sto televizija nije dobar format da se prikazu razmisljanja likova, unutrasnji monolozi - ako neces da ti serija lici na Esmeraldu. Zbog toga najvise pati Doranova prica u seriji, ali i Cersei i Daenerys.

pa ima nacina da se to premosti ako se hoce, nego nisu hteli, serija je zatupljena za siroke narodne mase, basic verzija knjige, da mogu svi da skapiraju...

pa ima nacina da se to premosti ako se hoce, nego nisu hteli, serija je zatupljena za siroke narodne mase, basic verzija knjige, da mogu svi da skapiraju...

Tacno tako nazalost...

Mislim da su je dobro poceli, ali kako je vreme odmicalo i serija postajala sve popularnija, poceli su da idu u tom mejnstrim pravcu da bi moglo jos vise ljudi da gleda.

Slazem se da je serija dosta uproscena, ali ne vidim kvalitetan nacin da premostis taj konkretan problem.

I bre, pa nisu te tehnike od juce, ubacis prijatelja kome se ovaj poverava, ljubavnicu, kucnog ljubimca, kako pise dnevnik i eto ti unutrasnjeg monologa prebacenog na ekran, nije to nista novo niti tesko.

Bojim se da ce posto se sada serija odvojila jasno od knjiga postati kao i sve ostale serije na televiziji, previse prosta i zatupljena, tri reda sisa pa ubistvo, bez dovoljno intrige.

Ustvari vec je takva.

Serija je razvucena samo s jednim razlogom, kao i sve druge tog kalibra... jer donosi zaradu. Odstupice od radnje u knjizi, pa ce se vratiti, pa ce koknuti nekog dominantnog, pa ce se svi nervirati, ali ce gledati i dalje... i tako do jedno... 17. sezone. A realno, vrte se u krug, ne desava se nista znacajno. Cak su vrlo cesto i dosadni. I nije serija planetarni fenomen jer je okupila tolike gledaoce... fenomen je jer na nista posebno okuplja tolike gledaoce.

Ali ok, postujem zagrizene fanove, imam ja svoju seriju koju volim ovako kako oni vole GoT. Gledam TWD i vidim u njoj sve i svasta dubokoumno, filozofiju zivota i slicna sr*nja, i znam da je isto s*anje kao i ovo, ali je volim, i sad kad sam odgledao 5 sezona GoT za dve nedelje, ne znam sa cime da prekracujem vreme dok se ne vrate Rik i ekipa...

PS
Sersei je svojim pokajanjem podigla gledanost bar za 75%... shame..shame...shame... ding-ding-ding...
1434449573.jpg

Poslednja izmena:
Meni je suludo recimo da je u seriji izbačena priča sa Egonom Tergarjenom jer on je taj kojeg Varis od početka krije i namerava da postavi na presto(to je njegova igra prestola). Džon Konington i njegov povratak na kraju pete knjige kao deo plana,pismo Dorni i igra Martela oko toga...

Mnogo sam razočaran u seriju a još više u Martina ako je on zaista davao uputstva.
Neka mu neko uzme autorska pravo pod hitno :lol:

Poslednja izmena:

Back