Fudbalska reprezentacija Srbije

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Evo ti i ja se skroz slazemo oko spiska sa +- u odnosu Maksimovic-Grujic, ne znam sto ali Maksa mi je drazi...no dobro ionako nece videti od igre mnogo ko god od njih...
Nadam se da ce uvaziti i pozvati Jovica, red je da imamo 1 debitanta a i neozbuljno je sa 2 spica krenuti, sta ako se povredi 1 ili ako Mitar dobije crveniii....
U sustini ono sto bi ovom timu falilo je mozda jos 1 ppkretno krilo jer su Tadic, Ljajic i Gacinovic vise tehnicari nego trkaci, ali nema govora da Radonjic npr. danas ni blizu reprezentacije , ostali jos dalje od iste

Ma i meni je Maksa drag ali vidis da ga u poslednje vreme u Valensiji nema ni u protokolu a kamoli na terenu dok Gruja u Kardifu igra , daje golove

Nisam stigao da odgledam utakmicu ali vidim da Prijovic nije ulazio....

Za mene je to potez amatera u prijateljskoj utakmici drugog napadaca reprezentacije drzis na klupi 90 minuta.
Onda pozivanje Maksimovica i Grujica,jako mali broj utakmica su odigranih u klubovima pa i N.Maksimovica koji isto tako ne igra u svom klubu...
Dok Veljkovic sedi na klupi a standardan je u klubu zasto onda Jovic nije pozvan u dobroj je formi....
Meni sve ovo lici na novi neuspeh,niko ne ocekuje polufinale ali drugo mesto u grupi sa ovim igracima trebalo bi da bude realan domet .Naravno da u savezu sede ljudi od struke i da na klupi imas normalnog trenera a ne totalnog amatera...

- - - - - - - - - -

Ma i meni je Maksa drag ali vidis da ga u poslednje vreme u Valensiji nema ni u protokolu a kamoli na terenu dok Gruja u Kardifu igra , daje golove

Igra i daje golove posle dve godine sedenja na klupi...

- - - - - - - - - -

Valjda je za poziv reprezentacije potreban neki kontinuitet..

Nisam stigao da odgledam utakmicu ali vidim da Prijovic nije ulazio....

Za mene je to potez amatera u prijateljskoj utakmici drugog napadaca reprezentacije drzis na klupi 90 minuta.
Onda pozivanje Maksimovica i Grujica,jako mali broj utakmica su odigranih u klubovima pa i N.Maksimovica koji isto tako ne igra u svom klubu...
Dok Veljkovic sedi na klupi a standardan je u klubu zasto onda Jovic nije pozvan u dobroj je formi....
Meni sve ovo lici na novi neuspeh,niko ne ocekuje polufinale ali drugo mesto u grupi sa ovim igracima trebalo bi da bude realan domet .Naravno da u savezu sede ljudi od struke i da na klupi imas normalnog trenera a ne totalnog amatera...

- - - - - - - - - -

Igra i daje golove posle dve godine sedenja na klupi...

- - - - - - - - - -

Valjda je za poziv reprezentacije potreban neki kontinuitet..

A ti bi izbacio Ivanovica i Nastasica da bi Veljkovic igrao .. bas mudro od tebe ...

Vidim smeta ti Grujic a koga drugog bi ti pozvao .. Ni Maksimovic nema kontinuitet .. Jedini koji mi pada na pamet je Radoja ali i on je ove sezone sakupio jedva 800 minuta sto nije ni 10 celih utakmica a Gruja je za razliku od njega potencijal i u perspektivi moze biti top igrac i dobro je da bude u ekipi da stice iskustvo

- - - - - - - - - -

Nismo mi Spanija pa da imamo gomilu dobrih igraca sa kontinuitetom ne znam stvarno sta ti ocekujes koga da zove ??

A ti bi izbacio Ivanovica i Nastasica da bi Veljkovic igrao .. bas mudro od tebe ...

Vidim smeta ti Grujic a koga drugog bi ti pozvao .. Ni Maksimovic nema kontinuitet .. Jedini koji mi pada na pamet je Radoja ali i on je ove sezone sakupio jedva 800 minuta sto nije ni 10 celih utakmica a Gruja je za razliku od njega potencijal i u perspektivi moze biti top igrac i dobro je da bude u ekipi da stice iskustvo

- - - - - - - - - -

Nismo mi Spanija pa da imamo gomilu dobrih igraca sa kontinuitetom ne znam stvarno sta ti ocekujes koga da zove ??

Ne bi ga izbacio nego bi mu dao sansu barem 45 minuta,pa da vidimo,koliko ko moze.Nije taj Veljkovic nista losiji igrac od Nastasica.Nastasic je precenjen igrac,slicno kao i Maksimovic....
Znas kada ce Gruja da bude top igrac,nikada...On je svoju karijeru zavrsio odlaskom u Liverpul.Dok je Radoja igrao konstantno u klubu drugi koji ne zasluzuju poziv su dobijali svoje mesto u reprezentaciji.
Po meni je to igrac koji nama treba u reprezentaciji,defanzivni vezni koji nije operisan od ofanzive,kao sto je to slucaj sa Milivojevicem....
Ocigledno je da ovu reprezentaciju vec godinama sastavljaju razni menadzeri,zato su nam rezultati i igra nikakvi...

Veljkovic mora jos dosta da radi da bi prestigao Nastasica....a za Ivanovica da ne pricam
I ne otpisujte mlade igrace tako lako.....gde je bio Matic do 22-e godine ? Sa 24 je presao u Celzi...
Ne sastavljaju samo reprezentaciju menadzeri....ako niste primetili kod nas se od najmladjih dana vrsi negativna selekcija i mnogi veliki talenti nikad i ne dobiju sansu...dosta njih usled nedostatka pravih "ledja" zavrsi na pozajmicama u nizeligasima i tu propadne i ovo najbolje sto mi imamo nije ni 30% onoga sto smo mogli imati da je selekcija bila kvalitetna i pravilna...... Tako da to sto menadzeri sastavljaju spisak je samo jedan u nizu mnogih negativnih selektovanja igraca. Znate li kad bi se Matic probio u svetsku fudbalsku elitu da je ostao u Srbiji ? NIKAD.....zato klinci beze cim dobiju priliku za to jer znaju sta se radi ovde.

Poslednja izmena:
Ne bi ga izbacio nego bi mu dao sansu barem 45 minuta,pa da vidimo,koliko ko moze.Nije taj Veljkovic nista losiji igrac od Nastasica.Nastasic je precenjen igrac,slicno kao i Maksimovic....
Znas kada ce Gruja da bude top igrac,nikada...On je svoju karijeru zavrsio odlaskom u Liverpul.Dok je Radoja igrao konstantno u klubu drugi koji ne zasluzuju poziv su dobijali svoje mesto u reprezentaciji.
Po meni je to igrac koji nama treba u reprezentaciji,defanzivni vezni koji nije operisan od ofanzive,kao sto je to slucaj sa Milivojevicem....
Ocigledno je da ovu reprezentaciju vec godinama sastavljaju razni menadzeri,zato su nam rezultati i igra nikakvi...

A sto je zavrsio karijeru nisi mi jasan pa nema on 32 godine nego 22 .. lepo ti kaze fanste Matic je u njegovim godinama igro u Viteseu .. ima bre primera kolko hoces ne mora svaki igrac da eksplodira sa 19 ili 20 godina .. naprotiv mnogi postanu igraci sa 23 , 24 .. Kardif je drugi u Cempionshipu Gruja je bitan sraf to je nesto .. moras postovati .. ja verujem u nase momke da mogu biti svetska klasa i Jovic i Zivkovic pa mozda cak i taj Mitrovic kog ti ne podnosis ... Gacinovic ne bas top ali moze napraviti karijeru jednog Tadica na primer ..

I ja sam mislio za Radoju da ce cuda da pravi ove sezone ali umesto da napreduje on je nazadovao i tesko ce biti sta od njega on vec ima 25 a ima jako malu minutazu u Selti .. msm ne znam mozda ali tesko .. Milivojevic nema neku pas igru ali ume da se zaleti napred sa loptom i iznenadi protivnika pogotovo nekog malo slabijeg .. u pitanju je limitiran igrac ali ipak igrac zadatka koji ima minutazu u jednoj od liga petice i sa njim znas na cemu si e sad sto bi mi umesto njega voleli da vidimo nekog Modrica to je nas problem ... sto nemamo dovoljno kvalitetnih igraca .. za neki dobar fudbal

U domacim klubovima negativnu selekciju vrse menadzeri,koji smenjuju trenere mladjih selekcija kako im se prohte,naravno uz odredjeni procenat upravi..
Slicna je situacija i u FSS,isto menadzeri guraju svoje igrace od najmladjih selekcija do A tima...Selektor mu dodje kao neka ikebana koja mora da slusa naredjenja predsednika fudbalskog saveza...Zato niko normalan nije ni hteo da se prihvati posla u reprezentaciji nego su izabrali amatera Krstajica...
Menadzeri su rak rana ne samo naseg fudbala vec i svetskog..

Ne samo menadzeri..naravno da oni imaju velik negativan uticaj ali nisu menadzeri krivi sto deca od 15-16 godina propadnu....menadzeri samo uzmu najbolje sto im padne pod ruku i to je to i onda te najbolje igrace koje su nasli guraju. Na zapadu je selekcija kvalitetna pa kad menadzer odabere najboljeg to zaista jeste najbolji. Menadzeri kod nas su druga stepenica problema, prva stepenica su treneri koji guraju decu od koje imaju licne koristi (roditelji ih plate, obecaju im uslugu i slicno)..... Koliko je tako talenata propalo i zavrsilo u nizeligasima ili na birou, skeli, izmedju stolova.....ljudi nisu svesni koliki potencijal imamo jer nas fudbal izjeda rak decenijama....

Ne samo menadzeri..naravno da oni imaju velik negativan uticaj ali nisu menadzeri krivi sto deca od 15-16 godina propadnu....menadzeri samo uzmu najbolje sto im padne pod ruku i to je to i onda te najbolje igrace koje su nasli guraju. Na zapadu je selekcija kvalitetna pa kad menadzer odabere najboljeg to zaista jeste najbolji. Menadzeri kod nas su druga stepenica problema, prva stepenica su treneri koji guraju decu od koje imaju licne koristi (roditelji ih plate, obecaju im uslugu i slicno)..... Koliko je tako talenata propalo i zavrsilo u nizeligasima ili na birou, skeli, izmedju stolova.....ljudi nisu svesni koliki potencijal imamo jer nas fudbal izjeda rak decenijama....

Znam slucajeve gde su menadzeri smenjivali trenera mladjih selekcija zato sto na nekim turnirima nije igrao klinac ciji su roditelji bogatasi...Roditelji finansiraju placaju,ne pitaju koliko kosta samo da bi zaigrao u zvezdi partizanu vosi,ne bitno da li je talentovan ili nije,mora da igra...
Meni je bilo fancinantno kada sam cuo da kod nas klinci od 13 godina imaju menadzere...Kao agencija platis mu i on ga gura,nudi,trazi gde moze da ga ubaci..

Zato smo i na ovom nivou.... To je cista tragedija. Sve je otislo predaleko i cak ni roditelji ne mogu to da zaustave ako zele, a ne zele....samo drzava ima snagu da se pozabavi sa time....ako zeli...
Zabranis odlazak igraca pre nego sto napune 19 godina, zabranis da imaju menadzera pore nego sto napune 19....i sve bi drugacije bilo iako bi i tad nasli neku rupu u sistemu ali bi se sa ovim promenama lakse disalo. Talenata koliko hoces ali ih treba negovati i ne dozvoliti da ih roditelji kompleksasi i pohlepni menadzeri uniste.

Karijere igraca su sve duze, Kolarov moze da igra jos 2-3 sezone na ovom nivou, Obradovic ima 29 i bar do 33 moze da igra pod uslovom da ga ne zaobidju povrede koje su mu dosta ogranicile karijeru...ima tu klinaca koji bi mogli da eksplodiraju, Ristic npr mozda moze da bude to dugorocno resenje......na desnom beku Milan Gajic moze biti resenje....
Nije to problem neko ce uvek isplivati, nas treba da brine nedostatak sistema. Nekada smo imali Vidica, Subotica, Ivanovica i Kolarova pozadi koji su istovremeno bili u vrhunskim formama....pa sta smo postigli ?

Obradović je samo 3 godine mlađi od Kolarova. Ne znam kolika nam je on budućnost.
Mladenović ne igra standardno.
O Rodiću možemo tek kada se pokaže u jačim ligama. Mada i njega veoma lako mogu da uzmu Bosanci.

Dečko ima 29 godina, može bar još 3-4 godine da igra na visokom nivou.
Mladenović nema veliku minutažu, što ne znači da to ubrzo neće da se promeni. Ipak je on igrač sa zavidnim stažom u inostranstvu.
Rodić je sa Zvezdom ove sezone igrao Ligu Evrope, valjda je i to neko ozbiljno takmičenje?

Sa druge strane, ovde kukaš za Nastićem, koji je tek ovog proleća vezao nekoliko utakmica za Genk i koji je do juče igrao domaću Superligu.
Po čemu su određeni argumenti validni u jednom, a nisu u drugom slučaju?

Obradović će imati 30 godina posle SP-a, a njegovo najbolje vreme je prošlo.
Kada se Mladenović bude ustalio u prvi tim onda možemo o njemu da pričamo kao o alternativi za Kolarova.
Ako je nekoliko utakmica u Ligi Evrope tolika preporuka, onda su očigledno svi igrači Zvezde i Partizana ozbiljni kandidati za reprezentaciju.

Ne kukam ni za kim samo sam rekao da je šteta što će otići, pogotovo što me niko od igrača koje si naveo nešto preterano ne oduševljava.
Uz to on je mlađi od svih njih.

Ako je nekoliko utakmica u Ligi Evrope tolika preporuka, onda su očigledno svi igrači Zvezde i Partizana ozbiljni kandidati za reprezentaciju.

Što ne bi bilo?
Zar je LE manje značajno takmičenju u odnosu na recimo belgijsku ligu?

To je tvoje mišljenje da li te neko oduševljava ili ne.
Ni mene ne oduševljava Nastić i ne tangira me što će zaigrati za Bosnu ili bilo koga drugog.
Isto kao što je to uradio Staniša Mandić.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back