Ljudi su toliko puta izgovorili Džon-Deneris teoriju da su počeli da veruju u nju bez rezerve, to je neverovatno
A ta popularna teorija bi bas trebala da bude pogresna i to se zakljucuje na samom pocetku knjige.
"Jovan Snezni" je neko ko vise lici na Edarda Starka od Roba koji je vise Tully kao i ostala ekipa Starkovih, neko ko predstavlja Starkovsku zaostavstinu, nasledje "Prvih ljudi", poslednji pravi izdanak starih Starkovih koji je opet ispao trinaesto prase. Martin bas voli tako da sakati. Onom kome da sve, uzmemo mu isto toliko te je svako falican. Znaci Jovan Snezni pre treba da bude sampion Starih Bogova kao i Brendon, jer i veruje u njih, dok je Red God zapravo NadBog.
Meni je mnogo draza teorija da su Dzejmi i Sersi zapravo deca Ludog Kralja koji je silovao Tajvinovu zenu, a dok je jedini pravi Tajvinov sin Tyrion.
Znaci tu se postuje Martinov obrazac. Sve je dao Tajvinu, i snagu, i pare, i visinu, i pamet i uspeh, a opet ga je popisao uz pomoc Tyriona koji je njegov i Dzejmija i Sersi koji su zapravo Targerijani.
Ironija bi bila ogromna. Znacilo bi da Targerijani nikad nisu ni napustali presto cak i dok je Robert Baratheon vladao zapravo je vladao zajedno sa Targerijanskom kraljicom, a zarekao se da ce sve da ih unisti i zivot posvetio tome, a Targerijan mu bio pred nosom, Targerijan ga ubio, Targerijan nasledio, a da o svemu tome nije imao pojma.
E to je vec pervezna igra sudbine, a ne Jovan Snezni koji ce da pokupi apsolutno sve lovorike.
Ja se nadam da White Walkeri nece jos par godina krenuti na Zid i da ce Jovan Snezni u medjuvremenu da osveti brata Roba Starka i da ubije ne samo Boltonove vec i Frejeve, mada su mi Frejevi nekako vise ostali jelo servirano za Blackfisha. Savez Jovan Snezni & Blackfisn & Lady Stoneheart koje zatire brojne Frejeve u potpunosti je ono sto zelim da vidim.
Znaci zelim da vidim Jovana Sneznog kao surovog ubicu. Ta transformacija je potrebna i nakon ozivljavanja on treba da postane
nesto malo drugacije, jace i mocnije.
A sta Arija treba da radi u medjuvremeno stvarno nemam pojma...
Moram da priznam da mi se svidjaju varijacije radnje i to sto serija ne prati knjigu, ali ussrali su pricu u seriji nelogicnostima, a sve to rade radi bolje drame, a nelogicnosti bas mrzim. Naveo sam primer u Dornu iznad.