Friteza na vruć vazduh - Air Fryer

Pa verujem da sad ulazimo u intergalaktički rat proizvodjača na Slobodarskom Trćištu

Verujem da su proizvodjači klasične friteze za pomfrit gde ti treba par litara ulja za pola kile krompirića našli potencijalne opasnosti "vrućeg vazduha", za razliku od njihove friteze kad sklizne sa vrelim uljem oa bude šta bude....

Kapitalizam je to, druže proleteru
Pa svejedno , ne znam zasto to govoris, medij je medij...autoritet medija je unisten, ja to kazem, ti ga savetujes, ja ti kazem ne prolazi , ti objasnjvas da ne prolazi , malo cudan logicki klackalica tok, ali priznajem tako je obicno u Srbiji....prica ide dalje, niko pogresno rekao , svi su na istom pravcu...i tako nista se na kraju i ne zakljuci , dok se ne ponovi prica a onda tvoju pricu prica drugi a ti pricas neku drugu pricu..

Pazi ako tip , kuvar izjavi da su krilca suvise suva, ti kazes da su super, ali batak je suvlji, pa to resavas nekim metodama, onda neko sa strane moze da pomisli da je i za krilca taj kuvar u pravu..
Zato ja trazim vasu praksu, ne interesuje me net , ovako znam vasa razmisljanja ,kriterijume i logiku , ma koliko falicna, znam je...
Ako ti kazes nisu mnogo suva krilca, onda znam da su onda mozda nas nacin pilecih krilaca, mi i volimo kad kozica nije masna nego malko suva na bataku i k. bataku...

Pazi pise i za pomfrit da ne bi trebalo da se sprema u ovome...zaboravih sta je tacno razlog...
Zato ja mislim da je bolji pristup vi napisite sta pravite, i onda covek moze da vidi , kao i kod one slobodnije postavljene teme, oko kuvanja u teglama...pa tu upadne rus koji to prodaje na pijaci , pa radi totalno drugacije, pa onda sediste za pile da se pece uspravno i onda tu bude puno sitnih stvari koje pokazuju detalje i shvatanja.

Pa svejedno , ne znam zasto to govoris, medij je medij...autoritet medija je unisten, ja to kazem, ti ga savetujes, ja ti kazem ne prolazi , ti objasnjvas da ne prolazi , malo cudan logicki klackalica tok, ali priznajem tako je obicno u Srbiji....prica ide dalje, niko pogresno rekao , svi su na istom pravcu...i tako nista se na kraju i ne zakljuci , dok se ne ponovi prica a onda tvoju pricu prica drugi a ti pricas neku drugu pricu..

Pazi ako tip , kuvar izjavi da su krilca suvise suva, ti kazes da su super, ali batak je suvlji, pa to resavas nekim metodama, onda neko sa strane moze da pomisli da je i za krilca taj kuvar u pravu..
Zato ja trazim vasu praksu, ne interesuje me net , ovako znam vasa razmisljanja ,kriterijume i logiku , ma koliko falicna, znam je...
Ako ti kazes nisu mnogo suva krilca, onda znam da su onda mozda nas nacin pilecih krilaca, mi i volimo kad kozica nije masna nego malko suva na bataku i k. bataku...

Pazi pise i za pomfrit da ne bi trebalo da se sprema u ovome...zaboravih sta je tacno razlog...
Zato ja mislim da je bolji pristup vi napisite sta pravite, i onda covek moze da vidi , kao i kod one slobodnije postavljene teme, oko kuvanja u teglama...pa tu upadne rus koji to prodaje na pijaci , pa radi totalno drugacije, pa onda sediste za pile da se pece uspravno i onda tu bude puno sitnih stvari koje pokazuju detalje i shvatanja.
Ovo što si postavio:
Cooking in air-fryers could produce acrylamide, a toxic and potentially carcinogenic chemical. It is an odorless, white, crystalline organic solid with melting point of 84-86° degrees Celsius.

Ovo ti je klasičan primer manipulacije gologuzijom. Svi nabrojani "užasi" se zapamte ali malo ko pročita ono prvo a to je "može da bude" a to je već SFERA NAGADJANJA. Kao što rekosmo prolazi kod neupućenih.

WHO (SZO) nije potvrdio navode pa se ti plašiš ali je isti taj WHO (SZO) najozbiljnije upozorio za 2G/3G telefone da su opasni a ljudi prešli na još grdje 4G/5G i deci u ruke uvaljuju.

Uzmimo isto tako pečenje pileta u "domaćinskoj rerni", onoj zabagreloj i nečišćenoj.

Op trt, jel?
Pa i ova "Dart Vejder" friteza valja da se opere mlakom vodom i sundjerom, tačnije posuda u kojoj se sprema hrana I ONDA NIŠTA OD PREPEČENIH ELEMENATA HRANE KOJI SE VUKU PO FRITEZI kako piše u "dara mara tičnom proglasu"

Živiš u 21. veku i svestan si da je i sladoled na śtapiću potencijalno kancerogen. O ostalim proizvodima da ne pričamo. Ima i onaj sajt koji nabraja da ništa nije zdravo ali nisu napisali šta pa jeste? Voda iz česme ne valja zbog cevi a voda iz plastike još gora zbog kancerogenog pakovanja.

Nisi ti još gladan čim ti sve ovo smeta :D

Poslednja izmena:
Ja se secam neke multipla rerne u stud kuhinji , za 3 tacne....koja je imala 4 ventilatora sa zadnje strane i kad ukljucis mozes da biras, da rade ventilatori. Kad ukljucis to , to je kao uragan kao da si stavio jela u kalorifer samo sto kruzi kad se zatvore vrata....
Zar to nije isti ovaj princip samo mnogo veca snaga....ne znam kako se regulise snaga kod tih starih iz ko zna koje godine, ali pice ne izlaze zagorele...izlaze fine i pecene...

I sigurno da nije IC grejac, jer bi onda prva pica vrisnula, a ostale pevale nepecene...
Znaci da je bas kao ovo..

Da li treba da potsetim ljude da je pre mode ic grejaca postojala moda perlica grejaca gde ti ne vidis nijedan grejac nego je sve preko temperature vazduha...samo sto nisu imale ventilatore..

Poučen istorijom i nerazumnim osvajačima, naš narod je dopunio slovensku genetiku potrebom da se friz napuni lebom čak i kad ga prodavnice i pekare imaju za vraćanje...

freezer2_1_orig.jpg

Tehnologija cirkulacije toplog vazduha iz air fryer friteze sem brzog odmrzavanja nudi i eliminaciju onog karakterističnog friz efekta, konačno...

Prijatno braćo u frci da se opet, daleko bilo, ko će ga znati, vidiš šta se dešava...

od kada je problem da se ocisti....ovi napravili nauku od toga...
pa normalno je da se opere odmah posle upotrebe :eek:
ti modeli koje mi imamo se super lako ciste...moze i u masinu za pranje posudja...2 posude plus ako se ima resetka ili tacna...
a kao sto sam rekla ja praktikujem pek papir u poslednje vreme...+ povremeno voda + deterdzent na 200C 10 min...

Uuu to je cesta fora...donesite mi kafu sa obranim mlekom i slagom....nema masti u mleku a zato ostane lufta da bude u slagu..
pitao si šta nudi ova friteza naspram drugih uredjaja pa da razmisliš o nabavci

- brže i lakše osušiš čarape ako treba uskoro na posao a radijatori nisu bili topli odnosno leti bio kišni dan

8 minuta, 120 stepeni sa okretanjem, nemoj iznad nisu sve pamučane a i da se ne zalepe

e to ne možeš u rerni a sa fenom ili peglom se ne spremaju jela

delimano recimo često daje popuste
baš sad možete da nabavite fritezu sa digitalnim panelom za 25% popusta
Ja eto nabavio Pro model u posnoj nedelji izgleda (puna cena), evo opet hiljadu jeftinije...
Akcija traje sledećih 5 dana
Skoknete do ovlašćene prodavnice ili naručite, čini mi se da im je dostava besplatna tek preko 15.000 (128€ i 20¢)
https://www.delimano.rs/ponuda

ok nazivimo ovo reklamom ali ja nemam ništa od iste

dodaću i druge kad budu davali popust

Poslednja izmena:

Back