Francuski buldog

Ma to je bila neka emisija gde su pomenuli kako je to treca rasa po zastupljenosti u Njujorku .
Eto rekose i kako su nastali ukrstanjem Engleskog buldoga i . . . francuskog. .. . .. .. ( jbemli ga , sad ne mogu da se setim pa da ne lupetam jos vise .)
Pogodna su rasa za urbane sredine i stanove jer su slabo aktivni , i ne zele preterano da se krecu a kamo li da potrce . ( cak je bila i jedna scena gde grupi pasa bacaju lopticu , ovi ostali se polomise da je uhvate a francuski buldog ni da trepne . )
Zbog pomenutog ukrstanja gena , skelet i misicna masa su takvi da su losi ili nikakvi plivaci ?, hrcu dok spavaju ( spljostena njuska ) i pomenuse da se ne razmnozavaju prirodnim putem .???
Verovatno nisam dobro cuo ili razumeo , zato sam i pitao ovde jer ni sam nisam poverovao .
zao mi je sto ne mogu opet da nadjem pomenutu emisiju , strana je i uvek govore o 10 najreprezentativnijih rasa passa po raznim osnovama .
PozZz . . .

Ma nema veze, u Njujorku su zaista popularni ti psi, danas su uopste aktuelni psi koji imaju usi kao slepi mis.

Francuski buldog nema ovih problema koje si ti opisao ( disanje), nije bas narocito ni lenj, ali jeste prilicno trvdoglav i " nezgodan" za obuku.

Back