Francuski buldog

Pozdrav svima,ja sam veeeliki ljubitelj ovih pasa! Zelim vec dugo d auzmem jednog,ali posto sam ziveo do pre pola godine sa sestrom koja ima dvoje dece,nikako nisam smeo ga uzmem! E sada su se oni odselili i ostao mi je jos jedan problem a to je cena Francuza! Realno mnogo je 400 eura,to je vise od prosecne plate u Srbiji.Ako bilo ko ili ako zna bilo koga ko bi dao FB za 100 eura,neka mi javi! Znaci ne trazim da mi se pokloni stene,dacu 100 evrica ali ne vise,pa kad naletim naletim ali imacu ga kad tad!

pazi Boki, francuzi se pare uz pomoc veterinara (placa se),parene se placa i muzjaku(u visini cene steneta), poradjaju se carskim rezom(placa se)prve dve vakcine i vadenje rodovnika kosta oko 50 E, ako im a tri steneta 400 e ne pokriva troskove. Osim toga bitno je da su roditelji dobri, isto kao i sa ljudima, a ako imas minimum 50 E koliko kosta mesecno odezavane bez poseta veterinaru, onda je cena od 500 E sasvim pristojna za takvog psa. Niko ti ga nece dati za 100E, A ako nadjes za 200 bez papira veeeliika je sansa da je to mesanac i da neznas kako ce izgledati kada poraste. Pozzzdrav

Pozdrav svima,ja sam veeeliki ljubitelj ovih pasa! Zelim vec dugo d auzmem jednog,ali posto sam ziveo do pre pola godine sa sestrom koja ima dvoje dece,nikako nisam smeo ga uzmem! E sada su se oni odselili i ostao mi je jos jedan problem a to je cena Francuza! Realno mnogo je 400 eura,to je vise od prosecne plate u Srbiji.Ako bilo ko ili ako zna bilo koga ko bi dao FB za 100 eura,neka mi javi! Znaci ne trazim da mi se pokloni stene,dacu 100 evrica ali ne vise,pa kad naletim naletim ali imacu ga kad tad!

Ako tako rezonujes, imaces kad-tad mesanca koji je kao mali licio na francuskog buldoga, Baki je sve lepo objasnio.

Trazim ozbiljne uzgajivace FBa u Beogradu i okolini za kupovinu muzkog steneta bez-braon boje show kvaliteta...
Dali mi mozete nekog preporuciti ili mogu zamoliti uzgajivace koji vide moj post da me ovim putem kontaktiraju?
Unapred hvala.

Pre svega, dobar dan svima. Ja sam skroz novi nov na ovom sajtu i u ovoj temi.
Otvorio sam nalog iz prostog razloga zato što imam štene francuskog bulodga ali se plašim da nije mršav.

On sada ima 7. meseci, zanima me koliko bi kila trebalo da ima? Koja hrana i vitamini su najbolji za njega i u kojoj meri?

Hvala puno. Aleksa

http://4.***************/-6izz8zbi0o4/TsbjCsKS-gI/AAAAAAAABhk/6xnT5K2qpEw/s640/171120111030.jpg
Ovo je Bambi kad je imao 5 meseci.

Ako je nekome lakse, moze mi odgovoriti i na moj E-mail: aleksa_chl@yahoo.com

65729277-1.jpg

i link za malo veci format
http://static.panoramio.com/photos/original/65729277.jpg

Aleksa
pogledaj malo po balkankinology sajtu, mozda ces tamo naci sta ti treba

i ne panici, sa godinu dana ces imati kompletnog psa, i bolje da je mrsav nego debeo, udebelice se bez brige

pozdrav

Poslednja izmena:
Mi u kuci imamo stene Francuskog Buldoga,lud je kao struja ima oko 9 meseci i pokusava da uvede disciplinu nad nama..
Mnogo je tvrdoglav i ako mu popustimo nagraisali smo:)..
Ipak ne bih ga dao ni za kakve pare kakvu god stetu napravio ..

Poklanja li neko francuskog buldoga? Papiri (pedigre) nisu potrebni. Pas bi se cuvao iskljucivo u stanu uz pruzanje neogranicene ljubavi!!! Vlasnici jednog takvog lepotana tuguju jer je njihov ljubimac uginuo posle desetak godina starosti... Nisu u mogucnosti da odvoje 200 evra za koliko su oni nasli najjeftinije inace su cene i mnogo vise. MOLIM sve koji mogu da pomognu sa bilo kakvim informacijam gde i kako nabaviti takvog psa... Ljudi su dobri, posteni i ne bi ga sigurno koristili za dalju preprodaju!!!!
HVALA

Cao svima..imam jedno pitanje, da li neko ima na poklon stence francuskog buldoga? Trenutno nisam u finansijskoj situaciji,a mastam o njemu vec duze vreme. Ako bi iko hteo da mi ga pokloni, bila bih mu vecno zahvala i ne bi se pokajao, jer bi dobro brinula o njemu, jer sam se prosto zaljubila u ovu rasu kuceta. Hvala unapred..

PlavaDevojko, kupovina steneta je najmanja stavka u budzetu, narocito za rasu osetljivog zdravlja, tesko da ce ti ga neko pokloniti, a da je u pitanju cistokrvni stenac kom nista ne fali. Ipak, srecno u potrazi. Pogledaj i po azilima i grupama za udomljavanje, povremeno se pojavi i neki rasan pas, mozda ne bas francuski buldog, ali veruj mi na rec, nisam nista vise volela zenku balkanskog gonica nego ovu sad bez rase.

Nedeljama čitam na internetu i tražim podatke i savete ali je veoma teško razdvojiti bitno od nebitnog kada nikada ranije nisam kupovao psa. Živim u kući sa dvorištem i livadom i želeo bih da nabavim rasnog(da pre svega izgleda kao pravi, a papiri su + ali ne najvažniji) francuskog buldoga za stalni boravak u kući i povremenu igru u dvorištu uz šetnje naravno.

Koje su opcije za nabavku, osim odgajivačnica iz oglasa? Koliko sam video dešava se da se kupi mačka u džaku kao štene, mešanac, ili oboleli primerak. Zapazio sam da je bitno videti majku i oca i uvek lično pre kupovine otići a ne ravnati se prema slikama na internetu ili pričama prodavca.
Što se cena tiče, video sam od 200 pa do 800e.

Da li vi koji ste iskusni sa psima imate savet koje konkretne korake treba preduzeti kako bi se došlo do slatke kuce. Kolika bi bila fer cena za ovo što tražim, ako poznajete tržište. Da li pol psa bitno utiče na način na koji se pazi i odgaja kuca ? Inače sam iz NS. Hvala svima na pomoći

Jedino na sta mogu pouzdano da ti odgovorim je da se francuski buldozi ne sparuju prirodno, vec mora da se uzme sperma od muzjaka, pa da se zenka vestacki osemeni na vrhuncu plodnosti, a sve to kod veterinara uz uzimanje brisa. I sa jednim stenetom u leglu najcesce, zato i jesu skupi.

Hvala mimi, to da su nezgrapni za prirodnu reprodukciju sam baš pročitao u par navrata. Imam neku konkretnu ponudu 300e, iz odgajivačnice za koju sam uspeo u par navrata na internetu da pročitam i negativne kritike i "prevare", ali razumem da niko nije savršen i da se greške dešavaju i ljudi se menjaju itd.

Da li se po slikama ponude može dati neki sud koliko je to "original" FB što se tiče izgleda šteneta samo?
fb.jpg

Hvala mimi, to da su nezgrapni za prirodnu reprodukciju sam baš pročitao u par navrata. Imam neku konkretnu ponudu 300e, iz odgajivačnice za koju sam uspeo u par navrata na internetu da pročitam i negativne kritike i "prevare", ali razumem da niko nije savršen i da se greške dešavaju i ljudi se menjaju itd.

Da li se po slikama ponude može dati neki sud koliko je to "original" FB što se tiče izgleda šteneta samo?
Pogledajte prilog 272692

Prevare nisu greske, vec svesne prevare...tako da ako su pisane kritike, to obicno i bude tako.
Rasa, kao sto rece mimi`s je teska za uzgoj, pa ne ocekuj za malo novaca pravo stene.
Ovde se vec dosta pisalo o toj rasi i pominjani su uzgaivaci, pa mozes krenuti i od toga. Procitaj, pozovi, raspitaj se. Kvalitet ima cenu, svugde, pa i u kinologiji.

@gagasf znam da su prevare kada se dese svesne, ali ne verujem da neko vara u 100% slučajeva jer bi propao. Konkretno se radi o uzgaivačnici iz Ade- De golden line. Ne očekujem za malo novca kvalitet ali ne znam kako se kreću cene kvaliteta. Gledao sam čisto radi poređenja cene FB u londonu, na interntetu, i to su cene po preko 1000 funti. Voleo bih da kupim pravog psa te rase, a da ne skontam kasnije da sam ošišan cenom, jer neću da budem ovca. Pogledaću još jednom celu temu ako se tu nalaze brojevi telefona odgajivačnica.

Brojevi ne smeju da se nalaze na samoj temi jer je takva politika foruma ali ozbiljniji odgajivaci (i oni koji se tako predstavljaju) obicno oznace slike svojim logom, nazivom odgajivacnice isl. pa nije nemoguce stupiti u kontakt sa njima.

Ok hvala na suptilnoj sugestiji. Našao sam koga sam trebao na ovoj temi, i videćemo da li će odgovoriti. Inače što se tiče pasa, jel sve jedno da li je muško/žensko? Plašim se da će na primer žensko moći u parku dok se igra sa drigim psima da zatrudni ako se u gužvi brzo sve desi sa drugim psima. Zato ipak mislim da je bolji muški pas. Da li sam u pravu? I što se tiče karaktera i aspekata koji mi nisu pali na pamet, koji pol psa vi preferirate i zašto, nevezano za rasu?

Ovo pitanje je vrlo opste...progooglaj malo i ovde teme a i na netu, jako puno se pisalo o tome... Tvoje pitanje je skroz nevezano za rasu, tako da imaces dobro da se nacitas;)
Moras se dobro informisati pre bilo koje nabavke psa, jer neke osnovne stvari moras znati :)

I da...pre ce ti se desiti da preplatis loseg psa, nego dobrog. Po meni los pas, kod "uzgaivaca" citaj mesanac, moze da se nadje i u azilu za dzabe, tako da je i 100 eura mnogo dati za takvog psa.
Bez uvrede po mesance!! :) Nisu mesanci losi, nego ih prave losi ljudi i prodaju za novce koji uopste nisu mali.

Poslednja izmena:

Back