Fudbalska reprezentacija Srbije

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
E sad zasto se glorifikuje Muslinovo vreme. Pa zato sto smo tada konacno, posle 6 godina lutanja od nemila do nedraga, ostavili srce na terenu i zaista izgarali i zalicili na ostale srpske sportiste poput kosarkasa, vaterpolista, tenisera, odbojkasa, itd... Naravno sa manjim imenima u svetskim okvirima, ali ne mozes da kazes da igraci nisu dali 110 posto.. A drugo oformio se tim, znaci nema vise Scepovica, Ignjovskog, Radovanovica, Stevanovica, Filipa Djordjevica, Lazara Markovica, Zorana Tosica, itd..... A ono sto je bila Muslinova greska je sto taj tim nije postepeno nadogradio sa ovom mladom generacijom 95, 96, 97..

Ne znam zasto smatras da je to nekakva uteha, pa zar nije Vels bio aktuelni polufinalista sa sve Bejlom, Remzijem, Alanom, itd... Irska koja je isto prosla grupu na tom EP i Austrija ucesnik, a mi ne sto nismo ucestvovali nego nas nije bilo nigde od 2010. a na Evropskom od 2000. !!! Utoliko je Muslinov uspeh veci, imo je on svoje mane, ali cisto sumnjam da bi njemu Ukrajina mogla da se dogodi... Mi smo te kvalifikacije krenuli iz jebenog cetvrtog sesira, nismo mi bili u situaciji nikome da pretimo...
Kakvo srce na terenu? Ni blizu. Mnogo sreće i inspiracija Tadića i Mitrovića u prvom delu kvalifikacija. Fudbal užasan i depresivan ali za tadašnje protivnike ispostavilo se dovoljan. Jedino što je Muslin zaista dobro uradio je da je ozbiljno pristupio mečevima sa onim ex-sssr indijancima i što nismo prosuli nijedan bod na malim. To što je smenjen sa totalnim dudukom je druga stvar ali glorifikovati njega ne vodi ničemu jer to nije ništa valjalo.

Inače poslednji put je srce na terenu ostavljeno negde u vreme Mihe,Deje i Mijata.Čitava plejada naših "zvezda" nije dve krštene sastavila u repki počevši od Dekija Stankovića, Vidića, Kežmana... u trenucima kad su bili u klupskoj karijeri na vrhuncu.

Inače poslednji put je srce na terenu ostavljeno negde u vreme Mihe,Deje i Mijata.Čitava plejada naših "zvezda" nije dve krštene sastavila u repki počevši od Dekija Stankovića, Vidića, Kežmana... u trenucima kad su bili u klupskoj karijeri na vrhuncu.

Auu prijatelju gde nadje vreme Mihe , Deje i Mijata da uzimas kao reper za borbenost za nacionalni grb... To sto su nam to najveci uspesi od raspada zemlje do danas je samo i iskljicivo iz razloga sto je to bila generacija talentovanih igraca koji su 98e vec imali mnogo internacionalnog iskustva, drugim recima radilo se o vrhunskim fudbalerima koji su ili u tom periodu ili do tog perioda bili medju najboljim igracima na svojim pozicijama. Inace su se zajebavali u reprezentaciji i zato su njihovi vrsnjaci sa kojima su odrasli a koji su nosili kockastu opremu bili 3. a ovi nasi u 16. O odnosu prema dresu nacionalnog tima su govorili i Miha mislim i Piksi.... Igra ni tada nine bila neka, ali su to jednosravno bili majstori koji su umeli jednim potezom da rese mec... Da su se zalagali mozda bi ih pamtili kao sto pamtimo kosarkase iz tog doba

A u Muslinovo vreme jeste bilo zalaganja...bilo je i srece, igrali smo dosadan fudbal sa dosadnim protivnicima to stoji, ali ne moze da im se zameri borbenost.

573114

Ako Tumba prati forum neka razmisli

Poenta je da imas sto vise izuzetnih tehnicara na sredini i u napadu koji znaju da kombinuju, da odigraju nesto smisleno na prvi, drugi dodir, a ne da se vecito duva lopta u vis pa ako slucajno nekog nabodes.. E zato je bitno da na terenu budu i Tadic i Sergej i Jovic, pa i Grujic, a nadam se u nekoj buducnosti i Zivkovic..

Ako je Svajnstajger mogao sa krila da dodje do zadnjeg veznog, a za njim i Kros, ako je Lam mogao sa levog beka na desnog pa na zadnjeg veznog, ako je Pirlo kao zadnji vezni bio plejmejker itd moze valjda i Sergej da dobije neku ulogu koja nije desetka i da je pristojno odigra.

Sergej nije gradio svoje ime kao zadnji vezni već kao srednji i ofanzivni, pa čak i kao polušpic u Laciju.
Njegova glavna karakteristika je ofanzivnost, ne defanziva.
Grujić, Matić, Milivojević, Fejsa, Maksimović... svi mogu i trebaju da igraju zadnjeg veznog pre njega.

Sergej nije gradio svoje ime kao zadnji vezni već kao srednji i ofanzivni, pa čak i kao polušpic u Laciju.
Njegova glavna karakteristika je ofanzivnost, ne defanziva.
Grujić, Matić, Milivojević, Fejsa, Maksimović... svi mogu i trebaju da igraju zadnjeg veznog pre njega.

Mislim da ne razumes do kraja mesto zadnjeg veznog u rombu. To nije zadnji vezni koji ce da cisti protivnika i dodaje prvom do sebe, za to sluze ovi bocni Milivojevic i Maksimovic , ukoga Sergeja je da diktira igru kao povuceni plejmejker a razlog zasto sam ga tu stavio je da bi delovao iz sredine zbog konstitucije i zbog toga sto ova formacija treba da bazira igru na pas kroz sredinu. Tebi ako je drazi stavi prvo 2 zadnja vezna pa ispred njih Sergeja, svejedno je ionako je to postavka na papiru . Mozda i gresim, ali bih probao tako nesto.

Mitar nije vest sa loptom poput ovih pobrojanih, ali ume da da gol, zato treba da igra. A Kostic i eventualno Gacinovic su isto uvek potrebni, kao rotacijski igraci, koji mogu da se ubace iz drugog plana, da istrce kontru, itd...

Kostic i Gacinovic su borbeni igraci i bas to, bitni su za rotaciju i kada je potrrbno da igras po sirini i da opteres protivnikov bok.
Ka Drulovic svojevremeno, covek nikad nije bio medju glavnima, crsto igrao sa klupe a bio koristan ekipi .

Grujic je korpulentan, u nekim mecevima moze da igra u nekim ti je potrebnija radilica kao Milivojevic.

Ma samo kad bi zaigrali fudbal a ne napucavanje lopte

Pitam se ja, ne bez razloga, zasto je srpska KOSARKA u vrhu svetske elite, a fudbal na dnu?
Nije tu problem u talentu, Srbi su talentovani za sve sportove, problem je u ORGANIZACIJI i VODJSTVI pojedinih grana sporta.
Poterbno je MENJATI celne ljude cim jedan sport pocne da pada na svetskoj lestvici.
U FUDBALU JE CELO RUKOVODSTVO FUDBALSKE ORGANIZACIJE TREBALO PROMENUTI JOS PRE 50 GODINA.
Oni su ti koji su upropastili srpski fudbal, a ne igraci.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back