Prosecan Srbin misli da mikrotalasna ima radioaktivno zracenje...
ала лупаш, радиоактивно зрачење су ЧЕСТИЦЕ које после јонизују или разарају остале честице
а електромагнетно (које је овде тема) је ПОЉЕ које може да утиче на остала поља или материју.
тај утицај поља се види унутар микроталасне, која је заштићена Фарадејевим кавезом (ништа друго до метална или мрежаста затворена кутија) и то зрачење од 1000 вати не излази напоље. (обратите пажњу на "не излази напоље")
Ruter ima nekih mozda 5w dok mikrotalasna oko 1000w
Е сада, 5 вати рутера излази напоље (мора да допре до осалих уређаја), забрињавајуће је то што рутер предаје ту енергију 24 сата.
ево мало математике за неверне томе:
ако за прокључавање 1,3кг воде у мкт. треба 1200 секунди (или 20мин)... (мозак тежи око 1,3кг)
пошто је рутер 200 пута слабији од микроталасне (1000w/5w=200),
значи рутеру би требало 200*1200сек = 240000 секунди да прокључа 1,3лит воде
то је у сатима 240000/3600=67 сати
или у данима 67/24=2,8 дана рецимо 3 дана.
дакле, за 3 дана једног бежичног интернета ваша глава прими енергије толико да би прокључала.
Наравно да неће прокључати пошто стално и губи топлоту,
али шта се дешава на молекуларном нивоу јел то остаје нетакнуто??
Шта се дешава са деобом ћелија? још битније шта се дешава са ланцима ДНК?
Ако се ланац ДНК прекине или измени услед примљене енергије он се више не враћа на старо!!!! (исто важи и за молекуле, протеине, беланчевине...)
5вати, 1000вати, не битно, допире до саме сржи вашег организма до молекула и ту вас "подргрева", прескачући све одбрамбене механизме које има ваше тело!!
дакле, не знам ко вам је напричао ону причу слабо је то само 5вати неће ти бити ништа??????
ја сам дипл. инг. електротехнике - просечан Србин - знам шта причам