Friteza na vruć vazduh - Air Fryer

Iako je tema zastarela, želim da se nadovežem da sam ja imao neku Turbo halogen pećnicu, dobili je na poklon za venčanje. To je kao neka preteča friteze jer ima grejače a iznad njih ventilator koji rotira vruć vazduh u krug i tako se priprema hrana. I može bukvalno bez imalo ulja, a može i sa vrlo malo, baš kao i friteza. Jedna od najboljih stvari koje sam imao za pripremu hrane, bukvalno smo spremali sve živo u njemu, međutim sama posuda je staklena i jednom prilikom mi ispala i naravno pukla. Od tada patim za tom pećnicom, a ne da su bila dobra krilca spremljenja u njoj...

Screenshot 2024-10-09 at 13.01.03.png

Iako je tema zastarela, želim da se nadovežem da sam ja imao neku Turbo halogen pećnicu, dobili je na poklon za venčanje. To je kao neka preteča friteze jer ima grejače a iznad njih ventilator koji rotira vruć vazduh u krug i tako se priprema hrana. I može bukvalno bez imalo ulja, a može i sa vrlo malo, baš kao i friteza. Jedna od najboljih stvari koje sam imao za pripremu hrane, bukvalno smo spremali sve živo u njemu, međutim sama posuda je staklena i jednom prilikom mi ispala i naravno pukla. Od tada patim za tom pećnicom, a ne da su bila dobra krilca spremljenja u njoj...

Pogledajte prilog 1622869
Ja je imam negde. Nisam je ni jednom koristila. Ako je nadjem uslikacu ti je.
Zvala sam je inkubator, veliko, tesko...

Ja je imam negde. Nisam je ni jednom koristila. Ako je nadjem uslikacu ti je.
Zvala sam je inkubator, veliko, tesko...
Ali bukvalno predobra stvar! Nema šta nismo spremali u njoj...posle sam mesecima tražio gde da kupim tu staklenu posudu, ovi iz te firme me zavlačili te danas, te sutra, i na kraju ništa. I danas patim za krilcima iz te pećnice :)

Ali bukvalno predobra stvar! Nema šta nismo spremali u njoj...posle sam mesecima tražio gde da kupim tu staklenu posudu, ovi iz te firme me zavlačili te danas, te sutra, i na kraju ništa. I danas patim za krilcima iz te pećnice :)
a kako si je prao? davnih dana bila je reklama samo ubacis vodu i deterdzent i sama se opere :D
e sada bas zbog toga sto je od stakla i teska i velika...ucinila mi se neprakticnom za koriscenje

evo sad sam video da sam na temi 2021.god.rekao da ću nabaviti tu spravu i jesam ja mislim već sledeće godine odlična stvar u njoj pečem sve i svašta batake bk i sk,file,pomfrit,lososa sve živo jako lepo sve to bude ova moja friteza je od 3,5 l ima i većih ali za sada mi ova završava posao rernu samo koristim kada pravim picu ili kada pečem hleb jako je bolja alternativa klasičnom prženju na ulju

a kako si je prao? davnih dana bila je reklama samo ubacis vodu i deterdzent i sama se opere :D
e sada bas zbog toga sto je od stakla i teska i velika...ucinila mi se neprakticnom za koriscenje
Pa tako smo je i prali. Nego tu gde smo živeli, kuhinja bila neka malečka pa sam morao iznad kade da je perem. I jednom prilikom mi ispadne, jer je zaista bila preteška. Ali smo je tako prali, bukvalno topla voda i deterdžent i gotovo sve za čas.

E ovakva je moja samo da je nadjem, mada ne secam se koji je proizvodjac u pitanju i bele je boje ali isto ovako izgleda...mislim imam i klasicni air fryer

Mi smo imali, bila prodavala neka firma iz Subotice, tipa Kolosus ili tako nešto. Zvao sam ja njih lično par puta da vidim jel mogu da se kupe samo ti stakleni sudovi. Može može, evo treba da stigne ove nedelje, sutra, samo što nije...na kraju sam odustao. Sad ne znam koliko bi mi se isplatilo da uzmem to ili neku fritezu. Nas je četvoro, supruga, ja i dve devojčice. Ne jedemo mi toliko hrane da mi je potrebna ona dupla, ali mi se čini kao dobra investicija. Samo, iskreno...koliko god ih ljudi hvale, nisam siguran koliko su stvarno dobre...nekako sam skeptičan dok ne vidim i ne probam hranu iz njih.

Mi smo imali, bila prodavala neka firma iz Subotice, tipa Kolosus ili tako nešto. Zvao sam ja njih lično par puta da vidim jel mogu da se kupe samo ti stakleni sudovi. Može može, evo treba da stigne ove nedelje, sutra, samo što nije...na kraju sam odustao. Sad ne znam koliko bi mi se isplatilo da uzmem to ili neku fritezu. Nas je četvoro, supruga, ja i dve devojčice. Ne jedemo mi toliko hrane da mi je potrebna ona dupla, ali mi se čini kao dobra investicija. Samo, iskreno...koliko god ih ljudi hvale, nisam siguran koliko su stvarno dobre...nekako sam skeptičan dok ne vidim i ne probam hranu iz njih.
Ima smisla sto imamo istu, i ja sam iz Subotice:mrgreen:
Posto ja taj inkubator imam ali ga nikada nisam probala ali ovaj novi air fry-er jesam ne mogu da ih uporedim.
Moj ovaj novi frajer mislim da je mali za cetvoro:think:
Mislim ok, napravi se iz 2 ture a moze svasta da se ispece ali bude suvlje nego inace.

supruga peče i pandišpan, ono testo za torte, a za slana jela da i ne govorimo
msm stvarno dobra srvar

yup , ali dok se rerna zagreje, pa se umasti , pa preko leta greje celu kuhinju, pa one niklovane rešetke, sve to treba posložiti , ovako sa ovim ide sve lakše i brže
Znam, probano, ali kuhinja koja ima sve te dodatke, prosto traži vreme za održavanje i dodatni prostor. Meni je osnovno da kuhinja bude kompaktna i da se lako održava. Dodaj još i kuker, pa razne sprave za obradu hrane pre kuvanja i pečenja i treba ti još jedna prostorija....koju treba laditi i grejati...
Neki dan sam probao pravljenje čipsa u rerni bez ulja i radi odlično...a baš je trebalo i malo ugrejati dnevni boravak...:)
A taj pekač sam probao kod prijateljice koja voli igračke i odbaci ih čim se izigra, u neki špajz da čami...i radi odlično, samo ona i dalje u rerni sprema hranu...:)

Važnije ti je da je sve pri ruci nego da juriš uredjaje po stanu, pekač za leb, seckalice,kukere, smutljake, a kafu kuvaš na ringli :) , da ne pominjem uredjaj za esspreso, pa mućkalice ...dok to sve rasporediš možeš da sediš samo na terasi, a da spavaš na tavanu....:)

Back