Fudbalska reprezentacija Srbije

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Poenta je da imas sto vise izuzetnih tehnicara na sredini i u napadu koji znaju da kombinuju, da odigraju nesto smisleno na prvi, drugi dodir, a ne da se vecito duva lopta u vis pa ako slucajno nekog nabodes.. E zato je bitno da na terenu budu i Tadic i Sergej i Jovic, pa i Grujic, a nadam se u nekoj buducnosti i Zivkovic..

Jedini tehnicar koji je do sada pokazao klasu u reprezentaciji je Tadic.
Grujic,Milivojevic,Maksimovic,Lukic......sve je to daleko od izuzetnih tehnicara.

Jedini tehnicar koji je do sada pokazao klasu u reprezentaciji je Tadic.
Grujic,Milivojevic,Maksimovic,Lukic......sve je to daleko od izuzetnih tehnicara.

Milivojevic, pa i dobrim delom Maksimovic imaju tehniku ko moja pokojna baba, dobro de, ajde, za Maksimovica je to mozda ostro, ali Milivojevic osim bezglavog trcanja nema nijedan drugi kvalitet. ***** ti ja igraca koji jedino sto moze da uradi u napadu je da ko june krene s loptom napred kroz trojicu, pa ako prodje proso je... Lukica nisam dovoljno gledao, samo nesto malo u Ligi nacija, a Grujic ima dosta dobru tehniku, to se videlo jos u Zvezdi pre par godina, npr. za Kataija i Vieiru si mogo da kazes, ovima kad bi se poklopilo mogli bi biti ok igraci u nekoj Holandiji, a Grujic je pokazao potencijal da jednog dana moze biti okosnica brat bratu, pa Liverpua. Nemoj mi reci da su Milner, Henderson i Vajnaldum nadareniji od njega molim te. Ako stavis Grujica na osmicu, Sergeja na desetku, Tadica na krilo i Jovica u spic, onda imas zaista dobar tehnicki potovan tim koji moze do dobre igre, pa i rezultata.

Nije losa ova ideja sa krilnim bekovima Kolarov i Lazovic stoperi bi trebali biti Milenkovic Nastasic i vjerovatno sta znam daj da vidimo tog Sedlara proglasen je za najboljeg defanzivca u Poljskoj uzo titulu na moje iznenadjenje nije otiso u Kinu ili Arabiju nego je preso u Majorku pohvala za potez...Mozda bi Veljkovic sa 3 nazad bio puno bolji samo ne prizivajte Maksimovica Nikolu ako Boga znate osvedocenu kiksara....zadnji vezni i ispred njih Grujic Sergej Tadic u napadu Jovic...Sad meni iz ove perspektive taj zadnji vezni deluje jako problematicno...Jer svaki ima ozbiljan feler fali nam Matic onaj od pre par godina samo on vise nikada nece biti taj igrac.... Dodjosmo do tacke gde nacija ceka Luku Milivojevica kao ozeblo sunce jos na to dodaj onoga levata sa sport kluba sto je bio oslobodjen fizickog koji ispaljuje fraze tipa "luka jovic nemoze da bude lone striker' 'milivojevic je materijal za skipera' to na fmu cuo covek bi steko utisak da je Milivojevic neki dominator da ce sutra potpisati za Real....A realnost je takva da Luka Milivojevic ima dva kvaliteta kada ima vremena zna poslati dobru dugu ima tu dijalogalu da promeni stranu i ima atipicnu mirnocu za zadnjeg veznog nije brzoplet kiks igrac igra u ekipu koja ima jako slabo posed i zgusnuto se brani neretko je u svome golmanu u krilu taj Palas je takav veliki broj utakmica ces Milivojevica videti da igra na ivici svog sesterca mirno tu ulazi u blok nepanici zna iscackati loptu nece pogresiti i to je to...to od njega trazi Palas...Kada njegova ekipa pokusa da izadje visoko veliki je problem sto je on izuzetno spor i neagilan tesko da ista moze da pohvata ako ostane dole duboko fali ti u fazi napada ako izadje gore i izgubis loptu krece kontra i tek onda si u ozbiljnom problemu imas takav krater koji se tesko zatvara i onda curis na sve strane a njega vidis kako trci ko muva bez glave i kaska....Zato recimo Drulovic kad je govorio po meni bi uz Matica moro igrati Fejsa ni to nije bilo resenje po meni ali shvatam sta misli jer se bolje uklapa sa Maticem jer za razliku od ovoga moze puno toga vise da zatvori na sredini gde je borba ima agresivnost pokusava da stisne protivnika 'neukopava se nazad nazad ko Milivojevic do u krilo golmanu'...Fejsin je problem jer neretko ispada ko iz voza ali ostetis to neko prisustvo borbu na sredini...Prije par godina sam nesto slicno piso o ovome neko je spominjo da bi Everton tada iz Partizana bio resenje da je nas i svi smo zajebavali manje vise ali taj profil je mnogo bolji beskompromisan borac koji je na svakoj lopti u svakom duelu dize ekipu osetis njegovo prisustvo energiju... Maksimovic moze biti dobar igrac ali ne znam dal je trenutno za to ne zbog Ukrajine jer i Kante da je igro bilo bi 5....Nego zbog nekih stvari protiv jebene litvanije koje su me zabrinule... Mislicete da se zajebavam ali ja bi volio da vidim kako bi Zdjlear izgledo tu to je taj profil otprilike u svakom duel 110% odnose brdo lopti jest da je bezobrazan i trtlja ali nije takav mesar kakvih ga prestavljaju samo sto ulazi u svaki duel i kazem odnese brdo lopti...I ovo gore za Milivojevica i njegov profil i mane ubedjen sam da vecina i ovih sto kao analizaruju tekme i gadjaju se frazama vide ovo ali reci tako neke stvari otvoreno neide znas a i realno je na granici ukusa...I nije on jedini ima jos brdo takvih igraca u danasnjem fudbalu onaj Snajderlin iz Satuhemtoma je istovetni takav sto je preso u Manchester svojevremeno u Sathempetonu su mogli da ga sakriju Vanejama i Van Dajk pa on kao nesto 'koriguje'...Kasnije smo svi videli kakva je prevara...Jos veca je prevara Dajer iz Totenhema 'buduci kapiten gordog albiona'....koji ce imati kao neki alibi u vidu povreda i za par godina ce neki hipster na Vice.com pisati 'sta bi bilo da nije bilo povreda' kao sto onaj nas sa sportkluba mlati o Milivojevicu 'skiperu'...

Gacinovic bi trebo biti zamena za Sergeja, Lukic isamarati za onakav pristup na Evropskom za mlade...i onda pozvati da bude zamena Grujicu...Zivkovic nemoze biti u reprezentaciji dok se nepronadje ako se pronadje bolje da Katai bude prva zamena za Tadica...Radonjic ovakav mozda kao eventualna zamena za Lazovica na krilnom beku...

Sedlar i Zdjelar :D
Imas donekle pravo, ali sa takvim zadnjim veznim odlagacem lopte bismo dosta gubili na brzini tranzicije, takav igrac nikad nece da otvori kontru, nikad nece da posalje pas koji ce da stvori razliku, jednostavno prvom do sebe i to uglavnom unazad. E sad u nekim mecevima sa jacim protivnicima su ti potrebni mesari, ali protiv jednakih i slabijih gubis igraca za ofanzivu. To ti je kao da imas 4 stopera.
I za Radonjica ne znam koliko bi se snasao desno, limitiraniji je od Zivkovica, ali je Zivkovic u zestokom kanalu. Ipak taj igrac treba da se razume malo i defanzivno.
Fejsa 3 utakmice ne moze da sastavi bez povrede a mogao je naprsviti mozda i bolju karijeru. Mada ona sad ide silazno, otisao je iz Benfike.

Samo sto je ta Milivojeviceva igra u tranziciji je jako precenjena cesto se apstrofira da zna da promeni stranu itd ali to je kao sto rekoh kad ima dovoljno vremena slabe je tehnike nikada ga neces videti da prvi dodirom resi neku situaciju ili da ima tu drskost taj ulicni insikt da odigra nesto van sablonski...E Jovancic steta sto nije imo nekog managera danas bi bio bruka od igraca bas sve kontra apsolutno ima sve karakteristike drskost energiju tehniku van sablonske poteze...I znas sta jos kad sam reko nekog energicnijeg igraca nekako kako je to dozivljavam fudbal je ziva stvar kad igras kada imas nekoga koji je energican i na tebe se to samog prenosi cak i podsvesno ja znam sebe jako sam lenj ali kad igra neko takav samnom odmah se drznes u fazonu ajmo ovo je ozbiljno odmah ti je pristup drugaciji menjas se instantno znas o cemu pricam...Ako se secas kod Mihe kad je pred kraj mandata ubacio Bastu na krilo koji gilja nestaje prenosi se na ekipu...najbolji primer ovoga je Chile ok Alexis je energican ali je vrhunski ajde Vidal nije vrhunski ima puno mana ima i kvaliteta ali upravo zbog tih njihovih osobina cela ekipa se dize...mozda oni nisu najbolji primer neko ce reci jer su to latinosti temepremantni ali nije bas tako pogledaj argentince bezenergicana mrtva puvala...Igra to ulogu itekako na terenu drasticno moze da transformise ekipu...da se razumemo nisam za to da napunimo ekipu pitbulovima tipa Jovicic tenk kovacevic itd jer treba pored toga i da zna da igra fudbal pristojno a ne samo u nekom bezveznom fudbalu skupi nekoliko nicijih lopti pa kao dobar je... Volio bih da proba da pronadje Tumabkovic takvih par igraca koji to imaju u sebi mislim da bi se pozitivno prenelo na ekipu....

Meni s jedne strane uliva poverenje sto je Tumba poznat po tim kratkim pasovima, nama to treba, a i sa Crnom Gorom je imao pristojne rezultate, u skladu s mogucnostima, a opet s druge strane se plasim neke nove petarde, nije da ne zna da mu se desi. Milivojevic jeste iskusniji od Maksimovica, ali ja u njemu vidim nekog novog Matica i uvek bi mi pre igro clan petoplasiranog tima iz Primera nego neki penaldzija iz engleskog kluba iz donjeg doma..... On je taj koji po meni treba da ima ulogu pomagaca, iza Grujica, da mu cuva ledja, a ovaj da diktira i vodi igru, obojica su jaki i skocni, Maksimovic je pritom ovako dosta talican, sreckovic sto bi se reklo oce ga, sto kazem uvek ljudima dosta mi je iznudjenih resenja i bivsih igraca, sa Milivojevicem i ovakvim Maticem nemas buducnost, a ni sadasnjost, svaka Kostarika moze da ih pregazi na sredini, dok ova dvojica mladih momaka i ako plate ceh sutra sa Portugalom, naucice nesto, pa ce sa Skotskom u Ligi nacija da pojedu za dorucak i takvi puni samopouzdanja i kvaliteta da dodju na EP... Pritom Grujic je igrac koji se ne libi da sutne, mislim da je od svih osmica u danasnjem fudbalu on jedan od najhrabrijih sa najboljim sutom i to nam treba, brate da zabijes golcinu s 25, 30 metara... A ovo sto @admiral1 predlaze da Sergej igra zadnjeg veznog je kao kad bi Jovica stavio na krilo, pa i gore, na taj nacin mu sakrivas kvalitete, gusis ono sto je najbolje kod njega, Sergej voli da je blizu gola, da odradi nesto konkretno u zadnjoj trecini, e sad na selektoru je da uklopi njega kao desetku, Tadica na strani i Jovica u spicu... Jaja Ture je bio preteca Pogbe i Sergeja i pogledajte gde je on igrao, da li kao zadnji vezni ili odma iza napadaca......

.
A ovo sto @admiral1 predlaze da Sergej igra zadnjeg veznog je kao kad bi Jovica stavio na krilo, pa i gore, na taj nacin mu sakrivas kvalitete, gusis ono sto je najbolje kod njega, Sergej voli da je blizu gola, da odradi nesto konkretno u zadnjoj trecini, e sad na selektoru je da uklopi njega kao desetku, Tadica na strani i Jovica u spicu... Jaja Ture je bio preteca Pogbe i Sergeja i pogledajte gde je on igrao, da li kao zadnji vezni ili odma iza napadaca......

Po meni je najveca greska terati Tadica da se prilagodjava iz samo jednog razloga- to je najbolji fudbaler Srbije. To sto su ga levati u Srbiji gurali na krilo je samo zbog naseg shvatanja fudbala kao centarsut igre na glavu spica balvana, iance je covek rodjena desetka i to je i pokazao kad god je i gde god igrao desetku pravio je mnogo vise opasnosti protivniku nego sa krila ( tako je bilo i u sautemptonu i u srbiji).
Ja postujem to sto ti volis mlade igrace ali preterujes malo...u ovom trenutku Sergej nije bitan igrac kao sto je Tadic i bez Tadica ne videsmo mi euro... Cim ga je Krstajic ppmerio iz sredine i podredio igru Sergeju, nije islo...

Takodje malo si kontradiktoran po pitanju filozofije igre, em hocees ofanzivu em ti je Sergej preofanzivan na zadnjem veznom... Ako je toliko kvalitetan neka pplaze svoj kvalitet i na nekoj drugoj poziciji.
Za Pogbu i dalje mislim da bi bilo bolje da bude zadnji vezni, pozicija zadnjeg veznog danas ne podrazumeva igraca tipa Nadj ili Gatuzo i ti igraci treba da znaju nesto s loptom, a ima dosta primera koje sam ti dao i jos nekih gde su ljudi sa zadnjeg veznog diktirali tempo. To sto Sergej voli da igra ili ne, ne znaci da nece umeti i biti koristan na zadnjem veznom jer ima karakteristike i za tu poziciju. Drugo to je igrac u fazi dokazivanja i njegova pozicija nije izbrusena do kraja na visokom nivou. Sutra ce neki Mauricio Sari da ga metne na zadnjeg veznog i bice u redu.
Kazem, mozda i gresim i nije poenta da tvrdim nesto samo navodim predlog kako da se uklope 2 najpbdarenija igraca a da oba imaju kontakta s loptom i kreacijom.
Ovo za Jovica na krilo, pa ne slazem se. Odvojiti target mana od gola je pogubno i to je cisto eto da kazemo da smo ga stavili u tim... Radonjic u ovakvoj formi je mag na krilu za Jovica. Nema Jovic potrebnu brzinu, prodornost, dribling u stranu, centarsut, nekako ne ide, sta znam

Ako neko od njih treba da se prilagodjava je Sergej jer je najmanja promena koji treba da pretrpi. Ili na klupu na kraju krajeva, treba i zamene da imamo.

Po meni je najveca greska terati Tadica da se prilagodjava iz samo jednog razloga- to je najbolji fudbaler Srbije. To sto su ga levati u Srbiji gurali na krilo je samo zbog naseg shvatanja fudbala kao centarsut igre na glavu spica balvana, iance je covek rodjena desetka i to je i pokazao kad god je i gde god igrao desetku pravio je mnogo vise opasnosti protivniku nego sa krila ( tako je bilo i u sautemptonu i u srbiji).
Ja postujem to sto ti volis mlade igrace ali preterujes malo...u ovom trenutku Sergej nije bitan igrac kao sto je Tadic i bez Tadica ne videsmo mi euro... Cim ga je Krstajic ppmerio iz sredine i podredio igru Sergeju, nije islo...

Takodje malo si kontradiktoran po pitanju filozofije igre, em hocees ofanzivu em ti je Sergej preofanzivan na zadnjem veznom... Ako je toliko kvalitetan neka pplaze svoj kvalitet i na nekoj drugoj poziciji.
Za Pogbu i dalje mislim da bi bilo bolje da bude zadnji vezni, pozicija zadnjeg veznog danas ne podrazumeva igraca tipa Nadj ili Gatuzo i ti igraci treba da znaju nesto s loptom, a ima dosta primera koje sam ti dao i jos nekih gde su ljudi sa zadnjeg veznog diktirali tempo. To sto Sergej voli da igra ili ne, ne znaci da nece umeti i biti koristan na zadnjem veznom jer ima karakteristike i za tu poziciju. Drugo to je igrac u fazi dokazivanja i njegova pozicija nije izbrusena do kraja na visokom nivou. Sutra ce neki Mauricio Sari da ga metne na zadnjeg veznog i bice u redu.
Kazem, mozda i gresim i nije poenta da tvrdim nesto samo navodim predlog kako da se uklope 2 najpbdarenija igraca a da oba imaju kontakta s loptom i kreacijom.
Ovo za Jovica na krilo, pa ne slazem se. Odvojiti target mana od gola je pogubno i to je cisto eto da kazemo da smo ga stavili u tim... Radonjic u ovakvoj formi je mag na krilu za Jovica. Nema Jovic potrebnu brzinu, prodornost, dribling u stranu, centarsut, nekako ne ide, sta znam

Ako neko od njih treba da se prilagodjava je Sergej jer je najmanja promena koji treba da pretrpi. Ili na klupu na kraju krajeva, treba i zamene da imamo.

Ja mislim da bi Tadic bio nista manje koristan i kao krilo. Pa sta je igrao kod Muslina? Polutku. Nije bio klasicna desetka. Sad ispada da bi ja da ugusim Tadica, a covek je verovatno nas najbolji igrac u reprezentaciji od raspada Jugoslavije. Ovo sto radi za Srbiju poslednjih godina je ravno onom Piksiju iz najboljih dana, koji je natrpo Spance.. A to sto Tadic pre 2016. nije bio ni blizu ovome sto je danas ima i njegove krivice, videlo se u Sautemptonu da je igracina i da kad hoce moze da nagazi Mancester, ali onda ga mesecima nema nigde... E sad ne mozes mi reci da je to samo zbog toga sto su ga stavljali na krilo. Ja se sa tim ne slazem. Mislim da je i njemu lakse kad igra sa nekim Neresom ili bar Kosticem nego sa Lazarom Markovicem ili nekim engleskim mesarima. Stojim pri tome da on i Sergej mogu zajedno da igraju u ofanzivi i da bi to cak i neki prosecan selektor mogao fino da ukompunuje. Kad su mogli Mesi, Nejmar i Suarez, ne vidim gde je problem.. Kad je to Krstajic podredio igru Sergeju, ja se toga ne secam, podseti me? Protiv Kostarike Sergej je odigrao doslovno kao da je Mesi usao u njega i to samo neposteni nece priznati :) Sa Svajcarskom je bila pogresna citava postavka i koncepcija i Krstajic je tu debelo zakazao, covek se jednostavno pogubio, nije znao de tera, da ne duzim sad, tu su svi podbacili... I treba misliti i sta posle Tadica, nece on da igra jos 10 godina, Jovic, Zivkovic, Grujic, Maksimovic, Milenkovic, to je lepa okosnica, ali nijedan od njih nije lider, Sergej je lider i vodja, s tim da ono sto mene brine je da ga onaj ludak ne zarobi i da ne izgubi jos koju godinu, onda je pitanje u kakvom ce biti stanju posle svega, 4 godine je u tom Laciju i verujem da mu je svega preko glave, jednostavno se zasitio, nema volje i prerastao je taj nivo jos odavno... Pa postoji realna opasnost da za neke 2 godine zavrsi u Vest Hemu kao nedovrsen igrac i onda da ga pljujemo zasto ne pruza ono sto se ocekuje..... Apsolutno se ne slazem da Sergej ima buducnost kao zadnji vezni, uopste ne vidim neke njegove defanzivne karakteristike koje ga izdvajaju osim fizicke snage, staviti njega na sesticu je jednostavno zlocin prema fudbalu, da rodjenog ofanzivca guras nazad, to je van svake pameti. Ja hocu ofanzivnu igru, ali ne kao protiv Ukrajine da ti duva pozadi i da Ljajic glumi zadnjeg veznog nego da na svakoj poziciji imas odgovarajuceg igraca. Zato mislim da bi Maksimovic bio u ovom trenutku najbolje resenje za zadnjeg veznog.

Ja mislim da bi Tadic bio nista manje koristan i kao krilo. Pa sta je igrao kod Muslina? Polutku. Nije bio klasicna desetka. Sad ispada da bi ja da ugusim Tadica, a covek je verovatno nas najbolji igrac u reprezentaciji od raspada Jugoslavije. Ovo sto radi za Srbiju poslednjih godina je ravno onom Piksiju iz najboljih dana, koji je natrpo Spance.. A to sto Tadic pre 2016. nije bio ni blizu ovome sto je danas ima i njegove krivice, videlo se u Sautemptonu da je igracina i da kad hoce moze da nagazi Mancester, ali onda ga mesecima nema nigde... E sad ne mozes mi reci da je to samo zbog toga sto su ga stavljali na krilo. Ja se sa tim ne slazem. Mislim da je i njemu lakse kad igra sa nekim Neresom ili bar Kosticem nego sa Lazarom Markovicem ili nekim engleskim mesarima. Stojim pri tome da on i Sergej mogu zajedno da igraju u ofanzivi i da bi to cak i neki prosecan selektor mogao fino da ukompunuje. Kad su mogli Mesi, Nejmar i Suarez, ne vidim gde je problem.. Kad je to Krstajic podredio igru Sergeju, ja se toga ne secam, podseti me? Protiv Kostarike Sergej je odigrao doslovno kao da je Mesi usao u njega i to samo neposteni nece priznati :) Sa Svajcarskom je bila pogresna citava postavka i koncepcija i Krstajic je tu debelo zakazao, covek se jednostavno pogubio, nije znao de tera, da ne duzim sad, tu su svi podbacili... I treba misliti i sta posle Tadica, nece on da igra jos 10 godina, Jovic, Zivkovic, Grujic, Maksimovic, Milenkovic, to je lepa okosnica, ali nijedan od njih nije lider, Sergej je lider i vodja, s tim da ono sto mene brine je da ga onaj ludak ne zarobi i da ne izgubi jos koju godinu, onda je pitanje u kakvom ce biti stanju posle svega, 4 godine je u tom Laciju i verujem da mu je svega preko glave, jednostavno se zasitio, nema volje i prerastao je taj nivo jos odavno... Pa postoji realna opasnost da za neke 2 godine zavrsi u Vest Hemu kao nedovrsen igrac i onda da ga pljujemo zasto ne pruza ono sto se ocekuje..... Apsolutno se ne slazem da Sergej ima buducnost kao zadnji vezni, uopste ne vidim neke njegove defanzivne karakteristike koje ga izdvajaju osim fizicke snage, staviti njega na sesticu je jednostavno zlocin prema fudbalu, da rodjenog ofanzivca guras nazad, to je van svake pameti. Ja hocu ofanzivnu igru, ali ne kao protiv Ukrajine da ti duva pozadi i da Ljajic glumi zadnjeg veznog nego da na svakoj poziciji imas odgovarajuceg igraca. Zato mislim da bi Maksimovic bio u ovom trenutku najbolje resenje za zadnjeg veznog.

Nije polutka isto sto i krilo. U redu je to sto mislis na buducnost i sve je to ok, ali ne zavaravaj se da ce plejada tih mladih igraca koje navodis da ti donese rezultat u ovom trenutku to jos nisu ozbiljni igraci. I ovo za Sergeja preterujes, dobar jeste bio protiv Kosta Rike ali nista posebno, jos cekamo ono pravo od njega.
Kako god, nemamo iste stavove oko tih igraca ali ja bih prihvatio da Ljubisa nikad ne proba ni deo onoga sto ja mislim da treba ako ce da napravi rezultat.
I ovo je prvi selektor kome necu komentarisati spisak unapred sve dok bude davao rezultata

Nije polutka isto sto i krilo. U redu je to sto mislis na buducnost i sve je to ok, ali ne zavaravaj se da ce plejada tih mladih igraca koje navodis da ti donese rezultat u ovom trenutku to jos nisu ozbiljni igraci. I ovo za Sergeja preterujes, dobar jeste bio protiv Kosta Rike ali nista posebno, jos cekamo ono pravo od njega.
Kako god, nemamo iste stavove oko tih igraca ali ja bih prihvatio da Ljubisa nikad ne proba ni deo onoga sto ja mislim da treba ako ce da napravi rezultat.
I ovo je prvi selektor kome necu komentarisati spisak unapred sve dok bude davao rezultata

Sergej je protiv Kostarike posluzio Mitrovica na tacni jedno 3 puta, majstorski ga je spajao sa golom, da je bio neki bolji napadac pobedili bi sa 4:0, i ako da se razumemo mi generalno kao tim tu utakmicu nismo dobro odigrali, pre svega je zakazao vezni red sa Milivojevicem i Maticem, ali na cistu majstoriju Sergeja mogli smo da ih ispratimo sa 3, 4 komada, ali dzabe kad Mitrovic cim treba da napravi vise od 1 koraka sa loptom u nogama izgleda kao amater.....

Sergej je protiv Kostarike posluzio Mitrovica na tacni jedno 3 puta, majstorski ga je spajao sa golom, da je bio neki bolji napadac pobedili bi sa 4:0, i ako da se razumemo mi generalno kao tim tu utakmicu nismo dobro odigrali, pre svega je zakazao vezni red sa Milivojevicem i Maticem, ali na cistu majstoriju Sergeja mogli smo da ih ispratimo sa 3, 4 komada, ali dzabe kad Mitrovic cim treba da napravi vise od 1 koraka sa loptom u nogama izgleda kao amater.....

Nemam bas utisak da je bio toliko dominantan na tom mecu i da je unistavao protivnika. Mitrovic je imao mislim 2 100% sanse, ne secam se da l je oba puta Sergej ucestvovao.

Uglavnom mi nismo reprezentacija kojoj ce se drugi prilagodjavati nego cemo dosta puta morati mi protivniku tako da razni igraci dolaze u obzir od meca do meca, ali naravno neki koliko-toliko prepoznatljiv sistem mora da postoji.

Kako god da bude sa Tumbom nadam se samo da nece opet biti odbacenih igraca. Nedopustivo je da u svakom ciklusu ostajemo bez nekog bitnog igraca.
Pizon se razracunavao sa Lazovicem koji je u to vreme bio nas jedini pristojan spic, Mihajlovic je izbacio Matica koji je bio u usponu karijere i nas najbolji vezni igrac ( izbacio i Ljajica, ali to sigirno nije uticalo na plasman), Curcic izbacio Tadica koji je u tom trenutku a i danas nas najkreativniji i najsposobniji igrac da ugrozi protivnika (i Gudelja manje bitno) , Muslin izbacio Sergeja koji je u tom trenutku najbolji igrac svog tima, jedan od boljih veznih igraca serije A, igrac oko koga se otimaju klubovi, Krstajic izbacio Milivojevica i Nastasica, jednog sigurnog igraca na sredini i mozda i najboljeg defanzivca koga imamo ( plus Grujica).
Znaci da samo toga ne bude, nek budu u konkurenciji najbolji koje imamo ako zele da igraju. A vreme ce pokazati i najmanje je bitno da l je Sergej bolji zasnji vezni nego sto je Tadic krilo ili obrnuto.
I da ne zove neke levate koji vredjaju inteligenciju, tipa ono najprovidnije menadzerski kad zveknu igraca iz Radnickog, Borca, Javora, Spartaka u reprezentaciju ( ala Marko Miric)

Saponjic nije ni Benfiku savladao kako treba a ni po pozajmicama nije ostavio neki utisak ( kao Jovic npr.). Ali sa srecom i nek se sretnu u madridskom derbiju.

A za Mitrovica stvarno bez veze, tako stagnira karijera, 25 imas covece i ides da igras drugoligaski fudbal (samo nemoj neko da mi kaze kako je championship jaci od bundeslige i serije a, a tu je negde sa primerom). Jedino losije sto je mogao je da ode u Kinu, Arabiju ili tako nesto

Ако ништа друго, барем ће ово утицати на селектора да Јовићу да предност у првом тиму. :mrgreen:
Капирам да Митар није хтео ван Енглеске. Могао је лако да се врати у белгијску лигу рецимо.
Проблем са другом лигом је и то што нема никакве гаранције да ће се вратити у прву. А онда ко ће га хтети...

Saponjic nije ni Benfiku savladao kako treba a ni po pozajmicama nije ostavio neki utisak ( kao Jovic npr.). Ali sa srecom i nek se sretnu u madridskom derbiju.

A za Mitrovica stvarno bez veze, tako stagnira karijera, 25 imas covece i ides da igras drugoligaski fudbal (samo nemoj neko da mi kaze kako je championship jaci od bundeslige i serije a, a tu je negde sa primerom). Jedino losije sto je mogao je da ode u Kinu, Arabiju ili tako nesto

Ja mislim da po nekoj logici i zakonu verovatnoce, jedan od ovih mladih napadaca: Saponjic, Joveljic, Vlahovic, Stuparevic, mora kroz koju godinu da izraste u odlicnog spica, po kvalitetu nesto izmedju Luke i Mitra. Najveci problem imacemo na bekovima i po krilima... Tu smo tanki. Mozda to bude i sreca u nesreci, da konacno vidimo neku smislenu igru kroz sredinu..

Colo ume da napravi igraca, a Saponja ima ogroman potencijal, nisam ga video odavno, ali ranije mu je falilo misicne mase, inace je ovako bas talentovan, ima taj golgeterski njuh i to se najvise i ceni kod napadaca..

Sto se tice Mitra, ako on bude davao golove, cena mu nece padati, ali je problem ako se Fulam ne vrati u prvi rang... Onda ako je pametan nema sta tu da trazi, mada i samim tim sto je produzio ugovor ne deluje mi bas ovako racionalno :D Ok, sva ta prica kako je veran navijacima, kapitenska traka, itd... Ali brate moras malo misliti i na svoju karijeru, a cisto sumnjam da ne bi bilo ponuda ovog leta, jer je u raspadnutoj ekipi dao 10+ golova u najzahtevnijoj ligi na planeti. Mitar i ne treba da ide van Engleske, on je rodjen za taj njihov stil i fudbal, ja da sam on celu karijeru bi proveo u Engleskoj. A sto se tice reprezentacije vec vidim Luku u narednom periodu kako greje klupu, a Mitar dominira Cempionshipom, naravno ko ce od njih dvojice biti prvi napadac, nije tesko iz ovoga zakljuciti.... Mada ja bi igrao sa obojicom.. Videcemo.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back