Francuski auto bije glas da se bukvalno sve kvari 🤩

Tamo vozis na benzin ili dizel .Koja je cena galona .
Ovde su svi benzinci, dizelasi su jako retki ili ugradjeni u neke velike kamione i poneki pick-up.

Cena goriva varira od drzave do drzave, u mojoj nije bas najjefrinije (preracunacu cenu za litar goriva da bude jasnije za komparaciju).
Recimo za Regular - koji ide u standardne automobile tipa Toyota, Honda, Subaru itd.. je $1.14 za litar goriva i Premium - koji ide u Mercedes, Porsche i slicne je $1.27 za litar goriva

Ovde su svi benzinci, dizelasi su jako retki ili ugradjeni u neke velike kamione i poneki pick-up.

Cena goriva varira od drzave do drzave, u mojoj nije bas najjefrinije (preracunacu cenu za litar goriva da bude jasnije za komparaciju).
Recimo za Regular - koji ide u standardne automobile tipa Toyota, Honda, Subaru itd.. je $1.14 za litar goriva i Premium - koji ide u Mercedes, Porsche i slicne je $1.27 za litar goriva
Nekad je bilo tamo do-džabe.
I kolko trosi na preračunato 100 km .., da ne pišem milje .

Nekad je bilo tamo do-džabe.
I kolko trosi na preračunato 100 km .., da ne pišem milje .
Sve do pre Covid-a cena goriva je bila oko $1 ili cak i nize u nekim drzavama...

Povecanje cena je ucinilo svoje i smanjenje velicine motrora se i ovde desava. Mislim da se automobili najvise proizvode sa 2.0 ili 2.5, a veci primerci kao dzipovi, sportski ili pick-up do 3.5L.
Onako odokativno, za ove manje oko 10-12L na 100 km, za ove vece od 15-20L na 100km.
Imao sam ranije jedan sportski automobil kojem je racunar pokazivao i 22-23L na 100km u pojedinim etapama voznje :)

Ako vozis autobobil 5-6 godina (od kada ga kupis kao nov) i maksimalno 60-70 hiljada kilometara nece mu apsolutno nista faliti cak iako je Francuz, taman kada se razradi uvalis ga nekom drugom ko ce da ga kao mario vozi sledecih 20 godina. I naravno da ce da mu pukne pojas za vezivanje kada njime vezujes kolutove svercovanog kackavalja da se ne "razbeze" po kolima. Znam neke ljude u Srbiji koji voze megane, 308-ce, clio-e, ne kukaju da voze krsheve... no ne voze 2004-to godiste, voze bar 15-tak godina mladja kola.

Pre 2-3 godine vidim na americko-kanadskoj granici automobil koji mi ekstremno poznat, u koloni je jedno 5-6 automobila ispred, na kraju izadjem iz kola da pogledam sta je to. Jbt, pa to je Dacia, ne nije, pise na njemu Renault Duster, meksickih tablica. Zapucao preko cele USA u posetu, verovatno, rodbini. Nisam ga fotografisao jer su pogranicni policajci obicno nadr.kani a nije dozvoljeno fotografisanje na samoj granici.

Sta se lozite na sliku pojasa koji je ko zna iz kog razloga otkacio se sa kopce?
mario niti je to video uzivo niti je to ikada video ali je otvorio temu bezveze jer zna se da francuski automobili pruzaju sasvim dovoljno i taman toliko i kostaju.
Moj otac je vozio 25 godina Renault 18 i presao 200k km bez i jednog jedinog problema.
Ja poslednjih 5 meseci vozim Twingo i nemam nikakvih problema a svaki da n ga vozim.
Bas sinoc sam isao za Backu Palanku i kad sam se vracao krenula kisa i neki magarac upro da me obidje pa upro. Zabo mi se od nazad i nikako i ja po gasu i vozim preko 100 km/h i on uporan i na kraju ga pustim a onda vidim Kia Sportage i resim da mu pokazem kako se vozi.
Sad ja njemu u dupetu i tamo na nekih 150 krenem da ga obilazim,brisaci rade u fulu,i na satu 165 a on polako picinje da zaostaje i ja ga obidjem i po gasu. On je pokusavao i dalje ali nije forma samo imati jaci i brzi auto nego treba imati i srca jer nije svejedno voziti po mraku i kisi tom brzinom a put nije ravan nego krivudav. na kraju sam ga ostavio iako sam ga video u daljini.
A Twingo samo puni.:per:
Tako da ima i sasvim ok francuza koji sasvim lepo mogu da sluze ali ima i onih manje pouzdanih ali tako je kod svih brendova.

Sta se lozite na sliku pojasa koji je ko zna iz kog razloga otkacio se sa kopce?
mario niti je to video uzivo niti je to ikada video ali je otvorio temu bezveze jer zna se da francuski automobili pruzaju sasvim dovoljno i taman toliko i kostaju.
Moj otac je vozio 25 godina Renault 18 i presao 200k km bez i jednog jedinog problema.
Ja poslednjih 5 meseci vozim Twingo i nemam nikakvih problema a svaki da n ga vozim.
Bas sinoc sam isao za Backu Palanku i kad sam se vracao krenula kisa i neki magarac upro da me obidje pa upro. Zabo mi se od nazad i nikako i ja po gasu i vozim preko 100 km/h i on uporan i na kraju ga pustim a onda vidim Kia Sportage i resim da mu pokazem kako se vozi.
Sad ja njemu u dupetu i tamo na nekih 150 krenem da ga obilazim,brisaci rade u fulu,i na satu 165 a on polako picinje da zaostaje i ja ga obidjem i po gasu. On je pokusavao i dalje ali nije forma samo imati jaci i brzi auto nego treba imati i srca jer nije svejedno voziti po mraku i kisi tom brzinom a put nije ravan nego krivudav. na kraju sam ga ostavio iako sam ga video u daljini.
Tako da ima i sasvim ok francuza koji sasvim lepo mogu da sluze ali ima i onih manje pouzdanih ali tako je kod svih brendova.
Koji motor na Twingu?
Najveca fora je da ga isibas u krivinama, naravno ne da ga preteknes u krivini nego na takvim putevima, sto kazu Englezi B roads...tu su Francuzi najbolji.

Mali motor 1,2 16V ali je i mala piksla pa ide bas fino.
A imao sam pre nekih 8 godina u licnom vlasnistvu tj registrovao sam ga Twingo RS Sport 1,6 16V sa 133 ks 2009.Prelepa mala trkalica ali sam ga prodao i zao mi zbog toga. Gledam ih sam kako kostaju dosta vise nego onda i cena im je oko 6000€ u inostranstvu.
Ja ga onda uzeh ocarinjenog za 4200 a gle sada.
Screenshot_20250420_211702.jpg
Screenshot_20250420_211732.jpg
Screenshot_20250420_211752.jpg

Na drumu od Palanke prema Ujvideku moze da se razvije 165km/h!? A dje, na kojoj deonici? I jel su renovirali taj drum, do pre 2 godine je bio pun deformacija i kamionskih kolotragova? Taj put uzgred ima samo dve vece krivine, kod Glozana i pred Begec tako da moze da se tutnji 150-160km/h ali sa recimo BMW M5 ali ne sa Kiom.

Back