Game Of Thrones

A i sve ide ka konacnom sukobu leda i vatre, ja to cekam od pocetka, kada ce Deneris i Dzon da se susretnu. Smara me sto Deneris provodi toliko vremena na istoku, sto nije krenula na Vesteros vec sest sezona, to mi je najgore odugovlacenje u seriji

Pa jace su od njega, sto ga ne bi svrgnule?
Princ Oberin je meni jedan od omiljenih likova u celoj seriji, emotivan, muzevan, slobodan i glumac koji ga je igrao je odlican. A i Elaria mi je fantasticna, i glumica koja nju igra je odlicna indijska glumica koju sam gledala ranije. A i Dorna treba da bude neposlusna :D

Ubistvo Vladara je veoma zeznut cin i uvek nosi velike negativne posledice. Narocito njegovi strazari ne bi trebali da ucestvuju u tome.
Imalo bi smisla da su one neke generalice i da imaju ne znam koji ugled i ulete u palatu i poubijaju strazare, a opet bi se nasli lordovi koji bi ostro osudili ubistvo Martella i nastao bi gradjanski rat.

Sve je to ispalo isuvise lako...

- - - - - - - - - -

Besmisleno je i da on njih prima u kucu nakon sto su se pobunile protiv njega.

Tacno, ali ona je ovde rekla da ga narod mrzi koliko je pasivan i nemocan i da je sramota za Dornu, drugacije bi bilo da je on postovan vladar

Obicni ljudi ne vole rat, narocito vojnici, a strazari u palati kao i ostatak vojske platu nece primiti narednih ko zna koliko vremena.

Jedini razlog kada obicni ljudi zele rat to je PLJACKA. Cak i Krstaski ratovi su bili samo paravan za PLJACKU.

A organizovati atentat u roku od 3 dana uopste nije jednostavno.
Da je tako neki lokalni general bi ga davno svrgao, zbog sebicnih i licnih interesa, a ne 4 nebitne lujke.
Vojska slusa generale, vojska slusa sebe, a ne neke nebitne tipove koji dodju sa strane.

Na primer, kod nas JSO ne bi poslusao nikog drugog osim svog komandanta da je trebalo izvoditi drzavni udar. Stvari jednostavno tako funkcionisu.

A da povucem jos jednu paralelu :rtfm:
Dzejmija ceo zivot prati "slovo srama", jer je ubio LUDOG KRALJA :rtfm:, a 4 lujke ce pokupiti lovorike i zavladati celom zemljom jer su ubile mudrog, dugogodisnjeg vladara.:roll:

I krenuce u rat protiv Highgarden & Castelry Rock saveza verovatno koji uopste nije slab.:lol:

A da dodam da niko nema razloga da poslusa 4 lujke. Neki mudriji general bi mogao da ih uhapsi i pogubi kao ubice Princa i sam zavlada zemljom i ispadne pravednik.

Druga prica bi bila da one imaju vojsku iza sebe, a opet neka i imaju, docice u sukob sa nekoliko fakcija koje ce zeleti vlast za sebe.

Kroz istoriju Srednjeg veka, svaki put kada nije postojao Crowned Prince uvek se desavao gradjanski rat nakon smrti vladara, a ovde je bas presedan - smrt vladara i njegovog naslednika sto znaci da niko nema duznost da bilo koga slusa - ANARHIJA.

A one nisu samo ubile Princa vec i njegovog naslednika, maloletnog decaka- princa.:roll:

Znaci princevske cedoubice ce da vladaju. Isto su pocinile sto i Mountain koji je ubio Eliu Martell i njenu decu, zar ne?;)

Zasto bi bilo ko njih priznao za neki autoritet?:roll:

Pa sta znam...
Stanis je malo dosadan tip...
Deneris je ikona "Igre prestola" i bez nje sve na Istoku gubi smisao tako da ako ona rikne ostaje samo Westeros prica i Free Cities, odnosno Arija u Bravosu.

Ja ne navijam ni za koga. Navijam za dobru pricu. Doduse Jon Snow i Brajan Stark su mi naj favoriti da priznam.
Arija mi je takodje malo dosadna. Isuvise fancy super mitologija za moj ukus kada je poimanje ove serije u pitanju.

Deni je ikona zbog grudi (dobro, i ostatka tela)...nikakva glumica.

12ef4328a51c4a42a255810896a88653.jpg

Још горе, Змије убијају Дорана, који је опште прихваћен и вољен у Дорни. Ко ће сада и како владати у Дорни и како мисле да обезбеде подршку?

Pa nije voljen. Zapravo je potpuno omražen.

Jedino mi se malo čini besporebnim ubistvo njegovog meštra, ali u momentu ima smisla - bježao je znači možda je bio spreman da alarmira nekog. S druge strane, ovi "feministički dornjanski revolucionari" o Citadeli i meštrima uopšteno imaju slično mišljenje kao i Gvozdenorodi, tako da je ubistvo njega i van samog momenta smisleno.

A čekaj, šta je ona zapravo trebalo da radi? Da dođe u luku i kaže "dobar dan gospon Robert - Džofri, evo moje glave došla sam da me ubijete"? :D

Procitao sam sve knjige koje su izasle dosad, pa mi je serija znatno naivnija i manje kvalitetna u odnosu na njih, ali cu ovu sezonu morati da gledam, cisto da vidim sta ce da bude dalje...
Deneris smorila - ono njeno zadrzavanje u robovlasnickim gradovima nema nikakvog smisla, nepotrebno razvlacenje radnje. Dzon takodje smorio, ne bi mi nedostajao cak ni da je zaista mrtav, u sta cisto sumnjam.
Tirion je i dalje moj favorit, Dzejmi takodje zanimljiv, Interesantna spekulacija fanova je da ce Dzejmi eventualno postati 1000-ti zapovednik Nocne straze.

Poslednja izmena:
Ljudi su toliko puta izgovorili Džon-Deneris teoriju da su počeli da veruju u nju bez rezerve, to je neverovatno :lol:

A ta popularna teorija bi bas trebala da bude pogresna i to se zakljucuje na samom pocetku knjige.
"Jovan Snezni" je neko ko vise lici na Edarda Starka od Roba koji je vise Tully kao i ostala ekipa Starkovih, neko ko predstavlja Starkovsku zaostavstinu, nasledje "Prvih ljudi", poslednji pravi izdanak starih Starkovih koji je opet ispao trinaesto prase. Martin bas voli tako da sakati. Onom kome da sve, uzmemo mu isto toliko te je svako falican. Znaci Jovan Snezni pre treba da bude sampion Starih Bogova kao i Brendon, jer i veruje u njih, dok je Red God zapravo NadBog.

Meni je mnogo draza teorija da su Dzejmi i Sersi zapravo deca Ludog Kralja koji je silovao Tajvinovu zenu, a dok je jedini pravi Tajvinov sin Tyrion.

Znaci tu se postuje Martinov obrazac. Sve je dao Tajvinu, i snagu, i pare, i visinu, i pamet i uspeh, a opet ga je popisao uz pomoc Tyriona koji je njegov i Dzejmija i Sersi koji su zapravo Targerijani.

Ironija bi bila ogromna. Znacilo bi da Targerijani nikad nisu ni napustali presto cak i dok je Robert Baratheon vladao zapravo je vladao zajedno sa Targerijanskom kraljicom, a zarekao se da ce sve da ih unisti i zivot posvetio tome, a Targerijan mu bio pred nosom, Targerijan ga ubio, Targerijan nasledio, a da o svemu tome nije imao pojma.

E to je vec pervezna igra sudbine, a ne Jovan Snezni koji ce da pokupi apsolutno sve lovorike.:roll:

Ja se nadam da White Walkeri nece jos par godina krenuti na Zid i da ce Jovan Snezni u medjuvremenu da osveti brata Roba Starka i da ubije ne samo Boltonove vec i Frejeve, mada su mi Frejevi nekako vise ostali jelo servirano za Blackfisha. Savez Jovan Snezni & Blackfisn & Lady Stoneheart koje zatire brojne Frejeve u potpunosti je ono sto zelim da vidim.:aha:

Znaci zelim da vidim Jovana Sneznog kao surovog ubicu. Ta transformacija je potrebna i nakon ozivljavanja on treba da postane nesto malo drugacije, jace i mocnije.:per:

A sta Arija treba da radi u medjuvremeno stvarno nemam pojma...

Moram da priznam da mi se svidjaju varijacije radnje i to sto serija ne prati knjigu, ali ussrali su pricu u seriji nelogicnostima, a sve to rade radi bolje drame, a nelogicnosti bas mrzim. Naveo sam primer u Dornu iznad.

Poslednja izmena:
U knjizi, ne znam šta će da naprave od Džona, možda i pređe u Duha, i on ima neke varg-olanske osobine, kao Bren. U seriji, mislim da će da naprave od njega ono što su propustili sa Kejtlin. Dakle, raspadnuta, animirana lešina, koja kreće u totalnu osvetu protiv Boltona i Freja.

U knjizi, ne znam šta će da naprave od Džona, možda i pređe u Duha, i on ima neke varg-olanske osobine, kao Bren. U seriji, mislim da će da naprave od njega ono što su propustili sa Kejtlin. Dakle, raspadnuta, animirana lešina, koja kreće u totalnu osvetu protiv Boltona i Freja.

I sta ce da radi u Duhu? Igra prestola postaje "Lesi se vraca kuci"?:rotf:

Što? :D Pa da sam Martin, baš bih to uradio, u inat svima :D Ionako su mu se smučile te knjige više, mada sam je kriv, sam se zapetljao. I "Ples sa zmajevima" kao 5/7 knjiga, trebalo bi već da donosi nekakav rasplet nekih situacija, a ono još gore.. Ona poglavlja sa Kventinom Martelom mi ama baš nisu jasna, koji im je smisao.. Kao i nekoliko Brijeninih tumaranja po rečnim zemljama, bez ikakvog smisla, poente. Serija, i pored sve površnosti, mana, nekonzistentnosti sa knjigom će ipak imati, kakav-takav kraj i neki smisleni tok. Otprilike rade ono što je Martin trebao da uradi sa knjigama (sa izuzetkom Stanisa, kog im neću oprostiti).

Ekipa marginalaca na pocetku, postaje ekipa koja ce da odbrani Vesteros.
Izuzetak je Bren, sa njim je sve pocelo, sa njim ce se i zavrsiti, j*bes Starkove, Lanistere, Deneris i sve sto smo gledali 5 sezona...

Back