Foto caffe

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Hajde, molim te, pročitaj ponovo ono što sam gore napisala i reci mi, gde to piše da će se ovde forsirati postavljenje tuđih fotografija sa Interneta?
Rekoh da su nam podforumi puni fotografija i pri tome mislim na fotografije koje su snimili oni koji su ih postavili.
Sve drugo što si napisao, apsolutno stoji.
Jedina razlika između tvoje i moje koncepcije je u tome što ja prihvatam činjenicu da ljudi nekad jednostavno ne žele da napreduju... ili su nepoverljivi prema onome ko ih kritikuje i kaže da im je fotografija - loša. Ili imaju drugačije mišljenje - opravdano ili neopravdano, svejedno. Ili im treba vremena da naviknu na kritiku i prihvate je kako treba...
I šta će, po tebi, ovaj PDF izgubiti time što će dobiti još jedan deo za one koji samo žele da postave fotku koja je njima lepa, da pitaju za banalan savet tipa kako da isključe blic na aparatu ili kako da prekadriraju snimljenu fotku?
Ja zaista ne očekujem da se svi time bavimo, zaista ne mislim da nipodaštavam bilo čiji rad, bilo čiju koncepciju, samo želim da neđem mesto i za one koji stvari vide drugačije.

OK . ti si moderator . Imas vremena i volje to da radis . Ja to zaista cenim , obzirom da ja nemam ( pre svega vremena ) . Al bas me zanima ... kako ti licno mislis , onako medju nama , da ja postavljam svoje fotke ovde ..... Nit ce ko da ih kritikuje , nit ce koga zivog da interesuju. Sto bi ih u opste kacio . Meni vidis , ne treba nikakva samopotvrda ( mada mnogima bas to treba ) . Al mi cesto treba misljenje drugih ljudi . Il , da mi kazu, sta je dobro , il da mi kazu , sta oni misle da nije . Ja cu i onako da prihvatim samo ono sto smatram dai ima smisla i logike .
Dakle .. koji bi bilo moj motiv da nastavim da kacim fotografije ovde , ako nema nikog da ih secira , i kritikuje . ( sve jedno je dal pozitivjo , il negativno ) ????

Znas , sujeta je najveci nerpijatelj kreativnosti . Protiv toga se ljudi bore , a ja licno nemam nikakv problem s tim . Cak i ako okacim savrsenu fotografiju , a dodje neko ko nema pojma i kaze da je bezveze , pa mi onda jos da nakakve naakkaradne argumente za to ... Ja to onda procitam i odmah zaboravim ...

OK . ti si moderator . Imas vremena i volje to da radis . Ja to zaista cenim , obzirom da ja nemam ( pre svega vremena ) . Al bas me zanima ... kako ti licno mislis , onako medju nama , da ja postavljam svoje fotke ovde ..... Nit ce ko da ih kritikuje , nit ce koga zivog da interesuju. Sto bi ih u opste kacio . Meni vidis , ne treba nikakva samopotvrda ( mada mnogima bas to treba ) . Al mi cesto treba misljenje drugih ljudi . Il , da mi kazu, sta je dobro , il da mi kazu , sta oni misle da nije . Ja cu i onako da prihvatim samo ono sto smatram dai ima smisla i logike .
Dakle .. koji bi bilo moj motiv da nastavim da kacim fotografije ovde , ako nema nikog da ih secira , i kritikuje . ( sve jedno je dal pozitivjo , il negativno ) ????

Znas , sujeta je najveci nerpijatelj kreativnosti . Protiv toga se ljudi bore , a ja licno nemam nikakv problem s tim . Cak i ako okacim savrsenu fotografiju , a dodje neko ko nema pojma i kaze da je bezveze , pa mi onda jos da nakakve naakkaradne argumente za to ... Ja to onda procitam i odmah zaboravim ...
"Ovde" , pri tome mislim baš na ovo mesto, se ništa neće promeniti.
Dakle, za sada ovaj, postojeći PDF Fotografija ostaje takav kakav jeste. Baš zato što mi je ideja i namera da ispoštujem postojeće korisnike, sve one kojima takva koncepcija odgovara.
Jedino što će se promeniti je "dodatak", ili novi deo PDF-a namenjen onima koji ne pronalaze svoje mesto u postojećoj koncepciji.

normalno-kad mi se kaze "molim bez kritika i komentara"-sta mi ostaje da budem?

Hmmm...
Koliko meseci, da ne kažem godina, ovaj PDF tavori takav kakav je i stalno postoji neka tenzija između onih koji ne daju "svoju teritoriju" i onih koji bi da se priključe ali se ne osećaju dobrodošlim? Nije mi poznato da je neko pokušao nešto da promeni, dao neki predlog, ne daj Bože se prijavio za mesto moderatora...
A ako na jednom, po tematici atraktivnom PDF-u bude jedan post u tri dana - onda nešto nije u redu i nešto mora da se menja.
Vama, koji se ovde osećate domaćim - ostavljen je čitav ovaj PDF ideja je samo da se doda još jedan sa namerom da privuče nove korisnike. Možda manje kreativne, više sujetne, lošije fotografe, "šklocatore"... nebitno. Ne morate tamo ni da zalazite.
Šta je alternativa?
Pa ništa...
Ja ne moram da budem ovde. Kuvarica može mirne duše i da se povuče i da sve ostane kako jeste.

Iako mi u avataru pise samo vas posmatram, evo da to prekrsim i nesto napisem.
Ma niko ne stiti svoju teritoriju,
ovaj pdf je postavljen u umetnost i kulturu, a ti koji nikako ne zele da cuju rec kritike i sugestija da se vrlo lako a puno uspesno popravi ono sto su fotografisali su uvek bili problem. Vecina ih ovde svrati sa dve-tri slicice, podignu nos i prasinu sto ih neko prijateljski posavetuje a onda se vise nikada ne vrate zbog sujete, a zbog iste onda i neko ko je godinama bio na ovom forumu ode jer je glupo da ga pljuje neko koga mrzi da pogleda kroz trazilo bilo kakvog aparata i da odvoji 10 sekundi da u bilo kom programu malo podesi osvetljenje i kontrast a hoce da mu se fotografija u forumu koji ima predznak UMETNOST I KULTURA.
Vecina onih koji su ovde bili i koji su jos uvek su nekada bili shkljoceri sa jeftinim aparata ali su se bar malo trudili da naprave nesto lepo i dobro, i uzivali svi zajedno u necijem vidljivom napretku.
Nisam odavno citao pravila ovog PDFa ali mislim da bi prva tacka trebala biti>
SVAKA KRITIKA I KOMENTAR SU POZELJNI I DOBRONAMERNI I KAO TAKVE IH TREBA SHVATITI. KO TO NE MOZE DA PRIHVATI NEKA CITA I PISE MALE OGLASE.

POZDRAV :):):):):):)

Iako mi u avataru pise samo vas posmatram, evo da to prekrsim i nesto napisem.
Ma niko ne stiti svoju teritoriju,
ovaj pdf je postavljen u umetnost i kulturu, a ti koji nikako ne zele da cuju rec kritike i sugestija da se vrlo lako a puno uspesno popravi ono sto su fotografisali su uvek bili problem. Vecina ih ovde svrati sa dve-tri slicice, podignu nos i prasinu sto ih neko prijateljski posavetuje a onda se vise nikada ne vrate zbog sujete, a zbog iste onda i neko ko je godinama bio na ovom forumu ode jer je glupo da ga pljuje neko koga mrzi da pogleda kroz trazilo bilo kakvog aparata i da odvoji 10 sekundi da u bilo kom programu malo podesi osvetljenje i kontrast a hoce da mu se fotografija u forumu koji ima predznak UMETNOST I KULTURA.
Vecina onih koji su ovde bili i koji su jos uvek su nekada bili shkljoceri sa jeftinim aparata ali su se bar malo trudili da naprave nesto lepo i dobro, i uzivali svi zajedno u necijem vidljivom napretku.
Nisam odavno citao pravila ovog PDFa ali mislim da bi prva tacka trebala biti>
SVAKA KRITIKA I KOMENTAR SU POZELJNI I DOBRONAMERNI I KAO TAKVE IH TREBA SHVATITI. KO TO NE MOZE DA PRIHVATI NEKA CITA I PISE MALE OGLASE.

POZDRAV :):):):):):)
OK. recimo da se slažem sa tobom... i po pitanju kritike i po pitanju svega drugog. Ali složićeš se i ti da su ljudi takvi kakvi su i ne možemo ih menjati zato što mi mislimo drugačije.
U svakom slučaju, evidentno je da je poseta ovom PDF-u svedena na jako mali broj, ne pamtim kada sam na nekoj od tema videla neko novo ime (i ako se pojavi - brzo ode).
Šta predlažeš... ili predlažete (pošto vidim da ste vrlo jedinstveni u stavu da je ono što nameravam da uradim - pogrešno)? Da ostavimo stvari ovako i da vas trojica-petorica-desetoro (mada ovu poslednju cifru teško možemo da dosegnemo) postavljate svoje fotografije, eventualno ih međusobno prokomentarišete, hvalite ili kritikujete?

Poslednja izmena:
"Ovde" , pri tome mislim baš na ovo mesto, se ništa neće promeniti.
Dakle, za sada ovaj, postojeći PDF Fotografija ostaje takav kakav jeste. Baš zato što mi je ideja i namera da ispoštujem postojeće korisnike, sve one kojima takva koncepcija odgovara.
Jedino što će se promeniti je "dodatak", ili novi deo PDF-a namenjen onima koji ne pronalaze svoje mesto u postojećoj koncepciji.

A ko kaze da mi koncepcija odgovara .
Mnogo je brate mrtvo ovde , da bi mi odgovaralo . Ne odgovara mi ,, al smo nasi , a ima bas dragih ljudi ...
Al sam se na momenat uplasio , da ne napravis od loseg jos gore .

Poslednja izmena:
OK. recimo da se slažem sa tobom... i po pitanju kritike i po pitanju svega drugog. Ali složićeš se i ti da su ljudi takvi kakvi su i ne možemo ih menjati zato što mi mislimo drugačije.
U svakom slučaju, evidentno je da je poseta ovom PDF-u svedena na jako mali broj, ne pamtim kada sam na nekoj od tema videla neko novo ime (i ako se pojavi - brzo ode).
Šta predlažeš... ili predlažete (pošto vidim da ste vrlo jedinstveni u stavu da je ono što nameravam da uradim - pogrešno)? Da ostavimo stvari ovako i da vas trojica-petorica-desetoro (mada ovu poslednju cifru teško možemo da dosegnemo) postavljate svoje fotografije, eventualno ih međusobno prokomentarišete, hvalite ili kritikujete?

Nisam ja protiv promena, ni protiv novih lica, ali sam protiv povladjivanju nepristojnima i nadobudnima . Mozda smo i mi ovde takvi ali to pokazujemo medjusobnom komunikacijom, ma kakva da je, i ko god zeli da komunicira bez uzdizanja svoje licnosti, uvek je dobrodosao. E sad dali se to moze postici?
Imas za sada dobru volju, probaj, menjaj, pa videcemo.
Od mene toliko, ja cu biti tu i posmatrati a ako mi se ucini dobra atmosfera eto i aktivnosti
POZZ i puno srece u radu

A ko kaze da mi koncepcija odgovara .
Mnogo je brate mrtvo ovde , da bi mi odgovaralo . Ne odgovara mi ,, al smo nasi , a ima bas dragih ljudi ...
Al sam se na momenat uplasio , da ne napravis od loseg jos gore .

Nikom ne odgovara to što je ovde toliko "mrtvo".
razmeštanjem i razvrstavanjem postojrećih tema i podtema - teško da bismo nešto postigli.
Stalno ponavljam da nikog ne možemo "naterati" da učestvuje u nečemu sve dok on sam ne poželi.
Pokušavamo da vratimo priču na početak, s tim da, takođe, pokušavamo da ne ugrozimo postojeće korisnike... ma koliko da su malobrojni.

Nisam ja protiv promena, ni protiv novih lica, ali sam protiv povladjivanju nepristojnima i nadobudnima . Mozda smo i mi ovde takvi ali to pokazujemo medjusobnom komunikacijom, ma kakva da je, i ko god zeli da komunicira bez uzdizanja svoje licnosti, uvek je dobrodosao. E sad dali se to moze postici?
Imas za sada dobru volju, probaj, menjaj, pa videcemo.
Od mene toliko, ja cu biti tu i posmatrati a ako mi se ucini dobra atmosfera eto i aktivnosti
POZZ i puno srece u radu
Niko nikog ne navodi na "povlađivanje" bilo koje vrste.
Ali je činjenica da je ovde nekad bilo življe, dinamičnije, zanimljivije... i nije problem što su stari korisnici napustili Forum (to je proces koji se stalno dešava na svakom mogućem Forumu), već što niko nov nema želju da u njemu učestvuje.

Imam ja zelju, ali ovde postavljam fotke ne bi li mi ukazali na greske ili sta treba da popravim i retko kad neko komentarise bilo sta pa forum izgleda mrtvo. Ili moje fotke ne valjaju pa nema sta da se kaze? Ali ja bih volela i ako ne valjaju da ih neko kritikuje da bih nesto bar naucila :confused: Mislim sad sam izgleda zamrsila, ali valjda se razume sta sam htela da kazem ;)

Poslednja izmena:
he, pa to je prvo sto sam uradio, ali nisam nasao razlike :)
pa reko da pitam ovde mozda neko zna, evidentno da ima nesto sto ih razlikuje osim oznake
a jedino sto ja mislim da je razlika je da su oznake razkicite za razlicita trzista, mada ni za to nisam siguran.

radi se o tome da hocu da kupim taj Canon, ovde kosta od 700 i kusur evra u kompletu sa nekim bezvezotinama, a odem na e-bay i nadjem isti sa nekoliko objektiva, stativom itd za dosta manje para
samo razlika je u toj oznaci, pa me interesuje sta je u pitanju.
naravno i ako neko ima neku sugestiju vezanu za kupovinu ovog aparata u smislu gde kupiti jeftinije, da li vredi te pare itd. bicu mmu zahvalan :)

Nema nikakve razlike, to su samo nazivi za razlicita trzista, tj. Canon Kiss x4 za Japansko ili Rebel T2i za US i 550D za Evropsko :)
Mozda jedino postoji razlika u ponudjenim jezicima menija :D

Eto vi'sh ala znaju mlade snage a mi matori 'ich' ne znamo...::worth:
...Nisam bio siguran pa nisam hteo da lupam-"blagosloeni neka su oni koji nemaju shta da kazu pa cute"...
@Arja iako ispada ne znam shta nije ruganje bash naprotiv...da ne bude "vid' ovog shto k...nja"

Znaci ovako znam da ovo sto pisem verovatno radim uzalud jer kao prvo nece uroditi plodom, pod1, a pod 2, oper ce se naci neko levo smetalo da ukloni moje "politicki nepodobne" postove...>Znaci narode moj fotografski ovaj podforum FOTOGRAFIJA je dotakao svoje dno i zaista nemam reci
Ajde sto kad dajem kritiku to ocigledno ne smem da radim da se neko ne bi uvredio i pored sve kulture, ajde sto nas zatrpavaju raznoraznim fotografijama i sto oni koje se nebave fotografijom na fotografskom (pod)forumu, imaju vece pravo glasa nego oni koje se bave...:dontunderstand:?...ajde sto su nam kuvarice moderatori i urednice...
...ali bar da neki clanovi znaju da citaju a ne da frknu sliku gde treba! A OGROMNIM slovima im je napisano ime teme gde bi fotka trebalo ici...
Ma pun mi je kufer i Krstaricinog PDFa fotografija iskreno, zao mi nekih OK ljudi ovde, ali ovi sto ostanu, sto su u zadnje vreme aktivni, e tih mi nije zao. E Srbijo tamnico naroda kad nema reda nigde svako gura nos gde mu mesto nije, svako je pametniji za nesto nego neko ko je strucniji, upuceniji...I samo bezobrastina prolazi...Propasce PDF fotografija isto kao i ova Srbija MORAJU PROPASTI-jer za bolje i nisu...Nazalost...nazalost one normalne manjine koja ce opet(kao i obicno)prva na.....ti!
"zbogom i hvala za svu ribu"...(ko razume shvatice...):gace::bye:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back