Frekvencija WIFI i Mikrotalasne ista - da li je moguce da niko ovo ne vidi?

Ako se sume suse bas u Americi a da oni sami ne znaju tj. nece da navedu razlog o cemu bi se radilo nego o zaveri? Nesposobnosti americke nauke da utvrdi uzrok? Ali kada bi bilo utvrdjeno da su uzrok radari, niti bi americka vojska odustala od antiraketnog programa niti bi zabranila njihovo koriscenje,

Da im je stalo do CO2 sigurno bi nesto preduzeli - bar bi pristali na pariski sporazum o klimi.

Znaci imamo dvostruku zaveru - nepristajanje na sporazum i nesposobnost da se utvrde uzroci susenja drveca ili propadanja ozonskog omotaca.

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Meteorologija ne moze da bude antisistemski orijentisana jer bi u tom slucaju bila cenzurisana i zabranjena, kao filozofija. Odavno je izneta hipoteza da ce lansiranje satelita unistiti omotac, ali sada kada se ostvaruje sacica vladinih meteorologa daje ocenu za javnost da nema pojma sta se desava.
Stavise uskoro ce biti zabranjeno i posmatranje omotaca: "Da bi mogli utvrditi što bi bilo potrebno kako bi se spriječilo daljnje smanjenje, iznimno je bitno da razumijemo što uzrokuje promatrani padajući trend", kazala je. Znanstvenici upozoravaju i da se proračunske prijetnje vezane uz američko satelitsko praćenje moraju promijeniti, odnosno traže da Trump ne ukine sredstva za četiri važne misije.

Korisno je primetiti da sve ovo ide u prilog stvaranju sveta koji ce biti negostoljubiv za coveka ali idealan za robota - dobice izvor ultraljubicaste energije koji ce mu omoguciti vecu pokretljivost i autonomnost.

Ma to je totalna glupost.. niko jos nije zapravo dokazao co2 i lose efekte. Nego biljkama on i treba i pogoduje za hranu.

Nego stvar je totalno u ekonomiji: zapravo mi placamo 3 od 4 osnovna resursa za ljude a to su:
1. Energija
2. Zemlja
3. Voda
4. Vazduh

E sada problem je kako reci ljudima da placaju vazduh - pa lepo reci da je co2 stetan.. tj udisete vazduh a izdisete co2... i kada to urade rob ste skoro 100%
jos dusu da vam uzmu i to je to.

Daleko od toga da me zabole za klimatske promene, pratim tu priču preko 15 godina. Tokom tih 15 godina sam shvatio koliko je to kompleksna tema, koji sve parametri moraju da se prate, koji su sve mehanizmi povratnih sprega uključeni, koliko znanja je potrebno da bi se razumela problematika.

Zato ja priznajem da nemam dovoljno znanja klimatologije da bi zauzimao tvrde stavove, pogotovo alarmističke stavove koji se baziraju na žestokim pojednostavljenjima i teorijama zavere. Priznajem, u jednom trenutku (možda pre desetak godina) sam bio naklonjeniji toj strani, ali sam se osvestio i prihvatio svoje neznanje. Laici su skloni banalizacijama, takozvani Daning-Krugerov efekat. Toliko nemaju pojma da su uvereni da mnogo znaju.

Upravo na ovoj temi vladaju Daning-Krugerovci, zabavno je čitati nebuloze koje se ovde ispaljuju.

Zato ja priznajem da nemam dovoljno znanja klimatologije da bi zauzimao tvrde stavove
Sto se mene tice neko je skontako kako da greje neku regiju preko jonosfere. Znaci da proizvodi "povrsan" efekat i posto su isti vlasnici medija, onda su odlucili da spinuju preko medija, secam se dobro onog "inconvinient truth" sa algorom, koji je pominjao neki efekat "hokejske palice" - cisto sektasko pranje mozgova - danas izgleda smesno!

evo nekoliko slika iz jednog filma. Film je odlican, star oko 30 godina, vrlo poucan,
cak jednom se kaze u filmu: "tv i dok je ugasen on emituje talase da vas drzi uspavanim"
evo malo slika:
they-live-panneaux.jpg

they-live-obey-horror-review-9.jpg

jel zna neko o kom se filmu radi?

Daleko od toga da me zabole za klimatske promene, pratim tu priču preko 15 godina. Tokom tih 15 godina sam shvatio koliko je to kompleksna tema, koji sve parametri moraju da se prate,

Globalno zagrevanje je vise problem zbog toga sto visoke temperature lose uticu na elektroniku, inace zbog ugrozenosti zivog sveta se nijedan naucnik ne bi mnogo potresao kao sto se ne potresaju ni zbog UV indeksa nego ljudima jednostavno preporucuju da se kriju od sunca kao pacovi (pa veliki broj zivih vrsta ce bolje podneti zagrevanje nego elektronski uredjaji).

Paradigma savremene nauke je jos sedamdesetih raskrstila sa tim da Homo sapiens nema nikakvu buducnost na ovoj planeti, 2020. je projektovana kao godina kada ce se jasno ispoljiti prvi elementi ekoloske krize i to se ostvaruje. Ide se na stvaranje vestackih bica od kojih se ocekuje da spontano razviju vestacku svest, jer naucnici smatraju da je bolje da u posthumanoj eri planetom vladaju roboti nego divlje zveri (cak i da projekat vestacke svesti dozivi neuspeh).

Nauka, dakle, ima jasnu viziju razvoja civilizacije i ciljevi tog razvoja su odavno definisani.

Poslednja izmena:
Ide se na stvaranje vestackih bica od kojih se ocekuje da spontano razviju vestacku svest, jer naucnici smatraju da je bolje da u posthumanoj eri planetom vladaju roboti nego divlje zveri (cak i da projekat vestacke svesti dozivi neuspeh).
pa sad, to bas nece da ide.. jer 1) jos tacno ne znamo sta je to svest, 2) da bi napravio takve robote, oni moraju da imaju mogucnost samoreprodukcije (bez fabrika) nego iz semena. A da bi to uradio moras dobro da znas da projektujes mehanizme na molekularnom nivou i da znas sve kako fukncionise u prirodi.. a mi smo daleko od toga.. ma koliko hteli da kao budu robotizovani...
ono sto moze covecanstvu da pomogne je da se odreknu "viska vrednosti" i novca

Back