Friteza na vruć vazduh - Air Fryer

Moram da pitam @Отац Дроид da li je greh "skuvati" jaja za Vaskrs preko air fryer friteze?

Jaja se direktno stavljaju bez ikakvih priprema 120-150C

9 min - meko kuvano
12 min - srednje kuvano
15 min - tvrdo kuvano

How-to-Boil-Eggs-in-the-Air-Fryer-1-735x490.jpg
Може. Само једи. Али пре тога ускршњи пост.

Meni je pomfrit dobar iz ovoga, nije mi preterano suv, a pekla sam i najobicniji na kockice naseckan...
Bukvalno se doda ni pola kasike ulja i sa time promesa ako neko bas ne voli tako bez icega.

U njemu sam pravila i tople sendvice, mafine, neki jednostavan kolac, rostilje, piletinu, naseckanu piletinu, podgrevam ako ima sta...
Povrce preterano ne volim pa ga nisam spremala.

Meni je pomfrit dobar iz ovoga, nije mi preterano suv, a pekla sam i najobicniji na kockice naseckan...
Bukvalno se doda ni pola kasike ulja i sa time promesa ako neko bas ne voli tako bez icega.

U njemu sam pravila i tople sendvice, mafine, neki jednostavan kolac, rostilje, piletinu, naseckanu piletinu, podgrevam ako ima sta...
Povrce preterano ne volim pa ga nisam spremala.
https://www.recipe-diaries.com/air-fryer-hard-boiled-eggs/

My new favorite method for cooking hard-boiled eggs is with my air fryer. Yep, that’s right. You will be amazed at how easy it is to cook them in this popular trendy contraption that looks like Darth Vader’s helmet

:lol:

Ja upravo stavio 3 komada na 135-140C
15 min
Baš me zanima :D

cekaj, ipak moras da sipas malo ulja da bi dobio ukus przenih krompirica?
Pa mora, to ja eksperimentisem i imas onu moju temu koja zvuci bez veze a glasi sta je osnova za glavni ukus nekog jela...pa sad idu jela...kod pomfrita ti je glavna radnja ulje na krompir , to taje ukus przenog krompira, kako god ga radio drugacije, nema sanse da se dobije ukus ako nema obe komponente, probano na milion nacina.

za 15 minuta skuvam jaja i klasicno

ovo je dobro, mozda , samo za krompirice

inace piletinu spremam iovako bez masti

stavis 4 kasicice soli na sred pleha , pile na so

stavis da se pece jedan sat - sat i po , dok lepo ne pozuti

sladje necete jesti od toga
Jel to sa onim ""mojim pomocnikom"" , posadis pile na sediste i na so i sve to u rernu....ima slika koju sam postavio , trik da ti pile sedi u rerni...

Ne znam , za jaja ja nikad ne bih koristio ovo , za kuvana jaja???
Prvo indukcioni je tata za sve sto mora brzo da se ugreje, narocito vodu, znaci kuvana jaja, voda, obavezno indukcioni.
E sad, muka je ako hoces rovita jaja, ja to volim, jer njemu treba za serpicu za 8 jaja, to je 16cm mala serpica od pola litra ili litar, onda ti treba 1,5min da prokljuca voda na 1,2 kW i onda smanjis na 200W i pustis 2 min, posto ne kljuca onda jaja le lupaju, pa ne pucaju...jednom mi jedno jaje od recimo 500 jaja puklo, naprslo.

A ako hoces mekana jaja, onda 1,5 min, pa na 200W 3 min, i ne vadis brzo jaja, nego ih ostavis u vodi da stoje 2,3 min i onda budu meka jaja, ali ne rovita...a ostavis ih 6,7 min i budu tvrda jaja.
Ali to je angazman od 1,5min plus 3 min rada i ostalo kad se setis...
Gde ces kuvana jaja van vode...ali kajgana poshirana, ne znam da li bi mogla ovako mirise da bi mogla, ja spremam to u tiganju, jer kad se ne doda ulja ili malo ulja voda u jajima napravi poshirana jaja...napravi se zapremina jaja 5x veca nego sto jesu...bude od 3 jaja pun tiganj 25cm..
Naravno cim se iskljuci jaja splasnu , kao i shne...ako to neces, onda moras trikove za poshirana jaja..

Ovo je za pomfrit, to stoji...e sad za sta jos..
Mozda moze opet ulje pa kao pohovani luk...onion...
pa te pohovane tikvice, ali mala je zapremina za to..ja volim pohovane tikvice, ali tikvice, ne plavi paradajs...ali poede to vremena podosta, jer treba jako dugo peci pa da nesto pocne da ostaje na tanjiru dok pecem...
Mana pohovanih tikvica je ulje, brasno , ulje, upijanje ulja i talog od brasna...
Ako ovo moze nekako da to resi , bilo bi dobro...

Nego pitanje, posto u rernama postoji ventilator, proucavali ja i Vesna Zmijanac u Ikei, tamo imaju skupe rerne sa jednim velikim i dva mala ventilatora...jel to radi isti posao kao ovo?
Ona koristila popularnost da dobije vise informacija, lakse se trude oko nje...

Pecenje na vazduhu je pravi ukus kao sa rostilja.
Za sada sam primetio da mi posle pojedenog hrana "nije teška" u stomaku a interesantno ni hleb ne konzumiram kao kada je standardno masno?!
Nije loše, nije loše...
Ranije sam hleb dodatno tretirao sa onim sendvič tosterom da ne bude presan a sada ne osećam potrebu za istim.

Ne znam , za jaja ja nikad ne bih koristio ovo , za kuvana jaja???
Prvo indukcioni je tata za sve sto mora brzo da se ugreje, narocito vodu, znaci kuvana jaja, voda, obavezno indukcioni.
E sad, muka je ako hoces rovita jaja, ja to volim, jer njemu treba za serpicu za 8 jaja, to je 16cm mala serpica od pola litra ili litar, onda ti treba 1,5min da prokljuca voda na 1,2 kW i onda smanjis na 200W i pustis 2 min, posto ne kljuca onda jaja le lupaju, pa ne pucaju...jednom mi jedno jaje od recimo 500 jaja puklo, naprslo.

A ako hoces mekana jaja, onda 1,5 min, pa na 200W 3 min, i ne vadis brzo jaja, nego ih ostavis u vodi da stoje 2,3 min i onda budu meka jaja, ali ne rovita...a ostavis ih 6,7 min i budu tvrda jaja.
Ali to je angazman od 1,5min plus 3 min rada i ostalo kad se setis...
Gde ces kuvana jaja van vode...ali kajgana poshirana, ne znam da li bi mogla ovako mirise da bi mogla, ja spremam to u tiganju, jer kad se ne doda ulja ili malo ulja voda u jajima napravi poshirana jaja...napravi se zapremina jaja 5x veca nego sto jesu...bude od 3 jaja pun tiganj 25cm..
Naravno cim se iskljuci jaja splasnu , kao i shne...ako to neces, onda moras trikove za poshirana jaja..

Ovo je za pomfrit, to stoji...e sad za sta jos..
Mozda moze opet ulje pa kao pohovani luk...onion...
pa te pohovane tikvice, ali mala je zapremina za to..ja volim pohovane tikvice, ali tikvice, ne plavi paradajs...ali poede to vremena podosta, jer treba jako dugo peci pa da nesto pocne da ostaje na tanjiru dok pecem...
Mana pohovanih tikvica je ulje, brasno , ulje, upijanje ulja i talog od brasna...
Ako ovo moze nekako da to resi , bilo bi dobro...

Nego pitanje, posto u rernama postoji ventilator, proucavali ja i Vesna Zmijanac u Ikei, tamo imaju skupe rerne sa jednim velikim i dva mala ventilatora...jel to radi isti posao kao ovo?
Ona koristila popularnost da dobije vise informacija, lakse se trude oko nje...
Pa što nas pitaš?
Pitaj Vesnu šta su joj rekli

Klasičan primer.
Evo ja se iznenadio da se na vrućem vazduhu mogu "skuvati" jaja sasvim lepo i lako i brže i bez pucanja.

Isto kao da pričamo o pivu. Svi smo odrasli i gledali kako stariji piju svetlo pivo pa nam crno neka ekskluziva ili šta li već. Polupismeni se kunu da ga u životu ne bi probali i da "im se okreće stomak od pomisli". A pismeniji znaju da je crno pivo zapravo prvo pivo a da su mnogo kasnije štekarenjem došli do svetlog na koje se masa loži iako je crno hranljivije i zdravije. A i lepše brat bratu.

Šta kaže Vesna?
Jel to to?
Može na rate?
:D

Poslednja izmena:
Za sada sam primetio da mi posle pojedenog hrana "nije teška" u stomaku a interesantno ni hleb ne konzumiram kao kada je standardno masno?!
Nije loše, nije loše...
Ranije sam hleb dodatno tretirao sa onim sendvič tosterom da ne bude presan a sada ne osećam potrebu za istim.
Da, ja koji bas volim svez hleb,jedem meso sa sasvim malo hleba.Zena se cudi,nije joj jasno,a pravo da ti kazem ni meni.

Pisite sva jela koja pravite, ne bi li me navukli, nije ironija, nego da vidim sta tu ima a da je u mom stilu....
Nisam neki krompirnjak, to jedem samo kad menjam hleb krompirom, a 3 minusa sa 1 minusom, i krompir ima minus kod mene ali mnogo manji od hleba..

I u koliko puta mora....i to mi je bitno...

Kazu 1300W a 3,5 litara je posuda max, ove manje su od 400ml pa navise...

dl_air_fryer_pro_01.jpg

Da, ali ove "Dart Vejder" kacige od 2.5L i 3.5L služe za osobe koje žive same ili sa još nekim ili kao podstanari gde nemaju baš mnogo mogućnosti/slobode.

Kapiraš poentu uredjaja sada?

Takodje ni brend nije toliko bitan koliko priča o funkcionalnosti.

Kao što se do sada moglo pročitati par nas ima Delimano, komšija koji mi potvrdio funkcionalnost ima Gorenje, dvoje komšija kupilo neki kineski "no name", zamisli.ima i od 1.5Lit...

Cenovni rang je isti bez ikakve bzira na marku.
A ko baš hoće da se džekira original je Philips

Pisite sva jela koja pravite, ne bi li me navukli, nije ironija, nego da vidim sta tu ima a da je u mom stilu....
Nisam neki krompirnjak, to jedem samo kad menjam hleb krompirom, a 3 minusa sa 1 minusom, i krompir ima minus kod mene ali mnogo manji od hleba..

I u koliko puta mora....i to mi je bitno...

Kazu 1300W a 3,5 litara je posuda max, ove manje su od 400ml pa navise...
Nema navlačenja
Ako ti engleski m je problem, mada po meni dovoljno da imaš oči ili korektivno sredstvo kojim uspostavljaš funkcionalnost očiju, odeš na YouTube (ne na RedTube nego YouTube) i gledaš šta narod radi.

Još ako otkucaš Air Fryer Recipes...

P.S. bolje otkucati Air Fryer Mistakes i upoznati se šta ne treba raditi ili kako bolje uraditi

Nema navlačenja
Ako ti engleski m je problem, mada po meni dovoljno da imaš oči ili korektivno sredstvo kojim uspostavljaš funkcionalnost očiju, odeš na YouTube (ne na RedTube nego YouTube) i gledaš šta narod radi.

Još ako otkucaš Air Fryer Recipes...
Ne to ne pije vodu..
Ukucaj 15 ili 11 ili 19 jela koja se nikad ne prave u air fritezi i dobices spisak tacno onog sto si ti napisao da pravis u fritezi...

Znaci bice na spisku , cevapi , hamburger, vegy burger, i sve ono sto ste ovde napisali da ste radili , da pileca krilca, pile, bataci sve ce to biti na internetu na spisku sta NE treba da se pece u air fritezi..

Ne to ne pije vodu..
Ukucaj 15 ili 11 ili 19 jela koja se nikad ne prave u air fritezi i dobices spisak tacno onog sto si ti napisao da pravis u fritezi...

Znaci bice na spisku , cevapi , hamburger, vegy burger, i sve ono sto ste ovde napisali da ste radili , da pileca krilca, pile, bataci sve ce to biti na internetu na spisku sta NE treba da se pece u air fritezi..
Pa verujem da sad ulazimo u intergalaktički rat proizvodjača na Slobodarskom Trćištu

Verujem da su proizvodjači klasične friteze za pomfrit gde ti treba par litara ulja za pola kile krompirića našli potencijalne opasnosti "vrućeg vazduha", za razliku od njihove "zdrave" friteze koja kad sklizne sa vrelim uljem pa bude šta bude....

Kapitalizam je to, druže proleteru, ne razumeš ti to.
Za kapitalizam treba para ili bar prvo da pokradeš.
Ovako, odjednom, gologuziju u kapitalizam....
Zanimljivo ko indijski akcioni ..

Ja nisam protivnik tehnologije, to ti pogresno posmatras, ja sam ionako vec mozgao na ovu temu pre ovoga, samo ne ovako manje snage...ali jos bolje ako moze manje snage, ali tacno da vazi pravilo smanjis snagu i dobices vise isuseno jelo, to je i ovako u tiganju isto slucaj....
Ko ima krcka to isto zna...
Manja temperatura , mozda malo duze pecenje, ali susniji rezultat..
Cak i kad obezbedis konzervaciju pare...opet se oseti....osim ako neka komponenta radi neki posao sa vlagom, npr jaja se napumpaju , ili neka druga supstanca, luk ....pirinac..(sto nije istina, pirinac se naduvava mnogo vise vodom u mlakom a ne vrucem stanju)

Back